אני חושבת שהספר העלה למודעות הרבה נושאים חשובים.. אהבתי מאוד את הקונפליקט של יענקי,ואיך שהוא ניסה להתמודד האם ללכת אחר נטיות ליבו ולעזוב את החסידות למשהו אחר, שהוא ירגיש בו יותר חום והתלהבות,או להשאר בחסידות קר-כמו שהוא.. הסיום של הסיפור,מבחינת יענקי,לדעתי מושלם-גם הוא פנה לאפיק קצת שונה -ישיבה חסידית אבל לא מהחסידות שלו, וגם לא עזב את החסידות לגמרי..
נשלח ב-2/4/2014 23:03
סיפור מדהים פני עצמו. הכתיבה יפה. עד כדי כך שכל יום חמישי היתי מחפשת את המגזין בראשונה... אבל הסוף מעצבן ולא מספק בכלל.. היתי ממליצה לה לתת לי לסים כמו שמיאמוש אמרה - מבחינת י(ע?)נקי זה דווקא בסדר גמור, אבל כל השאר - לא שפר עלי'הם גורלם. וחבל...
נשלח ב-2/4/2014 23:29
מסכימה עם כל מילה:) התהליך של יענקי היה מופלא, ומעניין ומרתק והסתיים מדהים והכל- אבל מבחינת השאר הסיום לא היה משהו.
אגב, יענקי כי זה יעקב-יענקב-יענקל-יענקלה ואי אפשר להשמיט מיעקב את "עינו"...
הרה"ק רבי שלמה אבן גבירול אומר: במה יתנקם האדם בשונאו?? שיוסיף מעלה יתרה בעצמו.
תמרור25
נשלח ב-3/4/2014 08:51
נשלח ב-13/5/2014 22:50
אנוכי מבקש הוא סיפור מהפכני בז'אנר. למה? בגלל היכולת שלו לראות ולשקף סיטואציות מנקודת מבט של שני הצדדים, בלי להביע דעה איזו נקודת מבט ראויה ואיזו לא. פשוט - שיקוף אנושי. מומלץ.
היא הזכירה בסוף הסיפור כשהיא ענתה על התגובות של הקוראים, שהיא מאד שמחה שהקוראים הצטערו על זה שאיזה קבצן עלוב נפטר.
נשלח ב-10/1/2015 23:44
למה לא? וכאילו - את רוצה לומר לי שהיא עשתה את זה כדי לראות שהי'ה אכפת לנו ממנו? היא באמת חשבת שעם כל התיאורים האלו אנחנו לא נתחבר אליו?? תמהני:(
נשלח ב-5/4/2017 12:20
קראתי את הספר ונהינתי מאוד. הספר היה מעניין ומיוחד לא נתקלתי בשום ספר שמדבר על הנושא הזה.
חוץ מהסוף שרק ליענקי היה סוף טוב. הספר היה מיוחד ומעניין
נשלח ב-3/11/2020 14:53
הנורמלי האחרון יותר ברמה. קראתי את הנורמלי האחרוןלפני אנוכי מבקש, ואז כשקניתי את אנוכי...ציפיתי למשהו הרבה יותר טוב. קצת התאכזבתי. דרך אגב, לחיות וחצי לא קראתי-מישהו כן קרא? זה יפה? שווה לקנות?