בית פורומים עצור כאן חושבים

למה החרדים המזרחיים נושרים בהמוניהם?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-14/5/2014 08:07 לינק ישיר 

למה נקראת חסידה? שעושה חסד עם חברותיה.

מדובר במלחמה אידיאולוגית שבה הכל כשר בשעת מלחמה.

זה לא סותר התנהלות של חסד כאשר אין מלחמה, שהרי עשיית חסד היא חלק ממצוות הדת. שהרי גם דת"ל עושים חסד, אפילו חילונים וגם בדתות אחרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2014 08:13 לינק ישיר 

שרפ

האם כוונתך שהחרדיות שבאה מאירופה, בעיקר ממזרח אירופה, נאלצה להגדיר את עצמה במה שהיא לא, ולכן בשירטוט הגבול, הם שם ואנחנו כאן, ובסופו של דבר שירטוט הקוים והצבת הגבול ואולי שנאת מה שמהצד השני הפך לענין שיש לחפש אחריו תמיד, ולכן זה קורה גם בתוך המחנה עצמו?

בפילוסופיה ובסוציולוגיה תארו זאת כהגדרה עצמית מתוך העוינות לזר. אם הבנתיך.

זה עצוב מאד, כי אחד המיתוסים המכוננים שלנו, שמבוסס אולי על אירוע אמיתי (אם כי נדמה לי שבני בראון חלק על זה) הוא האמירה של החזון איש לבן גוריון: העגלה המלאה שלנו, הריקה שלכם. מה שקורה היום הוא שאנו מגדירים את עצמנו לפי זה שהעגלה שלנו שונה משל אחרים?

עגלה מלאה מגדירה את עצמה, גם אם לפעמים כן צריך גבול. אם מה שכתבת נכון, אז, שוב, זה עצוב מאד. אידיאולוגיה שזקוקה למלחמת עולם כדי לשרוד.

במחשבה שניה או שלישית, זה תהליך אופייני לחברת מובלעת מסתגרת, שצריכה להסביר לילידים למה איננו רוצים להיות חלק מהעולם מסביב. כמו האיסיים בימי בית שני. רק אנו הטובים וכל השאר יורשי גהנום, ואולי בכלל אין להם בחירה ולכן הם נידונו מראש לרע. איני טוען שכך אומרים אצלנו. כאן אני מצטט מספרות האיסיים. האם אנו הולכים בכיוון כזה? (במשהו אבל יותר מדי)?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2014 08:21 לינק ישיר 

ואולי גם העגלה שלנו מלאה כי היא חושבת את העגלה השניה לריקה? אם העגלה השניה גם היא מלאה באחזה מובן שלא יהיה, אזי אין כ"כ משמעות למלאות של העגלה שלנו.

מיימוני
אני מניח שלא פעם שאלת את עצמך האם הדין של קדימות העגלה המלאה אומר גם משהו על המשא שהיא נושאת.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > למה החרדים המזרחיים נושרים בהמוניהם?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.