|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:08 |
|
| |
| נתנאל34 כתב: |  | |
|
תברר ותחזור לכאן. לא לחינם סבורים גדולי החזונאישניקים שהוא כדמותו וכצלמו של החזו"א במה שמכונה "האיש השלם". לדעתם הוא אף גדול יותר מהרב שך והסטייפלר!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:11 |
|
| |
| לא_בא_טוב כתב: |  |
תברר ותחזור לכאן. לא לחינם סבורים גדולי החזונאישניקים שהוא כדמותו וכצלמו של החזו"א במה שמכונה "האיש השלם". לדעתם הוא אף גדול יותר מהרב שך והסטייפלר! |
|
הוא לא החזו"א
לא דומה ולא כמעט
ואין חזונישניק אחד שחושב שהוא דומה לחזו"א וודאי לא הגדולים שבהם שבאמת הכירו אותו
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:11 |
|
| |
| פרוטגורס כתב: |  | להלן המכתב התקיף ביותר שכתבו גדו"י נגד הרב צימבליסט:
בס"ד י"ט שבט תשע"ד בעניין שהרה"ג ר' שמואל מרקוביץ פנה להגר"ח צימבליסט שליט"א בתביעה לדון כנגד הרה"ג ר' אליעזר כהנמן, ישיבת פוניבז' בע"מ וישיבת פוניבז' ע"ר. וזאת בהתאם להחלטת הערכאות כי יש להרכב הבוררות מהעבר סמכות חוקית לדון בעניין. לאחר שעברו הרבה שנים מהדו"ד והפס"ד עם ההוספות מגדולי ישראל שיצא בשנת תש"ס, וכן לאחר השתלשלות העניינים עד עתה, וגם לאחר שראינו הדו"ד שבין הצדדים בערכאות בעניין סמכות הבוררות, וכן הובאו לפנינו עמדתם של גדולי התורה וההוראה שליט"א דעתנו דעת תורה, בודאי אין להמשיך הבוררות הנ"ל ואין לזה שום תוקף ע"פ התורה וכל כוחם הוא רק מכח הערכאות בלבד, וע"כ מה שהרה"ג ר' אליעזר כהנמן וישיבת פוניבז' אנוסים לדון בפניהם אין לזה תוקף ע"פ דין תורה. וע"ז באנו עה"ח יהודה סילמן שריאל רוזנברג יצחק מרדכי רובין חיים קנייבסקי אי"ל שטיינמן |
|
לענ"ד לגודל תקיפות המכתב, צימבליסט יצטרך לפרוש במוקדם או במאוחר. לא יהיה לו קל להצטרף למיעוט המשוגעים הנוהים אחרי הרש"א הידוע...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:13 |
|
| |
תתפלא אבל אבל מרן הגרח"ג צימבליסט אמון על לא תגורו מפני איש
גם אם זה יהיה מנהיג הדור ואפילו ביבי נתניהו הוא לא יזוז מההלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:15 |
|
| |
| נחתום כתב: |  | לא דומה ולא כמעט ואין חזונישניק אחד שחושב שהוא דומה לחזו"א וודאי לא הגדולים שבהם שבאמת הכירו אותו |
|
תואיל נא ללכת להגר"ד לנדא שליט"א ולהגר"י בויאר שליט"א ולהגר"י שפירא ז"ל ולשמוע מפיהם או מפי יורשיהם מה הם סבורים על מרן הגראי"ל. זה כבר לא סוד.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:29 |
|
| |
| זמורת_כרם כתב: |  | אכן את "הפסיקה" שלו ביסס לא על פי חו"מ אלא על אבן העזר בטעמי פלוני לשמש מיטתו עם פלונית, כשקבע שפונוביז' היא מתנה מועטת... ועל פי זה העיז להמציא בכזו מתנה מועטת שדי בחלומות והסיבות של פלוני בטעמיו לתשמיש המיטה כדי לפסוק מחוסר אמנה... גם על דבר שהמחותן סירב להדיא בשעת השידוך להבטיח והצהיר באותה השעה שבשום אופן אינו מוכן להתחייב מאומה כלל וכלל בשופו"א כפי העדויות המוסכמות שהובאו בפניו והוסכמו על כל הצדדים.
[וכמובן שאף לבדיחתו הרי כל המשנה והגמ' והרמב"ם והטושו"ע גדושים בכך שלא שייך לחייב קיום אמנה, ואף הוא בעצמו הודה שרבי אברהם זרק את מרקוביץ]
תוקן על ידי זמורת_כרם ב- 16/04/2014 12:32:22 |
|
זה לא רק שהוא טען שמאחר ושמוליק התחתן עם ציפי רק כדי להיות ראש ישיבה אזי חייבים להתחשב בחלומותיו. הוא טען גם שר' אברהם לא יכול לפטר אותו מאחר ועוזר נחשב לשררה ושוב א"א לפטרו לעולמים וממילא הוא הופך לשותף. הזוי לחלוטין. מהיום שום ראש ישיבה לא יעזר בחתנו פן לבסוף יילך לצימבליסט ויוכרע שא"א לפטר אותו וממילא הוא הופך לשותף של קבע...
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:34 |
|
| |
אכן משיחיסטים ליטאים. (אם כי גם בזה, החבדניקים לפחות לא הסתפקו במועט, ודרישותיהם מהמועמד להיחשב משיח היו הרבה הרבה יותר גדולות לאין ערוך. אפעס הבינו שלהיות משיח לא מספיק רק להיות למדן ופוסק [?] וחכם וגדול הדור). במחשבה שניה, מי יודע. אולי באמת הגראיל הוא המשיח. לך תדע. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:39 |
|
| |
ממש מוזר שבשום ספר הלכתי מדורנו לא מובאים כסדר (ולא בכלל) פסקיו והכרעותיו ההלכתיות בעניינים סבוכים (או לא סבוכים) של הגראיל, כיאה לאחד מגדולי הפוסקים מזה 60 שנה. כמו שמובאים מהגרי"ש, הרב וואזנר, ר' נסים, הגרש"ז ועוד. למעשה לא זוכר שראיתי היכנשהו אפילו פסק אחד משמעותי ממנו. זה לא מוריד מגדולתו כלום. אגב, גם הרב שך לא היה פוסק, ועוד גדולים. זה רק משיחיות ליטאית שלא מתקררת דעתה עד שתעשה ממנו גדול מכל האדם אשר על פני האדמה בכל מה שהיא מחשיבה לגדלות. וזה לא יגמר פה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:51 |
|
| |
נתנאל
ציניות היא לא תמיד שירות טוב לתדמית טובה. לפעמים ציניות משרתת תדמית של אדם מתוסכל ומריר הרוצה מאוד להרגיש חברהמן.
כנראה גם לא שמעת שכל השנים השתרך תור ענקי מחוץ לביתו של הגראי"ל כדי שיאשר לאנשים את ארבעת המינים ערב סוכות.
בכלל, באשכול של גדולים כמו זה אני במקומך הייתי קצת מצטנע לאור העובדה שאתה לאו דווקא העיפרון הכי מחודד כאן, לפחות באשכול הזה.
השיטה לזכות באהדה ציבורית בשיטת הציניות המפוקפקת לא תמיד משרתת את האינטרסים. כאן למשל יצאת גם בור וגם נודניק לא קטן...
תוקן על ידי לא_בא_טוב ב- 16/04/2014 14:01:29
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:55 |
|
| |
כנראה שאין לביצה הב"ב שום מנופי לחץ אפקטיביים על הרב צימבליסט בגילו המתקדם ועם הפנסיה הנכבדה מהרבנות ואחרי שחיתן את כל הילדים מזמן. אני כמובן מניח שהם לא מוכנים לאיים באלימות של ממש, אם כי לך תדע בימינו שום דבר כבר לא יפיל אותי מהכיסא.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:58 |
|
| |
לא בא טוב, אין לי מושג מה רצית בכל ערבוביית התסכול האישית ששפכת פה. אני את שלי אמרתי והדברים פשוטים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 13:59 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 14:00 |
|
| |
לא בא טוב, אגב, לא להיות העיפרון הכי מחודד באשכולות המדמנה הליטאית, בעיני זו מחמאה גדולה. וההיפך - היפך. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 14:04 |
|
| |
מי שמשמיד את מסמכי התיק והפרוטקליםואפי' את שטר הבוררות יש לו כנראה הרבה מאד מה לפחד, כמובן הכל "נאבד"
|
|
|
|
| נשלח ב-16/4/2014 14:07 |
|
| |
מי שמקיים פגישות סתר עם הצדדים מי שפועל למניעת חשיפת קלטת משיחה עם שבה "דיין " יושב עם אחד הצדדים לבדו ומתייעצים יחדיו כיצד לפעול , אכן יש לו הרבה מה לחשוש ממחזיק הקלטת יעקב וולדנשטיין
|
|
|
|
|