בית פורומים פרחי מיאמי Miami Boys Choir

מופע מיאמי "אט אט" חוה"מ פסח תשע"ד סיקור + תמונות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-23/4/2014 10:34 לינק ישיר 

מתוך ויקימילון:
אג'נדה - 

1. סדר היום הציבורי אותו אדם או קבוצה מעוניינים לקדם.
    • פסטיבל קולנוע דרום מופק בדרום על ידי אנשי הדרום מתוך אג'נדה תרבותית ייחודית הרלוונטית למקום בו הוא נוצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2014 10:35 לינק ישיר 

אחרון האברמוביצים עזב...
סוף עידן.
חושבני שאעלה על זה פוסט מתישהו, וערכים בוויקיפדיה יגיעו בהתאמה אי"ה.
אם זה לא סוף עידן - פרישתו של אחרון נסיכי ההרמוניות - אז מה כן?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2014 12:06 לינק ישיר 
תמונהה מהחזרות. ירחמיאל ביגן עם מקהלת זמירות

מקור
https://twitter.com/ZemirosChoir/status/454452530526048256/photo/1/large

תוקן על ידי netson ב- 23/04/2014 12:06:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2014 12:11 לינק ישיר 
הראיון של ירחמיאל עם נחום סיגל לפני כל ההופעות

יש שם כמה שירים. האנגלית שלי ממש על הפנים. אז למי שיש סבלנות שיקשיב לראיון ויעדכן אותנו בכותרות משם.

קישור:

http://www.nachumsegal.com/nachum-hosted-yerachmiel-begun-live-jm-preview-miami-boys-choir-shirainu-productions-pesach-plans/

תוקן על ידי netson ב- 23/04/2014 12:13:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2014 20:29 לינק ישיר 

תודה על הסיקור והתמונות אני מקווה לראות את הקליפים אחרי ספירת העומר ואני מקווה שיצא כבר האלבום.

נ.ב. מענין שגם ישיבה בויז מוצאים אלבום באותו זמן.

תוקן על ידי כוחאש ב- 23/04/2014 20:29:18

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2014 21:15 לינק ישיר 

וואי וואי וואי אני לא בקצב........

אני צריכה לקרא הכל. מה שבטוח אלימונסי יישר כח גדול!

ואהבתי שהשיר אט אט ירחמיאל לקח את זה משיחות של הרבי. ב"ה החסידות מחלחלת בכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2014 21:21 לינק ישיר 

וואו, וואו!
מלא מלא זמן לא הייתי פה!
 איזה כייף המופע הזה, מקווה שאלימונסי יאשר לי לקבל את ההסרטות ממנו...:)
מחכה כבר לסוף ספירת העומר, לדיסק ודיוידי חדשים, אמן!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/4/2014 23:22 לינק ישיר 

גם אני מוה!!
אמן ו א מן!!!
שי'הי'ה מהגאולה השלמה אמן!!:)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2014 00:43 לינק ישיר 

מי זה זלמן לוין?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2014 00:48 לינק ישיר 

אידי כתב:
מתוך ויקימילון:
אג'נדה - 
  1. סדר היום הציבורי אותו אדם או קבוצה מעוניינים לקדם.
    • פסטיבל קולנוע דרום מופק בדרום על ידי אנשי הדרום מתוך אג'נדה תרבותית ייחודית הרלוונטית למקום בו הוא נוצר.

וואו אידי-"ברוך הלא אומר ועושה"
פשוט קראתי קודם את העמוד הקודם!!סורי......................אז תודה!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/4/2014 04:28 לינק ישיר 

מוצאי אסרו חג שמח (לכל בני חו"ל).

הראיון שקיים נחום סגל (בתכנית JM in the AM) עם ירחמיאל לפני חג הפסח, אליו הפנה netson, אכן ניפק מספר כותרות. האמת שלא היתה לי סבלנות לשמוע את כל הראיון במלואו, אולם עברתי עליו ברפרוף ודליתי ממנו פנינים יקרות:

● "אנו לוקחים את פרחי מיאמי לשלב הבא בכמה בחינות. אחד מהחידושים שייעשו - לראשונה אי פעם - בקונצרט הקרוב הוא: פרחי מיאמי א-קפלה (A Cappella). דבר שלא נעשה בעבר. העיבוד לחלקים השונים נכתב בידי חנינא אברמוביץ'. חנינא, בוגר פרחי מיאמי וכיום חבר בלהקת המכביטס (The Maccabeats), מאד מוכשר מוסיקלית, והוא כתב את כל ההרמוניות ועוד לחלקי המחרוזת".

● "לדעתי, כשאנו מדברים על אברהם פריד, מדובר אודות הרבה יותר מסתם שירה. המדובר הוא אודות הנשמה שלו, כמו גם האישיות המיוחדת שלו". וכאן הוסיף ירחמיאל הגדרה מאד מעניינת, המגלה טפח מדעתו אודות תעשיית המוסיקה בעשור האחרון: "אתה יודע, ישנם הרבה זמרים בעלי קולות מאד יפים, אולם לי אישית הם מזכירים מעט חצוצרן (נגן חצוצרה). חצוצרן נשמע טוב, יוצא ממנו קול יפה, אולם האספקט ( (Aspectשל הנשמה ו'לגעת' באנשים – חסרה. אברמ'ל, לעומת זאת, בשירתו יחד עם היחס שלו לקהל, הלב שלו, הסאונד שיש לו ועוד, באמת אין שני לו (Second to none)".

● "בין ילדי המקהלה החדשה ישנם חמשה ילדים, בערך, שיש להם באופן טבעי קולות פנטסטיים. בד"כ אני צריך לעבוד עם הילדים וכיו"ב, אולם הילדים הללו פשוט פותחים את הפה ו... כמו-כן הם מגיעים לטונים מאד גבוהים". וכאן הגיע משפט מכונן – שימו לב למשפט הבא – "אתה יודע, עם מיאמי אני לא מטפס גבוה מדי, אני מרגיש שזה צרחה... אולם חלק מהילדים יכולים להכות טונים גבוהים בקלות". לשאלת המראיין אם "לפני עשרים שנה לא היו לך קולות פנטסטיים טבעיים?" ענה ירחמיאל: היו כמה, ג'ונתן פלאי, ועוד, אולם מעולם לא חמשה בפעם אחת". "המקהלה כולה פשוט מורכבת מכשרונות ברמה גבוהה. ישנם לפחות חמשה-עשר ילדים שיכולים בעתיד הקרוב להיות סולואיסטים ענקיים". "Kuite A talented group", סיכם ירחמיאל.

» גולת הכותרת של הראיון היתה כשהיה על ירחמיאל לדרג את השירים הטובים ביותר שלו מכל הזמנים. שמתי לב לפתע, כי למרות שזו אחת השאלות האהובות על כל מראיין, וכל זמר או מלחין אחר נאלץ לשמוע אותה כמעט בכל ראיון, דומני שאצל ירחמיאל ביגון היתה זו אחת מהפעמים הבודדות - אם לא הראשונה - בה הופנתה אליו שאלה מסוג זה. תשובתו, עלי לומר לכם בכנות, תפתיע אתכם, בדיוק כפי שהצליחה להפתיע אותי. והרי דבריו לפניכם:

נחום סגל השמיע את 'יבא', כשבסיום השיר הוא פונה אל ירחמיאל ושואל: זהו לחן טוב לדעתך? זהו שיר טוב? איך היית מבקר את המלחין בשיר זה? ירחמיאל עונה: לא רע, לא רע... ואז מפנה אליו נחום את השאלה הבאה: כשאתה מסתכל במבט לאחור על כל העבודה שעשית, שיר זה יהיה אחד מהעשירייה הפותחת (Top Tenner)? אם ליאונרד ברנשטיין [המנהל המוסיקלי האגדי של התזמורת הפילהרמונית ניו יורק. מ"ש] היה מתקשר אליך ואומר לך 'אני מעונין לשמוע את עשרת קומפוזיציות העל שלך', היית מביא את 'יבא' יחד איתך? לחן זה יהיה במזוודה שלך? משיב לו ירחמיאל: אני חושב שהוא אכן יהיה במזוודה. נחום (מופתע מעט): הוא יהיה במזוודה? במזוודת העשירייה הפותחת? ירחמיאל: איני בטוח אם אי פעם דירגתי את השירים שלי... נחום קוטע אותו ומבקש: תן לי שני שירים שבודאי יהיו במזוודת 'אני הולך לבקר את ליאונרד ברנשטיין' [ירחמיאל מגיב ברקע: OMG, מה הקטע הזה עם ליאונרד ברנשטיין... ונחום ממשיך:] "תן לי שני שירים שאתה תאמר עליהם כי לא תהיה לך ברירה ותהיה מוכרח להביאם אם יצחק פרלמן [אחד הכנרים הדגולים במחצית השנייה של המאה העשרים. מ"ש] יתקשר אליך ויאמר לך 'אני רוצה לדון איתך בעשרת היצירות הטובות ביותר שלך'".

עכשיו, קחו לעצמכם הפוגה קלה, העבירו בראשכם מספר רב של שירים מלחניו של ירחמיאל, ונסו להציע שיר שלדעתכם חייב להיכנס לעשירייה הפותחת של שיריו. לאחר-מכן, דפדפו שוב בשיריו מן העבר ומן ההוה, מן הגורן ומן היקב ומכל אשר יעלה המזלג, וזרקו לחלל שיר נוסף שודאי יהיה מהעשירייה העליונה. כעת, לאחר שתגובתי (מראש) על שני הניחושים שלכם היא כי זה לא הראשון וגם לא השני, נסו בפעם השלישית להוגיע את מוחכם, להיזכר בשירים ישנים גם חדשים, בכאלו שצללו בתהום הנשיה כמו גם בגדולי הלהיטים, שעורים לצד חיטים, דבש תמרים לצד שמן זיתים, ו... אף בפעם הזו מוכן אני להמר כי לא ניחשתם נכונה (לפחות בכל הקשור לשיר הראשון (!) אותו היה משמיע ירחמיאל בלא כל דוחק, באזניי המנצח ליאונרד או הכנר יצחק):

"השיר אותו הייתי משמיע", כך ירחמיאל, "אילו פינו". [נחום קוטע: אתה רציני? ולאחר שירחמיאל מאשר הוא ממשיך:] "מתוך האלבום הראשון של פרחי טורונטו" [האלבום 'ואמר ביום ההוא' שראה אור ב-1974. מ"ש]. נחום שואל בתדהמה: אתה תביא את השיר לפרלמן? וירחמיאל מגיב בשלווה: כן. השיר מורכב מ 4-5 חלקים, והוא שיר מאד מעניין. אמנם, הוא לא בוצע כ"כ טוב באלבום, ומשום-כך אנשים לא זיהו את האלבום עם השיר הזה. האלבום כלל שירים מוכרים יותר כמו: הורני ה', ואמר ביום ההוא, אל תירא כי יעשיר איש ועוד, [נחום קוטע: תאר לעצמך, את כל השירים הללו כולם שמעו עליהם, ואילו את השיר הזה איני זוכר כלל. וירחמיאל עונה: אכן, בגלל הביצוע], אולם זהו שיר שאני מאד גאה בו.

נחום מבקש: תן לי שיר נוסף שיצחק פרלמן יאזין לו בעוד הוא סועד עמך ארוחת צהריים. ושואל: לא הורני? עונה לו ירחמיאל: איני בטוח שליאונרד יתרשם מהמלודיה היהודית הרגשית של הורני. אנו הרי מדברים על שיר האמור להרשים את ליאונרד ברנשטיין, כך לפי דבריך...

נחום מנסה ושואל: תוכל להשמיע לברנשטיין או פרלמן את 'גלה' [מתוך האלבום 'יבא' – 2009. מ"ש]? וירחמיאל בתובנה מעניינת על המוסיקה היהודית [הייתי מצמצם זאת יותר למוסיקה הדתית/חסידית, או כפי שירחמיאל נוהג להגדיר זאת בהזדמנויות שונות: מוסיקה תורתית, שירה של תורה. מ"ש] –  "לא. הרבה מהשירים היהודיים, לפחות מאלו שאני כותב, מבוססים על איזו שהיא הרגשה, איזה Feeling; מלודיה, פשטנית (simplistic) לפעמים, המבוססת על השגחה, תורה, הקב"ה. אדם שלא ישמע את הרובד הזה שבשיר לא ייהנה ממנו מבחינה מוסיקלית"...

ומוסיף: "אני חושב שהייתי מנגן לו את 'מי לה' אלי'. זו אפשרות".

ותוך כדי דיבור ממשיך: "ואם היה עלי להצביע על בחירה שלישית ב"מזוודה", הייתי בוחר בשיר חדש מהאלבום הקרוב – 'בואי כלה'. איני יודע, משום שאני תמיד קרוב לשירים החדשים אותם אני מלחין, אולם אני חושב שבשיר זה ישנה מוסיקליות, זאת לצד הפשטנות שבו (A musicality yet a simplysiti)".

בנקודה זו פונה ירחמיאל אל נחום ושואל: יש לך את המספר של ליאונרד? וכשהאחרון מגיב "איני חושב שהוא איתנו כבר. יצחק פרלמן, לעומת זאת, איתנו", 'מתלהב' ירחמיאל: באמת? אני בדיוק מחפש כנר לאחד מהשירים...

אכן כן, השיר הראשון אותו היה משמיע ירחמיאל היה - - - אילו פינו. חשוב לשים לב, כי מבין השורות ניתן לשמוע ומשום-כך ניתן אכן לקבוע, כי השאלה לא היתה איזה מבין השירים אהוב ביותר על ירחמיאל באופן אישי [שאלה שבהחלט ייתכן כי היתה מובילה לבחירה אחרת של שירים], אלא איזה מבין הלחנים, לדעת ירחמיאל, הוא הטוב ביותר מבחינה מוסיקלית, מה שהיה מוביל להערכה והכרה מצידם של גדולי המוסיקאים. אולם, עדיין אין זה מאבד את מימד ההפתעה שבתשובה אותה קיבל נחום...

לקראת סוף הראיון, החל לפתע נחום להשמיע את השיר 'אילו פינו'. ירחמיאל השמיע קריאת הפתעה והגיב: אכן. היה זה שיר של 4-5 חלקים עם קטעי סולו ועוד. אז, באותו הזמן, הוא בוצע מעט מהודק (Tight) מדי [מהפן המוסיקלי, כשהכוונה לעיבוד שהוענק לשיר. מ"ש]; המעבר בין הקטעים לא נעשה בצורה נכונה ועוד. אך כיום, אם היה עלי לעשות זאת, הייתי עושה זאת אחרת. חושבני שליאונרד היה מעריך את זה.

נחום הפתיע את ירחמיאל ושאל: מתי היתה הפעם האחרונה בה בוצע השיר בקונצרט? לאחר שירחמיאל השיב "אני לא זוכר אם אי פעם הוא בוצע בקונצרט", שאל אותו נחום "האם תשקול לשלב את זה בקונצרט בשנה הקרובה?", וירחמיאל השלים: "כעת לאחר שהצהרתי ואמרתי כי זה אחד מהשירים הבודדים, אני חושב שזה אכן רעיון"...

ירחמיאל, אנחנו ממתינים... גם ל'בואי כלה' וגם לביצוע Live של 'אילו פינו' בעיבוד מתחילה.

הראיון עמו כלל עוד ועוד משפטים מרתקים ומעניינים [כמו: בהתייחס לאלבום הקרוב אמר "חושבני שהאלבום יהיה Major Blockbuster (מצטער, אך אין בידי תרגום מדויק לזה... מ"ש). והסיבה לכך לדעתי היא: החומר. כבר דיברנו על-כך פעמים רבות: בכל אלבום עלי תמיד להרכיב (To Synthesize) את הסגנונות החדשים והסאונד החדש יחד עם הסאונד המיאמי המסורתי. האלבום הקרוב, אני חש, יהיה אלבום של 5774"... ואז הוסיף ירחמיאל: "אם האלבום יצא לאחר ראש-השנה הוא יהיה אלבום 5775"... בהתייחס לבנו חנניה אמר: "בני חנניה הוא - בלעה"ר - בחור מוכשר. הוא קיבל את הכל מאימא שלו"... – ירחמיאל וחוש ההומור...], אולם אלו הם הכותרות הראשיות לדעתי, ואני תקוה כי לא שגיתי.

לסיום, אשתף אתכם בהרהור קטון, שחלף עבר לו במוחי בעת שהאזנתי לראיון:

ממש בתחילת הראיון, מיד אחרי שנחום הציג את ירחמיאל וירחמיאל הודה לו, פנה אליו ירחמיאל בהפתעה ואמר: זו פעם ראשונה אי פעם שאני שם לב כי על מחשבך הנייד מודפס מאחור: Nachum Segal Network. איך עשית זאת? אני מסתכל על-זה וחושב לעצמי לאן אלך בכדי להדפיס משהו כמו 'שירינו' על אחורי המחשב שלי. ונחום מגיב מיד: שוחח עם כל בחור ישיבה צעיר, והם יאמרו לך. הם כולם יודעים את-זה...

אם תרצו, זהו - לעניות דעתי - סיפורה של המקהלה בשנים האחרונות. המקהלה אכן נמצאת על דרך המלך, ואין טעם להתרגש מכל הלך. המקהלה אינה בכלל בירידה, אין לנו לדאוג לעתידה, ואל לנו לחשוש כי תירש השפחה את גבירתה. אולם הערה אחת קטנה יש לי לירחמיאל, וארחיב עליה אי"ה בעתיד באשכול 'דעה! פרחי מיאמי, לאן?': ישנם דברים מסוימים בהם נדמה כי אכן לא היה מזיק לירחמיאל לקבל מעט סיוע מכח צעיר, או אפילו להאציל מעט סמכויות [לא בתחום המוסיקה עצמה, ואפילו לא בתחום הכוריאוגרפיה. כוונתי לתחום ההפקה ושאר ענינים טכניים, תחום השייך בהחלט גם להערתו של מנהלנו netson אודות אי הפקת קליפי וידאו] לבני הדור המהיר. צאו וחישבו כמה חלקים מההצלחה ששמה פרחי מיאמי מוטלים על כתפיו של ירחמיאל [אמנה את חלקם: הלחנת השירים, עיבודם (בחלקם), פיתוח קולות ילדי המקהלה, לימוד ואימון הפרחים בכוריאוגרפיה, הפקת האלבומים (המהוה מלאכה בפני עצמה), הפקת הקונצרטים (החל בבחירת המקום בו תופיע המקהלה, וכלה בבדיקת סאונד אחרונה לפני ההופעה) ועוד], ותיווכחו לדעת כי אינכם מכירים כמעט אדם נוסף העומד במזרח עולם המוסיקה שכל-כך הרבה חלקים מההצלחה מוטלים על כתפיו האישיות. כמובן, שירחמיאל נעזר בצוות הפקה נפלא, אולם בכל-זאת רבים הם הפעמים בהם אנו נתקלים בכך שירחמיאל עצמו נוטל את האחריות על כתיפו. כפי שאמרתי, ארחיב על-כך ועוד בעתיד.

לעומת זאת, אם נביט בעדשה פנורמית על הראיון, הרי שהראיון כולו עסק בעמותה הנפלאה 'שירינו', ובעומד בראשה – הלא הוא ירחמיאל ידידינו, המושתת על יסודותיו ועיקרי 'תורתו', והעלה על נס את הצלחתה העצומה בעת האחרונה, כשרק בחול המועד פסח האחרון הפיקה העמותה מעל שמונה (!) קונצרטים ואירועים מוסיקליים [או במילים אחרות: היא זו שעמדה מאחורי כל הקונצרטים כולם שנערכו בניו יורק וגלילותיה – מהקונצרט הגדול של חוה"מ שנערך בברוקלין בכיכובו של אברהם פריד (שלמען האמת ההיסטורית ייאמר כי עקב צינון שאחז בו נאלץ לבטל את השתתפותו ברגע האחרון, אולם הקונצרט לא התבטל, והתקיים עם מיטב זמרים אחרים) ועד לקונצרט לנשים שנערך בלייקווד בהופעתה של כינרת – חוץ מהקונצרט של ישיבה בויס...], כולם בהפקתו של ירחמיאל העומד בראש העמותה, ומי שאחראי על כלל פעילותה.

אם תרצו - ובעצם, אף אם לא תרצו - זהו סיפורם האמיתי של ירחמיאל והמקהלה בשנים האחרונות. המוסיקאי האגדי ירחמיאל ביגון אינו עוזב לשום מקום. הוא מצעיד את המקהלה - ואת כלל עולם המוסיקה היהודית - מעלה מעלה בדרך הסלולה, כשמבית מדרשו עולה, אף ירושלים תיתן קולה, ועל ראשה גולה, מוסיקה טהורה ראשונה במעלה; קול נגינה אמיתית, יהודית ותורתית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2014 09:30 לינק ישיר 

משוררששיער- איזו השקעה! ואוו. אתה לא יודע כמה אתה עוזר לי ולכולם בעצם התרגום הנפלא שלך!

1)תראה ירחמיאל אומר שיש לו קולות רבים וטובים במקהלה. אני מאמין לו. רק חבל על השנים המבוזבזות שלא יצא דיסק לבינתיים. עד כאן בנוגע לזה...

2)יפה לחנינא אברמוביץ כישרון חדש יש לו...

3)בנוגע לאברהם פריד - לדעתי כולם מסכימים.

4)על ירחמיאל עצמו - אכן הבנאדם עובד המון המון, אבל יש מעלה בזה כיון שאם הוא ייתן לאחרים לעשות, זה לא יצא בדיוק כמו שהוא רוצה ואולי השירה או הלחן והעיבוד יהיו פחות טובים ולכן יש בזה מעלה. אבל בסופו של דבר אין מה לעשות צריך באמת צוות שיהיה עם ירחמיאל.

5) על עמותת שירינו לא ידעתי שירחמיאל עומד בה. יפה וכל הכבוד. זו דוגמא לכולם.

6)אשמח לשמוע את דעתך באשכול השני "דעה!פרחי מיאמי, לאן?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2014 10:33 לינק ישיר 

בתשכה - זלמן לוין הוא פרח מתקופת מיאמי בירושלים +-, אבל גריני לא התכוונה ברצינות :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2014 10:55 לינק ישיר 

יישר כוח גדול מאוד!! איזו השקעה, לתרגם ולהעלות על הכתב רשומה ארוכה כל כך (ובשפה משובבת כל כך)... מעריכים!!

משוררששיער כתב:

מוצאי אסרו חג שמח (לכל בני חו"ל).

הראיון שקיים נחום סגל (בתכנית JM in the AM) עם ירחמיאל לפני חג הפסח, אליו הפנה netson, אכן ניפק מספר כותרות. האמת שלא היתה לי סבלנות לשמוע את כל הראיון במלואו, אולם עברתי עליו ברפרוף ודליתי ממנו פנינים יקרות:

● "אנו לוקחים את פרחי מיאמי לשלב הבא בכמה בחינות. אחד מהחידושים שייעשו - לראשונה אי פעם - בקונצרט הקרוב הוא: פרחי מיאמי א-קפלה (A Cappella). דבר שלא נעשה בעבר. העיבוד לחלקים השונים נכתב בידי חנינא אברמוביץ'. חנינא, בוגר פרחי מיאמי וכיום חבר בלהקת המכביטס (The Maccabeats), מאד מוכשר מוסיקלית, והוא כתב את כל ההרמוניות ועוד לחלקי המחרוזת".

שמתם לב איזה מעגל הולך פה? חייא עוזב, וחנינא חוזר! אם כי בפורמט שונה. עכשיו נוכל לצפות לסבב אברמוביץ שני במיאמי? 
ירחמיאל, עשית עסקה טובה. חנינא מעבד ווקאלי מעולה! ו-היי, אני אמרתי את זה כבר אז בראיון...

http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=2913145&whichpage=&forum_id=21217#R_0

● "לדעתי, כשאנו מדברים על אברהם פריד, מדובר אודות הרבה יותר מסתם שירה. המדובר הוא אודות הנשמה שלו, כמו גם האישיות המיוחדת שלו". וכאן הוסיף ירחמיאל הגדרה מאד מעניינת, המגלה טפח מדעתו אודות תעשיית המוסיקה בעשור האחרון: "אתה יודע, ישנם הרבה זמרים בעלי קולות מאד יפים, אולם לי אישית הם מזכירים מעט חצוצרן (נגן חצוצרה). חצוצרן נשמע טוב, יוצא ממנו קול יפה, אולם האספקט ( (Aspectשל הנשמה ו'לגעת' באנשים – חסרה. אברמ'ל, לעומת זאת, בשירתו יחד עם היחס שלו לקהל, הלב שלו, הסאונד שיש לו ועוד, באמת אין שני לו (Second to none)".

אין יותר מה להוסיף 
והייתי אומרת שזו לא רק הנשמה, אלא גם ההגשה והפרשנות המדהימה שהוא נותן לשירים שהוא מבצע. למשל, "זיידי" שלו מתוך האסק 25 הוא הפרשנות הטובה ביותר לשיר הזה. אם משה יס משול ל"תורה שבכתב", אברהם פריד הוא ה"רש"י" שלו!
טוב. גלשנו. אבל ירחמיאל אשם. נמשיך!

● "בין ילדי המקהלה החדשה ישנם חמשה ילדים, בערך, שיש להם באופן טבעי קולות פנטסטיים. בד"כ אני צריך לעבוד עם הילדים וכיו"ב, אולם הילדים הללו פשוט פותחים את הפה ו... כמו-כן הם מגיעים לטונים מאד גבוהים". וכאן הגיע משפט מכונן – שימו לב למשפט הבא – "אתה יודע, עם מיאמי אני לא מטפס גבוה מדי, אני מרגיש שזה צרחה... אולם חלק מהילדים יכולים להכות טונים גבוהים בקלות". לשאלת המראיין אם "לפני עשרים שנה לא היו לך קולות פנטסטיים טבעיים?" ענה ירחמיאל: היו כמה, ג'ונתן פלאי, ועוד, אולם מעולם לא חמשה בפעם אחת". "המקהלה כולה פשוט מורכבת מכשרונות ברמה גבוהה. ישנם לפחות חמשה-עשר ילדים שיכולים בעתיד הקרוב להיות סולואיסטים ענקיים". "Kuite A talented group", סיכם ירחמיאל.

למה ג'ונתן פאליי הוא הדוגמא האוטימטיבית שלו?? אין לי התנגדות אישית אליו, אבל רק לא כל כך מזמן פרש לו אחד הסולנים המוכשרים ביותר של כל הזמנים, וירחמיאל ממשיך לדבר על פאליי כאילו כלום!
בכל אופן, אני מקווה להתחבר. ההרכב המדובר הוא הרכב חסר היסטוריה, ואני מקווה שייצור את ההיסטוריה בעצמו ויצליח לחבר גם אותי  

» גולת הכותרת של הראיון היתה כשהיה על ירחמיאל לדרג את השירים הטובים ביותר שלו מכל הזמנים. שמתי לב לפתע, כי למרות שזו אחת השאלות האהובות על כל מראיין, וכל זמר או מלחין אחר נאלץ לשמוע אותה כמעט בכל ראיון, דומני שאצל ירחמיאל ביגון היתה זו אחת מהפעמים הבודדות - אם לא הראשונה - בה הופנתה אליו שאלה מסוג זה. תשובתו, עלי לומר לכם בכנות, תפתיע אתכם, בדיוק כפי שהצליחה להפתיע אותי.

אכן מפתיע! אם כי לא חסר היגיון. "יבוא", עם כל אהבתי אליו, אינו "יצירה". הוא שיר עליז ויפה, אבל לא משהו לפילהרמונית, וגם לא ליצחק פרלמן... "גלה" גם הוא - הממ, לא "גם", אלא (לענ"ד) אפילו לא מוצלח במיוחד כ"שיר" גרידא...
"אילו פינו", לעומת זאת, הוא אכן יצירה! שיר יפה מאוז אך, כאמור, די נידח ושכוח. ביצוע מחודש יכול להיות בהחלט במקום, יישר כוח נחום להיותך הגורם לכך ;)

לסיום, אשתף אתכם בהרהור קטון, שחלף עבר לו במוחי בעת שהאזנתי לראיון:

ממש בתחילת הראיון, מיד אחרי שנחום הציג את ירחמיאל וירחמיאל הודה לו, פנה אליו ירחמיאל בהפתעה ואמר: זו פעם ראשונה אי פעם שאני שם לב כי על מחשבך הנייד מודפס מאחור: Nachum Segal Network. איך עשית זאת? אני מסתכל על-זה וחושב לעצמי לאן אלך בכדי להדפיס משהו כמו 'שירינו' על אחורי המחשב שלי. ונחום מגיב מיד: שוחח עם כל בחור ישיבה צעיר, והם יאמרו לך. הם כולם יודעים את-זה...

אם תרצו, זהו - לעניות דעתי - סיפורה של המקהלה בשנים האחרונות. המקהלה אכן נמצאת על דרך המלך, ואין טעם להתרגש מכל הלך. המקהלה אינה בכלל בירידה, אין לנו לדאוג לעתידה, ואל לנו לחשוש כי תירש השפחה את גבירתה. אולם הערה אחת קטנה יש לי לירחמיאל, וארחיב עליה אי"ה בעתיד באשכול 'דעה! פרחי מיאמי, לאן?': ישנם דברים מסוימים בהם נדמה כי אכן לא היה מזיק לירחמיאל לקבל מעט סיוע מכח צעיר, או אפילו להאציל מעט סמכויות [לא בתחום המוסיקה עצמה, ואפילו לא בתחום הכוריאוגרפיה. כוונתי לתחום ההפקה ושאר ענינים טכניים, תחום השייך בהחלט גם להערתו של מנהלנו netson אודות אי הפקת קליפי וידאו] לבני הדור המהיר. צאו וחישבו כמה חלקים מההצלחה ששמה פרחי מיאמי מוטלים על כתפיו של ירחמיאל [אמנה את חלקם: הלחנת השירים, עיבודם (בחלקם), פיתוח קולות ילדי המקהלה, לימוד ואימון הפרחים בכוריאוגרפיה, הפקת האלבומים (המהוה מלאכה בפני עצמה), הפקת הקונצרטים (החל בבחירת המקום בו תופיע המקהלה, וכלה בבדיקת סאונד אחרונה לפני ההופעה) ועוד], ותיווכחו לדעת כי אינכם מכירים כמעט אדם נוסף העומד במזרח עולם המוסיקה שכל-כך הרבה חלקים מההצלחה מוטלים על כתפיו האישיות. כמובן, שירחמיאל נעזר בצוות הפקה נפלא, אולם בכל-זאת רבים הם הפעמים בהם אנו נתקלים בכך שירחמיאל עצמו נוטל את האחריות על כתיפו. כפי שאמרתי, ארחיב על-כך ועוד בעתיד.

לעומת זאת, אם נביט בעדשה פנורמית על הראיון, הרי שהראיון כולו עסק בעמותה הנפלאה 'שירינו', ובעומד בראשה – הלא הוא ירחמיאל ידידינו, המושתת על יסודותיו ועיקרי 'תורתו', והעלה על נס את הצלחתה העצומה בעת האחרונה, כשרק בחול המועד פסח האחרון הפיקה העמותה מעל שמונה (!) קונצרטים ואירועים מוסיקליים [או במילים אחרות: היא זו שעמדה מאחורי כל הקונצרטים כולם שנערכו בניו יורק וגלילותיה – מהקונצרט הגדול של חוה"מ שנערך בברוקלין בכיכובו של אברהם פריד (שלמען האמת ההיסטורית ייאמר כי עקב צינון שאחז בו נאלץ לבטל את השתתפותו ברגע האחרון, אולם הקונצרט לא התבטל, והתקיים עם מיטב זמרים אחרים) ועד לקונצרט לנשים שנערך בלייקווד בהופעתה של כינרת – חוץ מהקונצרט של ישיבה בויס...], כולם בהפקתו של ירחמיאל העומד בראש העמותה, ומי שאחראי על כלל פעילותה.

אם תרצו - ובעצם, אף אם לא תרצו - זהו סיפורם האמיתי של ירחמיאל והמקהלה בשנים האחרונות. המוסיקאי האגדי ירחמיאל ביגון אינו עוזב לשום מקום. הוא מצעיד את המקהלה - ואת כלל עולם המוסיקה היהודית - מעלה מעלה בדרך הסלולה, כשמבית מדרשו עולה, אף ירושלים תיתן קולה, ועל ראשה גולה, מוסיקה טהורה ראשונה במעלה; קול נגינה אמיתית, יהודית ותורתית.

תובנה מרהיבה.
מילה בסלע.
ואכן בכוונתי להעביר הלאה קישור לאשכול הדעה המצויין ומלא התובנות של נטסון, אז נשמח לקבל שם גם את דעתך!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2014 18:21 לינק ישיר 

elmonsey כתב:

...אח"כ ירחמיאל הזמין הילדים אל הבמה וביקש מהקהל להיות מאוד בשקט בגלל הם עבדו מאוד קשה על זה והכריזו הקטע השלישי של מיאמי בשמחה שלך למשל שזה בשבת קטע ווקאלי 3 שירים...

השירים הם "אדון עולם" "רווח" "שמע ישראל" יצא מאוד מאוד יפה. (מזל שיש לי וידיאו)...

...תגובות בבקשה!!!!!!!!!!!!

מי יודע, אולי תיהיה הופעה וואקלית בקרוב... הלוואי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > פרחי מיאמי Miami Boys Choir > מופע מיאמי "אט אט" חוה"מ פסח תשע"ד סיקור + תמונות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 7 8 9 לדף הבא סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.