כצעיר מאוד (בגיל 12) ההורים שלחו אותי ללמוד בארץ הקודש, אחד מהדברים הכי מסקרנים שלי היית, להיצמד למדריך תיירים עם תיירים ולשמוע ממנו את הרצאתו על קופיי ממין חרדי. הם היו באים ליד הישיבה ומרצים על החרדים בכל השפות והם השוטים שתו כל מילה כאילו המדריך מבין במשהו. זה היה מצחיק יותר מכואב ואהבתי לספר לחברה כל פעם מה המשוגעים האלה אומרים עלינו. לפעמים הייתי מתערב באמצע ההרצאה שלהם בשפתם והייתי מזמין אותם ואומר להם, בואו תכנסו ותרגישו בלי מילים מהי חרדיות, בשביל מה לכם לשמוע את המילים האקדמיות היבשות והשקריות שלו האם הוא איי פעם היה בפנים ? האם פעם הרגיש מזה בכלל חרדי\ת ?
שהתבגרתי והתחלתי לשמוע את המומחים למיניהם אפי' מומחים חרדיים מבטן ומלידה, וגם קראתי את הספרים של פרידמן הה'מומחה כביכול ועוד ספרים של מומחים כביכול, נזכרתי במדריכי התיירים האלה.
מתי היה שהמומחים קיבלו את המכה מכה ? בתרגיל המסריח בשנות התשעים ! כל החכמולוגים מבפנים ומבחוץ לא חלמו לרגע מה הרב שך הולך לומר.
אני חייב לעצור ולומר שהחכמולוגים הם גם אצלינו, אלה השבבניקים שהפכו לעיתונאים ביתד וב'המודיע ועוד עיתונים חרדים לכאורה וזה כולל גם את החברי כנסת. אני אומר את זה בצער רב אבל מה לעשות זאת האמת, כולם קיבלו מכה שלא ידעו מאיפה זה נפל עליהם. אותו דבר לגבי פסיקתו של הרב אלישיב שאסור לגרש יהודים מביתם מעזה. הם לא ידעו אייך לאכול את זה, כן אני מדבר על יתד, הם ציטטו אותו רק יום אחד ואחר כך שקט ודממה.
אותו דבר במקרה האחרון. העסקנים המנוולים חשבו להסכים על למכור את הנחשלים ולהציל את הבעלי גאווה = המוכשרים על חשבונם של הנחשלים כאילו הנחשלים הם לא מאותם הורים. כלומר נסכים לעמוד במכסה שהחוק דורש ואת עצמינו נציל. אבל שהמנוולים הגיעו לכינוס של זקני הדור ? הם קיבלו מכה שלא ישכחו מהר. "הבכי של הרב כהן" הרעיד את אמות הסיפים, דקר כל לב בשר (כלפי העסקנים, אני לא מאמין שיש להם לב בשר) של הזקנים שכולם בכו יחד עמו. כל בני ישראל החרדיים בכו יחד עם הרב כהן באותו לילה.
מה חשבו החכמולוגים ? שגדולי הדור ימכרו את הנחשלים ויצילו את עצמם ? האם הם חושבים שמדובר בליצניים כמוהם ?
שאני שמעתי את שקד כמעט בוכה על דברי דרעי כלפיה, חשבתי לעצמי: תראה מזה, המסכנה נפלה בפח של העסקנים החרדיים, היא באמת חשבה שזה לטובה לשתף פעולה עם העסקנים בקנוניה "למכור את הנחשלים ולהציל את עצמינו" מהי חשבה המסכנה הזאתי, שגדולי ישראל יסכימו לסוג קנוניה כזו ?
איפה הטעות ? מנין הגיע הטעות וחוסר ההבנה מה הולך לקרות.
ובכן, מה שהאקדמיה וכל החכמולוגים אצלינו רואים כהישג ? ההורים והגדולים רואים ככישלון !! ומה שקורא בשנים האחרונות בקהילה שהחכמולוגים רואים בזה השתלבות והשתתפות וכו' וכו' ?! זה מה שהביא לכינוס של הזקנים מכל המגזרים יחד לבכות על המצב.
מי רוצה להשתלב ? איזה חרדי קלסי אמיתי רוצה להשתלב ? נוווו באמת ? מתי תבינו שכל אלה עם המשקפיים והפוני לא מייצגים את החרדי הקלסי, לא רק שלא מייצגים, בעיקר לא מבינים בכלל מהו חרדי מהי חשיבת גדולי הדור, מהי חשיבת כל תלמיד חכם פשוט בקהילה. היעלה על דעת אחד מהם למכור את הנחשלים ולהציל את עצמם ? תגידו נפלתם מהראש ?
יותר מיזה, אלה שכן כביכול השתלבו בחברה הכללית, מהם רוצים כלפי ילדיהם הם ? הא ?? מהם רוצים ומתפללים בנרות שבת, בברית מילה או בבר מצווה של בנם ? שהוא ישתלב ?????
אותו עובד אייטק, מהו רוצה מילדיו ? אותו אימא עובדת אייטק, מהי מתפללת בנרות שבת ? כן כן אני שואל גם את הגברת היקרה סיון רב מאיר, מה את מתפללת בנרות שבת ? הא ?
תעצרו כל אימא וכל הורה אפי' אלה החכמולוגים שמדברים גבוה גבוה שהחרדים היו משתלבים אילולי לפיד ובנט. ותשאלו אותם ברגע האמת מהם רוצים מילדיהם הם, האם למשל סיון רב מאיר רוצה לראיין את בנה עם פוני בטלוויזיה ? או משתוקקת שבנה יהיה זה שרק ד' אמות של הלכה מעניין אותו.
מהי רבונו של עולם החלום של הורים חרדים ? כן כן אפי החרדי המשתלב לכאורה, מהי חלומותיו וחלום אשתו ? שבנם או בתם יהיו עורכי דין ? או עיתונאים ? או חבר כנסת ? או עובד הייטק ?
בקיצור מי רוצה את ההשתלבות כביכול ? כל הורה חרדי מקבל חררה (ולא באביב) רק מהמילה הזו, על מי אתם עובדים רבונו של עולם ?
לסיום: משהוא שמעבדת האקדמיה הקר והיבש לא יבין לעולם.
הלחין מישהו שיר שאין לו התחלה וסוף והיא גם דיי דיכאוני שבמצב היסטורי נורמלי השיר לא היה מקבל שום פרסום מעבר הראוי לו. אבל בכל זאת השיר קיבל כזו התלהבות שאין אירוע פרטי וציבורי בכל מגזר ומגזר ובכל בית סתם באמצע היום, השיר מתוזמר מפי כל ילד וילדה בחור ובחורה מפי אימא ואבא סבא וסבתא בכל פינה בבית וברחוב ובבית ספר ובחיידר בישיבה בסימנרים בכוללים בעבודה ואיפה לא בעצם ? בקיצור אש בכל מקום עם השיר הזה, רק מתחיל הפתיח וכל אחד מתחיל להזיל דימעה ונכנס לאקסטזה מין שכרון חושים ושר אֱלהִים אַל דֳּמִי לָךְ אַל תֶּחֱרַשׁ וְאַל תִּשְׁקט אֵל: כִּי הִנֵּה אוֹיְבֶיךָ יֶהֱמָיוּן וּמְשַׂנְאֶיךָ נָשְׂאוּ ראשׁ: (תהלים פרק פג' ב' וג')
כאן תשמעו את השיר ואולי תבינו משהו (אם יש לכם לב בשר כמובן), מה עובר על היהדות בזמן האחרון.
האקדמיה והרבה עיתונים חכמולוגים חושבים ומדברים על הציבור החרדי כאילו היא עכבר במעבדה. ושכל התחזיות שלהם הופרכו ?! אז לפיד אשם או בנט אשם וכו' וכו' ובכן לא בנט ולא לפיד אשמים ולעולם החרדי לא יהיה חלק. אין הבדל בבסיס בין הרב שטיינמן לבין ר' יולאיש מסטמאר. הכל רק שאלה אייך להתנהל מולם. מה שלפיד הצליח לעשות להראות לטיפשים כמה שזה נכון.
לגבי החסידויות כקופת חולים והחידוש הגדול שם שיש משהו חדש. ובכן גם כאן זה שטות מוחלט. לליצנים כל קהילה היא רק קופת חולים אבל למבקשים (אני מקווה שאתה יודע על מה אני מדבר) החסידויות הם מקור הרוח אם זה הרבי עצמו ואם זה אחד מראשי הקהילה הרוחניים. בטבעיות לא הרוח שהיה טוב לאב, טוב לבן ולכן הבן אם הוא מהמבקשים ולא מוצא את מבוקשתו בקהילה שנולד בה ? אז הוא הולך לבקש אצל עובדי השם אחרים וזה טבעי והיה כל הזמן מאז הבעל שם טוב ועוד לפניו. אין כאן שום חדש אבל אני מפרגן לה את הדוקטורט או משזה יהיה.
עוד טעות בסיסית לגבי גדולי הדור בכל דור. כל פעם אנו שומעים מחדש את התזה שהנה רק הרב עובדיה ימות או הרב אלישיב ימות והנה אין לקהילה יותר מנהיג או המנהיגות תתפצל וכדומה. הטעות האקדמית בא שוב מוחסר הבנה אייך נבחרים גדולי הדור בציבור בכל הדורות. נדמה להם משום מה (כמו במעבדה) שהגדולים נכפה על הציבור ולא מבינים שזה ההפך, הציבור כופה על המנהיג להנהיג אותם על דרך "אם לא נביאים הם, אז בני נביאים הם" ולכן כל פעם שנפטר מנהיג ברמה של הרב עובדיה או הרב אלישיב או הרב שך וכדומה. הציבור ומנהיגיו מריחים את מי לאמץ ולכפות להיות המנהיג הגדול הבא. ועוד משהו שאקדמיה ויועצי והמומחים החרדים למיניהם לא מבינים היא שלא המנהיגים מנהיגים את הציבור רק הציבור כאמור כופה על המנהיג להנהיג אותם כלומר המנהיג מנהיג בדיוק מה שהציבור דורש ורוצה ולא ההפך. ולכן מתחילה הציבור יבחר על ידי הבנה וטבעיות את מנהיגיו בכל דור ודור.
לאור כל זה, אין כאן שאלה האם אפשר לנווט את הציבור החרדי לאיזה שהוא כיוון על ידי מנהיגיו או על ידי סנקציות על מנהיגיו או על הציבור עצמו וכדומה. זה פשוט לא יעבוד כאמור לעיל כי הציבור לא רוצה בהם ולא איזה מנהיג או מה. בכדי להכיר את החרדיות לא מספיק לדבר עם אלה שיושבים בחוץ מבית המדרש או אלה הגבירים שיושבים במזרח. ואת זה האקדמיה לא מבין או שמבין אבל הוא כאמור "מטעם"
הסכנה של להיות מטעם, היא הגורם של זעקת הרמב"ם על הרבנים שמתפרנסים מהציבור. והוא צודק לכל אורך הדרך.
שבוע טוב max
נשלח ב-30/3/2014 06:47
maxmen כתב:
מי רוצה להשתלב ? איזה חרדי קלסי אמיתי רוצה להשתלב ? נוווו באמת ? מתי תבינו שכל אלה עם המשקפיים והפוני לא מייצגים את החרדי הקלסי, לא רק שלא מייצגים, בעיקר לא מבינים בכלל מהו חרדי מהי חשיבת גדולי הדור, מהי חשיבת כל תלמיד חכם פשוט בקהילה. היעלה על דעת אחד מהם למכור את הנחשלים ולהציל את עצמם ? תגידו נפלתם מהראש ?
יותר מיזה, אלה שכן כביכול השתלבו בחברה הכללית, מהם רוצים כלפי ילדיהם הם ? הא ?? מהם רוצים ומתפללים בנרות שבת, בברית מילה או בבר מצווה של בנם ? שהוא ישתלב ?????
אותו עובד אייטק, מהו רוצה מילדיו ? אותו אימא עובדת אייטק, מהי מתפללת בנרות שבת ? כן כן אני שואל גם את הגברת היקרה סיון רב מאיר, מה את מתפללת בנרות שבת ? הא ?
תעצרו כל אימא וכל הורה אפי' אלה החכמולוגים שמדברים גבוה גבוה שהחרדים היו משתלבים אילולי לפיד ובנט. ותשאלו אותם ברגע האמת מהם רוצים מילדיהם הם, האם למשל סיון רב מאיר רוצה לראיין את בנה עם פוני בטלוויזיה ? או משתוקקת שבנה יהיה זה שרק ד' אמות של הלכה מעניין אותו.
מהי רבונו של עולם החלום של הורים חרדים ? כן כן אפי החרדי המשתלב לכאורה, מהי חלומותיו וחלום אשתו ? שבנם או בתם יהיו עורכי דין ? או עיתונאים ? או חבר כנסת ? או עובד הייטק ?
בקיצור מי רוצה את ההשתלבות כביכול ? כל הורה חרדי מקבל חררה (ולא באביב) רק מהמילה הזו, על מי אתם עובדים רבונו של עולם ?
ההורים רוצים שבנם יצא ת"ח ואם לא, אז שיהא לו מקצוע מכובד שיוכל לפרנס את משפחתו בכבוד, בבית של תורה.
נשלח ב-30/3/2014 11:34
שרפ כתב:
ההורים רוצים שבנם יצא ת"ח
תעצור כאן לרגע. כל הורה רוצה שבנם ובתם יהיו יראי שמים תלמידי חכמים, זה החלום ועל זה מורידים ליטרים של דמעות כל ימיהם. על זה הם עמלים כל חייהם מאז בני 18\19 כל שנה או שנתים לידה ועוד ילד בא לקן המשפחתי שלהם. על כך כולם עמלים. ולך תסביר את זה בחוץ, האם הם יכולים להבין את זה בכלל ?
ואם לא,
ואם לא, זה דבר ראשון כאב נורא שאי אפשר לתאר כלל וכלל, ובכל זאת מכאן עד למכור את הילדים ולרצות את ההשתלבות ? שוב לך תסביר את זה בחוץ. ושוב אלה שיצאו באמת מכל סיבה שהיא, מה הם רוצים בנוגע לילדיהם הם ? כלומר שאקדמיה סופר את המספרים של אלה שהשתלבו לא מבינים שאלה יעשו הכל שצאצאיהם יהיו אלה שד' אמות של ההלכה בראש מעיינם וכאן הטעות הגדולה של האקדמיה והשקר של העיתונאים והמומחים החרדיים בחוץ. הם נותנים לציבור הכללי הרגשה שהנה המספרים של המשתלבים הולכים וגדלים בזמן שהלץ הזה או הלייצנית הזאת בעוד רגע הוא או היא יאמרו את תפילת השל"ה הקודש. אגב האקדמיה יודעת מזה תפילת השל"ה ? כן, בוודאי יאמרו שיודעים את הטקסט, אבל יודעים מהי בכלל בכל משמעותה ?
אז שיהא לו מקצוע מכובד שיוכל לפרנס את משפחתו בכבוד,
נכון מאוד, מהי מקצוע מכובד ? האם אלה שבחרו מקצוע מכובד שהיא מכובד בעיני האנשים בחוץ, רוצים שגם צאצאיהם יבחרו במקצוע הזה ? אני טוען כאן שני דברים, 1, מקצוע מכובד בעיני חרדי קלסי היא רחוק מאוד ממקצוע מכובד בעיני האקדמיה והעיתונאים והמומחים. 2, אפי' אלה שבחרו במקצוע מכובד בעיני אלה בחוץ, האם ירצו שגם צאצאיהם יבחרו במקצוע הזה ?
בבית של תורה.
נכון מאוד וטוב הסיום שכתבתה "בבית של תורה" ונראה עליך שאתה מבין לעומק את ההרגשה האמיתי של ההורים החרדים.
לסיכום: אייך שאנו נהפוך בא, ועד מה שמוכרים המומחים לציבור ומה שהאקדמיה חושבת ?! זה רחוק מזרח ומערב !! יותר נכון שני פלנטות אחרות לגמרי ולעולם הם לא יכולים להתחבר.
כל מי שאומר הפוך, פשוט משקר לעצמו והכי גרוע משקר לציבור הכללי.
נשלח ב-30/3/2014 12:22
maxmen כתב:
אז שיהא לו מקצוע מכובד שיוכל לפרנס את משפחתו בכבוד, נכון מאוד, מהי מקצוע מכובד ? האם אלה שבחרו מקצוע מכובד שהיא מכובד בעיני האנשים בחוץ, רוצים שגם צאצאיהם יבחרו במקצוע הזה ?אני טוען כאן שני דברים, 1, מקצוע מכובד בעיני חרדי קלסי היא רחוק מאוד ממקצוע מכובד בעיני האקדמיה והעיתונאים והמומחים. 2, אפי' אלה שבחרו במקצוע מכובד בעיני אלה בחוץ, האם ירצו שגם צאצאיהם יבחרו במקצוע הזה ?
מכיוון שגדלתי בבית חרדי אני יכול להסביר לך:
מקצוע מכובד זה מתכנת או רואה חשבון.
עורך דין זה בעיה ומקצועות אחרים יש יותר מדאי ללמוד.
כמובן שיש לציין שלעיתים קרובות סופר סת"ם, קברן או מלמד דרדקי (אפילו מקצועות חול) נחשב למקצוע תורני שזה בכלל סולם אחר, כי את הילדים שלו לא יסווגו כילדים של מי שאינו אברך...
נשלח ב-30/3/2014 13:05
שרפ כתב:
כי את הילדים שלו לא יסווגו כילדים של מי שאינו אברך...
מסכים עם מה שאמרת אבל אני עוצר איתך כאן במשפט האחרון.
תעזוב רגע את הפסיכואנליזה. מה רוצה האימא והאבא שהוא יהיה ? מה הוא רוצה כלפי ילדיו הוא ? הם כולם ברגע האמת רוצים שיהיה אברך. הפחד של יסווגו אותם בא ממה ? כי באמת דואגים ולא כי זה נורמה חברתי ולכן מפחדים להיות מחוץ לנורמה. זה מה שהמומחים לא מבינים. הם לא מבינים שהחרדי הקלסי רוצה בתוך תוכו מה שהם חושבים שזה כפיה חברתית ואם רק נבוא ונציל אותם אז הם הצדיקים שהצילו את החרדי מהנורמה הכפייתית שהרבנים כופים עליהם. כביכול יש רבנים ויש עסקנים ועיתונים שכופים עליהם נורמות פנאטיות ואז יבוא לפיד ובנט (שרוצה להיות האבא של החרדים, כך אמר בתקשורת, הוא קורה לכל החרדים שהוא מוכן מרוב טובו לאמץ אותם כאבא. הדביליות שלו ושל שאר הטיפשים שכביכול ידברו ישר לחרדי כאח וכאבא מאמץ, מעל הרבנים והעסקנים והעיתונות החרדית ?! זה בא מהאקדמיה מהמומחים הגדולים בחרדיות. ) ויצילו את החרדי מהעבדות לחירות.
לך תסביר להם שברגע האמת היועצים עצמם באים עם ילדיהם ב"אבות ובנים" בשבת בבית כנסת ולומדים יחד עם ילדיהם את התורה הפנאטית שלנו.
לסיכום: הפחד מסיווג היא לא פחד בגלל נורמה רק פחד אמיתי שהילד שלו יהיה מאלה שהעסקנים רצו למכור כמכסה לשקד ולהציל את ילדיהם על חשבון ילדי. כאן קיבלו העסקנים שלנו סטירת לחי מצלצלת מהזקנים בבכי של הרב כהן בכינוס של הזקנים. זה לא מטפורה מה שהיה באותו לילה בכל בית בקהילה ששמעו מה הלך שם. במפגן הענק יכולנו להרגיש את הרגשות של האחדות ומצד שני את הכעס אייך עלו במחשבתם לחשוב אפי' על צעד שכזה ? כמו עכברים ברחו כל העסקנים מהחברות עם אלה מבחוץ ושנו את הטון הדיבורים שלהם. מיד הפכו כולם לנטורי קרתא. לא פלא ששקד כמעט בכתה, כי לא הבינה מה קורה פתאום. אייך הוא מעז לומר עלי שאני בוגדת. הרי הייתי יחד איתכם בכל הקנוניה הזו.
וכן יש אלוהים,,,,,,,,,,,,,,,,, שאומר "לא מחשבותיי מחשבותיכם" אתם רציתם למכור את בני ולהציל את עצמכם ? הָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם ?! הָיוֹ לֹא תִהְיֶה !!
האבסורד הגדול היא שאין כאן ניצלים ונמכרים הרי אצל אותן הורים יש את הנמכרים והניצלים אז אייך חשבו הטמבלים האלה להינצל ? לשד הפתרונים !!!
תוקן על ידי maxmen ב- 30/03/2014 13:07:40
נשלח ב-30/3/2014 13:16
.
"באמ'שך מקס, מה אתה רוצה? ת'רוצה להיות אברך? תהיה. רק אל תדרוש ממני לממן אותך!"
נשלח ב-30/3/2014 14:41
מואדיב כתב:
. "באמ'שך מקס, מה אתה רוצה? ת'רוצה להיות אברך? תהיה. רק אל תדרוש ממני לממן אותך!"
גם זה חשיבה אקדמאית דמיונית ריבועית כאילו אתה האלוהים ומממן אותי (אני כאן כמשל כמובן), יש לכם דמיון ילדותי כזה של מה שאני (החרדי\ת) מכניס לפה, אתה פשוט נתת לי מרוב טובך. מעניין למה רמי לוי לא מרגיש שהוא מאכיל אותי. מעניין למה המחירים של רמי לוי בביתר עלית ובכל שכונה חרדית אחרת הוא חצי מבכל סניף אחר שלו בציבור הכללי.
ראיתה את המגדלי בבל או את הכבישים הרחביים ? אולי איזה פנס אחד מהכביש, זה מהכסף שלך. (אתה רק כמשל כמובן) או אולי אתה משלם לשופט הזקן בן השבעים את השמונים אלף שקל לחודש והשד יודע מה הוא עושה עם כל כך הרבה כסף.
בקיצור בוא ידידי היקר לא ניכנס לדיון הדיבילי והילדותי הזה.
אבל אתה שואל ברצינות מה החלום של החרדי\ת הקלסית ? שיבוא המשיח ויחלק את הארץ לכל המשפחות ויחזור השמיטה והיובלות ושמיטת הכספים ונצא לחירות ונהיה בני חורין שלא יבוא כאלה שיאמרו שהוא מאכיל אותי. זה החלום הרטוב שלנו.
בכל אופן, לא בגלל בעיות כלכליות החרדי יוותר על יהדותו ועל ההשתוקקותו בנאחע'ס (= מילה ששום מכשיר אקדמי לא יכול לבדוק ולהרגיש) שהוא רוצה לראות בצאצאיו.
כל חברמן (רוב בני משפחתי) שהצליח לצאת לעולם הקפיטליסטי ולהצליח בגדול ?! לא מוותר על אבות ובנים בשבת. כולם בלי יוצאים מהכלל לא רוצים לראות את צאצאיהם כחזירים קפיטליסטיים ושולחים את צאצאיהם ללמוד בארץ הקודש, כן כן אצל הפנאטים האלה. אם לרגע נדמה להם שהם נאורים ומצליחניים ובעיקר ווינרים, בא השבת ומדליקים נרות שבת ומה מתפללים ? בא שבת והאבא יורד ללמוד עם בנו באבות ובנים יחד עם כל האבות הפנאטיים, מה הוא רוצה מבנו ?
ובכן תבינו שזה לא הגדולים ולא הרבנים ולא העסקנים ושאר הבלי המומחים האקדמאים. זה כל חרדי וחרדית הפרט עם הקן המשפחתי האישי שלהם, הממלכה האישית שלהם, הנאחעס שרוצים לראות מהעמל הרב שלהם שהם עמלים כל חייהם בשביל זה, כל העמל היא למען הקן המשפחתי האישי שלהם.
הרבנים\הגדולים וכו' הם ה'ראי של המשפחות האישיות של כל הזוגות בעצמם ולא ההפך. זה מה שהאקדמיה והמומחים למיניהם לא מבינים. הם מסתכלים ב'מיקרוסכופ האקדמי ולא יודעים מה רואים, הם רואים רק את המראה וחושבים שרק נשבור את המראה הנה כל החרדים ירוצו לאמץ את בנט כאבא המאמץ הטוב ביותר שלהם.
תוקן על ידי maxmen ב- 30/03/2014 14:44:40
נשלח ב-30/3/2014 14:48
maxmen כתב:
כי את הילדים שלו לא יסווגו כילדים של מי שאינו אברך...מסכים עם מה שאמרת אבל אני עוצר איתך כאן במשפט האחרון. תעזוב רגע את הפסיכואנליזה. מה רוצה האימא והאבא שהוא יהיה ? מה הוא רוצה כלפי ילדיו הוא ? הם כולם ברגע האמת רוצים שיהיה אברך.
זהו שההורים מבינים שמאברך לא ניתן להתפרנס ויודעים שאם אין קמח אין תורה. הם שואפים שיגדל בתורה ואם לא שיעסוק בעבודה שתפרנס את משפחתו. בכל מקרה משתדלים לדאוג שהעזר כנגדו תביא כסף אם בכניסה לחיי הנישואין ואם במשך חיי הנישואין.
להציג את החרדים כשוטים, זה בהחלט לא לטובתם.
נשלח ב-30/3/2014 15:00
maxmen כתב:
."באמ'שך מקס, מה אתה רוצה? ת'רוצה להיות אברך? תהיה. רק אל תדרוש ממני לממן אותך!"
גם זה חשיבה אקדמאית דמיונית ריבועית כאילו אתה האלוהים ומממן אותי (אני כאן כמשל כמובן), יש לכם דמיון ילדותי כזה של מה שאני (החרדי\ת) מכניס לפה, אתה פשוט נתת לי מרוב טובך. מעניין למה רמי לוי לא מרגיש שהוא מאכיל אותי. מעניין למה המחירים של רמי לוי בביתר עלית ובכל שכונה חרדית אחרת הוא חצי מבכל סניף אחר שלו בציבור הכללי.
אסביר לך מקס.
החרדים הם כמו מעיין נובע שמימיו משקים ביתר את סביבתו מעלים עשבים וירוקת ואובדים.
המטרה של המדינה היא חפירת תעלה ודיפונה בכדי שלמים יהא שימוש ולא לילכו לאבדון או שיעשו רק 10% ממה שניתן לעשות בהם בניצול יעיל.
אני למשל סבור שהדרישה לדוגמה לסנקציות פליליות אינה במקומה. היה צריך לדרוש סנקציות אזרחיות בבחינת עשה טוב (אי מתן קצבאות ילדים למי שלא לומדים לימודי בגרות מלאים, מתן הטבות לדיור למי שהלך לצבא וכפול לי שהלך לקרבי לפי תקופת שרות וכן הטבות לשרות מילואים), העלאת תמיכה באברכים אך היא תינתן רק לפי קריטריונים של בחינה וכד', עם עדיפות למי שלמד בגרות ושרת בצבא.
התוצאה תהא בעיניי בכלל לא יציאה של חרדים לעבודה או משהו דומה, אלא בעלי "ההשקפה" יאלצו להתמודד עם עזיבת החרדיות, כי לא ניתן לרמות את כולם כל הזמן שהתנהגותם היא רצון הבורא.
בהתמודדות זו פתאום לחרדים יהא מותר לשרת בצבא וללמוד השכלה, כי דברים אלו ההלכה אינה אוסרת, רק ההתנהלות החרדים, בה אבד השכל הישר (דרך ארץ שקדמה לתורה) וכאשר יישרו אותו כן ייטב לכולם.
זה גם לדעתי ההבדל בין לפיד (המונע משנאת חרדים) לבנט (המונע מאהבת ישראל) בהתנהלות.
נשלח ב-30/3/2014 15:11
שרפ כתב:
להציג את החרדים כשוטים, זה בהחלט לא לטובתם.
זה אחד מהבעיות של הדו שיח החרשים שלנו. 1, מהי שוטה בעיני החרדי ומהי שוטה בעיני האקדמיה ? 2, לעולם לא היית בעיה כזו ליהדות להיראות כשוטים בעיני העמים. הסעיף הראשון בשלחן ערוך אומר ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת השי"ת.
מה שקורה, שאלה שיוצאים לרחוב ורוצים כביכול להשתלב, מרגישים כבר כמתביישים ואז בדמיונם רוצים להפוך את המציאות של עצמם ושל זולתם ומכאן כל הבלי האקדמיה. אני מוכיח לך כל הזמן שגם הם ברגע האמת מול נרות השבת רוצים דווקא את זה שהם מתביישים עם זה ברחוב.
טוב, אני חושב שטחנתי מספיק בנושא ויבוא החברים כאן שמכירים ויודעים על מה אני מדבר ויאמרו את דעתם. אני לא חושב שאמרתי כאן משהו לא נכון. אני חושב שכל חרדי יסכים עם התמונה שנתתי כאן.
נשלח ב-30/3/2014 15:29
שרפ כתב:
. אני למשל סבור שהדרישה לדוגמה לסנקציות פליליות אינה במקומה. היה צריך לדרוש סנקציות אזרחיות בבחינת עשה טוב (אי מתן קצבאות ילדים למי שלא לומדים לימודי בגרות מלאים, מתן הטבות לדיור למי שהלך לצבא וכפול לי שהלך לקרבי לפי תקופת שרות וכן הטבות לשרות מילואים), העלאת תמיכה באברכים אך היא תינתן רק לפי קריטריונים של בחינה וכד', עם עדיפות למי שלמד בגרות ושרת בצבא.
התוצאה תהא בעיניי בכלל לא יציאה של חרדים לעבודה או משהו דומה, אלא בעלי "ההשקפה" יאלצו להתמודד עם עזיבת החרדיות, כי לא ניתן לרמות את כולם כל הזמן שהתנהגותם היא רצון הבורא.
בהתמודדות זו פתאום לחרדים יהא מותר לשרת בצבא וללמוד השכלה, כי דברים אלו ההלכה אינה אוסרת, רק ההתנהלות החרדים, בה אבד השכל הישר (דרך ארץ שקדמה לתורה) וכאשר יישרו אותו כן ייטב לכולם.
זה גם לדעתי ההבדל בין לפיד (המונע משנאת חרדים) לבנט (המונע מאהבת ישראל) בהתנהלות.
אתה ידידי היקר חוזר לתיאוריות שהתנפצו לנו בפרצוף. החרדי לא רואה במדינה איזה מן אלוהים שיפרנס אותו וידאג לרחוותו.
אין בעלי השקפה בבסיס (אני לא מדבר על כת ההשקפה בשטויות כמו קברים ושאר הבלי נטורי קרתא) והסברתי שזה בא מהפרטים ומחלומם הרטוב. הפרטים רוצים מה שרוצים והם כופים את גדולי התורה להנהיג אותם. בנט ולא אף אחד אחר לא יכול לעזור להם, ויותר נכון, אף חרדי לא מבקש את עזרתם.
מבחינת כלכלית טהור ? יש דרך אחת ויחידה. והיא לבטל את חובת הגיוס לכולם כולל הציבור הכללי כמובן. גם אז הקפיטל אסור לו לחשוב לרגע שהחרדי הקלסי יהיה עבד לצמיחה כלומר הוא יסתפק במה שצריך בשביל הקן המשפחתי שלו.
מבחינת הקפיטל הוא חייב לוותר על כמה דברים 1, גיוס חובה 2, ליבה. 3, ימשיך הריבוי הילדים 4, לא יהיו עבדים לצמיחה. כלומר אם הבעלים יעבדו ? אז הנשים לא יעבדו (אולי רק בשביל לא להשתעמם).
נשלח ב-30/3/2014 16:11
maxmen כתב:
."באמ'שך מקס, מה אתה רוצה? ת'רוצה להיות אברך? תהיה. רק אל תדרוש ממני לממן אותך!"
גם זה חשיבה אקדמאית דמיונית ריבועית כאילו אתה האלוהים ומממן אותי ...
באמ'שך, מקס. תפסיק לחרטט.
מי שרוצה להיות אברך, שיהיה.
אבל, שאף אחד שהחליט שהוא רוצה לחיות על לחם צר ומיים לחץ, לא יבוא אלי כשהוא תובע בפה שאספק לו את צרכיו.
ואל תיתמם - זה קורה דבר יום ביומו.
ואין שום היתר בהלכה לכך. מי שמנסה לכפות על הציבור לפרנסו - כופין אותו ויזון את ילדיו, כפי שהתחייב בכתובתו.
נשלח ב-31/3/2014 00:36
מואדיב, רק שתדע שהסכום אותו נותנת המדינה לאברך נשוי הוא 400 שקל לחודש. בקושי השתתפות סמלית.
נשלח ב-31/3/2014 01:09
אריאל לפי אתר דוסים - 2000 ש"ח, אם כי קצבאות ילדים משולמות לאישה ולא לגבר.