בית פורומים בחדרי חרדים

פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2014 19:09 לינק ישיר 

נחתום כתב:

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

תתפלא  אבל אבל מרן הגרח"ג  צימבליסט אמון על לא תגורו מפני איש

גם אם זה יהיה מנהיג הדור ואפילו ביבי נתניהו  הוא לא יזוז מההלכה

מעניין במה זכה הרב צימבליסט שנחתום כינה אותו ''מרן הגרח' 'ג'' והרב שטיינמן זוכה לכינוי ''הרב שטיימן''? (זלזול בכתיבת השם, כאילו שאינו יודע איך כותבים את השם.)

נשלח מהאנדרואיד שלי

מי שמך  להחליט מי יותר ת"ח ועמקן יש רבים שיאמרו שהרב צימבליסט עולה על החותמים בתורה ויר"ש

ההודעה שלי נכתבה  במענה להודעה של לא_בא_טוב  וז"ל  "לענ"ד לגודל תקיפות המכתב, צימבליסט יצטרך לפרוש במוקדם או במאוחר. לא יהיה לו קל להצטרף למיעוט המשוגעים הנוהים אחרי הרש"א הידוע..."  אז  אני  לא כותב הרע"ל  הידוע  ולא מסיר תואר הרב מאחד מגדולי הת"ח והיושבים על מדין בדורנו ובכל  זאת את המחאה אתה בוחר לעשות לפי הרבנים שלך   אז  טול קורה מבין עיניך ותפסיק לעשות מחאות סלקטיביות.

מה אתה מבלבל את המוח? אני כתבתי לשניהם הרב, לא זילזלתי באף אחד.

אתה זה שמאדיר את הרב צימבליסט כי הוא תומך בצד שלך ומקטין את ''הרב שטיימן'' כדרכך בקודש כי הוא ראש המחנה הנגדי.

ילד טיפש.

נשלח מהאנדרואיד שלי

מחית  במי  שכתב על הרב צימבליסט מרן    בגלל שהוא לא כותב על הרב שטיינמן גם   בעוד שבתגובה  צמודה (שבעצמם כלפיה  נכתבה התגובה)  נכתב צימבליסט ללא  שום  תואר  אפילו לא ר' ופה  לא מחית  מה שאומר שהמחאה  שלך סלקטיבית כשלא מכבדים מספיק  כמו שצריך  את ראש המחנה שלך אתה מוחה  וכשמזלזלים בת"ח  לא פחות  גדולים לא מעסיק אותך           טול  קורה מבין עיניך

ילד טיפש

ההוא שכתב צימבליסט, לא כתב באותה הודעה מרן הגרא''יל שטיינמן. אתה כותב על הרב שטיינמן בקושי ''רב'' כדי לזלזל וכותב מרן להאדיר את הרב צימבליסט שגם לך ברור שהוא לא יותר רב.

אבל מה אני מתקשקש איתך, אתה מסוג הילדים הטיפשים עם הנזלת שחושבים שככל שהם יכתבו על רב משלהם תארים ויורידו את הרב השני ככה הרב שלהם יהיה יותר גדול.
וזה מובן בגלל שבצד אחד אי אפשר לכתוב את כמות הרבנים ובצד שלך זה ר' שמואל, הרב דויטש והרב קרלנשטיין אם אני לא טועה. שיהיה לכם בהצלחה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:12 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
 ב. הרב צימבליסט הפקיד בשעתו מכתב בידי הגראי״ל בו הוא מתחייב כי ברגע שמרן יורה לו לפרוש הוא יפרוש מיד. 

אם כבודו יוכל להרחיב בנקודה זו הדבר יהיה לתועלת. תודה

בבקשה:

כאשר הרב כהנמן רצה לפנות לביהמ"ש כדי לאשר את הבוררות, אחרי שיצא פסה"ד, הרב צימבליסט והרב מרקוביץ הקימו קול זעקה למנוע מהרב כהנמן שלא יפנה לאשר את הבוררות בבית המשפט, במסגרת המגעים שהם ניהלו עם הגרי"ש אלישיב, הרב מרקוביץ ואשתו חתמו לפני הגרי"ש אלישיב שהם יסכימו לקבל ע"ע כל בורר שהגרי"ש יחליט עליו.

הגרי"ש שלח את הרב אפרתי להיפגש עם הרב מרקוביץ (הפגישה נערכה במלון המרכז בתאריך י"ד תמוז תש"ס) שהודיע להרב מרקוביץ כי על דעתו של הגרי"ש אלישיב מעתה ואילך הבורר הוא הגראי"ל שטיינמן. כאשר פנו לגראי"ל שטיינמן לקבל את הסכמתו, הוא ביקש שיחתמו לפניו על שטר בוררות. בשלב זה הרב מרקוביץ סירב לחתום. הרב אפרתי נפגש עם הרב צימבליסט בשליחותו של הגרי"ש וצימבליסט הוציא הבהרה יחד עם הרב הייזלר לפיה "כל העניינים היום יומיים בישיבה והסכסוכים שיתגלעו בין הצדדים יוכרעו ע"י הגראי"ל שטיינמן. בהבהרה הוסיף הרב צימבליסט כי הוא מותיר לעצמו את הסמכות להחליט בסופו של עניין. 

בעקבות הסמכות שהותיר לעצמו הרב צימבליסט, שלח הגראי"ל שטיינמן לגרי"ש אלישיב כי אין בדעתו לקחת על עצמו את הבוררות במצב שכזה.

בעקבות סירובו של הגראי"ל, התייצב בביתו הרב צימבליסט בשליחות של הגרי"ש אלישיב לבקשו שוב שיואיל להסכים לקחת ע"ע את הבוררות. הגראי"ל התנה את הסכמתו בתנאי שהרב צימבליסט יפקיד בידיו מכתב התחייבות לפיו הוא לא יתכנס לדון ללא הוראה שלו - של הגראי"ל, ולא רשותו, ואכן הרב צימבליסט נענה לבקשתו של הגראי"ל והותיר בידיו מכתב התחייבות שכזה. כאשר במקביל לזה, חתמו הרב כהנמן והרב מרקוביץ ואשתו ציפורה על שטר בוררות חדש בפני הגראי"ל.

הגראי"ל שטיינמן נכנס לעניינים והוציא מספר החלטות הנוגעות לצדדים, הייתה אף שבת אחת בישיבה שהוא שלח את נאמן ביתו הרב לווינשטיין לשמש כגבאי בישיבה.

במאמר המוסגר: הרב צימבליסט הופיע מספר פעמים באותה תקופה בביתו של הגראי"ל לטעון לפניו כי מקפחים את הרב מרקוביץ בישיבה בעניין זה או אחר. הפיצוץ הגדול אירע כאשר הרב צימבליסט דרש מהגראי"ל להורות להרב כהנמן לקבל לכולל פוניבז' את אחד מ 12 המועפים שהגר"ד פוברסקי זצ"ל העיף מהישיבה עוד בהיותו בחור. הגראי"ל שטיינמן השיב לו כי הכולל זה לא הישיבה ורשות בפני עצמה היא אשר בה מחליטים או הרב כהנמן או הוא כראש הכולל - הגראי"ל.

עד כאן להיום.

(אגב, באשר ל 3 הדיונים שהתקיימו אצל הגר"נ קרליץ, לחובבי התאריכים המדויקים הרי הם כדלהלן: הדיון הראשון התקיים בה' אייר תשנ"ח, הדיון השני התקיים בי"ד אייר תשנ"ח ואילו הדיון השלישי התקיים בכ"ח אייר תשנ"ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:18 לינק ישיר 

המיליונר2 כתב:
אזנים_לכתל כתב:

המיליונר2 כתב:
נחתום כתב:

תתפלא  אבל אבל מרן הגרח"ג  צימבליסט אמון על לא תגורו מפני איש

גם אם זה יהיה מנהיג הדור ואפילו ביבי נתניהו  הוא לא יזוז מההלכה

מעניין במה זכה הרב צימבליסט שנחתום כינה אותו ''מרן הגרח' 'ג'' והרב שטיינמן זוכה לכינוי ''הרב שטיימן''? (זלזול בכתיבת השם, כאילו שאינו יודע איך כותבים את השם.)

נשלח מהאנדרואיד שלי

אין לי ספק שהוא לא התכוון לשבש בכוונה תחילה את שמו של הרב שטיינמן, אם תשים לב עד היום חלק מאנשי הפלג האשדודי משבשים גם את שם רבם וכותבים "הרב אוירבעך". זה פשוט החומר האנושי.

אתה טועה.

הרב שטיינמן אפשר לכתוב רק בצורה הזאת, וכל מי שכותב אחרת, במיוחד מי שמחסיר אות עושה את זה מתוך זלזול, הרב אוירבך אפשר לכתוב ב3 צורות, כמו שאני כתבתי, כמו שאתה כתבת ובצורה עם הרבה אותיות א'.

נשלח מהאנדרואיד שלי

אפשר לכתוב הרב אויערבך או הרב אויערבאך או הרב אוירבך או הרב אוירבאך (לא כ"כ מקובל). להכניס ע' בין ה-ב' וה-ך' זה שיבוש לכל הדעות, ממש כמו לכתוב הרב אוירעבך. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:18 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
זמורת כרם

המכתב של הגרי"ש אלישיב היה ברשותי בעבר ואף עשיתי בו שימוש ברשת. לצערי, בחיפוש ברשת המכתב המלא נמחק ורק ציטוטים מוקלדים ממנו נשארו לפליטה. מי שיביא את המכתב המקורי לכאן, תבוא עליו ברכה משמים.

בעקרון הרב אלישיב קובע (לא ממש מדויק כדבריך), כי גם אם בניגוד להחלטת הבי"ד מתברר שהמנהל לא מתאים לתפקידו והמוסד מתפקד טוב יותר מבלי שמקיימים את פסה"ד, תפקודו של המוסד הוא הקובע.

וז"ל הציטוט מדבריו: 

"למע"כ הגאונים הרבנים שליט"א. הגר"ד פיינשטין שליט"א הגרא"מ שכטר שליט"א הגר"י גרומער שליט"א 
אחדשכת"ר, הריני לאשר קבלת מכתב כתר"ה שליט"א מיום ט' אייר תשס"ח ובו נתבקשתי לחזק הב"ד "בדברים שבכתב למען העמדת הדת על תילה, והדברים פשוטים וברורים, כי אין לפקפק אחרי פס"ד של בית דין רבא שהשתתפו בו גדולי ישראל שליט"א שדנו בדבר שקבלו עליהם שני הצדדים "בדבר סידור הישיבה הגדולה והקדושה ישיבת טלז בקלאוולנד", ודבר זה אין צריך לפנים... "

"אמנם מחובתי להוסיף, לא הרי זכותו של מי שזכה בבית דין בדין ממוני כדין מי שנתמנה להיות ראש ומנהל של מוסד ישיבה או צדקה, כי גם כח השררה שניתן בפס"ד מהותו וטיבו שהמנהל יצליח להפעיל ולפעול לטובת הישיבה והמוסד. ולכן אם המציאות מוכיחה כי אין תיפקודו כמנהל בר ביצוע, הרי ממילא פקעה זכותו כמנהל, וחייבים הדברים להיקבע מחדש כדת של תורה". 

לצערי, מבלי לקרוא את המכתב שוב, קשה לקבוע דברים מן הזיכרון בלבד וכאשר המכתב המלא יעלה לכאן, אוכל להתייחס לעניין לפרטיו.

עד שהמכתב המלא של הגרי"ש יועלה לכאן. לפחות בשתי נקודות ניתן לעשות בו שימוש בסוגיית פוניבז'.

א. לפי הרב אלישיב המציאות במוסד ציבורי היא חזקה מכל פס"ד. כלומר, אם לכולם פשוט שטובת הישיבה היא כשהיא מחולקת לשתיים כפי שהמציאות הוכיחה במהלך העשור האחרון. ברור שהחלוקה דה פקטו של היום היא טובה אלף מונים ע"פ החלוקה של פסה"ד שהכריחה בכח את הצדדים לחיות יחדיו בתוך כל המלחמה הגדולה. וכבר הוזכר לעיל כי לפי החלוקה הנוכחית הרב מרקוביץ מקבל הרבה יותר מאשר הוא קיבל בפס"ד ואגב אין ספק שהרב כהנמן גם לא מסכים לכך. זה נכפה עליו בכח הזרוע.

וכך כתבנו לעיל במסגרת קו ההגנה של הרב כהנמן: דה פקטו, באופן החלוקה המעשי, למרות שהוא לא בוצע כלשון החלוקה של פסה"ד, הרב מרקוביץ קיבל לידיו יותר מהחלוקה של פסה"ד לאין ערוך. כי בעוד לפי החלוקה של פסה"ד, להרב כהנמן סמכות מלאה על הגשמיות ואילו על הרוחניות - קבלת ר"מים ותלמידים חדשים, יתחלקו ביניהם באופן של שנה לזה ושנה לזה. הרי שבחלוקה המבוצעת בפועל, לאור עובדות שהצליח לקבוע הרב מרקוביץ בכח הזרוע, הרב מרקוביץ מקבל לבדו רמ"ים, תלמידים, שנה אחרי שנה מבלי שאיש מתערב לו, כאשר בנייני הישיבה מחולקים פחות או יותר בשווה בין שניהם, הרב מרקוביץ מקבל באופן עצמאי תקציב מהמדינה, תקציב מהורי התלמידים ותרומות שהוא אוסף לעצמו בשימוש עם השם פוניבז'. זאת ועוד, עד לפני תקופה לא ארוכה, הרב כהנמן אף מימן לו את האוכל ושאר הוצאות שהיו לו. כך, שאף אם בהוראת ראשי הישיבה הגרי"ג והגרב"ד לא ניתן לעבוד בשיתוף פעולה עם הרב מרקוביץ כלשון פסה"ד, מטעמים חינוכים ערכיים, והרב כהנמן מחוייב כנשיא הישיבה לציית להוראותיהם החינוכיות, הרי שבפועל הרב מרקוביץ לקח לידו הרבה מעבר ממה שקיבל בספה"ד.

ב. כאשר הרב אלישיב קובע "כי אם המציאות מוכיחה כי אין תיפקודו כמנהל בר ביצוע, הרי ממילא פקעה זכותו כמנהל" ק"ו הוא אם גדולי ופרנסי הציבור ייקבעו שאין תפקודו של הרב מרקוביץ ראויה מבחינה חינוכית ואין הדברים צריכים לפנים וכשנ"ת לעיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 19:23 לינק ישיר 

(זוזובסקי, במאמר המוסגר חשוב רק לציין שהמכתב שהבאת, גם הוא נכתב כמה שנים אחרי פסה"ד! כלומר, לא כל מה שהרב צימבליסט השאיר לעצמו לאחר שחלפו שנים מסיום פסה"ד, אומר שהדבר נעשה בסמכות).

תוקן על ידי פרוטגורס ב- 17/04/2014 19:41:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 20:18 לינק ישיר 

פרוטגורס

העליתי גם את הקטע האחרון שלך לקובץ וורד.

להורדה:

http://www.upf.co.il/file/858344567.html

אם אראה שהאשכול ממשיך לגדול, אמתין עד לשקיעתו ואח"כ העלה לקובץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 20:25 לינק ישיר 

זוזו, על המסמכים שהעלית יש חתימת מים של "כבר היה לעולמים" אז איך זה שאני לא מוצא אותם בבלוג?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 20:52 לינק ישיר 

זה נוסף לי אוטומטית בפיקסה
מהזמן שהייתי מעלה לכאן תמונות מהבלוג
התעצלתי למחוק אותו

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 21:10 לינק ישיר 

אורהאמת כתב:
פרוטגורס

העליתי גם את הקטע האחרון שלך לקובץ וורד.

להורדה:

http://www.upf.co.il/file/858344567.html

אם אראה שהאשכול ממשיך לגדול, אמתין עד לשקיעתו ואח"כ העלה לקובץ.

שוב תודה. הרבה יותר נוח לקריאה מאשר כאן.

לענ"ד האשכול הגיע לסיומו, לפחות מבחינתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 23:01 לינק ישיר 

פרוטגורס

כמה הערות:

א. תלמידיו של הרב כהנמן מונים כיום יותר מכפול, אם לא יותר, מתלמידיו של מרקוביץ - וכשאני אומר כפול אני לא רק מתכוון למנת המשכל האיכותי, אני מתכוון גם לכמות המספרית. כך שגם אם הם חולקים את בנייני הישיבה חצי חצי מכח הטרור של מרקוביץ, זה רק בגלל שהרב כהנמן נאלץ להמציא בניינים שאינם ברכוש הישיבה לטובת תלמידיו, כמו בתי אבות וכיוצ"ב.

ב. לטענתך מצב החלוקה שנוצרה כיום כתוצאה מהטרור של מרקוביץ הוא שפוי יותר מהחלוקה שרצה לעשות צימבליסט בשעתו. למרות שמרקוביץ יוצא מורווח מכך. ברור לי שאין כוונתך שלפי הרב אלישיב על הישיבה להמשיך כפי שהיא כיום. א. גם המצב הנפיץ כהיום אינו מצב שפוי בעליל. ב. אם מגיע מנוול שכופה עליך - בלי שום זכויות וכפי שהוכחת יפה במהלך האשכול - אסון של מלחמת העולם השנייה בישיבה, וברבות הימים הדינמיקה יצרה שהמצב יירגע קצת והישיבה הפכה להיות במצב רק של מלחמת העולם הראשונה. האם לפי הרב אלישיב זה נחשב שהמציאות הכתיבה לציבור מצב ראוי. גם המצב לא ראוי וגם האיש לא ראוי וגם טענותיו אינם ראויות.

אני בטוח שאתה מסכים לדברי רק שראיתי צורך להבהיר מפני אלו שעלולים לטעות בכוונתך.

תוקן על ידי לא_בא_טוב ב- 17/04/2014 23:11:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 23:22 לינק ישיר 

מסכים לתוכן הדברים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2014 23:42 לינק ישיר 

הבן אדם נכח בחדר כשנטען שרק הוא מסוגל להיות ראש הישיבה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2014 00:51 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:

אתם באמת רוצים לטעון שאין קשר בין התמיכה של הרב מרקוביץ בעץ  ובין העובדה שהרב שטיינמן החליט סוף סוף להצטרף  לשוינאים?

בכל עת שהרב כהנמן הגיע לביתו של הרב שטיינמן כדי שיביע את דעתו בציבור, הרב שטיינמן טען לפניו: "אני בורר ואסור לי להתערב"! לעיתים נדירות מאוד הוא השמיע את דעתו פומבית וזו אחת מהם.

זה ידוע שמרן הגראי"ל גם התחמק וסירב להגיד לאנשים "אל תלכו לישיבתו של מרקוביץ" אך ורק משום שהוא בורר ואסור לו להעדיף את אחד הצדדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2014 04:36 לינק ישיר 

אלפים בעלייה לרגל אצל מרן רבי ליאון לוי שליט"א

עשרות אלפי צעירים וטף נהרו היום לביתו של מרן רבי ליאון לוי שליט"א כדי להקביל את פני רבם ברגל. התרגשות רבה אחזה בציבור הענק שלמרות כל הרדיפות הם הצליחו היום לקיים בהידור רב את "הנוסח" המסורה להם מאדונינו הגר"א זללה"ה למורשה ולא הצליחו לסתום להם את הפה ולגנוב להם את "הנוסח".

הציבור הרב שהשתתף בעליה לרגל הספונטנית והפתאומית המחיש היטב לפלג השני הנוהה אחר רבותיו מרנן הגר"ע יוסף, הגרב"צ אבא שאול והגר"י צדקה שאינו נוהג לערוך עלייה לרגל פתאומית וספונטנית בחג, מהו כוחו של "נוסח" ומהו כוחו של "נהרא נהרא ופשטיה".

מרן רבי ליאון לוי שליט"א היה כרגיל נרגש ביותר ובדיוק כאשר עשה תנועות מרובות עם ידיו וראשו ימנה ושמאלה פתח בבכי קורע לב ואמר:

"מורי ורבותי, לבן הארמי ביקש לעקור את הכל מכל כל, ממש ממש, בלי שום זכר ולחלוחית מעם ישראל חלילה וחלילה לא תקום ולא תהיה יהיה מה שיהיה ...

עוד בטרם זכה הציבור לשמוע על מה נסובים דבריו הקדושים, פרץ הציבור בשאגות שמחה והתרגשות בלתי נשלטים והחל לשיר "אור זרוע לצדיק לא לא לא תנצחו אותי" עד שמרן ברוב ענוותנותו היסה אותם והמשיך בדבריו חוצבי להבות אש:

"מי אני ומה אני, תולעת ולא איש, אבל אנו צריכים לדעת שגם היום לבן הארמי מבקש לעקור את הכל מכל כל! לא רק את "הנוסח" שלנו הוא מבקש לעקור חלילה וחלילה, לא רק שהוא מבקש למנוע את הבאת זרי הפרחים לעצורי ההפגנות חלילה וחלילה, לא רק שפתאום מפריע לו ריח העשן של פחי הזבל השרופים באש קודש חלילה וחלילה ועושה יד אחת עם הרשעים המתקראים "מכבי האש" חלילה וחלילה, הוא מבקש גם לבטל את "הנוסח" מגאון הגאונים צדיק נורא מאוד מאוד רבי חיים גדליה צימבליסט שליט"א האומר שמותר לשנות את פסק הדין בפוניבז' גם אחרי 14 שנה".

"מה הם חושבים" המשיך מרן רבי ליאון לוי שליט"א בבכי קורע לב ובתנועות כפולות ומכופלות, שגאון הגאונים רבי צימבליסט סתם התבטל באותם 14 שנים? חלילה וחלילה לא תקום ולא תהיה יהיה מה שיהיה! ידוע שיעקב אבינו ע"ה עלה במעלות גבוה מעל גבוה במשך אותם 14 השנים שעבד אצל לבן הארמי שביקש לעקור את הכל מכל כל. בודאי ובודאי שגאון הגאונים רבי צימבליסט גם עלה ונתעלה לאין שיעור כלל וכלל באותם 14 שנים שחלפו. הרי זה מחשבות זרות ממש ממש לחשוב שמי שאדונינו הגר"א זללה"ה ורבינו הגדול הגרי"ש אלישיב זללה"ה מינו אותו ממש ממש להיות לבורר בפוניבז' יילך ויתבטל חלילה וחלילה במשך 14 שנים רצופות ותמימות. לא תקום ולא תהיה יהיה מה שיהיה. אז למה רוצים למנוע ממנו חס ושלום וחס וחלילה וחלילה את "הנוסח"? הקשה מרן בקול חנוק מאוד מאוד מאוד.

ואז פצח קהל האלפים בשיר הידוע: "לבד על הגג שבתות וחגים, כשראיתי אתכם ברחוב לא מזמן הייתי בסדר, לא הראיתי שום סימן אבל בלילה איך בכיתי איך הרטבתי את הכר"...

ומרן רבי ליאון לוי עונה אחריהם: חלילה וחלילה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2014 12:31 לינק ישיר 

לא_בא_טוב כתב:

אתם באמת רוצים לטעון שאין קשר בין התמיכה של הרב מרקוביץ בעץ  ובין העובדה שהרב שטיינמן החליט סוף סוף להצטרף  לשוינאים?

בכל עת שהרב כהנמן הגיע לביתו של הרב שטיינמן כדי שיביע את דעתו בציבור, הרב שטיינמן טען לפניו: "אני בורר ואסור לי להתערב"! לעיתים נדירות מאוד הוא השמיע את דעתו פומבית וזו אחת מהם.

זה ידוע שמרן הגראי"ל גם התחמק וסירב להגיד לאנשים "אל תלכו לישיבתו של מרקוביץ" אך ורק משום שהוא בורר ואסור לו להעדיף את אחד הצדדים.

במחשבה שנייה, התשובה היא מכיוון אחר לגמרי. עד עצם היום הזה איש אינו יודע באמת לאיזה צד נוטה הרב שטיינמן האם לצד הרב מרקוביץ או לצד הרב כהנמן (אני לא מדבר על ניחושים), העקביות שלו שלא לדבר לטובת אחד הצדדים כבורר, עשויה מפלדה. מה שהוא עשה עכשיו, זה בדיוק מה שהוא עשה לפני 14 שנה. לזרוק את הרב צימבליסט מלהיות בורר. הא ותו לא. אז הוא זרק את הרב צימבליסט כתנאי להסכמתו להיכנס לבוררות ואף החתים אותו על כך. במשך 14 שנים הרב צימבליסט שתק ולא התערב בבוררות כפי שהוא התחייב ובעקבותיו גם הרב שטיינמן שתק. היום כאשר צימבליסט חזר לפתע להתערב, חזר גם הרב שטיינמן להתערב ולבקש שוב את התפטרותו. כלומר, הרב שטיינמן מתערב לכל אורך השנים אך ורק בעניין אחד: התפטרותו של הרב צימבליסט ולא יותר. בזה הוא עקבי עד הסוף.

תוקן על ידי פרוטגורס ב- 18/04/2014 13:01:27

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.