בית פורומים עצור כאן חושבים

החרדים במעבדה של אקדמיה.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/4/2014 10:35 לינק ישיר 

צדיקים: כדרכם בקודש, כל הדיון כאן עקר לגמרי.

בכדי שפרטים יקבצו לקבוצה ולהקים חברה או מדינה בארץ שלהם  ? צריך הסכמה בין פרטי החברה, צריך שיתוף פעולה, צריך את הבסיס הראשוני והיא העריבות זה לזה. הדבר הבסיס הבא היא "חוקה" ורק אחר כך אפשר דמוקרטיה, ואפי' אז כוח הרוב לא יכול להילחם במיעוט ולא ההפך, כי לא מדובר על מלחמה כאן מדובר על הכרעה בוויכוח. הדמוקרטיה היא לא צודקת יותר ממדיקטטורה היא רק מאפשרת הכרעה בהסכמה אפי' שהיא לא צודקת. בכדי שלא תהיה מלחמות מיותרות בין הפרטים.

לצערינו, המצב שלנו היא הפוך, קודם כל הרוב = דמוקרטיה היא העיקרון הראשוני. ואין חוקה לחברה\למדינה ובוודאי שאין הסכמה בין הפרטים לעצם הקיבוץ כחברה וק"ו כמדינה.

והיות שזה המצב במציאות הקיומית שלנו, אז מי הוא הטיפש שיחשוב שהפרטים לא ישתו מים ולא ינסו הכל בכדי לשרוד ?
אם הרוב בכל זאת רוצה מדינה ועוד מדינה קפיטליסטית ששולל מראש מכל פרט אפי' את המים. אז אין להם מנוס אך ורק לפרנס את הפרטים שלא מסכימים מתחילה לקיבוץ ולמדינה.
או כמובן להחזיר להם את ארץ אבותיהם והם יתנהלו בארץ על פי התורה והשיטה הכלכלית של התורה וכמובן שיטת החינוך של היהדות.

כל הדיון שלכם כמה כסף ואייך כסף ושאר ההבלים, היא דיון עקר לגמרי.

והאקדמיה חוטאת בחוסר הבנה בסיסית בכל מה שהסברתי לעיל.
הם כמו הבורים בחברה רק חולמים שיבוא יום שהחרדים יסכימו לקיבוץ למדינה, זה רק שאלה של כמה גזירות כלכליות וחינוך כפייתית ממלכתית וגיוס לצבא, והנה הכל יבוא על מקומו בשלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 12:48 לינק ישיר 

maxmen כתב:
צדיקים: כדרכם בקודש, כל הדיון כאן עקר לגמרי.בכדי שפרטים יקבצו לקבוצה ולהקים חברה או מדינה בארץ שלהם  ? צריך הסכמה בין פרטי החברה, צריך שיתוף פעולה, צריך את הבסיס הראשוני והיא העריבות זה לזה. הדבר הבסיס הבא היא "חוקה" ורק אחר כך אפשר דמוקרטיה...
 .

עד מתי אתה מכביר שטויות על עצמך ועל הקוראים?

האם הממלכה המאוחדת - אנגליה - היא לא מדינה?

לאנגליה אין חוקה כתובה. גם לניו-זילנד אין. אתה רוצה לפרט מדוע שתי מדינות אלו אינן מדינות, לפי הגדרתך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:01 לינק ישיר 

אין חוקה למדינה? יש חוקה אבל לא הושלמה, בגלל התגדות החרדית.

לאטובוס עלה שיכור ולאחר מספר דקות הקיא את המזון שאכל, על אחד הנוסעים.
קם הנוסע וצעק על השיכור, איך אתה לא מתבייש איך אתה נראה!
ענה לו השיכור- איך אני נראה? אולי קודם תסתכל על עצמך, איך אתה נראה מזוהם ומסריח מקיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:40 לינק ישיר 

מדינת ישראל הוקמה מתוך מיאוס בחיים היהודים הגלותיים ורצון לשוב לחירות כלכלית ומדינית מתוך דרך ארץ מתוקנת המעריכה עמל ויצירה למען הכלל כפי שהיה בתקופת בית ראשון. אם יש אנשים החושבים בצדק שהמערכת הכלכלית של המדינה איננה מתוקנת, אזי ראשית-כל אם הינם ישרים והגונים אל להם לדמות בלבם שמדינה יהודית בארץ ישראל תפקידה לממן אותם, ושנית עליהם לקיים את הוראת חז"ל אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות. אחרת, אם אינם חפצים להתפרנס ממלאכתם, ועוד מצפים שהמדינה תממן אותם בקצבאות, עליהם להבין שבדרך שכזו אינם יכולים להיות לא נקיי דעת ולא מיושבים בדעתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:51 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

לאטובוס עלה שיכור ולאחר מספר דקות הקיא את המזון שאכל, על אחד הנוסעים.
קם הנוסע וצעק על השיכור, איך אתה לא מתבייש איך אתה נראה!
ענה לו השיכור- איך אני נראה? אולי קודם תסתכל על עצמך, איך אתה נראה מזוהם ומסריח מקיא.

(אייקון זוקף בוהן ומהנהן בהסכמה )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:16 לינק ישיר 

מם80 כתב:
מדינת ישראל הוקמה מתוך מיאוס בחיים היהודים הגלותיים ורצון לשוב לחירות כלכלית ומדינית מתוך דרך ארץ מתוקנת המעריכה עמל ויצירה למען הכלל כפי שהיה בתקופת בית ראשון. אם יש אנשים החושבים בצדק שהמערכת הכלכלית של המדינה איננה מתוקנת, אזי ראשית-כל אם הינם ישרים והגונים אל להם לדמות בלבם שמדינה יהודית בארץ ישראל תפקידה לממן אותם, ושנית עליהם לקיים את הוראת חז"ל אהוב את המלאכה ושנא את הרבנות. אחרת, אם אינם חפצים להתפרנס ממלאכתם, ועוד מצפים שהמדינה תממן אותם בקצבאות, עליהם להבין שבדרך שכזו אינם יכולים להיות לא נקיי דעת ולא מיושבים בדעתם.

ארץ ישראל שייכת לכל פרט שהוא היורש האמיתי של אברהם. היא גם שייכת לכל פרט שבא להתנחל כאן ורוצה לקבל את חוקת התורה בקניינים וכסף.

כל הדמגוגיה של אוהב את המלכה ושאר ההבלים לא רלוונטית כאן. תחזירו את הנחלות לכל המשפחות וכל משפחה תעמל בנחלתה. תחלקו את משאבי הארץ לכל פרט. והכסף תשמוט בכל שמיטה. ותבוטל המשטר ויחזור החירות לאדם וכל בני ישראל וכל האומות יהיו בני חורין.
תפסיקו לדבר על מממן, אף אחד לא מממן את אף אחד.
אי אפשר לגזול בכוח הנשק את הארץ מהיורשים ולקשקש שטויות של אוהב המלכה. למה אני צריך לעבוד אם אני יכול לבקש דמי שכירות מהמדינה ? ארץ ישראל שייך לי אז בבקשה תשלמו לי שכירות על שימוש בארץ שלי תשלמו אחוזים על כל הרווח שהמדינה עושה מארץ.

בקיצור ידידי היקר. שאתה תשב בליל הסדר (הבא עלינו עוד מעט) ותחשוב על חירות ועל להיות בן חורין. תזכור מה שאני אומר לך עכשיו.
יש לך מים ? יש לך נחלה ומקור פרנסה ? אתה נושם אוויר בזכות עצמך או אתה צריך את השופט ברק שייתן לך רשות ?
וכל זה בלי תנאים ? כמו חוקי הקניין או המצאת הכסף.
ואם כל זה לא קיים במציאות האנושית ? אז אין לך על מה לחגוג וכל ליל הסדר שלך היא שקר מוחלט.
אין בן חורין בלי הטבע, אין חירות וחופש בלי הטבע. את זה ההוגים של האומות לא מבינים רק משה רבינו הבין זאת. 
עבדות = תלות, ולא משנה אם התלות היא בהמצאה עיוורת של הכסף או חוקי הקניינים. או התלות היא בדמיון שנקרא מדינה.

תוקן על ידי maxmen ב- 03/04/2014 14:20:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:24 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

אתה מקשקש שטויות ידידי היקר.

מישהו מהחרדים אפריע לחוקק חוקה לגבי גבולות ארץ ישראל ? 
למה אין חוקה על גבולות הארץ שדמינו לא יישפך לריק ? רבונו של עולם האם אתם עושים את עצמכם או אתם באמת כאלה מטומטמים ?
ממתי נלחמים על ארץ שאתה לא בטוח שמחר במשחק דמוקרטי דבילי נחזיר אותה ?
עזה וגירוש יושביה לא מספיק לכם ?

תוקן על ידי maxmen ב- 03/04/2014 14:25:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:37 לינק ישיר 

[מקסמן,

אני קוראת את הודעותיך שוב ושוב, ובעיקר בגלל שאני מחבבת את ניקך אני נוטה להסיק שיש כאן קצר בתקשורת:
האם ייתכן שאתה משתמש במושגים מסוימים (כמו "ארץ", "חרדים", "דמוקרטי", "אקדמיה" וכו' ) באופן אחר מהשימוש הרגיל שלהם (=זה שמוגדר במילון הכתוב או המדובר של רוב דוברי העברית)? 
אני מניחה שקשה לענות על שאלה כזו, אז הנח לי להציע לך "מבחן" עצמי: האם כדי לנסות ולענות על שאלתי, התחלת להגדיר את כל אחד מהמושגים הנ"ל? אם כן, האם ההגדרות האלה נוגעות למציאות פיזית של כל אחד מן המושגים או לרעיון מטאפיזי/ערכי הטמון בו? אם כן, אז התשובה לשאלתי לעיל היא פשוט "כן", ובאה לציון גואלת...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:55 לינק ישיר 

אמשלום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:56 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

אני קוראת את הודעותיך שוב ושוב, ובעיקר בגלל שאני מחבבת את ניקך אני נוטה להסיק שיש כאן קצר בתקשורת:
האם ייתכן שאתה משתמש במושגים מסוימים (כמו "ארץ", "חרדים", "דמוקרטי", "אקדמיה" וכו' ) באופן אחר מהשימוש הרגיל שלהם (=זה שמוגדר במילון הכתוב או המדובר של רוב דוברי העברית)? 
אני מניחה שקשה לענות על שאלה כזו, אז הנח לי להציע לך "מבחן" עצמי: האם כדי לנסות ולענות על שאלתי, התחלת להגדיר את כל אחד מהמושגים הנ"ל? אם כן, האם ההגדרות האלה נוגעות למציאות פיזית של כל אחד מן המושגים או לרעיון מטאפיזי/ערכי הטמון בו? אם כן, אז התשובה לשאלתי לעיל היא פשוט "כן", ובאה לציון גואלת...]

ארץ = חלוקת האדמות לכל פרט. וארץ ישראל שייך ליורשי אברהם מהחלוקה ההיא.
חרדים = פרטים שאין להם שום קשר אחד עם השני. רק כמו שהאימפריה הראשונה בהיסטוריה גרם לברית המילה וכן למושג יהודים, כך גזלת הארץ הביא שהפרטים שאין להם קשר אחד לשני פועלים יחד מול הגזלנים. או יותר נכון הגזלנים פועלים יחד נגדם.
דמוקרטיה = רוב מפגרים שאומרים ש1+1=8 מנצחים.
אקדמיה = רוב מפגרים המציאו אקדמיה מטעם. כמו השיטה הכלכלית של מדעי הכלכלה היא מטעם, ולכן אין לאף אחד איפה לגור בארץ הזו ולכן אפשר לחוקק חוק שאסור לאגור מים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 15:03 לינק ישיר 

אם כן אני מניח שהתשובה לשאלתה של אמשלום היא: "כן"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 15:07 לינק ישיר 

alchanan כתב:

אתה רוצה לדון בכל נושא בנפרד ? אוקיי תתחיל להגדיר נושא אחד ונתחיל בדיון.
בכל אופן תשובתי היית לאבשלום היקרה ואני מווקה שירדה לסוף דעתי ולא ? אז חבל !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 15:12 לינק ישיר 

מקס,

החירות של הפרט נובעת מהחירות של הכלל, ועל-כן כישראל היו עבדים במצרים אף פרט לא היה בן חורין, גם במדבר בני ישראל לא היו בני חורין אלא למדו איך להיות בני חורין, שהמימוש של חירות הינו בחברה מדינית מתוקנת, ואין חירות אמתית לכלל ישראל אלא בא"י. מצוות פאה לקט ושכחה ומעשרות ושמיטה ויובל נגזרו מכך שהפרנסה העיקרית בא"י היתה חקלאות. אדרבא העולים שיישבו את הארץ לפני קום המדינה ובשני העשורים הראשונים להקמתה, גם אם הרבה מהם היו רחוקים ממצוות ולא ידעו את ערכה של תורה ותלמודה, המוסר הטבעי שלהם היה מתוקן יותר מזה של היהודים שחיו בגלות, והרבה מהם התפרנסו ביושר וביגיע כפיים מחקלאות או ממלאכות יצירתיות פשוטות, ולא מפרנסות העוסקות במסחר ובממון שיש בהן חשש גזל. אלה הערכים עליהם הוקמה המדינה, ואם הם השתבשו בשלושים השנה האחרונות בעקבות תלות שהחברה הישראלית פיתחה בכלכלה האמריקאית, הרי שלדאבוננו רוב רובם של הרבנים לא רק שלא קיימו את תפקידם להוכיח את החברה וליישר את דרכה, אלא שתמכו במדיניות כלכלית לא נכונה כדי שיתמכו בישיבותיהם, וזאת על חשבון השחתה מוסרית של כלל החברה. כשחברה לא מתוקנת יש שתי דרכים. האחת, לפרוש ולצווח כמו כרוכיא וזו חכמה קטנה. השניה, ללמד זכות ולתקן במחשבה בדיבור ובמעשה.

נ.ב. אילמלא המדינה הקימה בשנים האחרונות מפעלים להתפלת מים, אזי בשנת בצורת כמו השנה האחרונה היתה מצוקת מחסור במים חריפה לכל אזרח, כולל לחרדי המדמה בלבו שאיננו אזרח. בליל הסדר, כשאתה שותה יין, חשוב על דורות של חקלאים שעמלו עד שהצליחו לגדל כרמים מהם מפיקים את יינה המשובח של א"י. ועד אז, בכל פעם שאתה שותה מים מהברז או מתרחץ או עסוק בנקיונות לקראת הפסח, חשוב שאילמלא מוסדות של כלל החברה, היית צריך ללכת ולשאוב מים מהבאר.

תוקן על ידי מם80 ב- 03/04/2014 15:36:27

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 16:03 לינק ישיר 

alchanan כתב:

[אלחנן - 

מקס,

אלחנן צודק. אתה אכן מגדיר את המושגים באופן עצמאי, ולכן יש כאן קצר חמור בתקשורת.
ייתכן שההגדרות שלך מעניינות, חשובות או מעמיקות - אבל הן לא ההגדרות ה"רגילות" של המושגים, ולכן מתקיים כאן רב-שיח של חרשים במידה רבה: אתה מדבר על X ואנשים עונים לך ב Y. זה מתסכל, זה מנג'ס וזה בעיקר עקר...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 16:13 לינק ישיר 

מם80 כתב:
מקס,
החירות של הפרט נובעת מהחירות של הכלל,  

זה טעות מוחלט. וגובל בעבודת אלילים, זה נתינת כוח לכלל לקבוע האם זכותי לנשום או לא.
בטעות הזו כשלו כל האקדמאים ובראשם השופט ברק.

על פי התורה אין מושג כזה כלל. זה דמיון ועבודה זרה כפשוטו.
יש אך ורק ברית המילה = אני וצאצאי עד עולם, וחייב כל אחד לומר שכל העולם נברא בשבילי.

שאר הדברים של כבודו להצדקת השיטה הכלכלית והחברתי ?! הם הבלים ואין לי כוח עכשיו לדון בהם ולהראות לכם כמה הם לא נכונים.
ואגב: עדיף לי באר מים מלהיות תלו ברשעים לרגע אחד ושעוד יחשבו שהם מפרנסים אותי ?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > החרדים במעבדה של אקדמיה.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.