בית פורומים עצור כאן חושבים

האם עדות על אולמרט נחשבת מסירה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/4/2014 23:19 לינק ישיר 

שולחן ערוך חושן משפט הלכות מאבד ממון חבירו בידים סימן שפח סעיף יב

עא] נט כל המוסר הצבור ומצערן, עב] מותר למסרו ביד עובדי כוכבים אנסים להכותו ולאסרו ולקנסו; עג] אבל ס {ל} מפני צער יחיד אסור למסרו. הגה: (וע"ל סי' תכ"ה ס"א). עד] מי שעוסק בזיופים וכדומה, ויש לחוש שיזיק רבים, עה] מתרין בו שלא יעשה, ואם אינו משגיח, יכולין למסרו ולומר שאין אחר מתעסק בו אלא זה לבד. עו] מי שרוצה לברוח ולא לשלם לעובדי כוכבים מה שחייב, ואחר גילה הדבר, אין לו דין מסור, שהרי לא הפסידו רק שהוצרך לשלם מה שחייב, עז] מכל מקום ברעה עשה דהוי כמשיב אבידה לעובד כוכבים; סא עח] {לא} ואם גרם לו היזק, חייב לשלם לו מה שגרם לו (מהר"ם מרוזבורג).

שו"ת ציץ אליעזר חלק יט סימן נב ד"ה ה) על

ה) על כל האמור נראה לי להוסיף לשם הבהרה עוד שתי נקודות, והמה: - 1. בודאי שאלת כבו' בשאלה הנוספת בנוגע לדין מוסר היא לא בנוגע למסירה אפילו בערכאות של ישראל, דבכה"ג נראה דבודאי מותר מכיון שהמציאות היא שכהיום אין כח בי"ד לדון על כך, אלא כוונת שאלתו היא בנוגע למקרה של מסירה לערכאות של עכו"ם, וכמודגש באמת בחו"מ שם בסעי' ט' בלשון: אסור למסור לישראל ביד עכו"ם וכו'. ורק גבי מסירת ממון בידי אנס כתוב בסעי' ב' שם "בין אנס עכו"ם ובין אנס ישראל" ע"ש. 2. גם בערכאות של עכו"ם נראה שיש חילוק בזה בין מדינות פראיות לבין מדינות נאורות, וכדמצינו שמחלק בכזאת הערוך השלחן בחו"מ שם בסעי' ז', המעיר שם וכותב, שכל המדובר בדיני מסור בש"ס ופוסקים הוא בכגון מדינות הרחוקות שלא היה לאיש בטחון בגופו ובממונו מפני השודדים והאנסים הגם שנשאו עליהם שם משרה, כידוע גם היום באיזה מדינות מאפריקה וכו', משא"כ במלכי אירופא ע"ש, ומוכח מהערוה"ש שם שלא כוון בדבריו רק משום מלכות, כי מפרט והולך שם לדוגמא גם שמות של מדינות שהיו מרוחקים מרחק רב מאד ממקום מגוריו ומהמלכות שהיה חי בקרבה כדיעו"ש. כאמור כתבתי זאת לשם הבהרה כללית בנושא זה של מסור.

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 02/04/2014 23:24:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 11:39 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
 האם עדות על אולמרט נחשבת מסירה?

ובכן.
הדיון במציאות\במדינה שאין לו אפי' חוקה. לא נידונים בספרות ההלכה, ולכן כל ניסיון להביא מהמקורות ראיות לכאן או לכאן ? נידון לכישלון. בספרות ההלכה מדברים ודנים על חוקה של גויים. מתי כן ומתי לא. אבל אף אדם נאור בגויים ותלמיד חכם ביהדות לא חלמו שאיי פעם יהיו קובץ אנשים בלי חוקה ולכן פשוט לא דנו בעניין. כי מבחינתם כזו הפקרות עוד לא היית מאז המבול ולא חשבו שזה אפשרי ולדעתי זה באמת לא אפשרי והחורבן בוא יבוא במהרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 12:51 לינק ישיר 

maxmen כתב:
 האם עדות על אולמרט נחשבת מסירה?ובכן.הדיון במציאות\במדינה שאין לו אפי' חוקה. לא נידונים בספרות ההלכה, ולכן כל ניסיון להביא מהמקורות ראיות לכאן או לכאן ? נידון לכישלון. בספרות ההלכה מדברים ודנים על חוקה של גויים. מתי כן ומתי לא. אבל אף אדם נאור בגויים ותלמיד חכם ביהדות לא חלמו שאיי פעם יהיו קובץ אנשים בלי חוקה ולכן פשוט לא דנו בעניין. כי מבחינתם כזו הפקרות עוד לא היית מאז המבול ולא חשבו שזה אפשרי ולדעתי זה באמת לא אפשרי והחורבן בוא יבוא במהרה.

אנגליה, היא מדינה ללא חוקה. האם כל החכמים לא חלמו שתהיה פעם מדינה כזו?

כשהר"ן כתב את הדרשות, האם היתה מדינה כלשהי בעולם שהיתה לה חוקה?

סימאת את עיני עצמך בטיעון שאינו נכון, וכעת אתה הולך כעיוור אחרי המשכוכית שעיניה קשורות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 12:54 לינק ישיר 

אם  יש את נפשכם לדעת מה היא האידיאלוגיה החרדית מקסמן הדגים לנו הלכה למעשה. אין כאן מדינה מסודרת אין בתי משפט אין חוקה אין צבא אין משטרה אין ממסד מסודר. כל זה קיים רק אצל החרדים שיודעים לחלוב ולנצל את האין הזה. הכותב עולה על עצמו  מאשכול לאשכול  ומגלה לנו עם מי יש לנו עסק ואת מי אנחנו רוצים כשותפים למדינה הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:08 לינק ישיר 

בתקופה שבה כתבו רוב הפוסקים שעליהם אנו מסתמכים כמעט לשום מדינה לא הייתה חוקה כתובה או מוסכמת או אפילו חוקים מסודרים כמו היום, הייתה שרירות לב של מלכים ושליטים שהוגבלו על ידי מאבקי כוח ושאיפות של יחידים וקבוצות, כך שקשה לטעון שהעדר חוקה כתובה היא היוצרת את הבעיה ההלכתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:16 לינק ישיר 

מואדיב כתב:
 אנגליה, היא מדינה ללא חוקה.  

היא רק במאות האחרונות ירדה מהעץ. וכן כל המערב. ובכל זאת יש להם חוקה. ולדעתי עוד יגיעו מכוחות עצמם לחוקת התורה כפי שחלמו הנביאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:24 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
בתקופה שבה כתבו רוב הפוסקים שעליהם אנו מסתמכים כמעט לשום מדינה לא הייתה חוקה כתובה או מוסכמת או אפילו חוקים מסודרים כמו היום, הייתה שרירות לב של מלכים ושליטים שהוגבלו על ידי מאבקי כוח ושאיפות של יחידים וקבוצות, כך שקשה לטעון שהעדר חוקה כתובה היא היוצרת את הבעיה ההלכתית.

שטויות במיץ, היה אימון בתבונת המנהיגים, היה פילוסופיה, היה תרבות, היה על מה לסמוך. לא היה כמובן הראיה הרחוקה כמו שיש לתורה והיהדות אבל היה משהו ויש משהו היום בכל מדינה מערבית. ראה נושא הדיור המחיה ועוד ועוד.

אבל כאן ? תהרוג אלפי צעירים וצעירות על עזה שלושים שנה ותחזיר אותה ותגרש את יושביה.
תן לפישר להשתולל ולגרום שאף צעיר לא יכול להקים את קן המשפחה שלו.
תן לשנאה להיות כוח להשיג 19 מנדטים.
תבטיח לחרדי אי גיוס בתחילת הדרך ואחרי שהקימו את קהילתם וכל המשתמע מכך ?! לגזול מהם את ילדיהם מאחצר האחורי שלהם.

שוב: אני לא דן כאן מה צודק ומה לא צודק. אני דן מהי קיום ומהי אבדון. חברה בלי חוקה היא חברה שהולכת לאבדון, ועוד אני העיוור ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:25 לינק ישיר 

מעוות לא יוכל לתקון  אמר שלמה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:31 לינק ישיר 

ושםהאחר כתב:
 ואת מי אנחנו רוצים כשותפים למדינה הזו.

תגיד אתה חיי בעולם הזה ? מישהו רוצה את החרדי כשותף ? 

אפי אלה שחשבו שצריך להתערב בחקיקה לטובת הציבור הכללי כמו נישואין כשרות שבת ועוד ?! כבר מזמן התחרטו על כך.
לא הציבור הכללי ולא החרדי רואים עצמם כשותפים. אני מחדש לך משהו ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:48 לינק ישיר 

יש עוד כמה תמימים במדינה שלא נחשפו להגיגך או לקללות של רבנך ולאיוולתם וחושבים ברצינות לשותפות אמת איתך אבל מקסמן אתה יודע מי אתה ומי הם החרדים הרי לא היית לוקח  אותם לשותף  . ואתה יודע למה יותר טוב מכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 13:51 לינק ישיר 

מקס

מישהו רוצה את החרדי כשותף ? 

אני רוצה את החרדי כשותף. מה הוא מביא לשותפות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:42 לינק ישיר 

שלישישי כתב:

אני רוצה את החרדי כשותף. מה הוא מביא לשותפות ?

הוא לא מביא כלום כי גנבו לו את הארץ ואת נחלתו.

אבל הוא מביא כמובן את התורה והיהדות שתתן לך ולזרעך עד עולם נחלה חינם (דיור ומקור פרנסה) וכן לכל פרט בארץ הזאת ולכל פרט בכל כדור הארץ.
כך שלא תהיו עבדים לכסף ולמולך.
הוא מביא לך את התבונה הטהורה מהי תורה מהי מוסר ומהי צדק ומהי ערכים נכונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 14:44 לינק ישיר 

maxmen כתב:

שטויות במיץ, היה אימון בתבונת המנהיגים, היה פילוסופיה, היה תרבות, היה על מה לסמוך.

[אני חושבת ששאלתי מכאן - http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3045263&whichpage=5&forum_id=1364#R_8
 תקפה גם כאן. הדוגמאות המילוליות שלי פה היו אולי אחרות (למשל - "פילוסופיה", "תרבות", "מדינה"וכו'...)]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/4/2014 15:03 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

שטויות במיץ, היה אימון בתבונת המנהיגים, היה פילוסופיה, היה תרבות, היה על מה לסמוך.

[אני חושבת ששאלתי מכאן - http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3045263&whichpage=5&forum_id=1364#R_8
 תקפה גם כאן. הדוגמאות המילוליות שלי פה היו אולי אחרות (למשל - "פילוסופיה", "תרבות", "מדינה"וכו'...)]

פילוסופיה = לעמוד בהיכון מול כל טיפש שטוען שיש מוסר שעומד מכוח עצמו.
תרבות = דרך קבוע של קבוצת אנשים שאפשר לסמוך על קביעות התנהגותם.
מדינה = דימיון. וכל אחד שרוצה לשנוא את האחר ?! הוא מדבר בשם הדמיון הזה כאילו הוא בעצמו המדינה. ראי כאן בפורום, כל אחד מדבר בשמו. ושאלתי כבר הרבה כאן איפה אפשר לדבר איתו ולדון איתו איפה הכתובת שלו ? ממה הוא חיי האם הוא בריא ? מתי ישן ? וכו 'וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/4/2014 21:27 לינק ישיר 

מקס

הוא לא מביא כלום כי גנבו לו את הארץ ואת נחלתו.

איפה הארץ שלו?

מתי וכמה זמן הוא התגורר בה?

למה גנבו לו? למה לא שמר עליה?

מי גנב לו?

מה הוא עשה/עושה כדי להשיבה אליו?

אבל הוא מביא כמובן את התורה והיהדות שתתן לך ולזרעך עד עולם נחלה חינם (דיור ומקור פרנסה) וכן לכל פרט בארץ הזאת ולכל פרט בכל כדור הארץ.

כך שלא תהיו עבדים לכסף ולמולך.

אם הוא לא הצליח לדאוג לעצמו איך הוא ידאג "לי"?

הוא מביא לך את התבונה הטהורה מהי תורה מהי מוסר ומהי צדק ומהי ערכים נכונים.

תבונה, מוסר, צדק וערכים יש לכל נולד כל עוד שלא קלקלו אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם עדות על אולמרט נחשבת מסירה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.