|
|
| נשלח ב-8/4/2014 11:29 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | | כבר רבו השולחים ידם בתורתנו ובמצוותיה. מעולם לא ראיתי מי שביד אחת טוען כי הוא מהחרדים לדבר ה', וביד השניה מבטל מצוות רבות בתואנות שוא, שאין ביניהן ובין התורה ולו מאומה. |
|
אני מוכן ללמוד איתך חברותא כל ימי החג הבא עלינו לטובה. מיד אחרי הסדר (אתה גם מוזמן לסדר וזה מעניין כי אני נואם עד הנץ אחרי כמה כוסות יין משובח) עד למוחרת שביעי של פסח.
אחרי הלימוד יחד אתה תראה שאין כאלוהינו ואין כתורתינו ואין כזרע היהודים. ולא בגלל ישות אלילית ח"ו רק בגלל הפילוסופיה הבסיסי שלנו. הסיסמה שלנו היא "חייב אדם לומר שבשבילי נברא העולם" כל אדם הוא אדם הראשון התנכי וממנו מתחיל האנושות בעתיד. הוא יכול שבניו יהרגו זה את זה כמו קין והבל על המצאת ההסכם המטופש של חלוקת האדמות לקין והמטלטלים להבל. הם עשו זאת למטרה טובה אולי אבל למחרת קין ביקש מהבל זכות לדרוך על האדמה. האדם הראשון יכול להיות כמו נמרוד לבקש משטר, אבל ידע שהמשטר יביא אולי את מגדלי בבל ואת המדע אבל יפסיד את צאצאיו כי הם יריבו אחד בשני ויפרד הלבבות וגם השפות כמו בדור הפלגה התנכי. האדם הראשון הזה יכול גם לעשות את אותו טעות של יוסף במצרים ולאמץ את המצאת הכסף ולקנות את כל המצרים לעבדים למלך. אבל ייקח בחשבון שצאצאיו יהיו עבדים לנצח כמו בני יוסף עצמו וכל בני אביו ואחיו. האדם הראשון הזה יכול אבל להיות כמו משה רבינו ולהבין שבלי הטבע האדם הוא בגלות נצחית ואין לשם מה להוליד ילדים.
לא נצליח עכשיו ללמוד הכל ביחד ולכן אני מזמין אותך ללמוד עמי חברותא כל ימי החג.
בינתיים הנה אשכול לכבוד החג. http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2951336&forum_id=1364 והנה עיקר הדברים שם.
סיפור יצאת מצריים כהלכתו
כל אחד יודע שיש מצווה לספר סיפור יציאת מצריים, ולמה ? הרי יצאנו שוב לגלות ושוב חזרנו ושוב לגלות הארוך עד ימינו אז מה העניין לספר את הסיפור ההוא ? אנו במילא בגלות ! ובכן סיפור יצאת מצריים מיועדת לזיכרון (יש עוד הרבה מצוות שהם לזיכרון) ובשביל מה צריך לזכור גאולה בזמן שאנו במילא בגלות הארוך הזה, ובכן בשביל מה צריך זיכרון ? הזיכרון צריך ללימוד ! בלי זיכרון אין לימוד אין שפה ואין תבונה ואין בעצם כלום, רוב המוח האנושי מיועד לזיכרון, אז מה צריך ללמוד ומה צריך לזכור בכדי ללמוד ?? צריך לזכור בכדי ללמוד מה לעשות ! וזה העיקר ללמוד ולזכור בכדי ללמוד שנדע מה לעשות, ובכן נתחיל ללמוד את סיפור יצאת מצריים בכדי לזכור ובכדי ללמוד ולדעת מה לעשות, ובכן יעקב ונשיו הולידו 12 שבטים אחים, והיה להם כל טוב, היה להם את הארץ (אפי' עשו ויתר על חלקו ועזב לאדום) וכולם חלקו בין עצמם את הארץ ל12 חלקים ל12 האחים, בקיצור,היו יכולים לחיות שם ולהקים את משפחתם ואת השבטים לדורי דורות, אבל היו צריכים לריב, ובריב מכרו את יוסף לעבד, ובסוף יוסף העבד הצליח מאוד והקים והמציא את הכלכלה המודרנית, מה עשה ? פשוט לקח את הבינה שלו והצליח עם שכלו לשמר חיטה להרבה זמן, ברגיל שיש מלך חכם אז מרוויח מזה ההמון והממלכה, אבל לא ולא. יוסף במקום שכל האומה המצרית ייהנה ממעשיו ומשכלו, אז פשוט עשה מיזה ביזנס, קנה את כל האומה המצרית לעבדים וגם קנה את אדמתם, פשוט גזל את חרות האדם וגזל את אדמתם, והפך את כולם לעבדים למלך, שני חוקי יסוד הוא הפר, 1, האדמה שייך לכל נולד באומה ואין היא נקנית לצמיתות, 2, ניצל את המצאת הכסף לקנות את חירות האדם לעבדות לעולמים, בזמן שהכסף היא רק אמצעי, וכן הפר את החוק התבוני שכל שבע שנים מבטלים את הכסף = אינפלציה מכוונת = שמיטה ושמיטת כספים, בינתיים האחים שלו נקלעים בשנות רעב שיש בארץ ישראל, וכאן יש להם אח עשיר בארץ זרה שמצליח, אז מיד עזבו את הארץ לטובת לגור עם אחיהם העשיר, ובאמת יוסף נתן להם הכל, אבל שחק האלוקים למעלה, ויודע שמעשה נוכלות לא יכול להימשך הרבה זמן להפך היא נוקמת ונוקמת בלי רחמים, יוסף ואחיו הרי לא חיים לנצח, ולכן באמת קם מלך חדש שלא ידע את יוסף, והפך את היוצרות, שיחרר את האומה המצרית מעבדות, וקנה את צאצאי יוסף וצאצאי כל האחים לעבדים, עד שכמעט לא נשאר מהם זכר ח"ו רובם התבוללו מעל 80% מהם, ומשה הצליח ברגע האחרון להוציא אחד מחמש (או אחד מחמישים) וכך ניצלנו מעבדות נצחית ומי השמדת טוטלי של האומה, ובכן משה רבינו לומד מההיסטוריה של האומה ויודע שבלי חוקים תבוניים שוב נחזור לגלות ושוב להתבוללות ושוב להשמדת האומה, ולכן מיד נותן חוקי יסוד, חוק ראשון, הארץ מחולקת על פי גורל, (אין נבואה ואין אלוקים פשוט גורל שאפי האלוקים לא יכול להתערב בה) כל נולד נולד עם אדמה, אין קיום לאדם אם אין לו אדמה\נחלה משלו, אי אפשר למכור את הנחלה לצמיתות, חוק שני, אין האדם עובד רק שש ימים, ויום השבת יושב ונהנה מממלכתו האישי, ויודע למה עמל כל כך כל השבוע, חוק שלישי, אין עבדות, אם אדם חייב להימכר לעבד מרוב עניות אז רק לשש שנים, חוק רביעי, אין הכסף נצחי, יש אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, כלומר שמיטת כספים, אין חובות אף אחד לא חייב לאף אחד כלום, חוק חמישי אין ריבית, חוק שישי, כל משפחה תורם בן אחד להיות עובד החברה\עובד מדינה, והוא מקבל את פרנסתו מהציבור, חוק שביעי, אין מיסים אך ורק עשר אחוז וישירות, נתינת אישית לעובדי החברה,(מה שקרה בסוף שלא הצליח לגייס את הבכורים כנאמנים לחשיבתו הפילוסופית ולכן גייס את שבטו הוא שבט לוי, ואכלנו אותו חזק תראו בהמשך) חוק שמיני אין מלכות, יש שבעים זקנים נבחרי הציבור והם מחוקקים חוקים לפי הצורך וגם מבטלים חוקים לפי הצורך, חוק תשעי, אין קיום לאומה מחוץ לארצו, כלומר מחוץ לארצו מבוטלת החוקה ברוב חוקיה במיוחד החברתי כלכלי, ולכן באמת בגולה דינא דמלכותא דינא כלומר דיני צדק בכלכלה חברתי תלויים במוסכמות החברתיות ולכן בלתי אפשרי שאני הקיים שמיטת כספים אישית בגולה,, טוב לא כדאי לכנס לפרטים, והחוק העיקרי והעמוקה ביותר, החוקה החברתית היא חוקה אישית, כל אדם חייב ללמוד את החוקה ולקיימו אישית זה על רגל אחת סיפור יצאת מצריים כהלכתו, ללמד אותנו ושנזכור לעולמים, 1, שהאחים השבטים יכלו היו לחיות בטוב בארצם לנצח. לו לא היו רבים ומקנים אחד בשני, 2, לא מוכרים אח לעבד, ולא זורקים יהודי מהקהילה, כי בסוף זה ינקום בנו הוא וחבריו יקימו קהילה כמו שקרה עם הקהילות הנפרדות ושוב אנו במלחמת אחים, ובסוף האלוקים זרק אותנו את כל הקהילות הנפרדות לאותו תאי הגזים יחד, הוא לא עשה קהילות נפרדות, הוא פשוט השמיד אותנו יחד באותותאי הגזים, 3, לעולם לא עוזבים את הארץ אפי' שיש רעב, אפשר לייבא אוכל מבחוץ אבל לא יורדים מהארץ, אפי' שיש שילטון זר 4, דיור חינם לכל נולד, ולא למכירה לצמיתות 5, אינפלציה מכוונת כל שבע שנים, ביטול ערך הכסף כל שבע שנים, כל זמן שהאנושות לא תתנהג כך, לעולמים תהיה עבדות, לעולמים נהיה עבדים, לעולמים לא תהיה האדמה שייך לפרט, כי כל המלחמות על שטחים באים מהסיבה הזו, שהחברה רוצה שטח אז הוא נלחם עם חברה אחרת, אבל אם השטח שייך לכל נולד ביקום אז אין על מה לריב ולהילחם, אותו דבר כלפי הכסף, כל זמן שניתן לכסף לקום על יוצרם, אז נהיה עבדים לעשירים, והם יקנו אותנו לעבדים לעולם, היום באמריקה שולטת חמש\עשר בנקים על כל האומה, חג שמח וכשר לכולנו, אוהב אותכם עד מוות Max
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 11:33 |
|
| |
.
יש שאלה מעשית למעלה, מקס. אל תתחמק.
איך אפשר לבצע את תוכניתך לחלוקת הארץ? איך יתפרנסו ממנה בני הארץ?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 11:55 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
יש שאלה מעשית למעלה, מקס. אל תתחמק.
איך אפשר לבצע את תוכניתך לחלוקת הארץ? איך יתפרנסו ממנה בני הארץ? |
|
אני לא מתחמק כלל וכלל אני טוען שזה לא בידי אנשים ובידי הבחירות והרוב ואתה טוען שכן. זה בסיס הוויכוח שלי איתך. אתה פתאום מאמין בבני אדם (בבחירות) אפי' שאתה יודע שהשיטה גורמת למיליוני עניים ומצד שני אחוז קטן של עשירים מופלגים שלא היית כל ימי ההיסטוריה האנושית. הבחירות הביא לפנסיה לשופטים זקנים מעל 80 אלף שקל לחודש על חשבון הקצבת הילדים. אני נגד סוציאליזם חזירי (= פנסיית השופטים) ונגד קפיטליזם חזירי (אחוז קטן של עשירים מופלגים על חשבון עבדי הצמיחה) ודורש לאמץ את חשיבת התורה. ואמרתי מהי אלף פעם. אנו מתגאים מאוד עם המשטר העשירה כביכול (שאל את ביבי), מצד שני אתה טוען שאי אפשר לעשות אותה יותר שוויונית ? אייך מיליון שאין להם אוכל במקרר יכול להיקרא משטר עשירה ? על כורחך יש כאן עשירות אבל אין כאן חלוקה נכונה. אז מי כאן המתחמק ?
אני מבקש דבר פשוט מאוד, שהמומחים ישבו יחד ולפני שמתחילים לחקור ולהעמיק ולהיות יצירתיים ומקוריים ?! הם צריכים להתחיל עם הבסיס החשיבתית של התורה על דרך "יקוב הדין את ההר" שבלי הבסיס לכל נולד ?! אין לנו זכות לכפות חינוך חובה אין לנו זכות לכפות גיוס למען המשטר ואין לנו זכות לטעון שאנחנו המשטר. ואין לנו זכות לעשות על הבסיס בחירות כי זה לא בידי אנשים. כל כך פשוט שאין פשוט יותר מיזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 12:03 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | .יש שאלה מעשית למעלה, מקס. אל תתחמק.איך אפשר לבצע את תוכניתך לחלוקת הארץ? איך יתפרנסו ממנה בני הארץ?אני לא מתחמק כלל וכלל אני טוען שזה לא בידי אנשים ובידי הבחירות והרוב ואתה טוען שכן.זה בסיס הוויכוח שלי איתך.אתה פתאום מאמין בבני אדם (בבחירות) אפי' שאתה יודע שהשיטה גורמת למיליוני עניים ומצד שני אחוז קטן של עשירים מופלגים שלא היית כל ימי ההיסטוריה האנושית.הבחירות הביא לפנסיה לשופטים זקנים מעל 80 אלף שקל לחודש על חשבון הקצבת הילדים.אני נגד סוציאליזם חזירי (= פנסיית השופטים) ונגד קפיטליזם חזירי (אחוז קטן של עשירים מופלגים על חשבון עבדי הצמיחה) ודורש לאמץ את חשיבת התורה. ואמרתי מהי אלף פעם.אנו מתגאים מאוד עם המשטר העשירה כביכול (שאל את ביבי), מצד שני אתה טוען שאי אפשר לעשות אותה יותר שוויונית ? אייך מיליון שאין להם אוכל במקרר יכול להיקרא משטר עשירה ? על כורחך יש כאן עשירות אבל אין כאן חלוקה נכונה. אז מי כאן המתחמק ?אני מבקש דבר פשוט מאוד, שהמומחים ישבו יחד ולפני שמתחילים לחקור ולהעמיק ולהיות יצירתיים ומקוריים ?! הם צריכים להתחיל עם הבסיס החשיבתית של התורה על דרך "יקוב הדין את ההר" שבלי הבסיס לכל נולד ?! אין לנו זכות לכפות חינוך חובה אין לנו זכות לכפות גיוס למען המשטר ואין לנו זכות לטעון שאנחנו המשטר. ואין לנו זכות לעשות על הבסיס בחירות כי זה לא בידי אנשים.כל כך פשוט שאין פשוט יותר מיזה. |
|
רק כדי להזכיר לך, זו היתה שאלתי:
איך אפשר לחלק את הארץ היום, כך שלכל אחד תהיה פרנסתו ומקום דירתו, כפי שאתה קורא בקול בכל פעם?
אנא, ענה עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 12:19 |
|
| |
צדיק, אתה לא קורא מה אני כותב ?
בכל זאת בוא נתחיל דבר ראשון עם הגז הטבעי. כמה היא מכניסה כל יום וניתן לכל הרעבים מים ולחם. הרי זה כבר סתם מתנה משמים שנפל עלינו.
אבל למה להיגרר לטיעונים טכניים שאפשר להראות את האבסורד בכללי ? הנה אנו משטר עשירה ויש מיליון שאין להם אוכל במקרר. את הטכני ניתן למקבלי משכורת מהציבור, הם לא שם בכדי לשרת את הקפיטל החיזיר ולהעריב את הציבור.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:13 |
|
| |
.
צדיק יסוד עולם, אני קורא מה שאתה כותב!
אתה כותב, ושב וכותב, שצריך לחלק את הקרקעות בארץ ישראל לכל היהודים, כדי שיהיה להם איך לבנות בית וממה להתפרנס.
אבל אתה אף פעם לא מוכן לענות איך זה יעבוד בפועל, בהתחשב בגודל הארץ ובגודל האוכלוסיה.
אתה מוכן להתייחס, או שאתה ממשיך לנהל חד-שיח עם עצמך?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:29 |
|
| |
מקס,
במחילה מכבודך, אם אינך עונה לעניין, אל תתפלא אם ישיבו לך תשובות שאינן לעניין. לא אמרתי מרקסיזם במובן שלילי, אלא מצאתי קרבה רעיונית בינך לבין הרעיונות של מרקס, ורמזתי שרעיונות אידאלים בלי מחשבה סבלנית על מימושם הנכון במציאות לא יכולים להצליח. מאז ומעולם יש הבדלים בין הרצוי למצוי, וכדי לבנות נדרש להבין היטב הן מה דורש חידוד ברצוי והן מה טוב במצוי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 13:48 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | . אתה כותב, ושב וכותב, שצריך לחלק את הקרקעות בארץ ישראל לכל היהודים, כדי שיהיה להם איך לבנות בית וממה להתפרנס.
|
|
אז אתה לא קורא את דברי נכון. אני מסביר אייך היה טכנית בתורה. אבל אני לא עומד דווקא על האייך רק על המה. כלומר לא מעניין אותי אייך נעשה זאת אבל מעניין אותי הבסיס החשיבתית של התורה ועל פיה "אפס כי לא יהיה בך אביון" הוא דין ש"יקוב את ההר" זה לא מיסטיקה ולא אמונה זה דרישה ראשונית בסיסית לפני שחשבנו בכלל להקים משטר. את הבסיס הזה אני דורש מהמקצוענים (הכלכלנים) שמקבלים משכורת מהציבור. ובכן יש עבדי ציבור שמקבלים משכורות לנהל את כלכלת המשטר. והם משום מה לא יודעים את עשרת הדיברות של המושג חברה ושליחי ציבור. הם משרתים את החזירים עם תיאוריות טיפשיות שלא הוכיח את עצמו בשום מקום, ואחרי שהעבדי הציבור יוצאים לשוק האזרחי פתאום מקבלים עבודה אצל החזירים והם מסודרים ב"ה אבל משאירים מיליון רעבים.
אגב: דיברתי הרבה עם עובדי הציבור האלה. ואני הגלה לך סוד, מהי התשובה הכי מקובלת שאני מקבל מהם ? "אתה ידידינו היקר מדבר אידיאולוגיה ולא מדבר מדעי כלכלה" "אנחנו לא מבינים באידיאולוגיה, אנחנו מבינים רק במדעי הכלכלה" בערך זה המילים שאני מקבל כל פעם. פעם אחד ממש עלה לי הדם לראש ושאלתי אותו, תגיד אני יכול לישון אצלך בבית ? הוא אומר למה לא ? אני שואל אבל לתמיד ? נווו באמת הוא שואל, ואני שואל אותו למה לא ? הרי אתה לא מבין באידואולוגיה וגם אני לא וגם העכבר לא ולכן הוא מתנחל בבית שלך.
שאדם אומר לי שהוא לא מבין באידיאולוגיה הוא בעצם מסכים מראש שאין קניינים ואין מוסר של לא תגנוב ולא תרצח במילא למה שאני לא התנחל בביתו ולאכול מלחמו ולשתות את יינו ?
כל זה לפני שאנו מדברים על מדעי הכלכלה.(לא נעמיק עכשיו מהי בכלל מדעי הכלכלה שגם בזה אני מתווכח עמם והתשובות היא בדרך כלל שאני מדבר כמו מרקסיסט וככה חושבים להשתיק אותי) אחרי שהעובד הציבור יבין מה תפקידו ? אז אפשר לסמוך עליו שהוא מנהל את כלכלת הציבור כמו שצריך. אבל אם הוא לא מבין באידואולוגיה רק מבין שהוא זאב שצריך לשרוד כמו זאב, אז לא פלא שהוא דואג לעצמו אחרי שיצא לשוק האזרחי. אבל הוא לא תופס שאם הוא זאב אז כולנו זאבים ואין לא תגנוב ולא תרצח.
על מה סומך האיש הזה ? הוא סומך על המוסר והערכים של המיליון העניים. הוא סומך על האידואולוגיה. אתה מבין את השקר ? הרי אם לא היה סומך על האידואולוגיה של המיליון ? הוא כבר מזמן היה בורח מהארץ שמה המיליון יאכלו אותו חיי. הוא פשוט שקרן cטענה שהוא לא מבין באידואולוגיה. בוודאי שהוא מבין באידואולוגיה הוא מבין טוב טוב שאף מוסר האדם לא עומד מכוח עצמו אפי' לא תרצח וק"ו לא תגנוב ק"ו חוקי הקניין וחוקי הכסף. זה ליצנות לשמה לטעון שאני לא מבין באידיאולוגיה ולאחוז בקרני האידיאולוגיה\המזבח.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 14:20 |
|
| |
מקס,
בספר מוסר השכל מאת רב האי גאון, הוא נותן את ההדרכה הכלכלית הבאה: במלח פת אכול ורעה עשבים, ואל תשאל אגורה מנדיבים. זה מוסר בסיסי. אחרת, אם רוב החברה מפתחת תלות בבעלי הון, אזי בד"כ הנקלים שבהם נעשים בעלי הדעה, ומתוך רצון לחקותם, ההמון מתאוה לממון, מה שמשחית את החברה. שאל את עצמך היאך מדינת ישראל שקמה כמדינה סוציאלית הפכה למדינה קפיטליסטית, ומדוע רוב העניים שמדוכאים ע"י המדיניות הכלכלית של הממשלה תומכים בבחירות שוב ושוב באותן ממשלות שדיכאו אותן.
כדאי ללמוד בעיון את ספרו של ג'ון ראסקין "UNTO THIS LAST" (מבקר אמנות שהבין בכלכלה יותר מרוב הכלכלנים שספריהם נלמדים באוניברסיטות):
https://archive.org/details/untothislast00rusk
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 14:36 |
|
| |
.
בקיצור, מקס, אתה שב ומתחמק מלתת תשובה.
מה התוכנית הכלכלית שלך?
למשל, כתבת שאתה רוצה שיחלקו את הגז לכולם. כלומר, גם כדי להשקיע בגילוי שלו, כולם היו צריכים לעשות את זה. הרי אותם בעלי הון שהשקיעו מיליארדים כדי לחפש אותו, ולקחו סיכון שלא יימצא, לא יעשו זאת אם ידוע שזה יחולק. כעת, ענה אתה: מהיכן יבואו המיליארדים כדי לחפש גז, ומי יחליט איך לכפות על כל מי שלא רוצה לשלם את מס חיפוש הגז?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 16:29 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  | .
בקיצור, מקס, אתה שב ומתחמק מלתת תשובה.
אני לא מתחמק בכלום עיין שוב מה אמרתי.
מה התוכנית הכלכלית שלך?
הציבור משלם מספיק כסף מהלחם והחלב לאנשי המקצוע שידאגו לתוכנית כלכלית יציבה וצודקת. עיין שוב מה כתבתי לעיל
למשל, כתבת שאתה רוצה שיחלקו את הגז לכולם. כלומר, גם כדי להשקיע בגילוי שלו, כולם היו צריכים לעשות את זה. הרי אותם בעלי הון שהשקיעו מיליארדים כדי לחפש אותו, ולקחו סיכון שלא יימצא, לא יעשו זאת אם ידוע שזה יחולק. כעת, ענה אתה: מהיכן יבואו המיליארדים כדי לחפש גז, ומי יחליט איך לכפות על כל מי שלא רוצה לשלם את מס חיפוש הגז?
זה נקרא חכמי חלם. הציבור משלם מספיק כסף למשטר והמשטר צריך להשקיע בחיפושי הגז ולא לתת את זה לזרים. משאבי הארץ זה לא משחק קפיטליסטי טיפשי, זה שייך לכולם. אני מכיר את הטיעון הקפיטליסטי הדיבילי הזה מהספרות של הקפיטליזם ובתכלס מה שגבר אחד בימי תרח יכול היה לפרנס עשר נשים ומאה ילדים ? לא יכולים היום זוג ביחד ! כלומר צריך שני מפרנסים למשפחה ואין דיור ואין מספיק כסף להוליד ילד. הערבים מתרבים כי יש להם אדמות חינם, ולכל זוג ישראלי אין אפי' מים על פי חוק. מהעבר לפינה יש גז טבעי שהחכמי חלם לא רצו לחפש והנה מה שיש להם מתחת לאף ? לא שייך להם כלל !! ואני אספר לך למה, כי אז לא יהיה המקל שמביא את הגזר\הצמיחה. זה כל התורה כולה של הקפיטל, הם רק לא מבינים שזה לא חידוש גדול שלהם, רק יוסף במצרים כבר המציא את זה ולכך השתעבדו צאצאיו במצרים ארבע מאות שנה.
אתה ואני צריכים לחשוב על המחר על הדור הבא שלנו ואם לא ניתן להם את הבסיס של התורה ? דין הוא שנגזור על עצמינו שלא נישא אישה ולא להוליד בנים. מה רבונו של עולם קשה להבין כאן ? הרי אנו לא עמלים לעכשיו והרגע, אנו עמלים לדורי דורות האישיים שלנו ולכן זה לא וויכוחי סרק זה בנפשינו אנו לדורי דורות.
|
|
מם: תודה על הספר.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-8/4/2014 22:34 |
|
| |
[מקס,
אני לא מבינה דבר בכלכלה, ואני האחרונה שאגן על הקפיטליזם, אבל גם אני מזהה עצימת עיניים מול המציאות כשאני רואה אותה (אצל אחרים...). כתבת - "שגבר אחד בימי תרח יכול היה לפרנס עשר נשים ומאה ילדים". במחילה, זו שטות גמורה. משפחות (גרעיניות) בעולם העתיק היו קטנות (ריבוי ילדים הוא תוצאה של שיפור משמעותי ברמת החיים ובאורכם, שנבע מהתפתחות רפואה ומזון וכו' - זה התחיל בתקופה המודרנית, עת מרבית התינוקות שנולדו גם המשיכו לחיות לאחר גיל ינקות, וטרם הומצאו אמצעי מניעה יעילים ונוחים...); ריבוי נשים - כנ"ל, כי לפרנס יותר מאישה אחת זה עול כלכלי עצום, שיכול (אולי) להתאזן רק עם היא יולדת הרבה ילדים שעוזרים (החל מגיל צעיר ביותר) בפרנסה (לא יודעת מה איתך - אבל אני לא "מתגעגעת" לעבודה של ילדים בני 6..; "פרנסה" ברמה שסיפקה את העולם העתיק יכולות גם היום רוב המשפחות (לפחות במדינת ישראל) לספק לחבריהן, אבל מה שהספיק אז לא מספיק היום (רמת החיים עולה ועימה גם הצרכים - במרכאות או שלא במרכאות). כתבת - "הערבים מתרבים כי יש להם אדמות חינם, ולכל זוג ישראלי אין אפי' מים על פי חוק". שוב, חבל שאינך לומד את העובדות לפני שאתה מביע דעה (קצב הריבוי של הערבים במדינת ישראל הולך וקטן והוא כמעט שווה לזה של היהודים, ובעדות מסוימות אף נמוך ממנו; לערבים אין "אדמות חינם" או שומדבר "בחינם" במדינת ישראל וד"ל ואכמ"ל; לא יודעת מה איתך אבל לי יש די הרבה מים בברז, ולעומת זאת, אם איני טועה, במזרח ירושלים - חלק ממדינת ישראל ומעיר הבירה שלה, אבל "מלא" בערבים רח"ל - הייתה הפסקת מים כמה שבועות... וכו' וכו').
כיוון שהאשכול הזה אמור לעסוק בחשיבותו של החינוך, אני חוזרת לעצתי הראשונה כאן - מי שרוצה לחנך, חייב קודם ללמוד ולהכיר את המציאות עימה הוא מתמודד ושאליה הוא רוצה להכין את ה"מתחנכים" שלו. אחרת, כל מאמצי החינוך שלו הם הבל וריק.]
תוקן על ידי אמשלום ב- 08/04/2014 22:35:37
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2014 09:35 |
|
| |
מם80
שאל את עצמך היאך מדינת ישראל שקמה כמדינה סוציאלית הפכה למדינה קפיטליסטית, ומדוע רוב העניים שמדוכאים ע"י המדיניות הכלכלית של הממשלה תומכים בבחירות שוב ושוב באותן ממשלות שדיכאו אותן.
מדוע המתפללים שתפילתם לא נענית, חוזרים מדי יום על תפילתם, שוב ושוב ושוב...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2014 15:45 |
|
| |
אנשים מתפללים כי הקב"ה מקור הכל ואדון הכל ועבורם התפילה הינה קשר לבוראם. להבדיל, חירות כל אדם וכבודו אינם זכויות יסוד שהאזרחים צריכים להודות עליהם למדינה בשמשם כעבדים של מפלגה כזו או אחרת ביום הבחירות, אלא הממשלה שליחי ציבור הנדרשים להיות אחראים ולפעול לטובתו. לפיכך, כשם שהמתפללים צריכים להתפלל תפילות ישרות למען הכלל, כן הציבור אחראי לבחור שליחי ציבור ישרים הפועלים למען טובת כלל הציבור.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/4/2014 16:22 |
|
| |
יש אמנם קאפיטליזם חזירי. ואכזרי. לעומתה יש סוציאליזם חזירי ואכזרי. לא פחות. ראה את עובדי הנמל חברת חשמל וכל הועדים הגדולים המחזיקים את המדינה בועד ההורים, את התשלום לכך משלמת המדינה מכיסם של האזרחים הנזקקים לשרותי הרווחה. מפעלים פרטיים שיש בהם ועדים חזקים, בדרך כלל נסגרים, מחוסר כדאיות, בגלל ש"ע והתוספות הלא סבירות שהועדים סוחטים, המקרה האחרון- עיתון מעריב- שבעליו נאלץ למוכרו בהפסד גדול, בגין הועד.
שלמה אמר- לך אל הנמלה עצל, ואני אומר-לך אל הנמל עצלן. או- לך אל הנמל נצלן
|
|
|
|
|