בית פורומים שידוכי חרדים

נגיד שאת יושבת באוטובוס, מהרהרת לך, והנה עובר בחור אחד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/3/2014 11:22 לינק ישיר 
להווי ידוע לך, סבתא, שבחורים נדלקים בשניות, ברור שזה לא מדד להתאמה, זה אומר שבקטע של המראה יש התאמה, וזה המון, כי הרבה פעמים יש גם התאמה מליאה בסימן טוב ומזל טוב

אני_הקטנה כתב:
היה סיכוי טוב יותר שיצא מזה משו, אם היה סתם מתחיל לדבר..
אבל פתק??
מה היא כותל??

ואני אפילו לא פותחת את הדיון של להדלק ממראה חיצוני
כי זה נראה לי בבלת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 11:26 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
תכל'ס מה האפשרויות בציבור שבו אתה לא יכול לבחור בעצמך אלא לחכות למישהו שימצא לך?

זה כמו מישהו שרשום בתיווך דירות שעובר ורואה דירה מצויינת למכירה... 

בס"ד

כן כן הבנתי שאתה משווה בין אישה לדירה/רכב....לאנשים כמוך עדיף באמת להתחתן עם עצמים לא זזים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 11:28 לינק ישיר 
מי שמחפש דירה שממש הולמת לו טוב יעשה אם יפנה למתווך מסור והוגן, מטבע הדברים אין יותר מדי מתווכים מסורים, חוץ מזה שזו עבודה סזיפית, והנמשל ידוע..

אדם_ה1 כתב:
תכל'ס מה האפשרויות בציבור שבו אתה לא יכול לבחור בעצמך אלא לחכות למישהו שימצא לך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 12:35 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:

ואגב כשאמרו שמצווה להסתכל זה בשידוך עצמו כשיושבים בפגישה ואין הכוונה כאן להסתכל על כל מי שזז ברחוב...
שאם לא כך למה צריך את עניין שמירת העיניים?

אין הבדל בין מישהי שיושבת בלובי בבית מלון או בתחנת האוטובוס לעניין להסתכל עליה אם היא יפה ומושכת או לא (כמובן רשאנחנו מדברים על רווקה)

אם זה היה אסור אז זה צריך להיות אסור בשני המקרים, כמו שלא מותר לאכול חזיר או בשר בחלב בלובי בבית המלון... 

נ.ב.
אין כזה דבר "שמירת העיניים" ברווקים, אף פעם לא שאלת את עצמך למה בעשרת הדיברות במצוות "לא תחמוד" הקב"ה פירט את כל מה ששייך לחברך (אשה, בית, עבד, אמה, חמור, שור..) אבל "שכח" את בתו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 12:37 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:

בס"ד

כן כן הבנתי שאתה משווה בין אישה לדירה/רכב....לאנשים כמוך עדיף באמת להתחתן עם עצמים לא זזים...

מה שנקרא "הוצאת דבר מהקשרו".

השוויתי קניית אישה לקניית בית (וגם זה כמובן בהיבטים מסויימים דומים, תיארתי לעצמי שאנשים פה חכמים ולא יחשבו שצריך לבדוק בחורה אם יש לה דליפות) אבל זה היה מיועד לאנשים חכמים שמבינים.... 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 12:38 לינק ישיר 

רציף כתב:
מי שמחפש דירה שממש הולמת לו טוב יעשה אם יפנה למתווך מסור והוגן, מטבע הדברים אין יותר מדי מתווכים מסורים, חוץ מזה שזו עבודה סזיפית, והנמשל ידוע..

ראשית, למה לא שניהם? יותר סיכוי, לא?

שנית, מתווכים גם נגועים בדבר (חושבים על הכסף שלהם והלחץ שלהם לסגור עיסקה) ככה שלסמוך בעיניים עצומות רק על מתווך לא תמיד כדאי...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 12:43 לינק ישיר 

בס"ד

תברר טוב לפני שאתה כותב...אני קראתי שבגלל שאין אפשרות היום להבחין בין רווקה לנשואה(בגלל הפאה)
וגם מי אמר שהיא תרצה?וגם מי אמר שאתה מסתכל כדי להתחתן איתה?(אלא אולי כדי להרהר בה להנאתך)
מלמדים בחורים מגיל בר מצווה לשמור על העיניים ולא להביט על נשים,אז אם בא לך לעשות כרצונך,תעשה!
אך אל תצדיק את תאוותך ע"י התורה...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 12:49 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

בס"ד

מה שנקרא "הוצאת דבר מהקשרו".

השוויתי קניית אישה לקניית בית (וגם זה כמובן בהיבטים מסויימים דומים, תיארתי לעצמי שאנשים פה חכמים ולא יחשבו שצריך לבדוק בחורה אם יש לה דליפות) אבל זה היה מיועד לאנשים חכמים שמבינים.... 

בס"ד
אני מודעת לעניין שיש שמסתכלים על חתונה כאל קניית חפץ...ואני נגד התפישה הזו...היא לא חפץ..
היא נשמה-חצי נשמתך .
כשמסתכלים על אישה כאל רכב,כשהיא נהפכת לגורטאה זורקים אותה...ואם רואים דירה יפה ממנה גם על אותו הדרך...מחליפים...
זה לא אהבה אמתית...אם אתה שואף לחיים כאלה לא מקנאה בך ובבת זוגתך.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 13:08 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:

נ.ב.
אין כזה דבר "שמירת העיניים" ברווקים, אף פעם לא שאלת את עצמך למה בעשרת הדיברות במצוות "לא תחמוד" הקב"ה פירט את כל מה ששייך לחברך (אשה, בית, עבד, אמה, חמור, שור..) אבל "שכח" את בתו?

אדם אני לא יודע מאיפה אתה מביא את ההשקפות האלו אבל מה שבטוח שהם לא באים מהבית מדרש הקרוב לבית שלך... וד"ל.

בלי לפגוע ח'ו

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי זלמן808 ב- 26/03/2014 13:18:24

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 14:50 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:
בס"ד

תברר טוב לפני שאתה כותב...אני קראתי שבגלל שאין אפשרות היום להבחין בין רווקה לנשואה(בגלל הפאה)
וגם מי אמר שהיא תרצה?וגם מי אמר שאתה מסתכל כדי להתחתן איתה?(אלא אולי כדי להרהר בה להנאתך)
מלמדים בחורים מגיל בר מצווה לשמור על העיניים ולא להביט על נשים,אז אם בא לך לעשות כרצונך,תעשה!
אך אל תצדיק את תאוותך ע"י התורה...

זה שא"א להבחין ביניהן זאת בעיה של הנשואות, לא של הרווקים..    (תארי לך ששדכנית ניגשת אליה ושואלת אם אפשר לחפש לה משהו  P=  )

אה, אז פתאום אם זה כדי להתחתן מותר? אולי כבוד הרבנית תסביר לי בדיוק מה ההבדל בראיה? פתאום יש משהו שונה בעיניים או במוח? וחוצמזה שזה שהביא פתק באמת רצה להתחתן איתה אז מה הבעיה שלך איתו?

ולמה תאווה זאת מילה שלילית בעינייך? את אוהבת להסתכל בתינוקות למשל, מה תגידי אם התינוק יאמר לך "אל תסתכלי עלי, תחפשי תאוות במקום אחר"?  P=

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 14:54 לינק ישיר 

חייכנית770 כתב:

אני מודעת לעניין שיש שמסתכלים על חתונה כאל קניית חפץ...ואני נגד התפישה הזו...היא לא חפץ..
היא נשמה-חצי נשמתך .
כשמסתכלים על אישה כאל רכב,כשהיא נהפכת לגורטאה זורקים אותה...ואם רואים דירה יפה ממנה גם על אותו הדרך...מחליפים...
זה לא אהבה אמתית...אם אתה שואף לחיים כאלה לא מקנאה בך ובבת זוגתך.

סליחה, את יודעת מה המילים הראשונות במסכת קידושין? "האשה נקנית..."

ברור שלאשה יש יותר דברים מחפץ דומם, אבל מה הקשר בין איך שמחפשים משהו שצריכים לאיך שמתנהגים איתו אח"כ?
ככל שההשקעה יותר רצינית ככה אנחנו פחות סומכים על אחרים ויותר על עצמנו.
בקניות לבית את שולחת את אחותך, לקנות רכב לא מפריע לך שאבא שלך יקנה בשבילך, דירה למשל את תרצי לראות ולבדוק בעצמך אז למה שבן/בת זוג לא נברר טוב בעצמנו?
אם למישהו מתאים לחפש ככה אין לי בעיה.
(אבל צקיך לדעת שרוב הבנות החרדיות יחזירו הודעה בסגנון "מצטערת, אבל הדירה בתיווך")

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 14:55 לינק ישיר 

זלמן808 כתב:
אדם_ה1 כתב:

נ.ב.

אדם אני לא יודע מאיפה אתה מביא את ההשקפות האלו אבל מה שבטוח שהם לא באים מהבית מדרש הקרוב לבית שלך... וד"ל.

בלי לפגוע ח'ו

נשלח מהאנדרואיד שלי

מבית מדרשו של הרמב"ם...

תוקן על ידי אדם_ה1 ב- 26/03/2014 15:19:21

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/3/2014 15:16 לינק ישיר 

א. לדעתי זו צרות אופקים לחשוב שהמקום היחיד בו את יכולה לפגוש את בעלך לעתיד הוא רק לובי של בית מלון. מן הסתם יעיל יותר להיעזר בשדכן שמכיר יותר מועמדים וזה מקצועו, אבל גדול המרחק בין זה לבין האמירה שכל שאר הדרכים לא מכובדות. אני חושב שהמטרה היא המכבדת את האדם יותר מן הצורה, אדם המחזר אחר אבדתו בצורה אקטיבית ראוי לכבוד. כשם שאדם הפושט נבלה בשוק כדי לפרנס את משפחתו ראוי לכבוד, יותר מן האדם הנשאר בביתו או מחזר על הפתחים כי זה לא מתאים.

ב. חייכנית,
חשבי על בחור שנמנע מלהסתכל על נשים או להיות בקשר עם נשים בכלל, מגיל 13 ועד גיל 20 ומשהו. איך לדעתך הוא זה משפיע על תפיסתו את האישה ? בחור אשר חי שנים בידיעה שאישה היא עבירה, היא חמת מלא צואה (שבת קנב), ושערה וקולה ערווה, וקשר איתה מפריע לכל דבר שבקדושה. האם לדעתך אין לזה כל השפעה על יחסיו בהמשך עם אשתו ? אני לא מבין גדול בזוגיות וגם לא בשמירת העיניים, אבל נראה לי קשה מאוד (ובעיקר מוזר) להחזיק בדעה חיובית על נשים, ובכל זאת להימנע מקשר איתן עד כדי אי הבחנה בבחורה שמוצאת חן בעיניך באוטובוס.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 15:22 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אני מודעת לעניין שיש שמסתכלים על חתונה כאל קניית חפץ...ואני נגד התפישה הזו...היא לא חפץ..היא נשמה-חצי נשמתך .כשמסתכלים על אישה כאל רכב,כשהיא נהפכת לגורטאה זורקים אותה...ואם רואים דירה יפה ממנה גם על אותו הדרך...מחליפים...זה לא אהבה אמתית...אם אתה שואף לחיים כאלה לא מקנאה בך ובבת זוגתך.סליחה, את יודעת מה המילים הראשונות במסכת קידושין? "האשה נקנית..."ברור שלאשה יש יותר דברים מחפץ דומם, אבל מה הקשר בין איך שמחפשים משהו שצריכים לאיך שמתנהגים איתו אח"כ?ככל שההשקעה יותר רצינית ככה אנחנו פחות סומכים על אחרים ויותר על עצמנו.בקניות לבית את שולחת את אחותך, לקנות רכב לא מפריע לך שאבא שלך יקנה בשבילך, דירה למשל את תרצי לראות ולבדוק בעצמך אז למה שבן/בת זוג לא נברר טוב בעצמנו?אם למישהו מתאים לחפש ככה אין לי בעיה.(אבל צקיך לדעת שרוב הבנות החרדיות יחזירו הודעה בסגנון "מצטערת, אבל הדירה בתיווך")

אדם צודק, 
יש דרכים יעילות יותר ויעילות פחות בעולם הזה לחפש דברים. העובדה שנישואין הם נושא חשוב לא אומרת שסדרי בראשית משתנים לגביהם. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/3/2014 19:33 לינק ישיר 

הייתי מעיר משהו לגבי כמה מהדברים שנכתבו כאן אבל לא אומרים דבר שאינו נשמע..
אני ממליץ לכמה מן המגיבים לקרוא שוב את מה שכתבו, לעשות חשבון נפש ולחשוב מהיכן צצו להם מחשבות ודעות מסוג זה.
ההגיון הפשוט זועק שלא מצד הקדושה אלא להיפך וד"ל.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי חציון ב- 26/03/2014 19:34:30

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > נגיד שאת יושבת באוטובוס, מהרהרת לך, והנה עובר בחור אחד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.