|
|
| נשלח ב-6/4/2014 07:51 |
|
| |
אריאל כתוב במפורש שחימוץ נראה בעין ו18 דקות הוא רק חשש שלנו כי איננו בקיאים בסימנים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 07:57 |
|
| |
ארתח, חוסר בקיאות בסימנים משמעותו שאין שיעור חד לרמת החימוץ הנדרשת. גם גודלו של בגד הוא דבר שנראה לעין, ועדיין אינך יודע החל מאיזה גודל זהו בגד חשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 08:46 |
|
| |
| mdabraham כתב: |  | למיטב הבנתי החמצה הוא תהליך רציף, שמתחיל ברגע הראשון וממשיך כל הזמן. לכן עלינו לשים קו שיגדיר ממתי זה מספיק חמוץ כדי לאסור. לכן אין כאן שאלה של קביעה עובדתית אלא מדובר על קביעת רף נורמטיבי היכן עובר הקו. לעניין זה, גם אם חז"ל לא הכירו את המציאות אין סיבה לשנות את הקו שהם קבעו.
|
|
אכן כך. הרי פעילות השמרים מתחילה מייד כשיש עיסה, והשאלה היא קביעת גדר הלכתי, לא בדיקת פעילות של מיקרואורגניזמים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 11:16 |
|
| |
ירוחמשם, למלפפון חמוץ, דג מלוח וזיתים כבושים אין קשר עם החמצת הקמח וגם אין קשר עם פוליטיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 11:25 |
|
| |
נכבדי
בתורה לא כתוב החמצה- בתורה כתוב כל מחמצת לא תאכלו,
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 06/04/2014 11:38:59
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 12:01 |
|
| |
טוב שאתה לא אוסר אכילת גזל בפסח שנא׳ דרשו משפט אשרו חמוץ (ישעיה א, יז)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 12:06 |
|
| |
אריאל אני לא אוסר- חז"ל התירו אז התירו. עמדתי על כך למה התירו? הרי חמץ זה במשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 13:07 |
|
| |
כל גדר הלכתי הוא גם תלוי מציאות ואינו קביעה שרירותית בעלמא. גדר נועד להגדיר את הנקודה ממנה השינוי המציאותי משפיע על הקביעה ההלכתית. מאידך, גם אם מבחינה כימית החימוץ מתחיל מיד, הרי התורה דיברה על חימוץ מתקדם יותר מהסוג שלא הספיק בצקם להחמיץ. חז"ל הגדירו את השלב הזה כהבנתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 13:30 |
|
| |
| אריאל73 כתב: |  | | טוב שאתה לא אוסר אכילת גזל בפסח שנא׳ דרשו משפט אשרו חמוץ (ישעיה א, יז) |
|
א. אני כן אוסר אכילת גזל בפסח וגם כל השנה. אני מקפיד על משהו גזל.
ידיד ותיק איש בעל נכסים נשוא פנים תלמיד חכם מובהק, שייך לאחד החסידויות, ממקבלי עליה בימים הנוראים מיד לאחר האדמור.
טלפן אלי והזמין אותי לארוחה- עקב זכיתו בדין תורה , על הרבה כסף.
הרבה אפשרויות למסעדה לא היו לנו כי ידידי אוכל רק גלעט, והוא שב והדגיש זאת כשחיפשנו מסעדה ברמה,
לאחר שסעדנו את ליבנו בטוב מצריים וקנחנו ביין משובח, שאלתי אותו- תגיד למה אתה כל כך מקפיד על גלעט?
השיב לי כצפוי- אני מקפיד לא לאכול, מאוכל שיש עליו שאלת חכם.
שאלתי אותו, ועל הכסף הזה של הזכייה בדין תורה שממנו שילמת- לא היתה שאלת חכם?
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 06/04/2014 13:31:42
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 14:08 |
|
| |
ירוחם
אילולא ראיתי ממך רק זאת דיינו
(:
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 16:29 |
|
| |
אריאל, טיעונים לא יעזרו לך מול מעגל השנה של ירוחם, זה נראה כל שנה אותו דבר, עד 120. בחנוכה: נס פך השמן לא מוזכר בשום מקום ולא היה, בשבועות: אלף שנה לא מוזכר מתן תורה. בפורים: אמוראים לא היו בקיאים בפסוקים. ובפסח: למה מותר מלפפון חמוץ. עד כמה שאני זוכר ירוחם כתב את זה כאן כבר ב2005 (מה שאני ראיתי אז) ומן הסתם עוד קודם. אל תקלקל מסורת יפה עם טיעונים.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 16:38 |
|
| |
אתה יורד על כולם שלא חושבים כמו מחב"ת נבוב. אתה צודק על ירוחם אבל משום מה אתה לא מזכיר כי אף אחד לא הצליח לסתור את טענותיו כפי שמנית כפי שאריאל הפעם לא טען שום טענה ענינית נגד אני הכרתי אותך מזמן גם האחרים כבר הכירו אותך תמשיך עם השטויות שלך ויכירו אותך כולם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 17:02 |
|
| |
ארתח - מה הבעיה במלפפוןן חמוץ בפסח? אתה קראי?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 18:12 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | ארתח - מה הבעיה במלפפוןן חמוץ בפסח? אתה קראי? |
|
ממה נפשך? אם זה מלפפון כבוש במלח - בידוע שהכיבוש משחית, וחמירא סכנתא מאיסורא.
ואם הוא כבוש בחומץ - שומו שמיים! דאס איס חומץ!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2014 19:52 |
|
| |
אין כל בעיה במלפפון חמוץ בפסח לאחר שחז"ל קבעו שזה לא חמץ. אין כל בעיה אם הבצק מחמיץ בתוך 14 דקות- או 25 דקות לאחר שחז"ל קבעו שזה 18 דקות. אין כל בעייה בשרוייה בפסח-(בעייני זה חמץ גמור) לאחר שהליטאים קבעו ששרויה מותרת.
אנחנו כפופים לדעות חכמנו, אפילו הם טועים אפילו הם שוגגים ואפילו הם מזידים!
|
|
|
|
|