בית פורומים עצור כאן חושבים

משטר או טיפול אישי משפחתי\קהילתי ? (לכבוד אמשלום היקרה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/4/2014 11:46 לינק ישיר 

מטפחת
האם העובדה שהמעמדות הנמוכים אינם מצביעים לשמאל נובעת מחוסר אימון או מהעדפת החלום.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 10/04/2014 11:49:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 11:57 לינק ישיר 

השמאל מגיע עם אידאולוגיה שפחות מדברת לעשירונים התחתונים. לפעמים יש סתירה (או שאנשים חושבים שיש סתירה) בין האינטרסים של קבוצות שונות כמו עובדי מדינה, מהגרים ועצמאים או מועסקים בשוק הפרטי בעלי שכר נמוך. מעבר לכך מנהיגי השמאל התפסים לעיתים כאינלקטואלים מרוחקים ואפילו מתנשאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 12:06 לינק ישיר 

מטפחת
והא גופא טעון בירור, מדוע אלו המנהיגים של השמאל? ואולי חכמת החיים של במעמדות הנמוכים לימדה אותם להרתע ממלים גבוהות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 12:16 לינק ישיר 

בדרך כלל המנהיגים של כל המפלגות מגיעים מרקע גבוה יותר (כלכלית) מאשר המונהגים - אם מלידה או ממה שרכשו בעצמם (אוניברסיטה, כסף בארץ דרגה בצבא), ההבדל הוא שהשמאל מגיע בשם אידאולוגיה קוסמופוליטית והימין בשם אידאולוגיה לאומית ומקומית ולכן יכול לדבר טוב יותר עם אוכלוסיות מסוימות שפחות מחוברות לעולם (לפעמים כפשוטו, פחות יודעות שפות זרות, פחות נוסעות בעולם) וגם חשות שיש להם מה להפסיד מכך (למשל מהגרים שיקחו להם את העבודה ויעלו את מחירי הדיור וכדומה). אני חושב שבסופו של דבר השמאל גם לא מציע הרבה למי שלא חי על קצבאות ולא מוגן על ידי איגודי עובדים חזקים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 12:32 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
בדרך כלל המנהיגים של כל המפלגות מגיעים מרקע גבוה יותר (כלכלית) מאשר המונהגים - אם מלידה או ממה שרכשו בעצמם (אוניברסיטה, כסף בארץ דרגה בצבא), ההבדל הוא שהשמאל מגיע בשם אידאולוגיה קוסמופוליטית והימין בשם אידאולוגיה לאומית ומקומית ולכן יכול לדבר טוב יותר עם אוכלוסיות מסוימות שפחות מחוברות לעולם (לפעמים כפשוטו, פחות יודעות שפות זרות, פחות נוסעות בעולם) וגם חשות שיש להם מה להפסיד מכך (למשל מהגרים שיקחו להם את העבודה ויעלו את מחירי הדיור וכדומה). אני חושב שבסופו של דבר השמאל גם לא מציע הרבה למי שלא חי על קצבאות ולא מוגן על ידי איגודי עובדים חזקים.

בראשית הקמת המדינה, נוסדו המפלגות שרצו לכנסת.
מצדה הסוציאליסטי של המפה . המנהיגם  נסעו במכוניות מפוארות בן גוריון התגורר בוילה מפוארת בצפון ת"א.
מצדה השני המפלגות הימניות בראשם המנהיגים בגין בדר ואחרים, בגין גר בדירת 2 חדרים בבית ישן בשכירות יוחנן בדר נסעו באוטבוסיםת לכנסת ולכל מקום

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 14:49 לינק ישיר 

הבית של בן גוריון הכיל חדר אורחים צנוע, חדרי שינה, וספריות, ובן-גוריון הוריש אותו למדינה. בו-גוריון, על מעלותיו וחסרונותיו, היה מנהיג שהשתדל לעשות מה שנדרש על-פי הבנתו לטובת הכלל, גם אם זה לא פופולארי. לדוגמא, בשנים הראשונות אחרי הקמת המדינה, בן-גוריון הנהיג את משטר הצנע "הידוע לשמצה", מה שאיפשר קליטה של מאות אלפי עולים. להבדיל, בגין לקראת הבחירות שבשנת תשמ"א "היטיב עם העם" באמצעות הורדת מכסים ומסים על מוצרי צריכה ובהם מכוניות ומוצרי חשמל כגון טלויזיות צבעוניות, למרות שהמדינה והמשק היו במצב כלכלי קשה.

תוקן על ידי מם80 ב- 10/04/2014 14:52:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:09 לינק ישיר 

מ
ידידי היקר- רק ציינתי את ההבדלים בפתיח בין המנהיגים, לא מתחתי ביקורת על בן גוריון- למרות שהיה לי הרבה מאד בליבי עליו, אבל כאמור זכויותיו עולים על חסרונותיו הרבים והגדולים.
ביתו בשד' קרן קיימת -בן גוריון היום, בזמנו היה ארמון- גם כיום הוא לא צריף.
 לדיוק היסטורי את הצנע הנהיג דב יוסף, בן גוריון היה רחוק מתחום הכלכלה, חוץ מלעשוק את המדינה- לטובתה של מפא"י, שבעיניו היתה יותר חשובה מהמדינה. כך העיד לא מזמן  עמיר פרץ. שלא חשוד על אהבת הימין.
את ההטבה לעם שציינת הנהיג שר האוצר ארידור. לבגין לא היה מושג  בכלכלה,
בסיכומו של עניין המדינה תחת שלטון הליכוד השתנתה לטובה ללא הכר, כולל בתחום הסוציאלי. ממה שהיה במדינה לפני  כן תחת שלטון מפאי והמערך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:36 לינק ישיר 

ירוחם,

מי שחפץ להיות מנהיג, ראשית-כל צריך להבין בחינוך ובכלכלה. עיין ערך רבי שמואל הנגיד, דון יצחק אברבנאל, וגם נחום סוקולוב. אכן המצב הכלכלי השתפר ללא היכר, כפי שהעיד לאחרונה תקציב הגלידה של משרד ראש הממשלה. אז למה בתקופת הצנע, כשהמדינה היתה ענייה, לכולם היה מזון גם אם בצמצום, ואילו כיום כל ילד שלישי בישראל משפחתו נזקקת לעזרה כדי שיהיה לו מה לאכול?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:46 לינק ישיר 

מם80 כתב:
ירוחם,
מי שחפץ להיות מנהיג, ראשית-כל צריך להבין בחינוך ובכלכלה. עיין ערך רבי שמואל הנגיד, דון יצחק אברבנאל, וגם נחום סוקולוב. אכן המצב הכלכלי השתפר ללא היכר, כפי שהעיד לאחרונה תקציב הגלידה של משרד ראש הממשלה. אז למה בתקופת הצנע, כשהמדינה היתה ענייה, לכולם היה מזון גם אם בצמצום, ואילו כיום כל ילד שלישי בישראל משפחתו נזקקת לעזרה כדי שיהיה לו מה לאכול?

תגיד לי אתה רציני? אתה באמת חושב שהמצב הסוציאלי במדינה היה בעבר יותר טוב?
כנראה שאתם עולים חדשים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:48 לינק ישיר 

מ
אתה מוזמן לשוק השחור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:53 לינק ישיר 

מ
 אז למה בתקופת הצנע, כשהמדינה היתה ענייה, לכולם היה מזון גם אם בצמצום,

מי סיפר לך רז זה? היום מדד העוני- בתקופת הצנע היה חלום של רבים.בתקופת הצנע ואחריו, לא היו כלי תקשורת עצמאים, כלי התקשורת היו בידי המדינה, והיא הכתיבה מה לפרסם ומה לא, כך היד מזכירו של בן גוריון הנשיא יצחק נבון, שהוא היה מעביר הוראות ברורות מה לשדר ומה להגיד בחדשות. מה שלא שומעים לא יודעים,מויודעיטם רק מה ששומעים,

ואל תדמה בנפשך- כי אני חושב- כי אין מה לתקן, יש ויש עד אין סוף, אבל צריך להיות גם הגון בביקורת,

ושאלה לי אליך ,כדרכי בקודש, אנו בודקים את החמץ עם נוצה נר וכף מעץ או כד.  לאחר הבדיקה כורכים את הכל יחד עם הגפרורים, ולמחת שורפים את הכל בבעור החמץ.
שאלתי- למה שורפים  הנוצה הכף הנר והגפרורים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 15:58 לינק ישיר 

alchanan כתב:

תגיד לי אתה רציני? אתה באמת חושב שהמצב הסוציאלי במדינה היה בעבר יותר טוב?
כנראה שאתם עולים חדשים!

יש החיים בארץ בחלום ובדמיון. האם איי פעם היית מיליון שאין להם אוכל במקרר ? האם איי פעם נצרכו שני בני הזוג לפרנס את עצמם ? האם איי פעם רוב הצעירים היו בלי דיור ? האם איי פעם לא עמדו במשכנתאות בכמויות של היום ? האם איי פעם נפתחו ארבע מיליוני תיקים בהוצאה לפועל ? 

תגיד אתה חיי בארץ ? אין מדינה מערבית אחת שהיא מופקרת כמו שלנו בכל תחום ותחום.
מה שהכי מטריף שעוד נשארו חסידים שוטים לישות החברתית היהודית הדמיונית, זה עוד הוכחה למה אלפי שנים הנהגת היהדות לא סמכו על היהודים לחזור לארצינו.

תוקן על ידי maxmen ב- 10/04/2014 15:59:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 16:12 לינק ישיר 

מקס
צא מהשטויות שלך- מעל מיליון אנשים יוצאים השנה לחופשת הפסח לחו"ל- עלו חופשה כזו נרבה עשרות אלפי שקלים
יותר מכך אנשים נופשים בארץ במאות בתי המלון 5 כוכבים בעלות גדולה מאד.
הכבישים עמוסים מכוניות חדשות, מקומות החניה הן המצרך המבוקש לפני הלחם.
למסעדות היוקרה צריכים להזמין מקומות מראש, הרבה מאד זמן, גם ברגילות צפוף מאד.
הקניונים ובתי המסחר מלאים. תקציב הפרסום על הצריכה הפרטית ןהמותרות גבוהה ביותר.
כל זה לא יכול להיות במדינה שרוב אזרחיה עניים ולא גומרים את החודש.

מי שלא עובד אין לו, אבל גם להם דואגים ארגוני החסד הפרטיים והמוסדיים, אין רעבים בארץ.
אפילו האלו שלא עובדים ומחכים לתרומת המדינה וארגונים.
אני חייתי כאן בתקופת הצנע- נדמה לי שאתה לא, ואתה מדבר על דברים שאין לך מושג בהם.
כל זמן שדברת אידיאולגיה- מילא, אבל אתה מדבר על שקרים שהלעיטו אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 16:23 לינק ישיר 

ירוחם
הסוציאליסט האמיתי מעדיף שכולם יאכלו פתה עם זיתים, מאשר שאחד יאכל כמהין והשני כריך עם גבינה צהובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/4/2014 17:12 לינק ישיר 

תפסיקו בבקשה לדבר על לעבוד (כי כל מה שאמרתי לא קשור לזה כלל וכלל ואפי' בלי לעבוד בכל מדינה מערבית יש את הבסיס. בכל זאת אני מדבר על עובדים) ועל סוציאליזם. היהדות היא לא סוציאליזם ולא מרקסיזם וק"ו לא קפיטליזם. היהדות היא משהו אחר לגמרי ואם אנו רוצים את היהדות ואת ארץ ירושתינו ?! אי אפשר לקבל לא את הסוציאליזם ולא את הקפיטליזם במיוחד שאנו רוצים לאחוז בארץ ישראל מכוח הירושה והחלוקה של נח. כי בלעדיהם אנו סתם כובשים ושולחים להילחם על ארץ לריק על חשבון רווקים ורווקות בזמן שאפשר לקנות דיור ואזרחות בלעדיהם כלומר בלי הקרבת דם ואחיזה בחרב לנצח מול השכנים.

יש לנו תורה מיוחדת (אפי' שהמשטרים רצו להפוך אותו למיסטית מאותו סיבה לקיים את המשטר) שלא נותנת שום דבר להיות מקרי ולא נותנת לשום אדם להיות עבד. התורה משחררת את האדם מכל עבדות והופך אותו להיות בן חורין באמת ובעיקר אדם תבוני מוסרי וערכי.

כל סוג של חברה אחרת מהיהדות והתורה מדבר על חברה דמיונית כמו שירוחם אומר שיש מיליון שטסים לחול ויש צמיחה לטיקונים וכו' וכו'
השאלה היא מה יש לפרט לאדם מכל זה שיש המרוויחים מכל זה, הרי בוודאי שיש מרוויחים ואפי' 99% היו מרוויחים מיזה ? אז מה זה עוזר לאחוז האחד שמפסיד מיזה ?
וחייבים להבין שאם יש אחד שמפסיד אז למחרת יהיה עוד אחד ועוד אחד עד ההפיכה החברתית הבא. כלומר המושג הרוב מרוויח היא כוח וכפיה ולא צדק וערך אמיתי.  וכוח בטבעיות\במחזוריות מתחלפת ולכן היא אסון לכל אחד. כלומר כל אחד יכול להיות בצד המפסיד. ומכאן כל צרות בני אנוש מאז הומצאה החברה והחקלאות.

פלא לי עליכם שצריך לחזור על הנקודה הזה שוב ושוב. "אפס כי לא יהיה בך אביון" זה לא בקשת רחמים, זה קביעה פילוסופית מחשבתית שטענת שאם יש אביון אחד ?! אז כנראה החברה לא מתנהלת על ידי חוקים תבוניים ונבואיים. ולכן יבוא סוף סוף הגלות. 

בחברה לא יהודית אין גלות כי החברה (הדמיון) נכחדת, מה שאין כן היהודי שמל את עצמו ואת צאצאיו, מאפשר לו גלות וחזרה לארץ אחרי אלפי שנים עם החזרת התבונה הפשוטה שאני טוען לה. בלי אימוץ התבונה\הנבואה הפשוטה של התורה ? נחזור שוב לגלות ! זה פשוט תבונה טהורה שהוכיחה את עצמה שוב ושוב.

אני שוב אומר שצדקה וחסד ושאר המצוות הם לא מצוות כלל וכלל (רק לילדים ולחינוך) זה בקשת הסכמת העני לקניינים שלנו. ולכן יותר מה שהעשיר עושה לעני חסד ורחמים כביכול ?! העני עושה חסד ורחמים להעשיר שהוא בכלל מסכים לקנייניו.

זה עומק דברי חז"ל בעניין הצדקה  תני ר' יהושע "יותר ממה שבעל הבית עושה עם העני העני עושה עם בעל הבית" 

תוקן על ידי maxmen ב- 10/04/2014 17:13:16

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > משטר או טיפול אישי משפחתי\קהילתי ? (לכבוד אמשלום היקרה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.