בית פורומים ממלכה במבחן

***פלטיאל צארנן***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/11/2014 17:07 לינק ישיר 

אני יודעת, אני מרחמת עליו במבט של "איזה מסכן האדם הבזוי הזה". ומילכהה- תגובה לעניין!!!!
בקיצור, כולנו מסכימות שיוסף דיאלידאן הוא אדם שצריך למות ומייד, שהוא (יודע\ לא יודע, מה החלטנו?) את המניעים שלו, שצריך לרחם עליו שהוא לא עבד על המידות שלנו, וכדי שלא להגיע למצבו עלינו לעבוד על המידות כבר מעכשיו.
על מה אנחנו מתווכחות?

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 17:12 לינק ישיר 

אני מתעבת אותו! שונאת אותו! ומה לא.  אבל אם יוצאים מהרגש המיידי נהיים נטרלים. מגיע רגש של רחמים על חוסר היציאה המחשבתית שלו. ההימצאות בגיל מסויים ונמוך בנוגע להסתכלות על החיים! זה עצוב שיש אנשים כאלה.. אני מכירה מישהי כזו, אשה, אמא לילדים, שהילדים שלה פשוט אומללים, כי יש להם דוגמא אישית לא טובה והם רוצים להיות אחרת אבל היא מאד עריצה וכולאת אותם אל אף שהיא מחוץ לבית נראת אשה צדיקה שמתמודדת מדהים עם החיים והיא מאד משכילה וכו'... ואני מרחמת אליה אל אף שהיא פגעה בי קשות בילדותי וגם כיום היא מוצאת איך לפגוע בי בדרכים מאד מכובדות.... יש אנשים שנולדו עם זה וזה עצוב....

איסתרק ומהללאל! אם תרצו אין זו הגדה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 17:20 לינק ישיר 

מגיע רגש של רחמים על המצב השפל ש"כוזרי בן משה" הגיע אליו! 
ועוד בן אדם שנחשב בעיני הסביבה כבעל חסד, עם ערכים והכול

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 18:10 לינק ישיר 

חבריה כל הכבוד לכם. באמת. אבל אם אני עוד פעם שומעת (קוראת) את השורש ר.ח.מ אתם בהחלט תזדקקו לזה!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 18:15 לינק ישיר 

חחח לאה!

"והרחמנות מבטלת השנאה ומעוררת האהבה"

במקרה שלנו זו דמות דמיונית. אבל אנחנו מצווים לאהוב כל יהודי, גם אחד במצב קשה כמו דיאלידאן.
אז אנחנו עושות עליו סטאז באהבת אנשים מסוגו...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2014 18:15 לינק ישיר 

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח טוב, נחזור לעניין שלשמו התכנסנו: "פלטיאל"

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 18:19 לינק ישיר 

רבקוש את בלתי נלאית......
אסתרק אנחנו אכן עשינו...אבל מה איתך? את מסוג האנשים שאוהבים לסכם את הדיון במקום להשתתף בו??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 18:22 לינק ישיר 

אני מסוג האנשים שאין להם כח להתנסח בארוכה כאשר הם גולשים מפלאפון.

והמחשב רחוק מכאן עשרות מילין... אז העדפתי לשתוק ולקרוא, ולהוסיף רק מה שנראה לי חשוב במיוחד

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2014 18:22 לינק ישיר 

חחחח, העניין פה זה שאם נרחם עליו נגיע לאהבה (איך שאמרת) ואני, בכל אופן, ממש לא רוצה לאהוב את הרשע, והרוצח הנורא והאיום הזה! מכלול של מידות רעות ששוכנות בגוף אחד!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 18:31 לינק ישיר 

אותו- לא. כי הוא דמות דמיונית.
אבל יהודי כמותו- את חייבת. זו מצווה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2014 18:35 לינק ישיר 

גם יהודי אמיתי- אני לא מתכוונת לאהוב, אם הוא רוצח, מזלזל במצוות, בעל מידות מושחתות, רשע מרושע, צבוע, עוכר ישראל, מחבל בכרם ישראל ועוד ועוד תארים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
את היית אוהבת רוצח רק בגלל שהוא יהודי? אני לא!!!
(טוב, את חבדניקית, שכחתי.... )

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 18:40 לינק ישיר 

את לא יכולה לא להתכוון לאהוב. את חייבת! כמו שאת חייבת להתפלל בבוקר ולשמור שבת!

(תודה... נעמה לי המחמאה)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2014 19:03 לינק ישיר 

אני לא חייבת שום דבר כזה! צריך להתרחק מהרשע ואסור לרחם עליו ולאהוב אותו! רוצח במזיד- דינו מוות גם בתורה! אז את אומרת שהתורה לא מרחמת עליו ואוהבת אותו? מגיע לו עונש מוות, הוא הרג כמויות של אנשים הדיאילדאן הזה, את לא יכולה לומר לי לאהוב אותו בזמן שאני שונאת אותו שנאת מוות!
(זה באמת מחמאה, החבדניקים יש להם אהבת ישראל לא מצויה! יש לי סיפור שממחיש זאת- יש לי חברה, היא לא חבדניקית, אבל לומדת בחבד, בקיצור, שבת אחת לקחו אותם לכפר חבד זוגות זוגות של בנות שהתארחו אצל משפחות. שתי חברות שלה התבלבלו במשפחה, ובמקום ללכת למשפחה שלהם, הלכו למשפחה שבכלל לא הכירה אותם. למשפחה הוזמנו אורחים לכן הםם הכינו שלטים "ברוכים הבאים" וכו, והחברות שלה חשבו שזה בשבילם. הם נכנסו התארחו אצלם ארוחה אחת, והמשפחה לא אמרה מילה!!!! בבוקר, הם סיפרו איפה היו למדריכה שלהם והיא תפסה את הטעות והראתה להם את המשפחה האמיתית. אבל מה שיפה פה, זה שהמשפחה לא אמרה להם מילה!!)

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/11/2014 19:16 לינק ישיר 

ציטוט מספר המצוות להרמב"ם, המצווה השישית:

" הציווי שנצטווינו לאהוב זה את זה כמו שאנו אוהבים את עצמנו, שתהיה חמלתי ואהבתי (לכל אחד ואחד מישראל) כאהבתי וחמלתי לעצמי בממונו וגופו וכל מה שיש לו ומה שהוא חפץ. וכל מה שארצה לעצמי, ארצה לו כמוהו. וכל מה שלא ארצה לעצמי או לידידי, לא ארצה בשבילו כמוהו. והוא אמרו יתעלה: "ואהבת לרעך כמוך" "

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/11/2014 19:25 לינק ישיר 

אווווו!!!!! כאלה דיונים אני אוהבת!!! תמשיכו כך!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ***פלטיאל צארנן***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.