הייתי מעיר משהו לגבי כמה מהדברים שנכתבו כאן אבל לא אומרים דבר שאינו נשמע.. אני ממליץ לכמה מן המגיבים לקרוא שוב את מה שכתבו, לעשות חשבון נפש ולחשוב מהיכן צצו להם מחשבות ודעות מסוג זה. ההגיון הפשוט זועק שלא מצד הקדושה אלא להיפך וד"ל.
מפני דרכי צניעות נפגשים ע"י שליח, בפניה לשדכנים אתה מגיע למאגר עצום, ובכל מקרה אתה לא סומך על שמועות ומראה חיצוני
אדם_ה1 כתב:
מי שמחפש דירה שממש הולמת לו טוב יעשה אם יפנה למתווך מסור והוגן, מטבע הדברים אין יותר מדי מתווכים מסורים, חוץ מזה שזו עבודה סזיפית, והנמשל ידוע..
ראשית, למה לא שניהם? יותר סיכוי, לא?
שנית, מתווכים גם נגועים בדבר (חושבים על הכסף שלהם והלחץ שלהם לסגור עיסקה) ככה שלסמוך בעיניים עצומות רק על מתווך לא תמיד כדאי...
נשלח ב-27/3/2014 15:45
מה הקשר בין צניעות לשליח? האם בסופו של דבר אתה לא נפגש איתה פנים מול פנים?
נשלח ב-28/3/2014 16:23
יתכן שזה מה שהיה בימי התנ"ך נעמי ובועז הנערים והשיבולים.. במצוקות העיתים יש כללים, יש הפרדה מבורכת בין המינים, ואם אתה מבקש לבנות לך בית לך אל השליח שתפנה להוריה של הנערה, שעשו כבר דבר או שניים בחיים..
אדם_ה1 כתב:
מה הקשר בין צניעות לשליח? האם בסופו של דבר אתה לא נפגש איתה פנים מול פנים?
תוקן על ידי רציף ב- 28/03/2014 16:26:41
נשלח ב-30/3/2014 00:08
מצוה להתבונן בפנויה שמציעים לנו לצורך נישואין, ולפי הצורך. גם לרווק וגם לנשוי אסור מהתורה להתבונן על אישה נשואה בין יפה ובין מכוערת שנאמר ונשמרת מכל דבר רע, שלא יהרהר וכו', ונאמר ולא תתורו וכו'. להתבונן על פנויה, יש אוסרים כי בנביא כתוב ברית כרתי לעיני מה אתבונן על בתולה, גם לפי דיעה זו מדובר באיסור שקבעו אותו הנביאים, והכוונה שנהיה דבוקים בתורה ונקיים את מצוותיו באהבה, ונאמר בנושא שלנו "ולא תתורו" שלא תגיע למצב כזה וד"ל, ראיה שהיא חפוזה מותרת,
אדם_ה1 כתב:
ואגב כשאמרו שמצווה להסתכל זה בשידוך עצמו כשיושבים בפגישה ואין הכוונה כאן להסתכל על כל מי שזז ברחוב... שאם לא כך למה צריך את עניין שמירת העיניים?
אין הבדל בין מישהי שיושבת בלובי בבית מלון או בתחנת האוטובוס לעניין להסתכל עליה אם היא יפה ומושכת או לא (כמובן רשאנחנו מדברים על רווקה)
אם זה היה אסור אז זה צריך להיות אסור בשני המקרים, כמו שלא מותר לאכול חזיר או בשר בחלב בלובי בבית המלון...
נ.ב. אין כזה דבר "שמירת העיניים" ברווקים, אף פעם לא שאלת את עצמך למה בעשרת הדיברות במצוות "לא תחמוד" הקב"ה פירט את כל מה ששייך לחברך (אשה, בית, עבד, אמה, חמור, שור..) אבל "שכח" את בתו?
תוקן על ידי רציף ב- 30/03/2014 00:14:56
נשלח ב-30/3/2014 00:57
רציף כתב:
להתבונן על פנויה, יש אוסרים כי בנביא כתוב ברית כרתי לעיני מה אתבונן על בתולה, גם לפי דיעה זו מדובר באיסור שקבעו אותו הנביאים
מה שאתה רוצה אם אתה מוצא לי נביא שאמר את זה... (שזה, אגב, מידת חסידות)
ולא רואה את הקשר בין זה לבין "דבקות בתורה", אולי גם נאסור לשחק שש בש מאותה סיבה...
נשלח ב-30/3/2014 01:18
וסתם בכללי לקוראי האשכול:
אל תחשבו שאם מישהו/י הוצע ב"שידוך" אז הוא יותר "נקי" או משהו כזה.
אני מכיר בחורי ישיבות שהתחתנו עם כאלה ש"חגגו" בצורה רצינית לפני החתונה וכן להיפך ואין טעם להאריך, כל אחד מכיר בסביבה הקרובה שלו מישהו שהחיצוניות שלו ממש לא מעידה על ההתנהלות שלו כך שאל תהיו בטוחים שאם הצעה מגיע בצורה כלשהי אז אוטומטית הוא מתאים לסטריאוטיפ כלשהו...
וסתם מעניין אותי אם נניח מישהי ממש נדלקה על בחור ישיבה מהשכונה חרוץ ונאה וכליל המעלות וכו' בקיצור כל מה שבחורת סמינר מפנטזת או ווטאבר.. ויום אחד היא מקבלת איכשהו פתק ממנו ש"בחיים הוא לא עשה כזה דבר אבל זה נראה לו מתאים וכו'..." האם היא הייתה מתעלמת/מגיבה בבוז כמו שאמרו פה או שהיתה מנסה לגשש ולהזיז עניינים? (אגב, האם מקובל לומר לשדכן לנסות לסדר את בחורה פלונית? כי אז מה ההבדל בתכל'ס?)
נשלח ב-30/3/2014 11:29
אדם_ה1 כתב:
אני מכיר בחורי ישיבות שהתחתנו עם כאלה ש"חגגו" בצורה רצינית לפני החתונה וכן להיפך ואין טעם להאריך, כל אחד מכיר בסביבה הקרובה שלו מישהו שהחיצוניות שלו ממש לא מעידה על ההתנהלות שלו כך שאל תהיו בטוחים שאם הצעה מגיע בצורה כלשהי אז אוטומטית הוא מתאים לסטריאוטיפ כלשהו...
וסתם מעניין אותי אם נניח מישהי ממש נדלקה על בחור ישיבה מהשכונה חרוץ ונאה וכליל המעלות וכו' בקיצור כל מה שבחורת סמינר מפנטזת או ווטאבר.. ויום אחד היא מקבלת איכשהו פתק ממנו ש"בחיים הוא לא עשה כזה דבר אבל זה נראה לו מתאים וכו'..." האם היא הייתה מתעלמת/מגיבה בבוז כמו שאמרו פה או שהיתה מנסה לגשש ולהזיז עניינים? (אגב, האם מקובל לומר לשדכן לנסות לסדר את בחורה פלונית? כי אז מה ההבדל בתכל'ס?)
בס"ד ההבדל זה הדרך... כשמקימים בית צריך שהבסיס יקום על קדושה...
נשלח ב-30/3/2014 13:13
אז אולי תתחתנו כמו המוסלמים, החתן סוגר דיל עם האבא על כמה גמלים בשביל ביתו בת ה-15. (וכבונוס תוכלו גם להסתובב עם רעלה אחרי החתונה, סופר קדושה )
נשלח ב-30/3/2014 13:20
בס"ד רעיון טוב...אבל אני רוצה רעלה אדומה
נשלח ב-30/3/2014 13:25
זהו שלא את מחליטה, בשביל מה יש רבנים? (או מופתי במקרה הנוכחי)
נשלח ב-30/3/2014 13:39
לא ידעתי שכל מה שכתבת כאן זה הוראות של גדולי וחכמי הדור.. אמור לי מי רבניך...
זהו שלא את מחליטה, בשביל מה יש רבנים? (או מופתי במקרה הנוכחי)
בס"ד
כן אבל תמיד יש את המודרניים..גם אצל הערבים...
נשלח ב-30/3/2014 15:49
חפש בגוגל ; ברית כרתי. פשוט שכדי להתעלות ולשמור עיניים יש לבצע את שאר המצוות שמעדנות את היצר כמו תורה ונישואין וכו'. ואפשר אולי לזהות את זה בנאמר ; וראיתם אותו וזכרתם את כל מצות ה' ו ע ש י ת ם א ו ת ם, ו לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.
אדם_ה1 כתב:
להתבונן על פנויה, יש אוסרים כי בנביא כתוב ברית כרתי לעיני מה אתבונן על בתולה, גם לפי דיעה זו מדובר באיסור שקבעו אותו הנביאים
מה שאתה רוצה אם אתה מוצא לי נביא שאמר את זה... (שזה, אגב, מידת חסידות)
ולא רואה את הקשר בין זה לבין "דבקות בתורה", אולי גם נאסור לשחק שש בש מאותה סיבה...
נשלח ב-30/3/2014 15:54
ואם השדכנית שקרנית לא עלינו?... לא נראה שיש בסיס למה שכתבת, בחור שנותן פתק לבחורה או מתחיל איתה במסרים זו מצוה אדירה ובסיס לקדושה, וודאי שאין כאן בעיה הלכתית
חייכנית770 כתב:
בס"ד ההבדל זה הדרך... כשמקימים בית צריך שהבסיס יקום על קדושה...