בית פורומים בחדרי חרדים

פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2014 11:43 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
על התמחותו של הרב צימבליסט בחושן משפט, בנותן טעם לספר כאן סיפור קטן שסופר לי לפני שנים רבות.

מעשה שהיה כך היה:

בסכסוך מורכב שהיה בקנדה, פנו הצדדים לדיין בכיר בבני ברק כדי שייקח על עצמו את התיק במסגרת בוררות. אותו דיין שלא היה נלהב להיכנס לתיק המורכב שלח אותם להרב צימבליסט. לאחר שפנו בכתב להרב צימבליסט בבקשה שיאות לדון ביניהם הגיב להם הרב צימבליסט במכתב אשר תוכן הדברים הוא (אני כותב מן הזיכרון ומן הסתם אינני מדייק בנוסח ב 100%): "שהוא אינו רואה עצמו כמומחה ל"חושן משפט" מאחר וכל ההתמחות שלו ברבנות הייתה בעיקר בענייני "אבן העזר"...

נכון לעת עתה, כל תחינותיי במהלך השנים לאותו דיין בכיר שימציא לי את המכתב לידיים עלו בתוהו.

אתמול בלילה הקדשתי מספר שעות לעיין בפד"רים, ואכן רובם ככולם של פס"ד של הרב צימבליסט נסובים על אבה"ע וכמעט ואין על חו"מ מלבד בודדים ממש.

התייחסות אחת על חו"מ שמצאתי היא בעניין מעמדה של חברה בע"מ ביחס לירושה, דווקא שם הרב צימבליסט מדבר לעניין מאוד. אך זו לא חכמה גדולה שכן הבר פלוגתא שלו היה הרב דיכובסקי שכותב שטויות די מביכות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 12:13 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
על התמחותו של הרב צימבליסט בחושן משפט, בנותן טעם לספר כאן סיפור קטן שסופר לי לפני שנים רבות.

מעשה שהיה כך היה:

בסכסוך מורכב שהיה בקנדה, פנו הצדדים לדיין בכיר בבני ברק כדי שייקח על עצמו את התיק במסגרת בוררות. אותו דיין שלא היה נלהב להיכנס לתיק המורכב שלח אותם להרב צימבליסט. לאחר שפנו בכתב להרב צימבליסט בבקשה שיאות לדון ביניהם הגיב להם הרב צימבליסט במכתב אשר תוכן הדברים הוא (אני כותב מן הזיכרון ומן הסתם אינני מדייק בנוסח ב 100%): "שהוא אינו רואה עצמו כמומחה ל"חושן משפט" מאחר וכל ההתמחות שלו ברבנות הייתה בעיקר בענייני "אבן העזר"...

נכון לעת עתה, כל תחינותיי במהלך השנים לאותו דיין בכיר שימציא לי את המכתב לידיים עלו בתוהו.

אתמול בלילה הקדשתי מספר שעות לעיין בפד"רים, ואכן רובם ככולם של פס"ד של הרב צימבליסט נסובים על אבה"ע וכמעט ואין על חו"מ מלבד בודדים ממש.

התייחסות אחת על חו"מ שמצאתי היא בעניין מעמדה של חברה בע"מ ביחס לירושה, דווקא שם הרב צימבליסט מדבר לעניין מאוד. אך זו לא חכמה גדולה שכן הבר פלוגתא שלו היה הרב דיכובסקי שכותב שטויות די מביכות.

רובם של הדיונים ברבנות הם על אבן  העזר כי זו הסמכות שלהם מטעם המדינה    אבל לפעמים הכותרת זה המס  שפתיים  ודיון שכותרתו אבן העזר מתמקד בעיקר בחושן משפט.

אבל מה  שברור  הוא  שלצשטל מאבן העזר לחשן משפט יותר קל  מאשר הלכות לולב לחשן משפט

תוקן על ידי נחתום ב- 17/04/2014 12:15:44

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 12:33 לינק ישיר 

פרוטגורס, כמומחה לחו"מ בטח נתקלת פעם בפסיקתו המעניינת של הרב אלישיב אודות ישיבת טלז בארה"ב שלא קיימו שם את הד"ת והרב אלישיב טען שד"ת על מוסד ציבורי אינו כמו ד"ת פרטי, ובמוסד ציבורי ברגע שהציבור בחר להתנהג באופן אחר מהד"ת והמוסד מצליח ומשגשג שום אין סיבה להורות לציבור לציית לד"ת כי כל כח הד"ת הוא מכח הציבור וממילא לציבור יש את המילה האחרונה. משהו כזה בערך, נתקלת בזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 12:54 לינק ישיר 

זמורת כרם

המכתב של הגרי"ש אלישיב היה ברשותי בעבר ואף עשיתי בו שימוש ברשת. לצערי, בחיפוש ברשת המכתב המלא נמחק ורק ציטוטים מוקלדים ממנו נשארו לפליטה. מי שיביא את המכתב המקורי לכאן, תבוא עליו ברכה משמים.

בעקרון הרב אלישיב קובע (לא ממש מדויק כדבריך), כי גם אם בניגוד להחלטת הבי"ד מתברר שהמנהל לא מתאים לתפקידו והמוסד מתפקד טוב יותר מבלי שמקיימים את פסה"ד, תפקודו של המוסד הוא הקובע.

וז"ל הציטוט מדבריו: 

"למע"כ הגאונים הרבנים שליט"א. הגר"ד פיינשטין שליט"א הגרא"מ שכטר שליט"א הגר"י גרומער שליט"א 
אחדשכת"ר, הריני לאשר קבלת מכתב כתר"ה שליט"א מיום ט' אייר תשס"ח ובו נתבקשתי לחזק הב"ד "בדברים שבכתב למען העמדת הדת על תילה, והדברים פשוטים וברורים, כי אין לפקפק אחרי פס"ד של בית דין רבא שהשתתפו בו גדולי ישראל שליט"א שדנו בדבר שקבלו עליהם שני הצדדים "בדבר סידור הישיבה הגדולה והקדושה ישיבת טלז בקלאוולנד", ודבר זה אין צריך לפנים... "

"אמנם מחובתי להוסיף, לא הרי זכותו של מי שזכה בבית דין בדין ממוני כדין מי שנתמנה להיות ראש ומנהל של מוסד ישיבה או צדקה, כי גם כח השררה שניתן בפס"ד מהותו וטיבו שהמנהל יצליח להפעיל ולפעול לטובת הישיבה והמוסד. ולכן אם המציאות מוכיחה כי אין תיפקודו כמנהל בר ביצוע, הרי ממילא פקעה זכותו כמנהל, וחייבים הדברים להיקבע מחדש כדת של תורה". 

לצערי, מבלי לקרוא את המכתב שוב, קשה לקבוע דברים מן הזיכרון בלבד וכאשר המכתב המלא יעלה לכאן, אוכל להתייחס לעניין לפרטיו.

תוקן על ידי פרוטגורס ב- 17/04/2014 12:57:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 14:48 לינק ישיר 

נחתום כתב:

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

תתפלא  אבל אבל מרן הגרח"ג  צימבליסט אמון על לא תגורו מפני איש

גם אם זה יהיה מנהיג הדור ואפילו ביבי נתניהו  הוא לא יזוז מההלכה

מעניין במה זכה הרב צימבליסט שנחתום כינה אותו ''מרן הגרח' 'ג'' והרב שטיינמן זוכה לכינוי ''הרב שטיימן''? (זלזול בכתיבת השם, כאילו שאינו יודע איך כותבים את השם.)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי שמך  להחליט מי יותר ת"ח ועמקן יש רבים שיאמרו שהרב צימבליסט עולה על החותמים בתורה ויר"ש

ההודעה שלי נכתבה  במענה להודעה של לא_בא_טוב  וז"ל  "לענ"ד לגודל תקיפות המכתב, צימבליסט יצטרך לפרוש במוקדם או במאוחר. לא יהיה לו קל להצטרף למיעוט המשוגעים הנוהים אחרי הרש"א הידוע..."  אז  אני  לא כותב הרע"ל  הידוע  ולא מסיר תואר הרב מאחד מגדולי הת"ח והיושבים על מדין בדורנו ובכל  זאת את המחאה אתה בוחר לעשות לפי הרבנים שלך   אז  טול קורה מבין עיניך ותפסיק לעשות מחאות סלקטיביות.

מה אתה מבלבל את המוח? אני כתבתי לשניהם הרב, לא זילזלתי באף אחד.

אתה זה שמאדיר את הרב צימבליסט כי הוא תומך בצד שלך ומקטין את ''הרב שטיימן'' כדרכך בקודש כי הוא ראש המחנה הנגדי.

ילד טיפש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 14:59 לינק ישיר 

מכיון שהאשכול הזה צבר פופולריות רבה ולדעתי ראוי שיעמוד לימים רבים. העליתי את האשכול לקובץ וורד (מחקתי כ5 הודעות שלא היו ענייניות במיוחד).

כדי להוריד את הקובץ יש ללחוץ על הקישור הבא:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 15:27 לינק ישיר 

בקובץ וורד כתבתי כי מספר הצפיות הגיע ליותר מ 32,000 . זו כמובן טעות. 32 אלף צפיות היו בינתיים בכתבה שהאתר העלה בעניין בכותרות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 16:24 לינק ישיר 

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

מעניין במה זכה הרב צימבליסט שנחתום כינה אותו ''מרן הגרח' 'ג'' והרב שטיינמן זוכה לכינוי ''הרב שטיימן''? (זלזול בכתיבת השם, כאילו שאינו יודע איך כותבים את השם.)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי שמך  להחליט מי יותר ת"ח ועמקן יש רבים שיאמרו שהרב צימבליסט עולה על החותמים בתורה ויר"ש

ההודעה שלי נכתבה  במענה להודעה של לא_בא_טוב  וז"ל  "לענ"ד לגודל תקיפות המכתב, צימבליסט יצטרך לפרוש במוקדם או במאוחר. לא יהיה לו קל להצטרף למיעוט המשוגעים הנוהים אחרי הרש"א הידוע..."  אז  אני  לא כותב הרע"ל  הידוע  ולא מסיר תואר הרב מאחד מגדולי הת"ח והיושבים על מדין בדורנו ובכל  זאת את המחאה אתה בוחר לעשות לפי הרבנים שלך   אז  טול קורה מבין עיניך ותפסיק לעשות מחאות סלקטיביות.

מה אתה מבלבל את המוח? אני כתבתי לשניהם הרב, לא זילזלתי באף אחד.

אתה זה שמאדיר את הרב צימבליסט כי הוא תומך בצד שלך ומקטין את ''הרב שטיימן'' כדרכך בקודש כי הוא ראש המחנה הנגדי.

ילד טיפש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מחית  במי  שכתב על הרב צימבליסט מרן    בגלל שהוא לא כותב על הרב שטיינמן גם   בעוד שבתגובה  צמודה (שבעצמם כלפיה  נכתבה התגובה)  נכתב צימבליסט ללא  שום  תואר  אפילו לא ר' ופה  לא מחית  מה שאומר שהמחאה  שלך סלקטיבית כשלא מכבדים מספיק  כמו שצריך  את ראש המחנה שלך אתה מוחה  וכשמזלזלים בת"ח  לא פחות  גדולים לא מעסיק אותך           טול  קורה מבין עיניך

ילד טיפש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 16:54 לינק ישיר 

יפה נוהגים כאן החכמים שלא עונים לנחתום. מגיע ילד תינוק שאינו יודע מימינו לשמאלו, ומקשקש את השכל על תוארים ועל עובדות מלפני 20 שנה שהוא בעצמו "זוכר", הוא זוכר למשל ששמוליק בנה "לבד" את ברזיל, הוא גם זוכר ששמוליק קיבל "לבד" בחורים לישיבה, הוא גם זוכר שהוא לא היה עוזר של ר' אברהם כמו שאסחייק עוזר היום לר' לייזר. ובשאר הזמן הוא חופר לנו במוח עם חלוקת תוארים כאלו ואחרים. כמה חכם שאיש לא עונה למטורלל הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 17:23 לינק ישיר 

כל העובדות שהזכרתי מתוארות בפרוטקול הדיון ועליהם נסמך פסק הדין

ר' אברהם היה בחו"ל  יחד עם לייזר שהיה מטופל באשתו  בזמן שהגר"ש בנה את הישיבה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 18:05 לינק ישיר 

אורהאמת כתב:
מכיון שהאשכול הזה צבר פופולריות רבה ולדעתי ראוי שיעמוד לימים רבים. העליתי את האשכול לקובץ וורד (מחקתי כ5 הודעות שלא היו ענייניות במיוחד).

כדי להוריד את הקובץ יש ללחוץ על הקישור הבא:

ייש"כ אור האמת. עבודה נפלאה.

ומה יהיה אם האשכול ימשיך להתפתח? או שמא אתה רומז לנו כי די במה שיש ועלינו להגיד יפה שלום.

בכל מקרה, תודה על ההשקעה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 18:08 לינק ישיר 

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין לי ספק שהוא לא התכוון לשבש בכוונה תחילה את שמו של הרב שטיינמן, אם תשים לב עד היום חלק מאנשי הפלג האשדודי משבשים גם את שם רבם וכותבים "הרב אוירבעך". זה פשוט החומר האנושי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:02 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין לי ספק שהוא לא התכוון לשבש בכוונה תחילה את שמו של הרב שטיינמן, אם תשים לב עד היום חלק מאנשי הפלג האשדודי משבשים גם את שם רבם וכותבים "הרב אוירבעך". זה פשוט החומר האנושי.

אתה טועה.

הרב שטיינמן אפשר לכתוב רק בצורה הזאת, וכל מי שכותב אחרת, במיוחד מי שמחסיר אות עושה את זה מתוך זלזול, הרב אוירבך אפשר לכתוב ב3 צורות, כמו שאני כתבתי, כמו שאתה כתבת ובצורה עם הרבה אותיות א'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:07 לינק ישיר 

נחתום כתב:

ויותר  מזה  הוא ניהל לבד את הרישום לישיבה  בשנים שלפני  הדין תורה.
.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:08 לינק ישיר 

אני חייב לציין שיש בפרוטוקולים גם עדויות אחרות.
אבא אי אפשר לטעון שעולה מהפרוטוקולים שר"ש היה אחראי על קבלת הבחורים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 10 11 12 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext