|
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:21 |
|
| |
את צודקת, צריך לאהוב כל יהודי כי הוא יהודי, וגם הרב ההוא (שאני מכירה שקראו לו זעירא או משהו כזה) התפלל שיחזרו בתשובה שזה גם מה שאמרתי. את צודקת שצריך- אבל זה בגדר של "צריך" וקשה לקיים את זה בפועל. אבל אני שונאת את הרשעים, בגלל המעשים שלהם!!!!!!! את רוצה שאני יאהב את אלו שגרמו להתנתקות? איך! הם הרי ממררים לנו את החיים עם הטילים וההזעקות, בגללם מתו המונים של חיילים, ואזרחים!!!! אז איך????, את רוצה שאני יאהב את הרשעים שבממשלה שמבטלים תקציבים ובגללם יש ביטול תורה איום? רשעים כאלה, אי אפשר לאהוב, עם כל הכבוד!!!!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:25 |
|
| |
אצלם זה באמת יותר קשה, כי את אפילו לא מזהה את היהודי שבהם, אבל על פי מה שאסתרק הביאה בשם ההלכה זה אכן צריך להיות ככה.
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:30 |
|
| |
עם כל הכבוד למי, רבקוש?! זה התורה מצווה! ויש מצוות קשות! זה באמת לא קל ולא פשוט לעשות את ההפרדה הזאת בין האדם למעשה, באמת קשה להמשיך לאהוב מישהו שעשה לך באופן אישי (בין אדם למקום) או לה' (בין אדם לחברו) משהו רע. אבל: א. אין לך ברירה, אם חלק מהרצונות שלך זה לקיים את מצוות ה'. ב. צריך להתבונן הרבה בכך שאותו אחד שעשה רע הוא מסכן גדול מאד, כי ה' העמיד אותו בנסיון והוא לא הצליח לעמוד בו, ועכשיו כתוצאה מזה הנפש האלוקית שלו סובלת נורא כמו חייל בשבי שמכריחים אותו לגלות לאויב סודות מדינה. כי הנפש האלוקית היא גם מחיה את הגוף, ומה שהיא עושה לאדם החוטא זה לחיות גוף שעושה הפוך ממה שהיא מאמינה וחושבת, הפוך מרצון ה', וככה היא בעצם עוזרת לאוייב! ואם גם נזכור שהכל הכל הוא בהשגחה פרטית וחלק ממה שה' תכנן (לאותו יהודי הייתה בחירה אם לעשות, אבל עלינו נגזר שהדבר יקרה..), אז לא נפנה את הכעס והשנאה לאותו יהודי חוטא. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:35 |
|
| |
ולמי שיש להגיד משו על זה...אז...רק ה' יכול לעזור לך!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:39 |
|
| |
אני חושבת שאם את אוהבת רשעים נגיד דיאילדאן, שהוא צבוע ונראה צדיק תמים והוא מרושע מיסודו, אז את נמשכת בדרכו והולכת בה, אפילו מבלי לשים לב. אני תמיד אמרתי לעצמי: "איך אני שונאת אותו, אבל מה אני יעשה, הוא יהודי, צריך לאהוב אותו" אז את מבינה את הסימפטיה שלי..... אני לא חושבת שזה הגיוני שזה מה שהתורה רוצה, לאהוב גם את הרשעים. צריך לרחם עליהם, ולהתפלל עליהם. אבל לאהוב?! להתקרב?! וואו, איך אני אוהבת את יאיר לפיד, איזה בן אדם.... איזה ערכים..... יהודי משכמו ומעלה! נראה לך הגיוני?! אני מתפללת שיחזרו בתשובה, אבל אני לא יכולה לומר כזה דבר!!! חוץ מזה שאם אני לא טועה, אסור לאהוב את הרשעים, כי אז אפשר להיות מושפעים, האהבה מביאה לקרבה. אני רוצה לשאול את זה מחר את המורה שלי, מעניין אותי לדעת מהי דעתה
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:44 |
|
| |
שימי לב מה את אומרת- אוהבת את יאיר לפיד כי- הוא בנאדם, יש לו ערכים... (מה שלא נכון...) זאת אומרת- את מחפשת לאהוב אותו מצד המעשים שלו. אבל לא!! לא אוהבים יהודי בגלל המעשים. אוהבים בגלל המהות. בגלל שהוא יהודי ויש לו חלק אלוקי בדיוק כמוך. זה אהבה שאינה תלויה בדבר! ובאותה מידה שאת מצווה לאהוב אותו- את מצווה לשנוא את המעשים שלו. ואם תדגישי לעצמך תמיד כמה את שונאת את המעשים שלו, לא תתקרבי אליו ולמעשיו ח"ו. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:44 |
|
| |
סתם שתדעי שאם את מרחמת עיו, באיזשהו נקודה פנימית את אוהבת אותו (לא אהבה של...) אחרת לא היית מרחמת עליו, כאילו סליחה? הוא רע וכל זה מה קשר שאני ארחם עליו???? ברגע שאת מרחמת את אוהבת. זוהי דעתי.
|
| נשלח ב-13/11/2014 21:47 |
|
| |
אני לא מצליחה להכנס לראש שלכם: לרחם עליו ולהתפלל, מובן לי בהחלט, וכל פעם אני מתפללת שכולם יחזרו בתשובה, וכו. אבל לאהוב אותו כי הוא יהודי? זה קשה! הוא רשע, איום ונורא! ואני מתכוונת גם לרוצחים! אני מקווה שאם אני מרחמת עליו זה נקרא שאני אוהבת אותו. ויש בזה משהו: אני אוהבת אותו ואני לא רוצה שהוא יהיה בגיהנום בגלל כל העבירות שלו, לכן אני מבקשת מהקב"ה שיחזיר אותו בתשובה. אני מקווה שזה נחשב כדי שאני לא יעבור עבירות כל פעם שאני חושבת על הבני אדם הרשעים האלה!!!
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 22:21 |
|
| |
אסתרק זה מאוד מעניין מה שאת אומרת (ואני לא צינית בכלל) אני אשמח שתסבירי איך " כל המרחם על אכזרים סופו שיתאכזר על רחמנים" מסתדר עם מה שאמרת
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 22:30 |
|
| |
שאלה יפה שבאמת צריך לתת עליה את הדעת. אני יברר את זה בעז"ה... (אני מתנתקת עכשיו) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 22:32 |
|
| |
טוב סומכת עלייך שתחזרי עם תשובה יפה ומושקעת כהרגלך 
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 22:53 |
|
| |
אסתרק, באמת דברים יפים. אני עוד צריכה לחשוב עליהם. מילכה- גם לי זה ישר קפץ לראש, והתשובה שעלתה לי, שאני לא יודעת אם היא נכונה- המושג של רחמים הוא שונה. כלומר- יש רחמים במעשה ויש רחמים במחשבה. הגיוני לדעתי לומר, שאיסתרק בליבו ריחם על דיאלידאן שהגיע לכזה שפל מדרגה, והוא בודאי היה מעדיף שיוסף יחזור בתשובה שלמה באמת. אבל, ברור לחלוטין שבמציאות שבה הוא ייתקל ביוסף פנים אל פנים, איסתרק ינסה להרוג אותו, אחרת יוסף יהרוג את איסתרק. ולכן- אם אני נתקלת ביהודי רשע שמנסה להרוג אותי, בודאי שצריך לקיים "הבא להורגך השכם להורגו" ורחמנות בזמן כזה לא תהיה במקום. אבל כאשר אני חושבת באופן כללי על היהודים החוטאים שיש בעמ"י אני מרחמת עליהם ומקווה שיחזרו בתשובה. הערה: ההודעה הנ"ל לא מבוססת על כלום ונכתבה מהרהורי ליבי... (אסתרק- איך את כותבת הודעות כאלה ארוכות מהפלאפון?? זה קשה!!) נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 22:58 |
|
| |
רידה את סיכמת את כל מה שאמרנו כאן בצורה מדהימה!!!!
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:04 |
|
| |
מסכימה איתך! בהחלט מדהים!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:05 |
|
| |