|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:40 |
|
| |
צריך לשאול מורה הוראה בדורנו, זה לא פשוט
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:51 |
|
| |
אתם יודעות מה משגע אותי? שאנשים פה טורחים ומביאים תשובות מפורטות ועם הרבה מחשבה ואז אתם כותבות שאתן מסכימות אתם אבל אחרי שנייה אתן מפריכות הכל ומבלבלות את עצמכן(!!!)מי שרוצה לדעת את ההלכה נטו יכול ללכת למורה הוראה כפי שהציעה רבקושירה ולברר...זה יפה ונכון לקיים דיונים אבל אני מצטערת וסליחה אישית מכל מי שזה פוגע בה,אבל לפעמים צריך פשוט לקבל את התשובות כמו שהן(והיו פה הרבה יפות ומספקות,הלא כן?)ולא להוציא מהן את כל טעם בוויכוחים בלתי נגמרים...באמת סליחה אבל הייתי חייבת לפרוק את זה...
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:53 |
|
| |
אז בנוגע לאלו שקיימו בהם מצוות 'הוכח תוכיח את עמיתך':
קודם כל, בגמרא כתוב שמי שרואה בחברו שחטא מצווה לשנואתו וגם לומר לרבו שישנאהו.
ומדייקים במילים הבאות- "חברו", "עמיתך". בגמרא מוסבר שהכוונה היא לחברו-עמיתו בתורה ומצוות. זאת אומרת, אדם ששומר תומ"צ כמוהו רק שחטא בדבר אחד, ולא נשמע להוכחתו של חברו- מצווה לשנאתו. למה? כי "שגגת תלמוד עולה זדון", כשיהודי בן תורה עובר עבירה בשגגה, זה חמור כל כך עד שהיא נחשבת לו זדון. בטח ובטח כשהוכיחו אותו והוא לא שמע.
לעומת זאת, אדם שהוא לא בגדר "חברו", לא בן תורה, וגם אתה לא נמצא קרוב אליו- אין לך חשש שתלמד ממעשיו- עליו אומרים חז"ל "עמי הארץ זדונות נעשות להם כשגגות", ולכן גם אם הם עוברים עבירות בזדון- אין סיבה לשנוא אותם כי זה נחשב להם לשגגה.
ובנוגע לאלה שכן קרובים אלינו וכן הוכחנו אותם והם לא שמעו, כאן בדיוק נכנס הציטוט: "מצווה לשנואתם ומצווה לאהבם גם כן. ושתיהן הן אמת- שנאה מצד הרע שבהם ואהבה מצד בחינת הטוב הגנוז שבהם.... (ואיך אפשר להצליח לאהוב כזה אדם למרות כל המעשים שלו? בעזרת רחמים:) והרחמנות מבטלת השנאה ומעוררת האהבה".
תוקן על ידי אסתרק ב- 17/11/2014 16:00:34
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:56 |
|
| |
את צודקת, אבל לא החלטנו החלטה ברורה! לסיכום: א. צריך לאהוב כל אדם מישראל. ב. רשעים- צריך להתפלל עליהם שיחזרו בתשובה. ג. רשע שהוכחת אותו- ואתה יודע להוכיח- מצווה לשנאתו. ד. מינים ואפיקורסים- מצווה לשנאתם. ה. וזה הויכוח: אנשים רשעים בני דורנו, שהם לא מינים אלא "תינוקות שנשבו "(כתבתי על זה משהו), ואתה לא מספיק יודע להוכיח, מה דינם, מותר וצריך לשנאתם, או שצריך וחובה לאהוב אותם?
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 21:57 |
|
| |
אסתרק, זה יפה מאוד מה שכתבת, אבל את באה ובעצם אומרת שכל מה שהראשונים אמרו זה כלום????
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:01 |
|
| |
רבקוש- צריך וחובה לאהוב אותם. שירו- לאיזה מהדברים את מתכוונת? אני חושבת שכל מה שהיה פה הוא דיוק בדברי הראשונים. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:03 |
|
| |
| אסתרק כתב: |  |
לעומת זאת, אדם שהוא לא בגדר "חברו", לא בן תורה, וגם אתה לא נמצא קרוב אליו- אין לך חשש שתלמד ממעשיו- עליו אומרים חז"ל "עמי הארץ זדונות נעשות להם כשגגות", ולכן גם אם הם עוברים עבירות בזדון- אין סיבה לשנוא אותם כי זה נחשב להם לשגגה.ובנוגע לאלה שכן קרובים אלינו וכן הוכחנו אותם והם לא שמעו, כאן בדיוק נכנס הציטוט: "מצווה לשנואתם ומצווה לאהבם גם כן.ושתיהן הן אמת-שנאה מצד הרע שבהם ואהבה מצד בחינת הטוב הגנוז שבהם....)ואיך אפשר להצליח לאהוב כזה אדם למרות כל המעשים שלו? בעזרת רחמים:)והרחמנות מבטלת השנאה ומעוררת האהבה".
|
|
זה.
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:06 |
|
| |
צריך וחובה- אז הגענו למסקנה, שצריך וחובה ואפשר להגיע לזה על ידי רחמים כגון שיתפלל עליו. אבל אם הוא בגדר ת"ח שלא קיבל תוכחה- צריך לשנאותו (נראה לי שדיאילידאן נכנס להגרה הזאת) וצריך לשאול רב.
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:07 |
|
| |
נראה לי שהוא קיבל תוכחה מאיסתרק בכל האופנים האפשריים.
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:08 |
|
| |
תודה רבקוש!נראה שאת היחידה שקראת את הדברים שלי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:14 |
|
| |
האמת היא שהמסקנה המתבקשת היא (אם אכן הבנו וליבנו את הדברים נכון) שמותר וצריך לשנוא את דיאלידאן. שירו- את מה הדברים האלו סותרים? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:18 |
|
| |
טוב עזבי, זה היה לפני שהוספת את התוספת שלך להודעה.
|
| נשלח ב-15/11/2014 22:20 |
|
| |
איזה תוכחה בדיוק?! אין לו ולאסתרק קשר ישיר ושיחות נפש.. להזכירך המשא ומתן עם ברכיהו היה השיח הראשון שלהם עם הצד שכנגד... אז באיזה אופן הוא קיבל תוכחה??
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 23:16 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2014 23:24 |
|
| |
אגב, כוזרית קראת לי?? באתי להרביץ לך מכות!! :-) (בתור נציגת הדתיות לאומיות..) טוב לא נהפוך את זה לדיון על למה זה טוב שמדברים עברית בארץ הקודש ולא נישארים בגלות ומדברים אידיש.. אני מניחה שיש לנו מחלוקות בעוד כמה נושאים, ואם את רוצה אני מוכנה לפתוח על זה אשכול חדש. אני דווקא אוהבת לדון על דברים כאלה :-) האמת, שמספר פעמים עלתה לי תהיה- האם הציבור שמיה מכוונת אליו בתיאור אנשי כוזר החדשה זה ה"מזרוחניקים"?! נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|