בית פורומים ספרים וסופרים

שאלה על שיעורי ר"ח הלוי על ב"ק/ב"מ/ב"ב בהוצאת מכון אורייתא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/4/2014 00:14 לינק ישיר 
שאלה על שיעורי ר"ח הלוי על ב"ק/ב"מ/ב"ב בהוצאת מכון אורייתא

ראיתי ספרים אלו והתעניינתי מאיפה פתאום הגיעה כמות כזאת גדולה שמכילה שלושה ספרים של חידושי ר"ח שעד עכשיו ל היו מצויים, ושמעתי שספר זה מכיל זיופים רבים וכן ערעור על עצם מכון אורייתא שחשוד בכך האם זה נכון? האם זה תקף גם על שאר ספרים שלהם? כגון חידושי הגרנ"ט ומה בנוגע לספר יוסיפון שבהוצאה שלהם אשמח לבירור בנושא זה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2014 10:25 לינק ישיר 

בשאלתך אתה מתכוון לחידושי הגר"ח מבריסק, ולא לשיעורים. השיעורים (מהדורת מייזלמן ושות') הם באמת דקים ונכתבו על דעת העורך [כנראה ע"פ שמיעה, וכאלה יכולים להיות המון לכל רב], ועד כמה שידוע הם אמינים, אולם עד כמה שזכור לי הם כמעט חסרי תוכן.
חידושי הגר"ח של אורייתא הם גם לא כ"כ הרבה, כי רובם הם ליקוטים מהסטנסיל, ובכתב ענקי וסידור מרוח שכזה כפה"נ אין כ"כ הרבה תוספות.
בכל מקרה יוצאים המון ספרים מתורת הגר"ח (ליקוטי הגר"ח, גינזי הגר"ח, הוספות רבות בסטנסיל של 'מישור' על מהדורותיו, המון חידו"ת בקבצים תורניים וספרי זיכרון וכו' וכו' וכו') - אגב, המון חוזר על עצמו (דומני שליקוטי הגר"ח, ההוספות במהדורות מישור ורוב תכני הקבצים מקבילים זל"ז), ושאלתך נכונה על כולם. התיאוריה המפורסמת היא שמשפחת סולובייצ'יק (הגר"ח והגרי"ז, ואולי גם קודם ואח"כ) לא הרשתה להפיץ את כתביה, וכשהתחילו להפיץ נהיה מבול ספרים. לך תדע.

לגבי חידושי הגרנ"ט, אומרים שזה הגיע ע"י תלמיד שעזב את הישיבה, וקיבל מתנה מחבריו קובץ עבה שערכו התלמידים משיעורי הגרנ"ט (ומכאן לשאלות, למה דווקא שיעורי ר' נפתלי, ולא ר' משה או ר' הירש וכו' - צע"ג...). והם נחשבים לאמינים.
לגבי מכון אורייתא ישנם רינונים. אך לדעתי כדאי שתפתח אשכול חדש בנושא המכון עצמו, כי הכותרת שלך מטעה קצת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/4/2014 17:01 לינק ישיר 

תודה רבה, התבלבלתי כבר מכל הספרים האלה ולא ידעתי מה עדיף  אמין ועכשיו שאני יודע שכולם פחות או יותר אותו דבר הנחת את דעתי, אגב גנזי הגר"ח ראיתי בויקפדיה שזה יצא בדרום אפריקה, יש את זה בחניות ספרים בארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2014 20:59 לינק ישיר 

א. אינני יודע כמה אמין כל אחד בפנ"ע. אישית אני מאוד אוהב את כל הספרים האלה, כי לא ממש אכפת לי מי עומד מאחרי התוכן. במובן הזה דווקא החידושים של אורייתא עשויים להיות אמינים, כי כאמור אין בהם הרבה הוספות על הסטנסיל.
ב. עד כמה שזכור לי גנזי הגר"ח מסודר בצורה לא נעימה לקריאה. אינני יודע היכן יצא. בחנויות, אינני יודע, בסיפריות של ישיבות הוא נפוץ. [מסתבר שגם באוצר החכמה וכדו']

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/4/2014 01:07 לינק ישיר 

הביקורת של תלמידי בריסק [ומשפחת הרב בתוכם] על הרמ"מ גערליץ ראש מכון אורייתא, כבר נחוקו בעטי ברזל בביקורת הנוקבת שרשמו בכל פינה ובמה כשהופיע הספר הראשון שלו מתורת בריסק - הלא זו ההגדה של פסח "מבית לוי".

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > שאלה על שיעורי ר"ח הלוי על ב"ק/ב"מ/ב"ב בהוצאת מכון אורייתא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext