חפש בגוגל ; ברית כרתי. פשוט שכדי להתעלות ולשמור עיניים יש לבצע את שאר המצוות שמעדנות את היצר כמו תורה ונישואין וכו'. ואפשר אולי לזהות את זה בנאמר ; וראיתם אותו וזכרתם את כל מצות ה' ו ע ש י ת ם א ו ת ם, ו לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.
מה הקשר בין כאילו "שמירת עיניים" לבין קיום מצוות? אם תסתכל על בחורה מחר תתחיל לא לשמור שבת? יש לך בעיה רצינית אם כך, אולי צריך לשקול לאסור עליך להתחתן בכלל שלא תדרדר עוד יותר....
אגב, חיפשתי בגוגל את הפסוק שציטטת (שהוא לא מהנביאים) והנה מה שקיבלתי, תקרא ותפנים:
נ.ב. שדה כותרת כשמו כן הוא - כותרת. תוכן תגובה כותבים בשדה השני...
נשלח ב-30/3/2014 16:39
דרך אגב הפסוק שכולכם מצטטים הוא בספר איוב פרק לא פסוק א: "ברית כרתי לעיני ומה אתבונן על בתולה". שאיוב שיבח את עצמו שאפילו בבתולה לא הסתכל.. ועיינו בגמ' ב'ב דף טז ע'א מה שכתבו על כך כמה אמוראים.. ועיינו במהרש'א במקום..
הבאת רק דיעה אחת, ברור שיש מתירים ויש אוסרים להסתכל על פנויה, נראה שאתה צודק והפסוק ברית כרתי על עיני זה יותר אימרה נחמדה, אולי אינך יודע, כדי לא להתכל על נשים ואתה גבר בריא, אתה חייב תעצומות נפש, משיגים זאת ע"י לימוד התורה שהיא אילת אהבים ויעלת חן, וכפטיש יפוצץ סלע,
אדם_ה1 כתב:
חפש בגוגל ; ברית כרתי. פשוט שכדי להתעלות ולשמור עיניים יש לבצע את שאר המצוות שמעדנות את היצר כמו תורה ונישואין וכו'. ואפשר אולי לזהות את זה בנאמר ; וראיתם אותו וזכרתם את כל מצות ה' ו ע ש י ת ם א ו ת ם, ו לא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם.
מה הקשר בין כאילו "שמירת עיניים" לבין קיום מצוות? אם תסתכל על בחורה מחר תתחיל לא לשמור שבת? יש לך בעיה רצינית אם כך, אולי צריך לשקול לאסור עליך להתחתן בכלל שלא תדרדר עוד יותר....
אגב, חיפשתי בגוגל את הפסוק שציטטת (שהוא לא מהנביאים) והנה מה שקיבלתי, תקרא ותפנים:
נ.ב. שדה כותרת כשמו כן הוא - כותרת. תוכן תגובה כותבים בשדה השני...
תוקן על ידי רציף ב- 30/03/2014 17:41:37
נשלח ב-30/3/2014 18:08
נו, להמציא איסורים כל אחד יכול, בישיבה היו לנו כמה כאלה, כגון "לא לשחק כדורגל/שש-בש" וכמובן זה הצריך עוז ותעצומות נפש והמשגיח אמר שמי שלומד תורה לא צריך את זה.
אתה בטוח שאתה לא המשגיח מהישיבה?
נשלח ב-31/3/2014 11:23
בס"ד אל תשווה שש-בש...לדבר שיכול לגרום להוצ' ז"ל....
נשלח ב-31/3/2014 13:30
אתם חולי נפש או מה? כל אחד שמסתכל על בחורה יש לו ראש כחול? יוווו איך בכלל את מסכימה להתחתן עם בחורים, הם הרי כ"כ סוטים לדעתך...
נשלח ב-31/3/2014 13:32
בס"ד תראה זלא אני כתבתי..זה התורה כתבה זאת..."לא תתרו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם"
נשלח ב-31/3/2014 13:42
מה הקשר עכשיו בין נושא האשכול לפסוק ההוא? זה פסוק כללי שמדבר על כל האיסורים שבתורה שלא נלך אחרי ליבנו ועינינו.
אבל אם מלכתחילה אין איסור להסתכל על רווקה אז למה את מקשרת את זה לפסוק הזה? זה כמו שתגידי שאסור להסתכל באייפון בגלל "ולא תתורו.. אחרי עיניכם.." - לפני שאת מקשרת את הפסוק תוכיחי שבכלל זה אסור. (זה שכמה רבנים ישישים אומרים שזה "אסור" לא הופך אותו לכזה עם כל הכבוד..)
נשלח ב-31/3/2014 13:45
בס"ד טוב יש לך אישור הבד"ץ ממני להסתכל על כל ייצור שזז ברחוב העיקר שתתחתן כבר...
נשלח ב-31/3/2014 13:50
בס"ד רציף(=,מלכתחילה עדיף שידוך בדרך של שדכנית/ שליח-גם דעת הרבי זה שימצא שידוך בדרך צנועה כפי שהורגלנו מדורי דורות... אך אם במקרה קרה ו...רואים מישו בטעות וכבר הדבר מטריד את רוחנו אז אין סיבה לסבול אז או שמוצאים שליח/ ששולחים מכתב,אבל תמיד לדאוג שזה יהיה בדרך צנועה וחסידית עם שדכן שמערבים באמצע... כדי שאם לא תתאימו...תסיימו בצורה יפה ומכבדת.
תוקן על ידי חייכנית770 ב- 31/03/2014 14:29:08
נשלח ב-31/3/2014 13:55
הכל כתוב מפורש, אני לא ממציא שום דבר, בעיניים מערביות החופש לעשות מה בא לי היא ערך עליון, ביהדות זה אחרת, יש לנו ברית של אהבה עם בורא עולם, והמצוות מקשרות אותנו אליו, המצוות מתקנות ומעדנות אותנו, ומסיבות לנו אושר שלוה ושמחה
אדם_ה1 כתב:
נו, להמציא איסורים כל אחד יכול, בישיבה היו לנו כמה כאלה, כגון "לא לשחק כדורגל/שש-בש" וכמובן זה הצריך עוז ותעצומות נפש והמשגיח אמר שמי שלומד תורה לא צריך את זה.
אתה בטוח שאתה לא המשגיח מהישיבה?
ודאי הסבירו לכם בישיבה שלשחק שש בש אין בו שום איסור, ואדרבה, עת לכל דבר תחת השמיים, אני מבין שאתה לא מאמין ברבנים ישישים עדיף באמת לשאול רבנים שאתה בטוח שהראש שלהם עובד. להרבה מאתנו יש תהיות שונות, וכדאי לברר את העניינים האלה
תוקן על ידי רציף ב- 31/03/2014 14:16:28
נשלח ב-31/3/2014 14:06
אני לא יודעת מה איתכם אבל אדם עומד להתפוצץ... ואני מאוד שנויה במחלוקת בשאלה הנ"ל... כי אחרי הכל הוא רק רשם לה עם איזו שדכנית לדבר ואת שמו ,לא מספרי טלפון וכאלה
נשלח ב-31/3/2014 14:12
די88 כתב:
כי אחרי הכל הוא רק רשם לה עם איזו שדכנית לדבר ואת שמו ,לא מספרי טלפון וכאלה
אז מה, לא יעלה על הדעת שבכלל בחור ירצה בעצמו לקחת בחורה ספציפית, זאת הרי עבירה גדולה מאוד חרמנא ליצלן...
(את בטח יודעת שעצמאות מחשבתית וחרדיזם לא הולכים ביחד)
נשלח ב-31/3/2014 14:23
כולנו מאותו פס יצור, והחילונים מאמינים באמונה שלימה שהרבנים הם ישישים..
אדם_ה1 כתב:
כי אחרי הכל הוא רק רשם לה עם איזו שדכנית לדבר ואת שמו ,לא מספרי טלפון וכאלה
אז מה, לא יעלה על הדעת שבכלל בחור ירצה בעצמו לקחת בחורה ספציפית, זאת הרי עבירה גדולה מאוד חרמנא ליצלן...
(את בטח יודעת שעצמאות מחשבתית וחרדיזם לא הולכים ביחד)
נשלח ב-31/3/2014 14:32
אדם בחורה ספציפית זה לא אותו הדבר כמו בחור שרואה מישהי בתוך אוטובוס ומשאיר לה פתק,על סמך מה? אם הוא התארח אצל איזה משפחה שבמקרה היתה איזה בחורה שם שהוא ממש ראה איך היא מתנהלת ושמע אותה מדברת וכו' אז כן הייתי אומרת שהוא יכול לדבר עם מישהו שיציע... אבל באוטובוס? לא יודעת...