בעשור האחרון אנו עדים למגמה של פתיחת מקהלות ילדים. בין היתר יש את המקהלות הבאות: הישיבה בויס, שירה חדשה, ניו יורק בויס. (ישנם עוד מקהלות כמו פרחי ישראל, הקינדערלאך, מיאמי מזרח וכו', אך מי שציינתי הם נחשבות המתחרות של פרחי מיאמי.)
המקהלות החדשות שהוקמו, חלקם שונה בתכלית מהסגנון של פרחי מיאמי וחלקם דומה, אך הצד השווה שבהם שיש בהם המון חדשנות, והם יצרו אתגר גדול לפרחי מיאמי (בנוסף לכך שהתערער "המעמד הבלעדי" של מקהלת פרחי מיאמי!).
הדבר הבולט ביותר ששמתי לב לכך הוא, שהמקהלות הללו מפרסמות קליפים(ולא קליפ בודד של פעם ב...) קליפ לחנוכה, לפסח, לפורים ו/או סתם באמצע השנה...). הקליפים הללו בנוסף ל"רעש" ופרסום שהם יוצרים הם גורמים שתיוצר עוד ועוד האהדה אליהם.
אז עכשיו יקומו כמה שיגידו ש: 1) פרחי מיאמי זה "משהו אחר". הם "ליגה אחרת לגמרי". הם בכל לא צריכים את זה. להפך אם פרחי מיאמי יישרו קו איתם זה בעצם יוריד בערך שלהם... 2)פרחי מיאמי זה מותג עם עבר מאוד עשיר בשירים, ואין חשש שיפסיקו להעריץ אותם... 3)ליצור קליפ? זה המון כסף...
אז זהו שלא! כאשר ישנו מצב שפעם בכמה שנים יוצא דיסק חדש למיאמי, ואין קליפ ולא מוצאים שום סינגל לרדיו(חוץ מהקליפ על סיום הרמב"ם)!!!זה פוגע במעמד של פרחי מיאמי. כל דבר עם עבר, כדי שתהיה לו המשכיות, צריך הווה מאוד טוב, והמון עתיד. (כאן ברצוני לציין שבנוגע לעתיד אכן עשו משהו בנידון ופתחו את מקהלת מיאמי מזרח, אך די מהר היא ירדה מהרדאר. אם מישהו יכול להשיג את תגובתו של מנחם קליין לעניין נשמח לשמוע).
בכל אופן הטענה שאם יישרו קו עם שאר המקהלות ויפרסמו קליפים, המעמד של פרחי מיאמי יפגע, הוא בעיקרו מוטעה ומושלל מיסודו, כיון שזה כבר כמה שנים טובות שהכיוון בעולם המוזיקה והפרסום, הוא לעשות המון קליפים. ו...כסף? זה לא הבעיה. תראו איך מתמודדות עם זה המקהלות החדשות יותר...
כך או כך אי אפשר לטשטש את העובדה שפעם כשילד גדל, היה לו את אברהם פריד ומרדכי בן דוד ... ופרחי מיאמי. כיום אני לא בטוח שלילד בן 10, יש לו איזו הערצה מיוחדת לפרחי מיאמי(ולא משנה היכן הוא גדל בארץ או בחו"ל). דיי קשה כיום "לתפוס" את הילדים כדי שיעריצו דווקא את פרחי מיאמי. הריבוי של המקהלות היום והתחרות הגדולה(והמבורכת יש לומר)יצרה שטח נרחב מאוד של בחירה עבור הילדים.
לכן פרחי מיאמי כיון שהיא עדיין סמל מותג, ודוגמא לכל המקהלות כיום, צריכה להוביל בכל קשור ליצרנות וחדשנות ולא להיות נגררת אחרי כולם(וגם כשתגיע למצב של נגררת, שזה יהיה באופן מכובד...).
נטסון!!!אתה צודק מאד בכל מה שאמרת!!!!! אני באמת חושבת שכדאי לפרחי מיאמי להוציא יותר קליפים!! לדעתי אתה צריך להראות תסיכום הזה לירחמיאל או מנחם קיין!
נשלח ב-9/4/2014 23:57
לדעתי זה קל להגיד "כדאי לירחמיאל להוציא עוד קליפים", אבל כפי שכבר צוין פה פרחי מיאמי זה כבר כמעט אגדה... המשאבים אינם אותם משאבים. אין דבר, כמו כל דבר בעולם גם לפרחי מיאמי היו ימים טובים, ובכוונה כתבתי היו... אמנם כולי תקוה שכעת עם הפרסום של ההופעות בפסח הקרוב בעזרת ה', אולי משם תצמח הישועה וירחמיאל שכבר לא צעיר יאזור במתניו מרץ חדש של נעורים... זה לא הספד, זה רק מראה של המציאות הנוכחית
נשלח ב-10/4/2014 08:06
הפעלנו בעבר לחץ על ירחמיאל ומנחם קליין ופנינו אליהם מספר פעמים. שלחתי לירחמיאל מייל בזמנו. אבל הם בחרו להתעלם. אני התייאשתי מהם בקטע הזה... אם ירחמיאל לא מבין שהוא מפסיד פה אנשים אז זו בעיה שלו למרות שזה פוגע בנו. עד שזכינו שירחמיאל יכיר בפורום רשמית במקום של אנשים שאוהבים את פרחי מיאמי לקח לו הרבה זמן ועם הרבה עבודה מצד ההנהלה (פה אני חייב לציין לשבח את אידי) אבל הוא עדיין לא מבין שצריך גם לתת יחס לאנשים שם למטה, אלה שאכפת להם ורוצים לשפר. אגדות נשארות אגדות, זה הזכר היחיד מהן... משהו מפעם. וחבל שזה יקרה פה.
נשלח ב-10/4/2014 10:17
וואו!!!לא ידעתי שמישהו כבר ניסה לעורר את תשומת ליבם לכך!! ובאמת אני חושבת שהיה טוב אם ירחמיאל היה מכניס אולי מישהו צעיר למקהלה שקצת יוסיף חיות למיאמי ירחמיאל כבר מבוגר ולכן הוא משדר לילדים פחות מרץ וזה משפיע עליהם גם במופע גם בשירה ובהכל...הוא כבר פחות עובד על הדיוקים....
נשלח ב-10/4/2014 11:59
נטסון אתה צודק ב100%!! מסכימה איתך לגמרי!
נשלח ב-10/4/2014 18:01
חברים אין מה לעשות, לכל דבר יש את הזמן שלו, ולפרחי מיאמי זה היה שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים...
נשלח ב-10/4/2014 18:22
צודקת!!!את זה אני גם הבנתי אבל מה שאני מנסה עכשיו זה לחשוב על משהו שיציל את המצב כי אנחנו לא יכולים לראות את מיאמי שוקעים ונעלמים עם ההסטוריה-אנחנו רוצים אותם כאן!!מפתיעים חדשניים-כמו שאנחנו מכירים אותם!
נשלח ב-10/4/2014 19:05
shapiro3 כתבה:
חברים אין מה לעשות, לכל דבר יש את הזמן שלו, ולפרחי מיאמי זה היה שנות התשעים ותחילת שנות האלפיים...
יש בזה משהו
נשלח ב-11/4/2014 07:52
אני ממש לא מסכימה עם זה!!!!חייבים לעשות משהו!! אי אפשר לתת למיאמי להעלם!!!ועם כל הכבוד,למיאמי היתה תקופה זוהרת גם ביבא..לא רק בשנות התשעים והאלפיים!!!! ו-אולי ירחמיאל מתכנן לנו משהו?מבחינתי-הוצאת דיסק חדש כבר מסמנת שינוי חדש!!
נשלח ב-11/4/2014 09:38
מיאמוש כתב:
אני ממש לא מסכימה עם זה!!!!חייבים לעשות משהו!! אי אפשר לתת למיאמי להעלם!!!ועם כל הכבוד,למיאמי היתה תקופה זוהרת גם ביבא..לא רק בשנות התשעים והאלפיים!!!! ו-אולי ירחמיאל מתכנן לנו משהו?מבחינתי-הוצאת דיסק חדש כבר מסמנת שינוי חדש!!
נשלח ב-11/4/2014 10:58
למען ההשוואה כנסו לקישור הבא ותראו כמה סרטונים העלה נחמן סלצר בחודש האחרון..
__________________________ לכולם- הייתי שמח לראות תגובות מפורטות יותר...
עידודו- אכן שאפו גדול לאידי
תוקן על ידי netson ב- 11/04/2014 10:58:21
נשלח ב-11/4/2014 11:44
בקיצור אני חושבת שכדאי היה שירחמיאל ייקח את מנחם קליין(או בוגר אחר אפילו)שיזיז ויעורר קצת את המקהלה!!
נשלח ב-11/4/2014 14:45
נכון בתשכה!! חוץ מזה,יש לו את הבן שלו,שכבר עזר בהלחנת השירים ועיבודם, באלבום "יש" של מיאמי מזרח,למה שלא יקח אותו לעזור לו?? בכל מקרה-אנחנו לא מוכנים לוותר על המקהלה המ-ד-ה-י-מ-ה הזו,וצריך להבהיר לירחמיאל את העובדה הזאת!!
נשלח ב-12/4/2014 21:23
מיאמוש כתב:
נכון בתשכה!! חוץ מזה,יש לו את הבן שלו,שכבר עזר בהלחנת השירים ועיבודם, באלבום "יש" של מיאמי מזרח,למה שלא יקח אותו לעזור לו?? בכל מקרה-אנחנו לא מוכנים לוותר על המקהלה המ-ד-ה-י-מ-ה הזו,וצריך להבהיר לירחמיאל את העובדה הזאת!!
ירחמיאל באופן כללי הוא בן אדם שעובד יותר עם שכל ופחות עם רגש ולכן הוא פחות בקטע של קליפים ומעריצים-כשמנחם טוקר אמר לו בראיון שהוא חלם להיות בפרחי מיאמי בתור ילד ירחמיאל אמר לו-בטח עכשיו ירד לך החלום הזה(בתור כאילו שהוא התבגר)ומנחם ענה בשלילה ואמר שזה עדיין קיים וכשהוא סיפר לירחמיאל שמתי שפרחי מיאמי הגיעו לבית וגן והוא היה ילד הוא רץ אחריהם והיה מוכן לארח אותם בביתו-וירחמיאל היה בשוק!!!הוא לא מבין את הקטע הזה ולכן לא מרגיש צורך להוציא קליפים.............................................הוא גם לא מאד מבין עד כמה אנשים אוהבים את מיאמי-כשמנחם טוקר אמר לו שמלא אנשיםרוצים להיות במקהלה ובאמת ירחמיאל אמר שיש המון הורים שמתעקשים שהילד שלהם יכנס אז ירחמיאל אמר-טוב זה בגלל שאנחנו היינו המקהלה היחידה אז והיום יש עוד המון מקהלות....-הוא לא מבין שאנשים מחשיבים אותו כמותג וכו'