אדם האמת שדברת על נביא וחוזה- בדוק. אבל הרי אסתר נכתבה לאחר מלאכי, אז אפילו רוח הקודש לא היה בסביבת כתיבתה. מה עוד ציפית שהמגילה נכתבה, בבת קול?? הרי הגמרא אומרת אין משגיחים בבת קול
נשלח ב-5/4/2014 23:08
תקרא לזה איך שאתה רוצה, חזון, משא ווטאבר...
אסתר לפי חז"ל קדמה לחגי וזכריה.
נשלח ב-6/4/2014 07:44
ראה מאמרו של מדן שמח' באסת"ר אם כדבריך
נשלח ב-6/4/2014 07:47
ולעצם תיאורייתך לא מובן איך אתה מתעלם מעזרא נחמיה דברי הימים ועוד ספרים שחז"ל ייחסו לאכנה"ג, וכמובן טפשי לחשוב שימצאו תקופות היסטוריות כדי להסתדר עם איזה מאמר.
נשלח ב-6/4/2014 16:10
לא אמרתי שהמציאו ממניעים משלהם, יכול להיות שכך האמינו בדורות ההם. הלא אפילו בימינו אנחנו רואים שלמרות העיתונות הכתובה והרדיו שקיימים כמה דורות, במקומות שאין תיעוד נורמלי אנשים ממעבירים היסטוריה לבניהם בשיטת "טלפון שבור".
נ.ב. לידיעתך אנשי כנסת הגדולה הם אספה שאספו חז"ל מכל האנשים המוזכרים בתנ"ך בתחילת בית שני (וחוץ מהכינוי התלמודי הוא לא מוזכר במקום אחר) כולל עזרא ונחמיה והארגון הזה "נעלם" בתחילת ימי היוונים כך שאני לא רואה איך זה סותר את דברי. עזרא, נחמיה ודברי הימים נכתבו ע"י עזרא ונחמיה שלפי חז"ל היו בזמן חגי וזכריה מכיון שלשיטתם דרייוש וארתחששתא הם אותו מלך וכל הדמויות האלה היו בעצם חלק מאירגון "הכנסת הגדולה" (וגם מרדכי כמובן) כך שאם אומרים שאנשי כנסת הגדולה כתבו את ספרם או שזאת אוטוביוגרפיה זה היינו הך...
נשלח ב-6/4/2014 16:26
כל השאלה היא אם היתה כרונולוגיה או לא. אם היתה אי אפשר להמציא ולשנות, וכן, בישראל היה תיעוד נורמלי.
תודה על הידיעה על אכנה"ג, מה שכתבת שאינו מוזכר בשום מקום אחר, לא ברור למה כוונתך, האם למקורות יווניים? בנוגע למקורות יהודיים, יש הרבה תיאוריות לזיהוי עם מושגים המוזכרים במקורות י הודיים אחרים. ראה ב'אנשי כנסת הגדולה לח"ד מנטל.
וזה סותר את דבריך מכיון שאכנה"ג היו אחרי חגי וזכריה, כבר עזרא מדבר על חגי וזכריה בלשון עבר, וברור שלא חיו בימי שמעון הצדיק. ולכן יש מדרשים שאומרים שרוה"ק נסתלקה בימי אלכסנדר, ובכל מקרה זה לא עוזר לתיאוריה שלך על מגילת אסתר.
נשלח ב-6/4/2014 16:51
מה זה "בלשון עבר"? הרי נבואות חגי וזכריה מתוארכות לשנת שתיים וארבע לדרייוש (וכמדומני גם שמוזכר איפשהו שהם היו נוכחים בהשלמת הבית בשנת שש לדרייוש) ועזרא הגיע לארץ בשנת שבע לדריווש (לפי חז"ל) כך שברור שעזרא (לפי חז"ל) הוא מאותו דור של חגי וזכריה (הדור האחרון לרוח הקודש) וגם ספריו (עזרא ודברי הימים) נכתבו ברוח הקודש..
ומהקדמת הרמב"ם למשנה תורה:
בית דינו של עזרא, הם הנקראין אנשי כנסת הגדולה. והם חגי זכריה ומלאכי, ודניאל חנניה מישאל ועזריה, ונחמיה בן חכליה, ומרדכי, וזרובבל; והרבה חכמים עימהם, תשלום מאה ועשרים זקנים. האחרון מהם הוא שמעון הצדיק, והוא היה מכלל המאה ועשרים, וקיבל תורה שבעל פה מכולן; והוא היה כוהן גדול, אחר עזרא.
הכרונולוגיה היהודית מקוטעת ולא ברורה ולכן השיטה החזלית לקשר שמות דומים לאותו איש (בעזרה לא מבוטלת מכמה מדרשים) גרמה ל"איחוי" תוך העלמת החורים השחורים מההיסטוריה שלנו....
נשלח ב-6/4/2014 20:40
לפלא שלא מובאת כאן דעתו של שפינוזה על הקונספירציה שעומדת ביסוד דעת חז״ל בזה.
״ראשיתה של הכנסת הקרויה גדולה לא היתה אלא לאחר שאסיה נכבשה ע״י המוקדונים, ומה שהרמב״ם וכו׳ קובעים שנשיאיה היו עזרא נחמיה חגי זכריה וכו׳, הוא בדותה מגוחכה, ואין לה יסוד אחר חוץ ממסורת הרבנים שמוסרים כי מלכות פרס עמדה 34 שנה ולא יותר.
ואין בידם להוכיח בדרך אחרת שההחלטות של אותה כנה״ג שנתקיימה ע״י הפרושים בלבד נתקבלו מאת נביאים וכו׳ עד משה וכו׳.
ויאמינו בכך הפרושים בעקשנותם הרגילה, ואילו הנבונים שהכירו את סיבות הועדים והכינוסים ואף את המחלוקות בין הפרושים והצדוקים, יוכלו בנקל לשער את סיבות כינוסה של אותה הכנסת.
ודאי הוא, שבאותה כנסת לא היו שום נביאים, והחלטות הפרושים, שקוראים להן מסורות, קיבלו את תוקפן מאותה כנסת.
(הערה כה לתיאולוגי מדיני)
נשלח ב-6/4/2014 20:47
ספקן תודה.
נשלח ב-6/4/2014 21:15
מאז שפינוזה התקדם המחקר בהרבה ועי' ספרו הנ"ל של מנטל
נשלח ב-6/4/2014 21:43
ארתח - אני מתקשה להבין אותך. אתה מעלה כל פעם את אותו טיעון: בהנחה והיתה בישראל כרונולוגיה, לא ניתן היה להמציא \ לשנות, וממילא יש לקבל את הכרונולוגיה + את השלכותיה לגבי אנשי כנה"ג, אסתר וכל השאר. אז קודם כל אין לך מושג אם היתה כרונולוגיה או לא. הכרונולוגיה במקרא (עזרא ונחמיה, דה"י) סותרת את סדר עולם לפחות שלוש פעמים, כמו שהארכתי להראות כאן (סעיף ב. חז"ל שגו בחישוב)
חוץ מזה, אתה אפילו לא מנסה להתחיל להסביר את אינסוף הבעיות הנובעות מהכרונולוגיה של סדר עולם מבחינת הכרונולוגיה היוונית + הראיה של הר' שי ואלטר מליקויי החמה והירח ועוד ועוד (ראה כאן למשל).
נשלח ב-6/4/2014 22:10
לא הבאתי את דעתו של שפינוזה משום הערך המחקרי שבו אלא משום דעתו על השלכותיו של נידון זה על מקורה וראשיתה של תורה שבעל פה.
נשלח ב-6/4/2014 22:43
אברם אני חושב שיש לי מושג אם היתה כרונולוגיה בישראל. ואני גם חושב שראיותיך מהפסוקים אינן חד משמעיות ויש אף ראיות להיפך. ובקיצור יש מקום לדון. אני לא מכיר אלפי ראיות מהכרונולוגיה היוונית, בכלל אין כרונולוגיה לתקופה הנדונה לא יוונית ולא פרסית. בראיות מליקוי חמה לא עסקתי, ונראה שכולם מאמינים לואלטר, אשתדל לקרוא בעיון את המאמר שלינקקת, אבל אני מתקשה להאמין שזו הוכחה רצינית, ועכ"פ תמיד תישאר האפשרות שתלמי יצר רשימה משוחזרת, האם לתלמי כן חיבים להאמין?
נשלח ב-6/4/2014 22:53
ניתן לחשב כל ליקוי שהיה ושיהיה ללא תלות בתלמי נוחו עדן (הוא ושיטתו)
נשלח ב-6/4/2014 23:04
אברם, הסתירות בין חז״ל למקרא אינן מוכרחות. א) בני יהויכין. בפסוק מוזכרים בבירור השמות עד נכדו של זרובבל. משם זה נהיה קצת עמום. ב) הכהנים הגדולים. בנושא זה כבר האריך המלבי״ם, אין ממש בעיה לסדר 6 כהנים ב34 שנה. בישראל כיהנו ב34 השנים האחרונותיותר מששה ראשי ממשלה (זה יכול לקרות גם בסדר של בן אחר בן. עיין ברשימות כרונולוגיות של מלכים) ואתה צריך לזכור שבבית שני כיהנו יותר מ300 כהנים (או 85..) ג) ארתחשסתא רבה. לא הבנתי למה כל כך קשה למות בתוך שנתיים. קושייתו האדירה של ר״ע מן האדומים ממש הדהימה אותי . מעתה, במקום ׳איפה אלוקים היה בשואה׳ נשאל ׳איפה אלוקים היה במות ארתחשסתא׳