בית פורומים עצור כאן חושבים

למה החרדים המזרחיים נושרים בהמוניהם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2014 15:40 לינק ישיר 

oפקן כתב:
איזה אימוץ זה כשהם נשארים פסולי חיתון.

שוב צדיק יש כאן שקר גס. קודם כל יש הרבה נישואי תערובת. שנית כל, פסולי חיתון יש גם אצל כל מגזר מול המגזר השני כמו גור מול ירושלמי או בעלז או ליטאי והפוך. וכל זה לא פסולי חיתון רק דמגוגיה זולה ועלילת דם קר על חשבון עניין פרקטי מובן, הרי למה שבתי (או בני) תתחתן עם חסידות זרה לה ?
ציבור כלשהו לא נמדד אך ורק על פי חוקיה הבסיסיים וחוקיה הבסיסיים הם בעד כל יהודי וגר גוי מבחוץ כלומר זה הבסיס של התורה וההלכה והמוסר ולכן לתת פרשות רעה על ציבור במקום לתת את הפרשנות האמיתית ?! היא עלילת דם !!
אתה יכול לפרש את אי חיתון בין גור לבעלז וכדומה כשנאת אחים בזמן שזה לא כך רק עניין פרקטי גרידה.
אפי' שיש רשעים ששונאים אחד את השני ? זה לא משנה את המציאות האמיתית.

תוקן על ידי maxmen ב- 13/04/2014 15:43:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 15:54 לינק ישיר 

א. אין הרבה נישואי תערובת, זה שואף כמעט לאפס, חוץ מאותם מקרים שהאשכנזי הוא בעל מום וכדומה.

ב. זה אכן מה שאמרתי שהציבור החרדי לא השכיל להבין, יש הרבה סיבות לאיסורי חיתון הללו, ובראשן המנטליות והתרבות, ובהחלט אפשר להבין מי שאינו רוצה לשאת אשה מתרבות אחרת (זה יותר בעיה כשבעיני החרבה זה נתפס כדבר נורא), הבעיה היא, שבעוד שהציבור החילוני והדתי לאומי, מתוך חיבורם למציאות, ומודעותם למציאות קיבוץ הגלויות, השכילו להבין שלמרות הקשיים ראוי לקדם את איחוד העם, הציבור החרדי אינו עושה כלום לשם כך, בזה הוא מנציח את התחלקות העם לשבטים, כשהוא מעמיד באופן ברור את עליונות שבטו על פני האחרים.

ג. ניתוק החרדי מהמציאות בא לידי ביטוי גם בחוסר התייחסות מוחלטת לסבל הספרדי, גדוליו ומנהיגיו יכולים להתריע על כל מיני בעיות שוליות, לשאת נאמים חוצבי להבות על "בין אדם לחבירו", ובאותה שעה לשכוח את המציאות של ה"חבירו" הריאלי ממול שנושא בדומיה את סבלו, האם ידוע לך על נאום של אחד מגדולי הדור בעשרות השנים האחרונות על זהירות בכבודו של שבט אחר שאינו אנ"ש ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 16:07 לינק ישיר 

שוב נגייס את האבן עזרא הידוע שכל פרשנות על הזולת רק מספר מהו הפרשן הרי אף אחד לא יודע מחשובות הזולת במילא הוא רק מספר את מחשבתו בגלוי.

ובכן, אי חיתון בין החסידויות היא לא עניין תרבותי כלל וכלל, כי אין הבדל ממשי בין בעלז לויזניץ או בין ליטאי חניכי לליטאי חברון. זה עניין פרקטי פשוט, שקל להורים לא ליפול לפח (השידוכים היא על ידי ההורים בעיקר ולא אהבה ממבט ראשון של הזוג) כלומר מכירים אישית את המשפחות. וכמובן גם בני ובנתי ירצו את הקרוב ללבם וזה טבעי לגמרי.

אין נושא מוסרי ראשון במעלה שמשגיחי כל הישיבות והאדמורים ואנשי הרוח מדברים עליהם כמו בין אדם לחברו. הראיה היא דווקא באמת באימוץ של המיליוני בעלי תשובה לתוך הבית זה עשרות שנים מאז מלחמת יום כיפור שהתחיל הגל.
לא ראיתי שום אירגון חסד חרדי שמפלה בין יהודים מכל הסוגים אפי' אתאיסטים מוחלטים.
אבל שוב, אפשר לפרשן כל דבר כרע וכטוב אבל זה לא מפרשן את המציאות רק מגלה את אישיותו של הפרשן כנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 16:16 לינק ישיר 

אכן
"מה שאנשים מספרים בספרי דברי הימים וההיסטוריה שלהם יותר את דעותיהם מאשר את המאורעות גופם... ופעמים הרבה לא קשה לגמרי להתחקות על השקפותיו של כותב דברי הימים או ההיסטוריון על פי ספרי ההיסטוריה בלבד" (שפינוזה)

לא ענית על דבריי כלל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 16:36 לינק ישיר 

oפקן כתב:
אכן
"מה שאנשים מספרים בספרי דברי הימים וההיסטוריה שלהם יותר את דעותיהם מאשר את המאורעות גופם... ופעמים הרבה לא קשה לגמרי להתחקות על השקפותיו של כותב דברי הימים או ההיסטוריון על פי ספרי ההיסטוריה בלבד" (שפינוזה)

לא ענית על דבריי כלל.

אכן כן אין שום רלוונטיות לשום סיפור היסטורי אך ורק למה שרלוונטי באמת לניסיון החיים בהווה ובעיקר לעתיד. ולכן שום סיפור היסטורי לא חייב להיות אמת במציאות מכאן כל דרשות חז"ל על ההיסטוריה אפי' שכתוב אחרת בתנ"ך כי הבינו שאין צורך בתמונה של התורה ושינוי את התמונה למסר יותר רלוונטי לדורם.

כל זה עניתי כלפי הביקורת שלך שלא קשור לביקורת שלי כלפיך שאתה פשוט (קשה לי לומר מה)
כי אין לך אפי' שום הבנה מזה לאמץ בעלי תשובה לבתים, מה זה עושה למשפחות לילדים שאין להם בית רק שוק הכרמל בבית וצריכים לחלק את חדרם הפרטי עם בני גילם מתרבות אחרת ועם שפה אחרת ומושגים אחרים לגמרי.
יש לך מושג מזה בתים של חסד ? האם אתה יודע כמה בחורים ובחורות יושבות כל שולחן שבת אצל המשפחות האלה וגם ישנים בבית. גם משיגים להם שידוכים וגם מחתנים אותם על חשבונם או על ידי גיוס תרומות וכדומה.
זה עשרות שנים הציבור החרדי בכל מגזריה התגייס לאמץ את היהודים שלא מצאו בית חם או חברה חמה בחוץ הקר והמנוכר. הרבה משפחות נחרבו מכך כי זה באמת קשה גשמית ורוחנית וחינוכית.
צריך מסירות נפש אל אנושי להבין את המשפחות האלה.

נכון שאחרי דור אחד התחיל הבעיות האמיתיות כלומר הדור השני של המשפחות נהפך להיות בעיה חינוכית רצינית לפחדנים (אני אומר פחדנים כי זה משהם הם פשוט מפחדים לחינוך של ילדיהם) ולכן יש את המתח הזה אבל שוב ושוב לא מדובר על שנאה או גזענות, מדובר על פחד גרידה של פחדנים.
אני אומר פחדנים כי הרבה לא מפחדים וממשיכים לאמץ בחום כל בחור ובחורה שמחפשת בית חם.

זה עשרות שנים בלי עזרה מהמערכת, אלפי משפחות מתנדבים לעזור להם, בלעדיהם לא היית המושג בעלי תשובה.
אם החרדיות היא באמת מה שאתה רוצה לטעון, אז לא היית בעל תשובה אחד לנשמה. לא היית שום ארגון חסד כל שהיא לכלל הציבור. אז אנא בבקשה, עין טובה לא מזיק אף פעם ובדרך כלל העין הטובה מצליחה לראות את המציאות יותר טוב ויותר אמיתי.

תוקן על ידי maxmen ב- 13/04/2014 16:37:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 17:56 לינק ישיר 

אתה מבטא פה דעה שפינוזאית מובהקת, האמת ההיסטורית אינה חשובה כל עוד היא משמשת לתכלית הדתית, ״אם מתוך שמאמין בדברי שקר נעשה צייתן - אמונתו היא אמונה של יראת שמים״ או ״חייב כל אדם להתאים אותה לסברותיו כך יקבלנה בלא סירוב הרוח ... כי האמונה יותר משהיא דורשת אמת היא דורשת יראת שמים״. לגבי חז״ל, לא נראה לי שזו היתה עמדתם. בנוגע להתלהבותך ממסירות נפשם של החרדים לקירוב אחיהם לדרכם, זה לא יותר מרשים ממסירות נפשם של מסיונרים נוצרים באפריקה ובכל מידי מידענות נחשלות להפצת אמונתם בדרכי צדקה וחסד, או מסי״נ של חב״ד להגברת חיילים לתורתם, בכל המקרים הללו המעשים אכן מרשימים, באשר לכוונות ולתכלית זה קצת יותר מסובך ומורכב. תחושת הפטרנליזם של הציבור החרדי מול ציבור בעלי התשובה או הספרדים כמו אל שבטים נבערים במקום לקרב אותם כשווים מעורר תהיות קשות באשר למטרה האמיתית של הקירוב כמו באשר לתכונת האנושיות שיש בציבור הזה.

תוקן על ידי oפקן ב- 13/04/2014 18:40:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 19:42 לינק ישיר 

oפקן כתב:
אתה מבטא פה דעה שפינוזאית מובהקת, האמת ההיסטורית אינה חשובה כל עוד היא משמשת לתכלית הדתית, ״אם מתוך שמאמין בדברי שקר נעשה צייתן - אמונתו היא אמונה של יראת שמים״ או ״חייב כל אדם להתאים אותה לסברותיו כך יקבלנה בלא סירוב הרוח ... כי האמונה יותר משהיא דורשת אמת היא דורשת יראת שמים״. לגבי חז״ל, לא נראה לי שזו היתה עמדתם. בנוגע להתלהבותך ממסירות נפשם של החרדים לקירוב אחיהם לדרכם, זה לא יותר מרשים ממסירות נפשם של מסיונרים נוצרים באפריקה ובכל מידי מידענות נחשלות להפצת אמונתם בדרכי צדקה וחסד, או מסי״נ של חב״ד להגברת חיילים לתורתם, בכל המקרים הללו המעשים אכן מרשימים, באשר לכוונות ולתכלית זה קצת יותר מסובך ומורכב. תחושת הפטרנליזם של הציבור החרדי מול ציבור בעלי התשובה או הספרדים כמו אל שבטים נבערים במקום לקרב אותם כשווים מעורר תהיות קשות באשר למטרה האמיתית של הקירוב כמו באשר לתכונת האנושיות שיש בציבור הזה.

לא נראה לי שאתה מבין בכלל בשפינוזה. ושום דבר מדברי לא לקוח משם רק מרבותי ומחז"ל ושאר מקורותינו.
בכל אופן זה רחוק משפינוזה ובעיני הוא לא היה גאון גדול כלל וכלל כך שאתה מגדיל אותו יותר ממשהו.

לגבי החרדיות:
אתה לא מרגיש אייך אתה סותר את עצמך, אילו הבעלי התשובה היית מיסיון אז למה באמת לא נעשה כמו המיסיון בחב"ד ששם יש נישואי תערובות ? אגם שאני לא חושב שבחבד יש מיסיון רק שם הנישואי תערובת יותר קל מהרבה סיבות ולא כאן המקום.
מיסיון לא יכול להיות גזענית מהסיבה הפשוטה שהוא צריך כמה שיותר ק"ג בשר.

אבל שוב אני אומר שזה עניין של פרשנות כמו באקדמיה מטעם. תעשה דוקטורט ותקבל מטעם מה שאתה רוצה העיקר פרשן את הדברים כפי שהם רוצים לשמוע.
אבל את האמת לא תדע לעולם, צריך לחיות את החרדיות בכדי להבין את זה.
מצטער אין לי יותר מה לומר לך. כי שאדם מקריב את משפחתו הוא ואת פרטיותו של בניו ובנותיו כלומר גם את הפרטיות וגם העבדות הנצחיות למען הזולת במיוחד שכל אחד יודע את המחיר הכבד מכל הבחינות.
ואז בא אדם ציני כמוך ואומר מה ביג דיל גם הנוצרים עושים את זה ?
ובכן גם הנוצרים צדיקים הרי מישהו מפקפק בזה ? בלי הנוצרים היית בכלל מדעי הרפואה בעולם ? היית בכלל בתי חולים בעולם ? אז היו גם נוצרים רשעים ואכזריים בכל זאת את הדברים הטובים לא ניקח מהם.
בכל זאת היית להם מיסיון בכוח הכפיה. מה שאין כן הכנסת אורחים של יהודים שנמאס להם מהחברה הקר והמנוכר, זה לא נקרא מיסיון מה עוד שאפי' מפלגה לבחירות בנוי להם (את ש"ס) כלומר אפי' רווח מפלגתי לא חשבנו לקחת על ידיהם. בנו להם מוסדות כך שאפי' תקציבים לא נרוויח מהם. אז איפה הרווח ???? אבל שוב, אם לא תהיה בפנים ? לא תבין לעולם. בכלל לא נראה לי שתבין איי פעם שמישהו יכול לעשות משהו טוב לאחר, כי כל זמן שאתה לא כזה אייך תבין ? והראיה היא הפרשנות שלך כלפי כל הטוב שהאדם עושה אתה רואה הפוך.
בכלל אתה רואה את החרדיות כאילו הם קבוצה בזמן שאין שום משותף בין חסיד גור לבין ליטאי מחברון או מעטרת.
החרדים הם לא קבוצה ולא תרבות ולא משפחה ולא אומה ונכון שיש דברים שמשותפים להם כמו שיש דברים שמשותפים להם כל בני אנוש למשל לישון ולאכול.

תוקן על ידי maxmen ב- 13/04/2014 19:47:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 20:23 לינק ישיר 

מקס היקר האם הנך מסוגל לנהל דיון תרבותי עניני ומכובד בלי טענות מסוג אד הומינם בסגנון אינך מבין בכלל וכדומה ? טענתי היתה, שאין להתלהב כל כך מנטיית בני האדם בכל הדתות להיטיב לאנשים על מנת לקרבם לאמונתם דווקא. כאשר קירובם של אחרים לאמונתך נעשית ע״מ להשאירם נחותים לעולם וכפופים להנהגתך מבלי לשתף אותם לא בהכרעות ולא בהנהגה הדבר הרבה יותר גרוע. אם ידוע לך על ראש ישיבה או ר״מ ספרדי בישיבה אשכנזית אנא אל תמנע בשורה זו מאיתנו, האם גם זה שאלה פרקטית ?

תוקן על ידי oפקן ב- 13/04/2014 20:27:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 20:35 לינק ישיר 

הרב בן ציון אלגזי - כרם ביבנה
הרב ברוך גיגי - אלון שבות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 20:50 לינק ישיר 

התכוונתי לציבור החרדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 23:31 לינק ישיר 

ע"פ ההתרשמות האישית שלי, כמי שעסק בעבר בתחום הנושרים, האינטואיציה של פותח השכול אינה רחוקה מן האמת.
ולא, אין כל קשר לגזענות, אלא למנטליות ואופי תרבותי.
כך אני מבין את זה: החרדיות היא אסטרטגיה שמטרתה היא מניעת התחלנות. האסטרטגיה הזו הומצאה במזרח אירופה (הונגריה, פולין וליטא), או על ידי אנשים שבאו משם, והיא אכן מותאמת לתרבות המזרח אירופאית. מי שכל חייו, ובעיקר יהדותו, נובעים מתוך מנטליות מזרח תיכונית או צפון אפריקאית, לא יכול להתחבר באופן טבעי לחרדיות האשכנזית. הניסיון לשלב בין השניים גובה מחיר יקר של נשירה.
ניתן לפרט ולהדגים במה ואיך מתאימה החרדיות (עד כמה שהיא יכולה להתאים למשהו...) לתרבות האשכנזית, ומנוגדת לתרבות המזרחית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2014 13:03 לינק ישיר 

oפקן כתב:
מקס היקר האם הנך מסוגל לנהל דיון תרבותי עניני ומכובד בלי טענות מסוג אד הומינם בסגנון אינך מבין בכלל וכדומה ?

צדיק, מי הכניס את הנושא של שפינוזה בדיון כאן ? 

טענתי היתה, שאין להתלהב כל כך מנטיית בני האדם בכל הדתות להיטיב לאנשים על מנת לקרבם לאמונתם דווקא.

אתה מבלבל בין הדברים. אין כאן לקרב יש כאן דפיקה על הדלת לעזרה והם פותחים את דלתם לכולם. אם היו גזענים אז לא היו פותחים להם את הדלת.

כאשר קירובם של אחרים לאמונתך נעשית ע״מ להשאירם נחותים לעולם וכפופים להנהגתך מבלי לשתף אותם לא בהכרעות ולא בהנהגה הדבר הרבה יותר גרוע.

שאני מכניס בנים ובנות לביתי לאכול ולישון על חשבון בני בתי, אני מכניס אותם לשלוט בהם ? תגיד אתה ממין בן אנוש ?
איזה הנהגה יש לי ? איזה קהילה יש לי בבית שאני אתן לו להנהיג ?

שוב אתה מסתכל על החרדיות כמין משטר ומדינה ואזרחים. אתה מקיש את עולמך על העולם החרדי בלי להבין ששני העולמות הם אחרות לגמרי.  

אם ידוע לך על ראש ישיבה או ר״מ ספרדי בישיבה אשכנזית אנא אל תמנע בשורה זו מאיתנו, האם גם זה שאלה פרקטית ?

כן, אם תרצה להיות הגננת (מגש או ראש ישיבה) ? אז מברוק !
אתה לא שם לב שאצל תלמיד חכם קלסי כל סוג הנהגה היא קטנוניות.  מי רוצה בכך כלל ?
כל אדם שנדחף להנהגה ? הוא עושה מעצמו צחוק מול ההמונים ! הוא נהפך לאדם שכולם הילדים והנשים צוחקים ממנו ועל חשבונו.
כך לדוגמא את צביקה וויספיש אפי' שפועלו הם גדולים וענקים ובוודאי מהתוך שלא לשמה יבוא או כבר הגיע הלשמה, אבל הוא היה מקור צחוק לכל ליצניי המחנה.
האם יש אבא ואימא חרדים שחולמים שבנם יגדל חבר כנסת ? האת אתה יודע שכל חבר כנסת חרדי מגיע מהשולחנות במערב בית המדרש ?
שאני מכניס בחור או בת לבית אני אשלח אותו להיות חבר כנסת ? הרי זה אצלי לא דבר גדול שאני ירצה שיזכה בו.
אני ירצה שיזכה להיות מאלה שהציבור רוצים אותם בהנהגה הרוחנית אבל לא משום התפקיד רק משום המודד כלומר המודד שהצליח בתורה היא העובדה שרוצים אותו להנהגת הציבור.
בכל אופן הרבה ממנהיגי הספרדים באמת הגיע מכך שהמכניסים האורחים נתנו להם את כל האפשריות לזכות להגיע למעמדם כמו למשל הרב עובדיה בעצמו ועוד מפרסמים שאילולי ר' משה פרוש ועוד עסקנים בימי קדם לא היו מגיעים לאן שהגיעו אבל שוב זה רק המודד ולא המטרה.
בכל אופן את ש"ס הקים הרב שך ושוב עדיף היה לכל חרדי שלא היו צריכים בכלל מפלגות מול הפריץ, עדיף שהפריץ ימות ויחד עמו המשטר ואז נהי בני חורין אמיתיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2014 15:33 לינק ישיר 

[מאז היותי בפורום קיבלתי על עצמי לא לכתוב בנושאים שאיני מכירה ושאין לי בהם יד ורגל. לכן לא אגיב כאן על הנושא, אלא רק כמה הערות עקרוניות-כלליות על דברים שנאמרו.

בע"ב כתב, בתגובה לשאלה אם יש רבנים מזרחיים בראש ישיבות אשכנזיות - "הרב בן ציון אלגזי - כרם ביבנה. הרב ברוך גיגי - אלון שבות". הוא כבר נענה שהשאלה כוונה לעולם החרדי, אולם מעבר לזה - האם אלה ישיבות אשכנזיות?! תמהתני.

מקס כתב -
"אבל שוב אני אומר שזה עניין של פרשנות כמו באקדמיה מטעם. תעשה דוקטורט ותקבל מטעם מה שאתה רוצה העיקר פרשן את הדברים כפי שהם רוצים לשמוע" (אפילו לא כ"כ משנה בתגובה על מה...). 
 אני מחזיקה מעצמי אדם שתמיד מוכן לשמוע ביקורת (ולבקר) כל נושא, כל אדם ובודאי כל ממסד. אפילו אין לי "אבל" להוסיף למשפט הזה... דווקא בגלל שאני מעריכה ביקורת ככלי להבנת המציאות ולפתיחת אופקי ראייה חדשים לבני אדם כיחידים וכחברה, אני נדהמת מכמות הזבל שנשפכת לעתים במסווה של "ביקורת". "תיאוריות קונספירציה" הן לא ביקורת, הן זבל. אותה האקדמיה - השטן הססססמולני (כמובן מילה שאין לה דבר עם תיאור מציאות וכל עניינה הוא ביטוי גנאי מלאה שנאה) - היא זו שאיפשרה למקס היקר לכתוב את דבריו במקום X ושהם ייקראו בשניות שלאחר מכן במקום Y; היא זו שמאפשרת לו לחיות חיים ארוכים ונוחים יותר מאלה של הוריו ובודאי מאלה של סביו; היא גם זו שמאפשרת לו לדעת הרבה יותר על העולם (הדתי, התרבותי, הפיזי וכו') מאשר הוריו וסביו (על האופן בו הוא מבזבז את האפשרויות האלה, אין לי זמן וכוח להרחיב כעת). ונקודה אחרונה בעניין זה - מקס, מי שגר בבית זכוכית שלא יזרוק אבנים על בתים אחרים...

מקס כתב גם - "שוב אתה מסתכל על החרדיות כמין משטר ומדינה ואזרחים. אתה מקיש את עולמך על העולם החרדי בלי להבין ששני העולמות הם אחרות לגמרי. "
מקס, כל קהילה וחברה, כל ארגון ומדינה, כל משפחה או קבוצה אנושית קטנה ככל שתהיה, מתנהלת בסופו של דבר לפי אותם "כללים" אנושיים (לפחות ביסוד - תמיד אפשר להשתכלל ולהשתפר, להתעדן ולהתגבר על "יצרים"). זה לא משנה אם יש "משטרה" או יד מונפת לסטירה (של הורים) או אפילו פה שמשליט "טרור" מילולי; זה לא משנה אם יש בחירות, מינוי או אמונה במי שעומד בראש שהוא ה"שליט" הנכון (רב או הורה וכו'); זה לא משנה אם צריך דרכון או ת"ז כדי להיות שייכים - לכל קבוצה אנושית יש "בפנים" ו"בחוץ" ותמיד יש דרך שצריך לעשות כדי לעבור ביניהם (ופעמים רבות, ברמת העיקרון הפסיכולוגי והסוציולוגי - הדרכים האלה דומות מאוד...); ובכל קבוצה אנושית יש חשובים יותר ופחות, וכאלה שהיו חשובים פעם (ואולי עכשיו) ולא רוצים שאחרים יתפסו את מקומם, במיוחד אם "אנחנו גידלנו וטיפחנו אותם ועשינו אותם למי שהם היום" (וע"ע ר' יוחנן ור"ל בבבלי ב"מ פד). לכן, למרות שאיני חלק מהחברה החרדית, מעולם לא הייתי ולעולם לא אהיה - אני בטוחה במאה אחוזים שכל האמור לעיל נכון גם שם...]

תוקן על ידי אמשלום ב- 14/04/2014 15:34:30

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2014 17:55 לינק ישיר 

אמשלום: חג שמח לך ולכל סביבתך.

1, הביקורת על האקדמיה היא לא שלי רק של המדענים עצמם. (שהמדע לא טהור רק אינטרסנטית ובעיקר כלכלית. אז האריכות ימים שלך מגיע מהיחידים הצדיקים שכן פועלים לשמה והשאר אקראי. ויכול להיות שדווקא הטכנולוגיה הורגת למשל את המיליון ושלוש מאות אלף הרוגים בשנה מהמצאת המכוניות, ושלושים מיליון פצועים בשנה. אז זו גם הגאווה של האקדמיה ? ודווקא סוג נוהג אקדמי כמו מדעי הכלכלה מביא את רוב העוני והעבדות והסבל האישי והמלחמות בין החברות והקהילות ומה בעצם זה לא מביא ?)
אני אישית שאקדמיה מדבר על המגזר החרדי אני רואה או בורות או מטעם.

2, כל קהילה שנהפכת לאירגון אנושי ?! היא כמו מגדלי בבל של נמרוד, דור הפלגה !! ומה קרה לה כולנו יודעים !!
אז הדרך הפשוטה היא בלי קהילות בכלל.
ובאמת הגרעין היהודי היא המשפחה האישית. והשאר הם רק אמצעי ובדרך כלל רק מזיק ממה שמועיל.
כל קהילה במגזר הם פורשי קהילה או קיבוץ חדש של צעירים "מבקשים" אחרי איש רוח והוגה וכדומה. אף קהילה חרדי לא מחזיקה יותר מדורותיים או קצת יותר. בכל אופן אפי' הקהילה הזו היא רק אמצעי למשפחה האישית שזה הממלכה של כל חרדי ויהודי בעולם. כל המושג יהדות בא לדבר אחד לדאוג לגרעין הזה שכל יהודי מלך ואשתו מלכה ויש להם ממלכה שלימה של בנים ובנות כלות וחתנים נכדים ונכדות. ואין לנו יום בשנה יותר מליל הסדר שמדגיש ומראה זאת.

לעצם הנושא. אין גזענות ביהדות ולא בקהילה נקודה. מי שחולם כך פשוט לא מבין ואין לו מושג מהו יהודי יראי שמים ההולך בדרכי ההכלה והמוסר והתורה.

מטריף ביותר - אמשלום היקרה - שאין קהילה (טעות, לא קהילה רק פרטים) בעולם שמקדישה רוב שעות ימיה בלימוד מוסר ובעשיה למען הזולת. ודווקא אותם מאשימים בכל. ואיזה פלא שאלה שלעולם לא פתחו ספר מוסר בחייהם ולא דנו כמוהם יומם ולילה מהי מוסר, דווקא הם הם המוסריים והצדיקים ועוד יודעים להטיף להם מוסר. זה מין טבעי הצידקנות שלהם מין גנטיקה מין גנטיקה כזה.
תעשו לי טובה, זה לא רציני וקצת צניעות לא תזיק לכולנו.
בכדי להיות מוסרי באמת ? צריכים להקדיש להם את רוב ימינו, זה לא בא בגנטיקה. ולא בא עם נורמות חברתיות אוטומטיות.

רציתי להוסיף משהו שמטריף אותי כל פעם מהשטחיות הדיבילית של אנשים.
אם אין ראש ישיבה ספרדי בישיבה אשכנזי ?! סימן שיש גזענות !!
אם אין אישה בתפקיד רב ?! סימן שרודפים את הנשים !!
וכן על זו דרך.
אבל מה לעשות שזה שטחי וטיפשי ויש מקום גם לחשוד ברשעות ובדמגוגיה זולה.

תוקן על ידי maxmen ב- 14/04/2014 18:01:41

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2014 11:43 לינק ישיר 

חזקואמץ, הייתי שמח לשמוע עוד בעניין החרדיות והמזרחיים להבנתך. מיימוני, הפורום הזה השתחרר מכבלי משטרת המחשבות החרדית. יהיה עצוב אם כל זה נעשה רק כדי להחליפה במשטרת המחשבות של התקינות הפוליטית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה החרדים המזרחיים נושרים בהמוניהם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.