|
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:06 |
|
| |
לגמרייייי!!!!!!חחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:30 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 23:35 |
|
| |
נשתדל....אין בעד מה!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 02:20 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 03:17 |
|
| |
מצ'עמם לי!!!!!!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 07:49 |
|
| |
לאה - לכי לישון איסתרק - זה חמוד שאת מנסה להתחמק אבל התגובה היפה של רידה לא פותרת אותך ממילוי חובותייך
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 12:26 |
|
| |
חוץ מזה, הקב"ה בודאי לא רוצה שנאהב את מי ששונא אותו ואת מי שלא מאמין בו! את מי שמצער את הקב"ה- אנחנו נאהב?! את עוברי ג עברות חמורות- נאהב? הנה היום הרב שטיינמן אמר שלפיד רשע, אז הרב שטיינמן עבר עברה?!
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 13:02 |
|
| |
רבקוש, אם הבנתי נכון את דברי אסתרק- זה לא סותר. ברור שיש רשעים בעם. ואין צורך להתחיל לפרט.. וזה לא סותר שבאידיאל אנחנו אמורים לאהוב את היהודי שבו. ממש לא את המעשים ח"ו. ושוב, זה האידיאל. אני אישית ממש לא במדרגה הזאת, ונראה לי שרק הגדולים ממש הגיעו למדרגה שהם באמת אוהבים כל יהודי (כגון הרבי ור' אריה לוין והרב קוק זצ"ל שיש עליהם סיפורים מופלאים על האהבה שלהם כלפי כל אחד ואחד) ואותם שהגיעו למדרגה, בודאי מרחמים על היהודים הרשעים ומתפללים עליהם שיחזרו בתשובה ועצובים ממעשיהם הרעים, ואף על פי כן- אוהבים אותם. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 13:57 |
|
| |
צודקת רידה. בדרגה שלנו זה לא אפשרי, אבל השאלה שלי זה אם הקב"ה בכלל מבקש את זה ממנו.
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 14:26 |
|
| |
רבקוש, מה יהיה?! מה זאת אומרת "בדרגה שלנו זה לא אפשרי"?? מה שה' מצווה זה לכולם, לא רק לצדיקים! אז אמנם בדרגה כמו שלנו זה קשה יותר, ולא הרבה מצליחים לקיים את זה בצורה מושלמת, אבל זה לא אומר שאנחנו לא צריכים להתאמץ בכיוון! אסור לנו לומר "זה בלתי אפשרי" ולהתייאש מראש! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 14:33 |
|
| |
רבקושירה, את שאלת שאלה נכונה, זה העלה לי בראש את הפסוק "הלא משנאיך ה' אשנא" בעזרת ה' אני אתעמק בפירושים על הפסוק בשבת, ומקווה שנגיע לעמק השווה במוצ"ש.
|
| נשלח ב-14/11/2014 15:27 |
|
| |
בדקתי את זה וכתוב שצריך לשנוא את המעשה ולא את האדם, אבל נראה לי שיש דרגות באנשים שצריך לאהוב, תחשבו מנשה מלך ישראל שחטא והחטיא כ"כ הרבה, אפילו מלאכים!! לא היו מוכנים לקבלו בחזרה והרי אמרנו שחלק מאהבת הרשעים זה להתפלל לחזרתם בתשובה. אז ק"ו בני האדם. ושירו, יפה שיש לזה הוכחה, לא בדיוק זכרתי... אני ינסה להביא עוד פסוקים שמוכיחים
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2014 15:30 |
|
| |
מתוך ספר החינוך מצווה תצ"ז: " אבל כל שאין בו יראת שמים, אף על פי שחכמתו מרבה אין צריך לומר, שאין ממנין אותו במנוי מן המנויין שבישראל, אלא שראוי לשנאתו ולהרחיקו, ועליהם אמר דוד שנאתי כל פעלי און (תהלים ה, ו)"
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 18:34 |
|
| |
קיצור ספר החרדים: אסור לשנוא אחד מישראל, שנאמר: "לא תשנא את אחיך בלבבך". וכל שלא דבר עמו שלושה ימים מחמת שנאה, עובר על לאו זה. אבל אם רואה בחברו שעובר עבירה, ואינו מקבל תוכחה, מותר לשנאותו, ומצווה לשנאותו, כדכתיב: " הלא משנאיך ה' אשנא".
אהבת ישראל של הח"ח:
והנה בכלל אחיך הוא כל אדם מישראל, וכדאיתא באבות דרבי נתן (פרק ט"ז) אל תאמר לזה ישראל אני אוהב ולזה אני שונא. לאהוב את החכמים ולשנא את עמי הארץ, אלא אהוב את כולם ושנא את המינים. וכן דוד הוא אומר (תהלים קליט) הלא משנאיך ה׳ אשנא וגו'. ומין נקרא הכופר בתורת ח׳ ובהשגחתו.
תוקן על ידי SHIROH ב- 15/11/2014 18:42:23
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 18:46 |
|
| |
"מותר לשנאתו, ומצווה לשנאתו" מובן מאליו שאת יאיר לפיד בדורנו, ויוסף דיאילידאן- בממלכה, לא יקבלו תוכחה. תודה שירו על הציטוט שפתר את הבעיות.
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|