בית פורומים בחדרי חרדים

פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/4/2014 14:23 לינק ישיר 

לאמאמין כתב:
לא_בא_טוב קצת כבוד לגרח"ג צימבליסט לא יזיק.
הרי כולם מודים שמדובר כאן בת"ח עצום, אתה רוצה לבקר אותו? בשמחה! אבל בצורה מכובדת וראוייה.

ואגב שמעתי דבר מעניין, שנכדו של הרב צימביליסט עושה שימוש לדיינות בב"ד של הגר"נ קרליץ.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 14:29 לינק ישיר 

לא_בא_טוב כתב:
אכן את "הפסיקה" שלו ביסס לא על פי חו"מ אלא על אבן העזר בטעמי פלוני לשמש מיטתו עם פלונית, כשקבע שפונוביז' היא מתנה מועטת... ועל פי זה העיז להמציא בכזו מתנה מועטת שדי בחלומות והסיבות של פלוני בטעמיו לתשמיש המיטה כדי לפסוק מחוסר אמנה... גם על דבר שהמחותן סירב להדיא בשעת השידוך להבטיח והצהיר באותה השעה שבשום אופן אינו מוכן להתחייב מאומה כלל וכלל בשופו"א כפי העדויות המוסכמות שהובאו בפניו והוסכמו על כל הצדדים. [וכמובן שאף לבדיחתו הרי כל המשנה והגמ' והרמב"ם והטושו"ע גדושים בכך שלא שייך לחייב קיום אמנה, ואף הוא בעצמו הודה שרבי אברהם זרק את מרקוביץ]

תוקן על ידי זמורת_כרם ב- 16/04/2014 12:32:22

זה לא רק שהוא טען שמאחר ושמוליק התחתן עם ציפי רק כדי להיות ראש ישיבה אזי חייבים להתחשב בחלומותיו. הוא טען גם שר' אברהם לא יכול לפטר אותו מאחר ועוזר נחשב לשררה ושוב א"א לפטרו לעולמים וממילא הוא הופך לשותף. הזוי לחלוטין. מהיום שום ראש ישיבה לא יעזר בחתנו פן לבסוף יילך לצימבליסט ויוכרע שא"א לפטר אותו וממילא הוא הופך לשותף של קבע...

משל למה הדבר דומה:

לר' אליעזר כהנמן שני בנים לאחד קוראים ר' יוסף ולשני ר' לייבל, כפי שידוע לכל, ר' יוסף עוזר לאביו בענייני הכספים ואילו ר' לייבל עוזר לאביו בעניינים הפנימיים של הישיבה כמו קבלת בחורים חדשים וכו'. אין הדבר סוד כי ר' לייזר מתעד בבוא היום להוריש את מקומו אך ורק לבנו ר' יוסף.

לפי התקדים המוזר של הרב צימבליסט, ר' לייבל יכול לתבוע את ר' יוסף בבוא היום ולטעון יש לי חזקת שררה! אני עזרתי לנהל לאבי את הישיבה ושוב לא ניתן לפטר אותי לצמיתות! ומשכך עלי להפוך לשותף בישיבה מדיני פשרה!

בדיוק, אבל בדיוק כך היו היחסים בין הרב מרקוביץ והרב כהנמן אצל אביהם. אינני יכול לשכוח שלפני 20 שנה ויותר עמדתי במרפסת הישיבה באחד מלילות השבת, קודם לתפילת מעריב, יחד עם שמות מפורסמים מראשי תומכי הרב מרקוביץ. השיחה בינינו נסובה על מה יקרה ביום שאחרי ר' אברהם ז"ל. תומכיו של הרב מרקוביץ (באותם ימים התמיכה הייתה בעיקר כנגד הגרב"ד פוברסקי) טענו כולם שאין שום סיבה שהרב מרקוביץ לא ימשיך לעזור לגיסו ובפועל ינהל את העניינים הפנימיים של הישיבה ואין שום סיבה שר' לייזר כהנמן לא יראה בגיסו את איש אמונו הקרוב וכו. אני לעומתם טענתי, מי אמר לכם שהרב מרקוביץ לא יטען יום אחד: אני הבעה"ב ולא גיסי! מיותר לתאר בפניכם את הצחוקים והלגלוג שלגלגו עלי תומכי הרב מרקוביץ באותה השיחה. - עד כדי כך היה פשוט לכולם שר' לייזר הוא ולא אחר יירש את האבא.

גם הפלפול של הרב צימבליסט לפיו הרב מרקוביץ הופך לשותף ברגע שאינו יכול להמשיך לשמש כעוזר הוא תמוה עד כדי כאב. משל למה הדבר דומה: לבעל מפעל שיש לו עוזר מסור. יום אחד הבוס והעוזר מסתכסכים באופן שאינו ניתן לאיחוי. ניגשים שניהם לדין תורה והבורר קובע, כי מאחר ועל המפעל חלים דיני שררה ולא ניתן לפטר את העוזר לצמיתות, ומאחר והעוזר לא יכול להמשיך יותר בתפקידו כעוזר לאור הקרע הבלתי הפיך שנוצר ביניהם, משום כך, מהיום ואילך יהפוך העוזר לשותף במפעל! לא פחות, והכל מדין פשרה. מיותר לנמק מדוע הדבר הוא הזוי עד כדי התקוממות.

באשר לטענתו של הרב צימבליסט כי משרת ראש הישיבה הובטחה לרב מרקוביץ בעקבות אירוסיו, מיותר לציין שבפרוטוקולים הדבר לא נתמך בשום עדות רצינית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 14:30 לינק ישיר 

נתנאל, אחרי כל מה שנכתב עליו כאן אתה עוד חושב שצריך לכבד אותו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 14:38 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:

משל למה הדבר דומה:

לר' אליעזר כהנמן שני בנים לאחד קוראים ר' יוסף ולשני ר' לייבל, כפי שידוע לכל, ר' יוסף עוזר לאביו בענייני הכספים ואילו ר' לייבל עוזר לאביו בעניינים הפנימיים של הישיבה כמו קבלת בחורים חדשים וכו'. אין הדבר סוד כי ר' לייזר מתעד בבוא היום להוריש את מקומו אך ורק לבנו ר' יוסף.

לפי התקדים המוזר של הרב צימבליסט, ר' לייבל יכול לתבוע את ר' יוסף בבוא היום ולטעון יש לי חזקת שררה! אני עזרתי לנהל לאבי את הישיבה ושוב לא ניתן לפטר אותי לצמיתות! ומשכך עלי להפוך לשותף בישיבה מדיני פשרה!

בדיוק, אבל בדיוק כך היו היחסים בין הרב מרקוביץ והרב כהנמן אצל אביהם. אינני יכול לשכוח שלפני 20 שנה ויותר עמדתי במרפסת הישיבה באחד מלילות השבת, קודם לתפילת מעריב, יחד עם שמות מפורסמים מראשי תומכי הרב מרקוביץ. השיחה בינינו נסובה על מה יקרה ביום שאחרי ר' אברהם ז"ל. תומכיו של הרב מרקוביץ (באותם ימים התמיכה הייתה בעיקר כנגד הגרב"ד פוברסקי) טענו כולם שאין שום סיבה שהרב מרקוביץ לא ימשיך לעזור לגיסו ובפועל ינהל את העניינים הפנימיים של הישיבה ואין שום סיבה שר' לייזר כהנמן לא יראה בגיסו את איש אמונו הקרוב וכו. אני לעומתם טענתי, מי אמר לכם שהרב מרקוביץ לא יטען יום אחד: אני הבעה"ב ולא גיסי! מיותר לתאר בפניכם את הצחוקים והלגלוג שלגלגו עלי תומכי הרב מרקוביץ באותה השיחה. - עד כדי כך היה פשוט לכולם שר' לייזר הוא ולא אחר יירש את האבא.

גם הפלפול של הרב צימבליסט לפיו הרב מרקוביץ הופך לשותף ברגע שאינו יכול להמשיך לשמש כעוזר הוא תמוה עד כדי כאב. משל למה הדבר דומה: לבעל מפעל שיש לו עוזר מסור. יום אחד הבוס והעוזר מסתכסכים באופן שאינו ניתן לאיחוי. ניגשים שניהם לדין תורה והבורר קובע, כי מאחר ועל המפעל חלים דיני שררה ולא ניתן לפטר את העוזר לצמיתות, ומאחר והעוזר לא יכול להמשיך יותר בתפקידו כעוזר לאור הקרע הבלתי הפיך שנוצר ביניהם, משום כך, מהיום ואילך יהפוך העוזר לשותף במפעל! לא פחות, והכל מדין פשרה. מיותר לנמק מדוע הדבר הוא הזוי עד כדי התקוממות.

באשר לטענתו של הרב צימבליסט כי משרת ראש הישיבה הובטחה לרב מרקוביץ בעקבות אירוסיו, מיותר לציין שבפרוטוקולים הדבר לא נתמך בשום עדות רצינית.

אוי פרוטוגורס, תמיד היית ענק בהמחשה ממשלים. תענוג.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 14:39 לינק ישיר 

לא_בא_טוב כתב:

נתנאל34 כתב:
הגראיל נחשב לאחד מגדולי הפוסקים? ועוד כבר לפני 60 שנה?

זה חדש לי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תברר ותחזור לכאן. לא לחינם סבורים גדולי החזונאישניקים שהוא כדמותו וכצלמו של החזו"א במה שמכונה "האיש השלם". לדעתם הוא אף גדול יותר מהרב שך והסטייפלר!

אף אחד לא חושב שהגראי"ל משתווה לקצה קצהו של החזו"א בעמקות התורה או בפסיקה הלכתית.
והדבר היחיד שתלמידי החזו"א חושבים שהגראי"ל מזכיר את החזו"א זה באופי המתון והלא מתלהם שלו, בשונה למשל מהגרא"מ שך.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 14:56 לינק ישיר 

פרוטגרס, הטיעון שלו הרבה יותר אידיוטי, הוא טען ששמוליק יש לו שררה להיות עוזר מאעכר, ועל כן הוא מוחזק לעוזר, דא עקא שמכיוון שהוא רב עם הבעלים בנסיון לגנוב מהבעלים ברור שבעל הבית לא יסכים להשתמש בו יותר כעוזר... הפיתרון ? שהעוזר שניסה לגנוב את בעל הבית יקבל פיצוי על היותו מאעכר בכך שיהפוך לבעלים ואכן יגנוב בפועל כפיצוי ...פסיקה שבורר בעולם תחתון לא היה מעיז לכתוב. ועם כל זה הרב כהנמן דורש רק דבר אחד שאכן פסיקה נפשעת זו תתקיים כפי שהיא !!!, אלא שעתה בא מרקוביץ לצימבליסט ומבקש ממנו לתת פסיקה חדשה !!!, דבר .שנוגד את כל הלכות חו"מ

תוקן על ידי זמורת_כרם ב- 16/04/2014 14:56:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 14:59 לינק ישיר 

לא_בא_טוב כתב:
נתנאל
כנראה גם לא שמעת שכל השנים השתרך תור ענקי מחוץ לביתו של הגראי"ל כדי שיאשר לאנשים את ארבעת המינים ערב סוכות.

עוד פעם ארבעת המינים.
כבר לפני חמישים שנה, היה רב פולני-אמריקאי אחד שכתב שיבוא יום ויתנו "סמיכה" על הלכות נטילת ידיים.

תוקן על ידי אור_היום ב- 16/04/2014 15:00:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 15:06 לינק ישיר 

שאלה, אם ר"ש מרקוביץ היה תומך בראי"ל בבחירות, האם הראי"ל היה חותם על מכתב כזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 15:10 לינק ישיר 

קבלו את הטרחן אור היום!

הוא שמע שמדברים על נודניקים ומיד הגיע.

אורלה יקר, שלא תחשוב לרגע שמישהו תפס לך את המשרה של הנודניק. אחרים הם אנשים רגילים שלפעמים גולשים לנודניקיות. אתה נודניק שבמקרה גם אוכל ועושה צרכים כמו אדם רגיל.

הבנת את ההבדל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 15:13 לינק ישיר 

זמורת_כרם כתב:
פרוטגרס, הטיעון שלו הרבה יותר אידיוטי, הוא טען ששמוליק יש לו שררה להיות עוזר מאעכר, ועל כן הוא מוחזק לעוזר, דא עקא שמכיוון שהוא רב עם הבעלים בנסיון לגנוב מהבעלים ברור שבעל הבית לא יסכים להשתמש בו יותר כעוזר... הפיתרון ? שהעוזר שניסה לגנוב את בעל הבית יקבל פיצוי על היותו מאעכר בכך שיהפוך לבעלים ואכן יגנוב בפועל כפיצוי ...פסיקה שבורר בעולם תחתון לא היה מעיז לכתוב. ועם כל זה הרב כהנמן דורש רק דבר אחד שאכן פסיקה נפשעת זו תתקיים כפי שהיא !!!, אלא שעתה בא מרקוביץ לצימבליסט ומבקש ממנו לתת פסיקה חדשה !!!, דבר .שנוגד את כל הלכות חו"מ 

דברי טעם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 15:13 לינק ישיר 

לב"ט,

אתה מבזה את עצמך. רמה של גן תת חובה. תענה לעניין לגופו של עניין. אם אין לך מה, עדיף לך לסתום.

לבינתיים, לאור תגובותיך הנ"ל, הנודניק הטרחן זה אתה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 16/04/2014 15:13:53

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 15:28 לינק ישיר 

yodea כתב:
שאלה, אם ר"ש מרקוביץ היה תומך בראי"ל בבחירות, האם הראי"ל היה חותם על מכתב כזה?

אתה שואל או עונה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 16:29 לינק ישיר 

פרוטגורס כתב:

לצד האופטימיים שטענו כי אין שום סיבה שר' לייזר לא יראה בגיסו את איש אמונו, היו מתומכי הרב מרקוביץ שדווקא היו פסימיים וטענו אז כי אין שום סיבה שר' לייזר ייתן לגיסו להישאר כאיש אמונו לאחר שבניו יגדלו. לטענתם, באותה מידה שר' אברהם השתמשך בילדיו וחתניו כעוזרים, כך ר' לייזר ישתמש בילדיו ולא בגיסו ומשכך המצב לא מבשר טוב בעתיד. עכ"פ, איש מתומכיו לא האמין שיום יבוא והרב מרקוביץ יטען אני היורש! מלבד עבדכם הנאמן שדווקא השתייך לצד מתנגדיו.

מה שהטריד אותם באותם ימים הייתה "הסכנה" מפני הגרב"ד פוברסקי. בעצם כל הקבוצה שנוהה אחריו המכונים בפי כל "מחבלים" התייצבה לצדו, לא משום שסברה שמגיע לו לרשת את חמיו, בשפו"א לא. כל הסיבה הייתה שהוא היחיד שיכול ללחום בהרב פוברסקי, וברגע ששאלת הירושה הפכה לרלוונטית, לפתע התומכים המסורים שלפו מהבויידעם את טענת הירושה.

אלא שלמזלו הרע של הרב כהנמן, הרב צימבליסט קנה את כל התעמולה ברוב תמימותו.

האמת היא שזה היה הכישרון של הקבוצה הזו מאז ומתמיד. לא לפחד מסיטואציות חדשות. אם זו מצווה להילחם בהרב פוברסקי בכל הכח, לא ייתכן שמותו או אי תפקודו של כהנמן האב, תשבש להם את "המערכה". אם כולם חושבים שכהנמן הבן הוא היורש אז מהיום ואילך כולם יידעו שהרב מרקוביץ היורש. וחזקה על תעמולה שלא תשוב ריקם. בהחלט שיש מה ללמוד מהם מהי דבקות במטרה. כך הם גם נוהגים ביחס לגדולי ישראל ולשאר ענייני ציבור. הרב שך לא יכול לתפקד וכולם סבורים כי הרב שטיינמן הוא היורש. אז זהו שלא. מהיום הרב אלישיב הוא היורש. וזה עבד לא רע. הרב אלישיב מחזיר את נשמתו. אין בעיה. מהיום הרב אויערבך היורש. כולם מתנגדים? אל דאגה, הזמן יעשה את שלו. ואם מישהו מכם מוטרד מכך מה היה קורה אילו לא היה בעולם ר' שמואל אויערבך. גם כאן עליו להירגע מיד. לקבוצה הזו לא הייתה בעיה תיאורטית להחליט כי ר' אשר דוייטש או ר' יונה זלושינסקי הם גדולי הדור. ביום הראשון זה נשמע קצת מגוחך, בהמשך כולם מתרגלים. כך יוצרים עובדות. זו סוד כוחה של הקבוצה המכונה "מחבלים".

תוקן על ידי פרוטגורס ב- 16/04/2014 16:38:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 16:35 לינק ישיר 

פרוטגורס, ניתוח מרתק. ואם כך מה לדעתך באמת מניע אותם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/4/2014 16:42 לינק ישיר 

כאנשים עם מבט מפוקח, הם זיהו היטב, גם בשנים שהרב שטיינמן שתק פומבית, שהוא לא מזדהה איתם, בודאי לא כמו הרב אויערבך שהיה מאז ומתמיד חייל נאמן במפלגה, שלא לומר מפקד (כזכור, בשנים הקשות, הוא ניהל להם את הרישום).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרסום ראשון: גדו"י במכתב נגד הרב צימבליסט - הבורר של ישיבת פוניבז'
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 ... 26 27 28 לדף הבא סך הכל 28 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.