תודה לך 'בתשכה' על הנגשת הוידאו לכלל חברי הפורום.
תודה מיוחדת ל'מיאמוש' ולמנהלנו הדגול 'netson' על הפירגון והתודות [אגב, היכן המנהלת הדגולה אידי ושאר חברי הפורום הנכבדים צפונים? מדוע בביתם הם ספונים, ובאשר מתרחש בפורום אינם מבחינים??]. שומא עליכם לדעת, כי עיקר התודות וההודאות אינם מכוונים אלי, שכן חלקי בוידאו זה מסתכם בתיעוד הקונצרט עצמו, כשאת מלאכת העריכה וההעלאה נטל על עצמו אחד מידידיי. תיעוד הקונצרט/ים - "ועתה כתבו לכם את השירה הזאת" - נעשה תוך כוונה "למען יעמדו ימים רבים" לזכרון דברים ולשמחת סופרים לשימוש אישי בלבד - "למען תהיה לי השירה הזאת לעד" - ומובן אם-כן שהוא לא נעשה תוך כוונה מיוחדת להעלותו לפורום זה, כך שאין עליכם להודות לי על-כך. שונה בכך מלאכת העריכה, שנעשתה כולה בידי ידידי: עבודה קשה זו - הכוללת המרה, עריכה, העלאה ועוד - נעשתה אך ורק מתוך כוונה לשתף את חברי הפורום בתיעוד מקונצרט מופלא זה. דומני שאכן מגיעה לו איזו תודה קטנה על-כך..., דבר שבהחלט יסייע ויגרום לו להתאמץ שוב בעתיד לתועלת חברי הפורום.
ביחס למה שכתבת 'מיאמוש' כי "הצילום מאד איכותי": אכן, איכות הצפייה והסאונד בוידאו זה הוא גבוה, בהשוואה לקטעי וידאו המתפרסמים בדרך כלל כתיעוד מקונצרטים שונים. 'התנצלותי' על האיכות הירודה יחסית כוונה בעיקר בהשוואה לאיכות הוידאו המקורי, כפי שצולם בקונצרט, העולה באיכותו עשרת מונים, הן מהפן הויזואלי והן מהפן האודיטורי - הקונצרט כולו צולם באיכות HD כשדקת וידאו בודדת שוקלת כ-175 (!) מ"ב - ומאיכות מיוחדת זו נאלצתי להוריד רבות בכדי להתאימו למגבלות השרת.
ובאשר לשאלתך '1r23a' אם "יש סיכוי לראות את כל ההופעה של חיחי": כפי שהזכרתי קודם, הדבר כרוך במלאכה רבה (שכן את הוידאו כפי שהוא כעת לא ניתן להעלות בשום אופן מפאת משקלו הרב), מה עוד, ש - כפי שכבר הזכרתי בתגובה קודמת - בהתחשב בעובדה כי ירחמיאל מתעתד להוציא לאור קונצרט זה ב-DVD (יעידו על-כך מצלמות הוידאו שהיו שם ותיעדו כל משך הקונצרט), אני חושב שאין זה מן הראוי לפרסם את כל הקונצרט לכל אורכו. אולם, בהחלט אשמח להעלות חלקים נוספים מהקונצרט [כדוגמת: אני מאמין בביצוע של האחים אברמוביץ', שאם איני טועה זו היית את שביקשת זאת באשכול אחר, ועוד] לקראת ל"ג בעומר.
שוב, חושבני שיש על כולנו להתגייס ולהודות לכל העוסקים במלאכה [כשדבריי אלו מכוונים בעיקר לאשכול הסמוך – בו העלה elmonseyסיקור ותיעוד נפלא מהקונצרט האחרון]. ובאוירת חג הפסח אוסיף:
פעם נקלע רבי נתן אדלר (רבו של ה"חתם סופר") למקום מסוים שם לא הכירוהו, ושמע אנשים זרים לו, מדברים אודותיו ומבקרים את מעשיו. (היה זה כשהתלקחה בפרנקפורט אש מחלוקת נגד הנהגותיו בקודש של רבי נתן אדלר).
פתח ואמר: רבותי, מזה זמן רב יש לי קושיה על פיוט חד גדיא: לכאורה, השונרא (החתול) שאכל את הגדי עשה דבר פשע, וא"כ הכלב שנשך אותו צדק, ולפי"ז המקל שהכה אותו לא צדק, וטוב עשתה האש ששרפה אותו; המים לא היו צריכים לכבות את האש, וטוב עשה השור שהענישם ושתה המים; לא היה על השוחט לשחוט את השור, וצדק מלאך המות שנקם בשוחט, וממילא קשה מדוע העניש הקב"ה את מלאך המוות?
שמעו האנשים ותמהו: אכן, קושיה עצומה. פנו אל ר' נתן ושאלוהו אם יודע התשובה.
נענה ר' נתן ואמר: התשובה לכך פשוטה – אכן, יתכן שהחתול אכל את הגדי שלא בצדק ויש סיבה טובה לכעוס עליו ולהענישו, אבל אם יש סכסוך בין האבא לחתול, מה לו לכלב להתערב בריב לא לו וללבות את אש המחלוקת? הוא האשם יותר מכל. ואם כן צדק המקל שהכה את הכלב, והאש ששרפה אותו לא צדקה; המים שכיבו את האש צדקו, ואילו השור ששתה אותם וכילם לא צדק; השוחט ששחט את השור בהחלט צדק, וא"כ מלאך המוות שהרג את השוחט לא צדק, והואיל וכך – צדק הקב"ה בכך ששחט את מלאך המוות...
אולם דברים אלו אמורים בענייני מדון ומריבה; בהם אל לו לאדם להתערב ולהתעבר על ריב אחרים. לעומת זאת, כשמדובר בענייני ששון ושמחה, הנאה מוסיקלית צרופה משירת מלאכים טהורה, בלחניו של ירחמיאל – שירה של תורה, חובה וזכות מוטלים על כולם להתערב, לדון ולהביע דעה - כמו גם תודה - על הנעשה והנשמע בפורום.
רק כך נזכה כולנו לאכול מן הזבחים ומן הפסחים, להמשיך ליהנות מתיעודים ודיווחים, ולהיות שמחים מירחמיאל והפרחים...
א גוט'ן יו"ט
תוקן על ידי משוררששיער ב- 20/04/2014 18:36:33