|
|
| נשלח ב-7/4/2014 15:37 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
מקסמן, הרי אתה מרבה שופכי דמים.
|
|
צדיקים וצדיקות. אני לא חושב אחרת כמותכם בנושא עצמו, כלומר צריכים לטפל בנושא כמו כל נושא אחר. השאלה היא אייך ? יש את השיטה של שוטרים וגנבים שלעולם לא מחנך את החברה ולא מקדם אותם. כמו ההרג בכבישים. ויש את השיטה הפשוטה והיא חינוך, אפי' הרצאה ציבוריות, מודעות ציבורית מהן ערכים טובים, ואולי ספרי מוסר גם יכול לעזור וכו' וכו'. כלומר האדם לעולם לא גומר לחנך את עצמו ולכן כדאי ללמוד מוסר כל לילה לפני השינה.
זה השיטה היהודית בכל תחום, אפי' התורה עצמה היא חוקה אישית על דרך קימו וקיבלו בשמחה עליהם ועל זרעם. אני חושב שזה השיטה הכי טובה שגם מוכיח את עצמו.
מה שאין כן בדרך של גננת וילדי גן ? אז כל החברה נהפכת להיות ילדים. ולא צריך ראיה יותר גדולה מסיפור סילבן שלום. האדם רוצה להיות נשיא והנה מתעורר בדיוק בזמן סיפור אונס. כלומר כל זיון (סליחה על הגסות אבל הסיפור עצמו יותר גס) נתון לפרשנות. הרבה שנים זה היה רק זיון אבל שהוא רוצה להיות נשיא זה נהפך לאונס (זה קסם שאף מדען עוד לא הצליח לעשות = לחזור בזמן ולשנות את המציאות.) אותו דבר כלפי כל פגיעה מינית מילולית או נגיעה וכדומה.
אני אוהב כל פעם להביא את השיר הזה, (בהמשך) גם כי היא שיר ענק ויפה גם זמר ענק ואהוב עלי מאוד ובעיקר להראות כמה טבעי היית פעם וכמה עין רע וחוסר פירגון יש היום. (אני לא חושב לרגע שאספסוף סובל מדאגה לזולת, לדעתי יש להם עין רע כלפי כל זוג מחייך ברחוב) היום האספסוף היו שוחטים אותו בזמן שכל אחד רואה שהבחורה מרגישה בשמים. הנה לשיפוטכם.
היום בקידמה כל אדם חם לילדים כל אדם חם לבחורים כל אדם חם לעזור לחלשים כמו ילדים חולים וכדומה ?! נחשד מיד בכוונות זדון. אני אומר את זה מידיעה ממתנדבים בחברה שעד שההורים נותנים אימון ברוצים לעזור ? לוקח זמן כלומר המתנדב חייב להיות כזה מלאך השם ולספוג את הפרצופים של ההורים עד שיתנו לו אימון. כן כן אתה ניגש לעגלת הנכים להרים את הילדה ושבע עיניים עליך אייך אתה עושה וכמה אתה נוגע וכו' וכו' איפה התמימות של פעם ? איפה האימון באדם של פעם ? למה לראות במתנדב דבר ראשון כחשוד ? זה לא שההורים ח"ו בטבעם חשדנים זה פשוט השטיפת מוח שעושים בחברה כאילו כל אדם לאדם זאב.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 16:01 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | .מקסמן, הרי אתה מרבה שופכי דמים.צדיקים וצדיקות. אני לא חושב אחרת כמותכם בנושא עצמו, כלומר צריכים לטפל בנושא כמו כל נושא אחר.השאלה היא אייך ?יש את השיטה של שוטרים וגנבים שלעולם לא מחנך את החברה ולא מקדם אותם. כמו ההרג בכבישים.ויש את השיטה הפשוטה והיא חינוך, אפי' הרצאה ציבוריות, מודעות ציבורית מהן ערכים טובים, ואולי ספרי מוסר גם יכול לעזור וכו' וכו'. כלומר האדם לעולם לא גומר לחנך את עצמו ולכן כדאי ללמוד מוסר כל לילה לפני השינה.זה השיטה היהודית בכל תחום, אפי' התורה עצמה היא חוקה אישית על דרך קימו וקיבלו בשמחה עליהם ועל זרעם.אני חושב שזה השיטה הכי טובה שגם מוכיח את עצמו.מה שאין כן בדרך של גננת וילדי גן ? אז כל החברה נהפכת להיות ילדים. ולא צריך ראיה יותר גדולה מסיפור סילבן שלום.האדם רוצה להיות נשיא והנה מתעורר בדיוק בזמן סיפור אונס.כלומר כל זיון (סליחה על הגסות אבל הסיפור עצמו יותר גס) נתון לפרשנות. הרבה שנים זה היה רק זיון אבל שהוא רוצה להיות נשיא זה נהפך לאונס (זה קסם שאף מדען עוד לא הצליח לעשות = לחזור בזמן ולשנות את המציאות.)אותו דבר כלפי כל פגיעה מינית מילולית או נגיעה וכדומה.אני אוהב כל פעם להביא את השיר הזה, (בהמשך) גם כי היא שיר ענק ויפה גם זמר ענק ואהוב עלי מאוד ובעיקר להראות כמה טבעי היית פעם וכמה עין רע וחוסר פירגון יש היום. (אני לא חושב לרגע שאספסוף סובל מדאגה לזולת, לדעתי יש להם עין רע כלפי כל זוג מחייך ברחוב)היום האספסוף היו שוחטים אותו בזמן שכל אחד רואה שהבחורה מרגישה בשמים. הנה לשיפוטכם. היום בקידמה כל אדם חם לילדים כל אדם חם לבחורים כל אדם חם לעזור לחלשים כמו ילדים חולים וכדומה ?! נחשד מיד בכוונות זדון. אני אומר את זה מידיעה ממתנדבים בחברה שעד שההורים נותנים אימון ברוצים לעזור ? לוקח זמן כלומר המתנדב חייב להיות כזה מלאך השם ולספוג את הפרצופים של ההורים עד שיתנו לו אימון.כן כן אתה ניגש לעגלת הנכים להרים את הילדה ושבע עיניים עליך אייך אתה עושה וכמה אתה נוגע וכו' וכו'איפה התמימות של פעם ? איפה האימון באדם של פעם ? למה לראות במתנדב דבר ראשון כחשוד ?זה לא שההורים ח"ו בטבעם חשדנים זה פשוט השטיפת מוח שעושים בחברה כאילו כל אדם לאדם זאב. |
|
מקס מקסמן היקר,
ה'תמימות' של פעם, כיסתה על הרבה מעשים אשר לא ייעשו. היו מעשים מגונים גם פעם - אבל ילד שיודע שאף אחד לא יאמין לו, קובר את המעשה בתוככי נשמתו, ולא מספר. ילדה שיודעת שהוריה ישתיקו אותה, 'כדי לא לפגוע בשידוך' - תסתובב עם הטראומה - ואלי גם לא תצליח להחלים ממנה.
ברגע בו אתה מעלה איזשהו אינטרס כללי, למשל - 'שמירה על התמימות' - על נס, ובשמו מתעלם ממה שקורה לפרטים - אתה דומה לעובד האלילים. אתה מקריב את הילד הזה למולך - למולך של התדמית החברתית, למולך השידוך, למולך התמימות של פעם. כן מקס מקסמן, אתה פאגאן שמקריב ילדים וילדות למולך.
אתה כל כך רוצה להאמין בתמונת העולם המדומיין שבראת, שאתה מוכן לקבל הכל. שהשכנים העלילו, שכוויות מגהץ הן בעצם משהו אחר, שילדים שרואים עליהם סימני התעללות בעצם רק קיבלו מכות חינוכיות קלות בישבן...
הכל קונספירציות, העיקר שלא תסדוק את השריון המגן על העולם המדומיין שבנית. העולם בו "דברים כאלה לא קורים אצלינו".
הדגמת למעלה עם המשגיח, ובלי ששמת לב, הדגמת את מנגנון ההשתקה. מעשים אשר לא ייעשו קורים. כן, אפילו בישיבות 'טובות'. ילד שמגיע אל הר"מ או המשגיח כדי לשפוך את ליבו, ונתקל בכתף הקרה והמכחישה, לומד היטב את הלקח - הוא מפסיק להתלונן. חלקם מגיעים אחר כך למחלקה הסגורה בהרצוג, חלקם שולחים יד בנפשם - אלו הקרבנות שלך, מקס מקסמן. הקרבנות שאתה מקריב בגאווה ובחדווה על מזבח העבודה הזרה שלך - שמירת חומות העולם המדומיין שבראת.
אז כן. בעולם שלך לא יכול להיות שנשיא הטריד ואנס. לא יכול להיות שראש ישיבה מכה את אשתו וילדיו. לא יכול להיות שמחנך נוגע בילדים או שמדריך חתנים אונס. לא. בעולמך המדומיין הכל מושלם. העבירות - אלו שיכות ל'אחרים'. לחילונים, לגוים הפרוצים בעריות. הן - האמהות המתעללות והמרעיבות - הן לא משלנו. נישט אונזערע. אצלנו תמיד הילדים נקיים ומחונכים, לא מתחצפים, מקשיבים ומכבדים. אצלנו אור זהוב ורך אופף את הבית, אין שיכורים, אין נוטלי שוחד ואין אנסים.
======================
חשקה נפשו של ביבי לעשות מעשה הארון אלרשיד. התחפש, לבש בגדי פשוטי עם, וירד את השוק ביפו. הסתובב בין הדוכנים, קנה פלאפל והקשיב לשיחת העם. לאחר שקשר שיחה עם דייג שמכר את צידו, קיבל הזמנה מהדייג להצטרף אליו לסירתו, לדייג של אחרי הצהרים. יצאו שניהם מנמל יפו מערבה. לאחר כחצי שעה של שיט, כיבה הדייג את המנוע, פרש את מכמורתו, והנה! אבוב שחור גדול עלה ברשת. משך הדייג את האבוב, פתח אותו בסכינו, ומצא בפנים חבילות ארוזות היטב.
פתח אחת מהחבילות, הוציא מצקלונו כמה ניירות, גלגל אחת בשבילו ואחת בשביל האורח, והצית. העלו שניהם עשן כמה זמן, ואז ביבי - כטוב לבו במריחואנה - אמר לדייג:
"אתה יודע, אני בכלל לא סתם איש מהשוק. אני ראש הממשלה!"
פלט הדייג שני עיגולי עשן ואמר: "חומר טוב, אה?"
=============================
ואכמ"ל
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 17:22 |
|
| |
היא אפשר להפוך את היוצרות ולטעון על החרדיות שהם כמין משטר וכמין מולך (זה ניסיון יפה מצדך) מהסיבה הפשוטה שחסיד גור קורב יותר לגוי הפולני מקרוב לחסיד אחר או ליטאי. וכן ההפך. אין החרדיות חברה ואין החרדיות משטר. זה הגדרה של פשוטי העם והאקדמיה. כל קהילה חרדית לא קושרה לקהילה אחרת בשום בחינה. לא דרך חינוך של תולדות אהרן כדרך חינוך של חניכי וכדומה. פאה אצל תולדות אהרן היא יותר גרוע מחילול שבת. בקיצור אי אפשר להגדיר אותם כחברה וכמשטר וכו' וכו' אבל מה שמשותף להם זה החינוך האישי וזה מוכיח את עצמו.
עכשיו: אני לא רואה בעיה בכך שכל הסיפורים היו אמת, כלומר זה לא מוריד כלום מהטיעון המרכזי שלי על הדרך שהחינוך היא הדרך ולא הגננת והמשטר. ולכן אני לא צריך להכחיש את הסיפורים, אבל רוב הסיפורים באמת לא היו ולא נבראו, סתם כעובדה ולא כראיה לטיעון המרכזי שלי.
בוא ניקח את אם המעריבה לדוגמא: נגיד היה באמת הסיפור ואז אנשי בית החולים במקום לרוץ לגננת שלא מכירים (הרי זה רק טלפון קר ויבש שבצד השני יושב שוטר או פקידה שמחכה לחזור לבית שלה.), אז פשוט פונה לאבא, הרי יש גם אבא לא ? והאבא היה מטפל בעניין ! כל כך פשוט שאין יותר פשוט מיזה. במקום זה רצו לגננת והגננת שלחה את הבריונים לאור היום לעצור את האימא. וראה פלא האימא מחזיקה בכל ילדיה עד היום הזה.
אז מה העניין שלך ? משחק השוטרים והגנבים ? כלומר היא צריכה לבוא לעונש !! זה הבעיה שלך ?
אותו דבר לגבי הטילטול: אם הוא טילטל לשם רצח, אז בוודאי אשתו לא היית חיי עמו עד היום הזה. ואם הילד נשמט מידיו שכנראה זה האמת על פי ההיגיון הבריא, אז מה הבעיה ? שהוא צריך לקבל את העונש על גרימת מוות ברשלנות ? אוקיי אתה רוצה אותו כשק חבטות לחנך את הציבור ? אז אין דבר כזה על פי ההלכה ולכן אסור במקרה כזה לשתף פעולה עם המשטר. כלומר זאת הלשנה שהמנוול שהלשין עליו ירד לאברך לחייו וגרם לו להיות בכלא. מה לא ברור כאן ? יש למשטר חוקים שהם זרים לתורה וליהדות ולהלכה כמו ענישה לגרימת מוות ברשלנות. ולכן אסור לשתף פעולה עמם. זה משטר עם חוקים אכזרים וגם שופטיה הם אכזרים במיוחד שמדובר לגבי חרדי (הבחירות החוזרות בבית שמש תוכיח את זה שוב ושוב) אין להם בעיה לקחת אברך צעיר מאשתו לכמה שנים.(הרי מה אשתו אשמה ? מה הילד החדש אשם שאין אבא כי הוא צריך להיות בכלא לשם חינוך החברה) להכניס את כל המשפחה לטירוף של גיוס כספים כי העו"ד בארץ מבקשים על תיק כזה מעל מאתיים אלף דולר שזה כמעט מיליון שקל. כלומר כל המשפחה חייבת מיליוני שקלים. בקיצור. יש פרנס לעו"ד יש כבוד לשופט שהצליח לדפוק עוד חרדי. ובעיקר החברה מתחנכת ולא מטלטל יותר את ילדיה.
אז ככה, לא צריך את השופט היקר ואת המשטר בכדי שהורים לא ירצחו את ילדיהם. הורים חולי נפש שהורגים את ילדיהם, אז השופט והמשטר לא יכולים למנוע את זה. התשובה לכל הבעיות היא אך ורק חינוך אישי. ובעיקר כלכלה צודקת כי כל הצרות הם אך ורק בגלל הנושא הכלכלי. אין אדם רשע אך ורק בגלל שגזלו ממנו את הטבע.
לסיכום: הוויכוח שלי איתך היא אחד ויחידה. האם האנושות היא גן ילדים שחייבת גננת. או לא. אני טוען שלא ואתה טוען שכן. ואפי' אם אני הסכים שצריך משטר (אני לא מסכים אבל אילו הייתי מסכים) אז גם כאן יש לי וויכוח בסיסי איתך האם עדיף חוקי כלליים ויבשים והצדק נטחנת על ידי רובוטים שלא מכירים אישית את האנשים ופוסקים מהמחשב בלי לב ונשמה. או עדיף חינוך טוב מראש ושופטיה של החברה חייבים להיות שרי עשרות ושרי מאות כלומר מכירים את הנפשות הפועלות אישית כך שכל הצדק היא עם נשמה ולב וכן גם הוע"ד. אייך שהמערכת פועלת היום ? היא מחזיקה אנשים בכלא סתם ! מצד שני מי שיש לו יכולת כלכלית ? מרוויח כי יש לו עו"ד טובים. כלומר הרשעים בחוץ והמסכנים בפנים. לא מזמן שמעתי את פייגלין מצטט מישהו מהמערכת ונטרפה דעתי כמה אנשים יושבים בכלא שנים על גבי שנים סתם.
תוקן על ידי maxmen ב- 07/04/2014 17:24:41
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 17:49 |
|
| |
מי מטפל טוב יותר בעוני הממשלה ששירותי העבודה והרווחה שלה מצומצמים ומדיניותה הכלכלית מגבירה את הפערים או קהילות שמחנכות את חבריהן לחיי עוני ועוזרות להם כנזקקים באמצעות עמותות?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 18:50 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | | מי מטפל טוב יותר בעוני הממשלה ששירותי העבודה והרווחה שלה מצומצמים ומדיניותה הכלכלית מגבירה את הפערים או קהילות שמחנכות את חבריהן לחיי עוני ועוזרות להם כנזקקים באמצעות עמותות?
|
|
צריך להחזיר את הארץ לבעליה (חלוקת הארץ לפרטים) אז לא תהיה עניות. זה תורתינו הקדושה וזה חשיבותו וקדושתו של ארץ ישראל. בלי התנאים האלה ? אין לארץ הזאת שום חשיבות מול ארצות אחרות !! ולא שווה להקריב עליה דם של עכבר אפי'.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2014 23:16 |
|
| |
אם ארץ ישראל איננה מוצאת חן בעיניך כשאין לך שדות להשכיר לאריסים, אתה יכול ללכת להתגורר בצרפת, שם יש הרבה נשים קלות דעת שאולי תקשבנה לרעיונותיך המקסימלים. במחשבה שניה, מאחר שאתה מדבר כמו מרכסיסט, אולי רוסיה מתאימה יותר:
www.youtube.com/watch?v=asAepCRxpek
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 09:30 |
|
| |
| מם80 כתב: |  | אם ארץ ישראל איננה מוצאת חן בעיניך כשאין לך שדות להשכיר לאריסים, אתה יכול ללכת להתגורר בצרפת, שם יש הרבה נשים קלות דעת שאולי תקשבנה לרעיונותיך המקסימלים. במחשבה שניה, מאחר שאתה מדבר כמו מרכסיסט, אולי רוסיה מתאימה יותר:
www.youtube.com/watch?v=asAepCRxpek
|
|
תראה צדיק לאן הטמטום לוקח אותך (אני מעריך אותך מאוד בתור תלמיד חכם) ארץ ישראל שייך היום למנהל ולנערי האוצר. והם גובים סכומים אדירים על חור לישון בו בלילה מכל צעיר וצעירה שהקריבו את חייהם בצבא למען שהפריצים האלה יכלו לגבות ממנו את דמם כל חייהם במשכנתא ועשרות אלפים מהם גם לבסוף לא עומדים במשכנתא ונזרקים לרחוב.
אז שאני זועק את זעקתם אתה מציע להם לטוס לצרפת או לרוסיה ? האם המילה מרקסיזם אמור להפחיד מישהו ? ולכן חייבים להילחם על ארץ בשביל הפריצים במנהל ובשביל נערי האוצר ? אם צעיר וצעירה לא מקבלים חור לישון בו בלילה, ואם מעל מיליון ילדים אין להם מים ולחם וחלב ? אז המילה מרקסיזם אמור לסתום את זעקתם ?
אותם אתה שולח לצרפת ולרוסיה ?(אני אגב ממליץ בחום עד שישחררו את ארץ ישראל מידי הגנבים ויחזירו אותה ליורשיה הטבעים) ואת הנשארים אתה מציע להמשיך להילחם למען הפריצים במנהל ולמען נערי האוצר שמעריבה מיליוני ילדים כמקל לצמיחה ?
הרי נערי האוצר הם לא רשעים במובן שהם סתם רוצים להעריב את הילדים מרשע. רק יש להם מן תיאוריה שאם נעריב אותם אז המקל\הרעב יביא את הגזר\הצמיחה. אבל שוכחים הם נערי האוצר (שהם אותו נערים של מלכות שלמה שהביא את קרע המלכות מאותן סיבות) שארץ ישראל לא שלהם כלל וכלל, ארץ ישראל שייכת לפרטים מירושת אבותיהם. לא באנו לארץ ישראל להילחם עליה לריק בזמן שעם קניינים יש הרבה יותר מקומות זולות כמו צרפת שוויץ ודנמרק ועוד ועוד. ארץ ישראל יש לו מטרה ברורה שכל פרט ייוולד עם הטבע. מי שגר בחול כאילו אין לו אלוה ולמה ? כי הארצות בחול לא שלו אפי' שיכול לזכות בהם בכסף זה לא באמת שלו כי צאצאיו לא נולדים לטבע ועם הטבע = גלות. ארץ ישראל וכל ארץ אחר ליושביהם, מיועדת לכך בדיוק שכל אדם ייוולד לטבע. אבל בדת הקפיטליזם כל נולד חייב להיוולד בלי הטבע להיות מקל לצמיחה, שרוב הנהנים מיזה הם אחוז אחד מהאנושות, הנה מעל מיליון ילדים רעבים יש בארץ הקטנה שלנו בזמן שמצאו לא מזמן את הגז הטבעי שהיה יכול לפרנס אותם בלי שום בעיה.
לסיכום: הדמגוגים הגדולים יודעים לאיים עם המילה "מרקסיזם" וחושבים שעם זה יהיה לילדים מים וחלב ? אז קודם כל אני מציע באמת ללמוד את ספרות הקפיטליזם ואת הספרות של קרל מרקס. כך שלא נתרגש מהדמגוגיה הזולה. ולפני כן כמובן ללמוד את התורה לעומק ולהבין מהי אלוהות ומהי חשיבותו של ארץ ישראל דווקא. ואחר כך לא נפחד מהדמגוגים הזולים שרוצים לגנוב את הארץ מהפרטים מצד אחד ולשקר להם שזה מצווה להילחם על הארץ הזאת בשביל שהמנוולים האלה (המנהל ונערי האוצר) יוכלו לגבות את דמם כל חייהם על דיור ומים.
ואני מציע לך לשלוח אותם (את המנהל ואת נערי האוצר) לא לרוסיה ולצרפת, רק לשלוח אותם לג'ונגל ששם מקומם הטבעי כי רק שם חיה לחיה זאב וזה משהם בדיוק = אדם לאדם זאב.
אז שוב מחילה מכבודו, לא נאה לתלמיד חכם לדבר כמו דמגוג זול מהרחוב. במחילה max
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 09:37 |
|
| |
.
מקס מקסמן,
מילא שאתה מוציא שם רע על אנשים טובים רבים, אתה גם כותב דברים שאין קשר בינם לבין המציאות ולו שיתוף השם.
פגשת פעם מישהו מעובדי משרד האוצר, אלו שאתה משמיץ אותם מבלי להקדיש לכך את המחשבה המועטה שיית מקדיש לסינגור על מבוגר שהתעלל בילד?
יש לך מושג את מי אתה מכנה "נערי האוצר", או שכמו כל ההמון הנבער, אתה נגרר אחרי הדמגוגים ושמח לך על חידוד הלשון?
שאלה לעצמי: למה באמת זה אכפת לי, עד שאני טורח לנסות להעמיד אותך על טעויותיך?
(הולך לעבוד)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 09:55 |
|
| |
צדיק: קודם כל אני לומד את מאמריהם והרצאותיהם לעומק, אני לומד את הספרות והתיאוריות והמודלים שלהם. אני באמת טוען וציינתי את זה לעיל שהבעיה היא בתיאוריות\בחטאים ולא באנשים\בחוטאים. אז אני באמת לא מנסה ח"ו לפגוע בחוטאים רק מנסה לפגוע בחטאים למען כולנו למענך ובעיקר למען צאצאיך עד עולם אמן ואמן (אני אישית ב"ה מסודר, (ויכול להיות שגם אתה אישית מסודר) אבל אני יודע שזה שאני מסודר לא מבטיח לי שזרעי עד עולם מסודרים וזה תוקף כל התורה כולה על חשיבות ארץ ישראל, ליורשים של שם והאבות. זה מה שלא מבינים החוטאים, שאולי הם מסודרים כרגע בשיטה ובתיאוריה הזו, אבל במשחק כזה הם מולידים ילדים ביד המקרה ואין להם את אלוהי ישראל ולא את ארץ ישראל ולא את תורת ישראל שחד הם)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 10:04 |
|
| |
מואדיב
אפשר לחלוק על צורת החשיבה של מקס ולכעוס על צורת ההתבטאות שלו (עצבן, מה לעשות).
אבל ראוי שנשאל את עצמנו, האם אין צדק בדבריו על קרקעות המדינה?
האם לא היה ראוי שכל אזרח יוכל להנות מקרקעות המדינה בצורה שווה, זכות מולדת, שאיננה ניתנת לערעור?.
המדינה קיימת עבור האזרחים או להפך?.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 10:49 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | מואדיב
אפשר לחלוק על צורת החשיבה של מקס ולכעוס על צורת ההתבטאות שלו (עצבן, מה לעשות).
אבל ראוי שנשאל את עצמנו, האם אין צדק בדבריו על קרקעות המדינה?
האם לא היה ראוי שכל אזרח יוכל להנות מקרקעות המדינה בצורה שווה, זכות מולדת, שאיננה ניתנת לערעור?.
המדינה קיימת עבור האזרחים או להפך?. |
|
מאחר והתייחסתי לכך בעבר בפרוטרוט, אחזור בקצרה על עיקרי הדברים:
מקס טוען כי יש חובה לתת לכל תושב ישראל קרקע, ובכך תהיה פרנסתו.
שטח מדינת ישראל ברוטו - כולל הכינרת, כבישים, מבנים והכל - 22,072 קמ"ר. שטח יבשתי, ברוטו, 21,643 קמ"ר.
אוכלוסיית ישראל - כ-8.1 מיליון נפש היום. בסוף שנת 2012, הנתונים מהשנתון הסטטיסטי האחרון - היו 7.9845 מיליון נפש אזרחים במדינה.
נניח שלפי שיטת מקס, מגרשים את כל מי שאינו יהודי מהמדינה - ניוותר עם האוכלוסיה היהודית בלבד, בסוף שנת 2012 זה עמד על 6 מיליון יהודים (5.9996 לייתר דיוק).
ניתן הנחה נוספת למדינות, וניקח רק גברים יהודים מגיל 20 ומעלה, בתור נוחלי הנחלה שרוצה מקס לחלק, כדי שהם יוכלו להתפרנס - ונקבל כשני מיליון זכרים יהודיים העונים על הכלל האמור (ממוצע לשנת 2011 - 1.8919).
אם היינו מחלקים את כל שטחה היבשתי של ישראל לזכרים מגיל 20 ומעלה, כל אחד היה מקבל חלקה בגודל של כ- 0.01144 קמ"ר.
כמובן, משטחו הממוצע הזה, היה צורך להפחית את השטח שנדרש על ידי הציבור לכבישים, דרכים, ישיבות, בתי כנסת, מקוואות, מרפאות ושאר צרכי הציבור. על השטח הנותר לכל אחד, רוצה מקס גם שייבנה בית מגורים, וגם שניתן יהיה להוציא ממנו את הפרנסה.
אה, לא הזכרתי כי מקס היקר רוצה לשמור גם את חלקם של יהודי התפוצות, ואין צורך להסביר בכמה יקטן גם אז חלקו של כל אחד ואחד.
כפי שכתבתי בעבר - מקס חי בעולם אחר, כנראה, אם הוא ממשיך לטעון שזה מה שצריך לעשות, ושכך ניתן לקיים את מצוות תורתנו הקדושה.
===============
במצב הקיים במשטר החוקי בישראל כיום, כל אזרח נהנה מקרקעות המדינה. הקרקעות שבבעלות המדינה מוחכרות או נמכרות, והכנסה מגיעה לכל תושבי המדינה, שכן מהכנסות אלו משולמות המשכורות לעובדי המדינה, נבנים מבני ציבור, מועברים תשלומי העברה לזכאים לכך, וכן הלאה. האם ניתן לטעון כי יכולה להיות מדיניות טובה יותר - למשל בנושא מכרזים לקרקעות לדיור לקבלנים? ודאי. זו שאלה פוליטית, ועל שאלות כמו זו - האם על המדינה להעדיף למכור קרקעות ביוקר ולהשתמש בהכנסות לתיקצוב קצבאות, או למכור בזול ולדאוג לדיור מוזל - על שאלות כאלו הולכים לבחירות.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 10:52 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | ... זה תורתינו הקדושה וזה חשיבותו וקדושתו של ארץ ישראל.בלי התנאים האלה ? אין לארץ הזאת שום חשיבות מול ארצות אחרות !! ולא שווה להקריב עליה דם של עכבר אפי'. |
|
כבר רבו השולחים ידם בתורתנו ובמצוותיה. מעולם לא ראיתי מי שביד אחת טוען כי הוא מהחרדים לדבר ה', וביד השניה מבטל מצוות רבות בתואנות שוא, שאין ביניהן ובין התורה ולו מאומה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 11:10 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | על שאלות כאלו הולכים לבחירות.
|
|
כאן העוקץ צדיק היקר. שום רוב לא יכול למנוע מהנולד את הטבע. הרי הרוב יכול להיות אינטרסנטית ולשלול ממיליון אנשים מים ולחם. אז כל מה שאמרת לעיל לא רלוונטית כלל. הרלוונטיות היא באמת במשפט האחרון שלך "על שאלות כאלו הולכים לבחירות" אמרתי כבר אלף פעם על הטיעון העיקרי שלך לעיל שאי אפשר לחלק וכו' וכו' שאני לא חושב שצריך לחזור בדיוק כמו האמצעים של התורה (= חלוקה פרימיטיבית) אבל הבסיס התוכני של התורה היא פשוטה מאוד ולא הולכים על זה לבחירות כי זה לא בידי אנשים כי "לי" הארץ. כל זמן שנשלל מהאדם מים בחוק ונשללת ממנו להתנחל על קרקע לישון בו ? אז אין הארץ רלוונטית לו ולצאצאיו לעולם. ולכן לקחת את המצוות התורה בלי להבין אותה ומצד שני לשלול בחוק מים ודיור ? זה נקרא שקר ונוכלות ולשלוח את הילדים הרווקים למות למען אלה שקרובים למשטר ולרוב.
דווקא אתה ידידי שלא מאמין בבני אדם וחושב שהם צריכים גננת ?! דווקא אתה חייב להבין שאת הבסיס הקיומית של האדם לא נותנים בידי אנשים בוודאי לא בידי אספסוף (19 מנדטים שקיבל איש הג'ל מהיותו אספסוף ולא בגלל שום סיבה אחרת). אם נפשך משתוקק למשטר ולסדר אבסולוטית ?! אז התורה היא הדרך !! ולא האספסוף ולא הרוב !! והתורה נתנה לנו את הבסיס החשיבתית ולא משנה לתורה אייך נעשה זאת אבל הבסיס פשוטה ואין היא בידי הרוב.
תוקן על ידי maxmen ב- 08/04/2014 11:34:23
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 11:22 |
|
| |
.
מקס,
אנא נסה, אך הפעם, לענות בצורה ברורה על השאלה לגבי הצעותיך:
איך אפשר ליישמן, בפועל?
איך אפשר לחלק את הארץ היום, כך שלכל אחד תהיה פרנסתו ומקום דירתו, כפי שאתה קורא בקול בכל פעם?
המספרים לעיל כתובים, לנוחותך. מה אתה מציע לעשות?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 11:26 |
|
| |
| מואדיב | | | | | | | | | איני מסכים עם מקס אבל החישוב הכלכלי שלך אינו מדוייק | | | | | | | הנתונים לקוחים מדוח של המינהל האזקחי אודות גידול תותים בקלקיליה בעידוד מרכז פרס לשלום | | | | | | | | | | | | | ₪ לדונם | | | | | | עלויות | | 28,000 | | | קמ"ר לפי מואדיב | 0.01144 | | (*) | מזה עלוית קבועות | -7,650 | | | דונם | 11.44 | | (**) | שכר עבודה | | -5,600 | | | | | | עלות שוטפת | 14,750 | | | | | | | | | | | | | | פדיון סביר | | 41,250 | | | | | | | | | | | | | | רווח | | 26,500 | | | | | | | | | | | | | | דונמים לפי חישובך | 11.44 | | | | | | לאחר קיזוז לשם זהירות (בית כבישים וכו') | 7 | | | | | | | | | | | | | | רווח שנתי ל 8 דונם - לזכר בן 20 | 185,500 | | | | | | | | | | | | | | (*) | נוטרלו עלויות קבועות- לפי חישוב של אורך חיים 10 שנים , רק 10% שייכים להשנה | | | | (**) | אליבא דמקס כל אחד יעבוד אצל עצמו. אם לא - קרקעות הלא עובדים יפוצלו בין בעלי הקרקע | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | כמובן שיש לקחת בחשבון שיש מדבר, אבל יש גם תעשיה המניבה הרבה יותר לדונם | | | | | | | | | | | | | | | | | |
|
|
|
|
|