בית פורומים בחדרי חרדים

פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2014 01:54 לינק ישיר 

אם צימבליסט יחציף פנים וימשיך לצפצף על החלטתם של מנהיגי הדור, יצטרכו לטפל בו כדרך שמטפלים בחצופים...

יהיו מספיק אנשים שידעו איך לגרום לו לבושות בכל מקום שיילך כדרך שנוהגים עם החצופים והסוררים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 07:49 לינק ישיר 

כי_הוא_זה כתב:
אינני מכיר את הנושא הספציפי, אבל שאלה אחת לי:  

איזו סמכות יש לרבנים להחליט על רב אחר שכל דיניו כדיני ערכאות?
האם יש סעיף בשו"ע המאפשר זאת?
האם יש תקדים לכך בהיסטוריה הקרובה?

אני שואל ענינית וללא אמוציות. אשמח להיענות בהתאם.

יש מכתב מהגרי"ש, ובו הוא כותב שיש מצב שניתן להתיר לגשת לערכאות בבקשה לביטול פסק דין של בי"ד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 08:46 לינק ישיר 

כן מכתב לא מכתב,
דבר אחד ברור, אין הנהגה ליצבור החרדי,
מקסימום יש משתלטים על הציבור או כלשון חז"ל 'פרנס המטיל אימה',
כל צד יכול לכתוב את מה שכתבתי על הצד השני,
הצד השוה שבהם, שכל אחד יעשה מה 'בא לו',
ובודאי שבמציאות הנוכחית מכתב כלשהוא משני אנשים שיש להם בהחלט נגיעות (גם אם הם זקנים ומכונים גדולי הדור יש מציאות של נגיעות, הם לא א-לוהים, או שכן?) לא יוסיף לצד המפסיד כלום ורק מעמיד את המפסידנים באור אפל של מי שלא מסוגל להפסיד ופועל בעקבות כך כמאפיונר מן השוק בתחפושת של איצטלא דרבנן...
לפי הנכתב לעיל, כל המעורבים בסיפור כולל השליחים הגאונים שליט"א נוגעים בדבר כך או כך, גם לא אתפלא אם עוד יוכח שתמורת השליחות בובטח להם שטעלע...
לא אתפלא אם המכתב החד צדדי הבא יצא עם קללות והחרמות למי שישלח את בנו לישיבת פוניבז', כי כל הדרכים כשרות למען הרבות "כבוד שמים"

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 08:50 לינק ישיר 

כשבתורה כתוב לא תגורו מפני איש הכונה לכ-ו-ל-ם.

דיין חייב לפסוק את פסק הדין שלו, ואסור לו להתחשב באף אחד, וזה כולל את גדולי התורה מכל הצדדים.

והוא לא אמור להירתע מאיומי הטרוריסטים מהחצר הידועה. ואכמ"ל....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 08:55 לינק ישיר 

timobl כתב:

כשבתורה כתוב לא תגורו מפני איש הכונה לכ-ו-ל-ם.

דיין חייב לפסוק את פסק הדין שלו, ואסור לו להתחשב באף אחד, וזה כולל את גדולי התורה מכל הצדדים.

והוא לא אמור להירתע מאיומי הטרוריסטים מהחצר הידועה. ואכמ"ל....

הלו, על מה אתה מדבר?
התורה שודרגה מזמן, מלפני שנתיים:-) בערך...
בתורה החדשה כתוב 'עשה מה שבא לך'

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 09:42 לינק ישיר 

ברור שדיין אסור לו להתייחס למכתבים אפילו מרבנים. (ולא כמו שהרב שרמן חידש בפרשת הגיורים)
אבל כאן הנידון האם הוא בכלל דיין.
לכאורה אין לו שום סמכות לשבת שוב בדין על פונוביץ רק אם הוא רוצה לחזור על הפסק הקודם

סברא אתה גאון
החזו"א הקדיש לטענות אלו פרק שלם בספר אמונה ובטחון
נכתב שם בין השאר " עובד עבודה זרה בטהרה, עושה את הפלסתר תורה. שומר את החבית ושופך את יינה "

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 10:51 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:
 ב. הרב צימבליסט הפקיד בשעתו מכתב בידי הגראי״ל בו הוא מתחייב כי ברגע שמרן יורה לו לפרוש הוא יפרוש מיד. 

אם כבודו יוכל להרחיב בנקודה זו הדבר יהיה לתועלת. תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 11:03 לינק ישיר 

כשאתה כותב שאין הנהגה אלא משתלטים, אתה מתכוון למי שהיה בהנהגה עוד מזמן הרב שך , ושהרב אלישיב אמר אינספור פעמים שבכל ענייני עולם הישיבות הוא הקובע ושישאלו אותו, או שאתה מתכוון לעיתונאי ופוליטיקאי שהם חושבים שהם הקובעים לדור, ושההנהגה לא רוצה אותם ולא משרתת את האינטרסים שלהם, אז הם יפלגו את הציבור וילחמו בזקנים שהיו במהלך עשרות שנים כקונצנזוס בציבור?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 11:23 לינק ישיר 

סתם נקודה קטנה. עם כל הכבוד לגרח"ג צימבליסט (ויש לי אליו הרבה כבוד) כל מי שקרא פעם את פסקי הדין שעוסקים בירושה בשררה בישיבות, מבחין שמבחינה הלכתית הם מבוססים על כרעי תרנוגלת (מי שרוצה לראות דוגמה יכול לעיין בשו"ת של הגרש"ש קרליץ בפסק שהוא נתן בסכסוך הראשון בישיבת חברון ויראה לאיזה דוחקים הלכתיים הוא נכנס) כך שהנושא כאן הוא לא ד"ת אלא הסכם בוררות מכח אומדנא בעלמא, ויכול להיות שבמצב כזה יש לרבנים אחרים סמכות להתערב בשיקול הדעת של הבורר.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 11:31 לינק ישיר 

הרב צימבליסט לא דן על ירושה בשררה
אין ספק שר ' אברהם מינה את לייזר בחייו
הרב צימבליסט נתן לר ' שמואל זכויות מכח מוחזקות, ומכח ההבטחה של ר ' אברהם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי זוזובסקי ב- 13/04/2014 11:32:05

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 11:56 לינק ישיר 

לא_בא_טוב כתב:
 ב. הרב צימבליסט הפקיד בשעתו מכתב בידי הגראי״ל בו הוא מתחייב כי ברגע שמרן יורה לו לפרוש הוא יפרוש מיד. 

אם כבודו יוכל להרחיב בנקודה זו הדבר יהיה לתועלת. תודה

בבקשה:

כאשר הרב כהנמן רצה לפנות לביהמ"ש כדי לאשר את הבוררות, אחרי שיצא פסה"ד, הרב צימבליסט והרב מרקוביץ הקימו קול זעקה למנוע מהרב כהנמן שלא יפנה לאשר את הבוררות בבית המשפט, במסגרת המגעים שהם ניהלו עם הגרי"ש אלישיב, הרב מרקוביץ ואשתו חתמו לפני הגרי"ש אלישיב שהם יסכימו לקבל ע"ע כל בורר שהגרי"ש יחליט עליו.

הגרי"ש שלח את הרב אפרתי להיפגש עם הרב מרקוביץ (הפגישה נערכה במלון המרכז בתאריך י"ד תמוז תש"ס) שהודיע להרב מרקוביץ כי על דעתו של הגרי"ש אלישיב מעתה ואילך הבורר הוא הגראי"ל שטיינמן. כאשר פנו לגראי"ל שטיינמן לקבל את הסכמתו, הוא ביקש שיחתמו לפניו על שטר בוררות. בשלב זה הרב מרקוביץ סירב לחתום. הרב אפרתי נפגש עם הרב צימבליסט בשליחותו של הגרי"ש וצימבליסט הוציא הבהרה יחד עם הרב הייזלר לפיה "כל העניינים היום יומיים בישיבה והסכסוכים שיתגלעו בין הצדדים יוכרעו ע"י הגראי"ל שטיינמן. בהבהרה הוסיף הרב צימבליסט כי הוא מותיר לעצמו את הסמכות להחליט בסופו של עניין. 

בעקבות הסמכות שהותיר לעצמו הרב צימבליסט, שלח הגראי"ל שטיינמן לגרי"ש אלישיב כי אין בדעתו לקחת על עצמו את הבוררות במצב שכזה.

בעקבות סירובו של הגראי"ל, התייצב בביתו הרב צימבליסט בשליחות של הגרי"ש אלישיב לבקשו שוב שיואיל להסכים לקחת ע"ע את הבוררות. הגראי"ל התנה את הסכמתו בתנאי שהרב צימבליסט יפקיד בידיו מכתב התחייבות לפיו הוא לא יתכנס לדון ללא הוראה שלו - של הגראי"ל, ולא רשותו, ואכן הרב צימבליסט נענה לבקשתו של הגראי"ל והותיר בידיו מכתב התחייבות שכזה. כאשר במקביל לזה, חתמו הרב כהנמן והרב מרקוביץ ואשתו ציפורה על שטר בוררות חדש בפני הגראי"ל.

הגראי"ל שטיינמן נכנס לעניינים והוציא מספר החלטות הנוגעות לצדדים, הייתה אף שבת אחת בישיבה שהוא שלח את נאמן ביתו הרב לווינשטיין לשמש כגבאי בישיבה.

במאמר המוסגר: הרב צימבליסט הופיע מספר פעמים באותה תקופה בביתו של הגראי"ל לטעון לפניו כי מקפחים את הרב מרקוביץ בישיבה בעניין זה או אחר. הפיצוץ הגדול אירע כאשר הרב צימבליסט דרש מהגראי"ל להורות להרב כהנמן לקבל לכולל פוניבז' את אחד מ 12 המועפים שהגר"ד פוברסקי זצ"ל העיף מהישיבה עוד בהיותו בחור. הגראי"ל שטיינמן השיב לו כי הכולל זה לא הישיבה ורשות בפני עצמה היא אשר בה מחליטים או הרב כהנמן או הוא כראש הכולל - הגראי"ל.

עד כאן להיום.

(אגב, באשר ל 3 הדיונים שהתקיימו אצל הגר"נ קרליץ, לחובבי התאריכים המדויקים הרי הם כדלהלן: הדיון הראשון התקיים בה' אייר תשנ"ח, הדיון השני התקיים בי"ד אייר תשנ"ח ואילו הדיון השלישי התקיים בכ"ח אייר תשנ"ח)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 12:12 לינק ישיר 

דה פקטו, אחרי התחייבותו של הרב צימבליסט להגראי"ל לפיה הוא לא יתכנס לדון ללא הוראה שלו וללא רשותו, אין לי ספק כי הדבר תופס גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה משפטית.

אם יפנה עתה הרב כהנמן לביהמ"ש לבקש את התערבותו, לדעתי יש לו קייס משפטי מובהק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 12:30 לינק ישיר 

תודה רבה פרוטוגרס. החכמת אותנו רבות.

אם כך הם פני הדברים, מתברר שצימבליסט לא רק שמתנהג כצד בד"ת, הוא מתנהג פשוט כבריון השכונה! פרא אדם!

וצודק מרן הגר"ח קנייבקי שהוא חייב נידוי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 12:33 לינק ישיר 

כהנמן כבר טען בפני השופט שהם חתמו שטר בוררות לפני הגראי"ל והשופט דחה את זה בטענה כי כיון שלא התקיימו בפועל דיונים לפניו הם ויתרו על הבוררות הזאת.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2014 12:36 לינק ישיר 

זזובסקי

א. הם מעולם לא טענו עדיין בבית המשפט על ההתחייבות של צימבליסט למרן הגראי"ל של ידון בתיק ללא הוראתו המפורשת של הגראי"ל.

ב. פרוטוגורס טוען שהגראי"ל כן דן בתיק ואף שמע את הצדדים והכריע החלטות ...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.