|
|
| נשלח ב-15/11/2014 23:30 |
|
| |
זה לא מספיק! זו היתה שיחה קצרה ובעיתוי מפתיע, מבלבל ונרעש עבור כולם! הן לאסתרק הן לדיאלידאן והן לכל העם!
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 00:12 |
|
| |
| רידה כתבה: |  |
אגב, כוזרית קראת לי?? באתי להרביץ לך מכות!! :-) (בתור נציגת הדתיות לאומיות..) טוב לא נהפוך את זה לדיון על למה זה טוב שמדברים עברית בארץ הקודש ולא נישארים בגלות ומדברים אידיש.. אני מניחה שיש לנו מחלוקות בעוד כמה נושאים, ואם את רוצה אני מוכנה לפתוח על זה אשכול חדש. אני דווקא אוהבת לדון על דברים כאלה :-)
האמת, שמספר פעמים עלתה לי תהיה- האם הציבור שמיה מכוונת אליו בתיאור אנשי כוזר החדשה זה ה"מזרוחניקים"?!
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 08:14 |
|
| |
כן רידה, קראתי לך ;-)
אני אוהבת פילסופים גם כן...
אבל אם תרביצי אני יודעת להחזיר.
בקשר לשאלותייך:
1. לא נכנסתי לסוגיה של מה עדיף לדבר יידיש או לשון הקודש. זה דיון בפני עצמו. שאת כל האמת, אני לא מתמצאת בפרטיו. דברתי על העברית של בן יהודה שהיא לא לשון הקודש של התורה. שיש כל מיני דוגמאות לחילון מילים שם או לסתם בורות.
2. אני לא יודעת למה מיה התכוונה אבל אני חושבת שסוג כזה של אנשים קיים גם אצל החרדים וגם אצל דתיים לאומיים.
הכרתי דתיים לאומיים שאני חולקת על השקפתם לגמרי. אבל הם שקועים בתורה. באידיאל. מוותרים על גשמיות בשבילו ונזהרים מתרבות חילונית כמו מנגינות גויות (קאווריות ;-) )
הכרתי גם חרדים שלוקחים שירים מדיסני ושמים עליהם מילים אחרות, שקועים בבגדים ומותגים וכדומה.
וראיתי גם הפוך בשני הצדדים.
מה שכן, נראה לי שאצל דתיים לאומיים לפעמים ההתחברות לתרבות זרה היא חלק מההשקפה . כשאצל חרדים זה קורה יותר מתאווה ולא משיטה.
כך שיש קצת יותר מודעות לבעיתיות שבזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:03 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:08 |
|
| |
נו רידה תפתחי כבר
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 09:11 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 10:04 |
|
| |
אם כבר קשר לדתי לאומי ומזרחי - דעתי האישית היא שפלטיאל צארנן הוא אולי מייצג, מנקודת המבט החרדית הקלאסית, רב מזרחיסט/ ציוני, או אפילו - סליחה, אסתרק - חבדניק: בעל עקרונות, אדם רוחני - אבל עם דעות לא נכונות, שרואים לאיפה הן מובילות. להתווכח עם הרגשות תמיד אי אפשר, כי זה עניין אישי ותלוי נקודת מבט, אבל באמת מעניין אותי עם עוד מישהו הרגיש שהקישור הזה קיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 10:09 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 14:58 |
|
| |
אז: את יוסף דיאילידאן צריך וחובה לשנוא (גדות המניאר כן היה הוכחה!) את יאיר לפיד ושאר משנאי התורה- צריך לשאול רב.
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 15:10 |
|
| |
| אולה_ס כתבה: |  | אם כבר קשר לדתי לאומי ומזרחי - דעתי האישית היא שפלטיאל צארנן הוא אולי מייצג, מנקודת המבט החרדית הקלאסית, רב מזרחיסט/ ציוני, או אפילו - סליחה, אסתרק - חבדניק: בעל עקרונות, אדם רוחני - אבל עם דעות לא נכונות, שרואים לאיפה הן מובילות. להתווכח עם הרגשות תמיד אי אפשר, כי זה עניין אישי ותלוי נקודת מבט, אבל באמת מעניין אותי עם עוד מישהו הרגיש שהקישור הזה קיים. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 15:17 |
|
| |
אני מסכימה עם אולה
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 15:32 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 15:42 |
|
| |
אאאממממאאלללללהההה!!! אבל היא צודקת!!
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 18:20 |
|
| |
חחח אסתרק, עכשיו קישרו ביננו.. אבא שלי יאהב את זה  (הוא ממש אוהב את חב"ד. אנחנו כל הזמן צוחקים איתו שבגלגול הבא הוא חייב להיות חב"דניק..) יאללה מכות  ואני גם מוחה על כבודם של ת"ח. אפשר לחלוק, אפשר לא להסכים, אבל אין זה ראוי לענ"ד לפסול את הדעות השונות (חוץ מכמובן אלה שאין בהם יראת שמים כגון הרפורמים וכו') וכבר נאמר- 70 פנים לתורה. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-16/11/2014 18:24 |
|
| |
| אולה_ס כתבה: |  | אם כבר קשר לדתי לאומי ומזרחי - דעתי האישית היא שפלטיאל צארנן הוא אולי מייצג, מנקודת המבט החרדית הקלאסית, רב מזרחיסט/ ציוני, או אפילו - סליחה, אסתרק - חבדניק: בעל עקרונות, אדם רוחני - אבל עם דעות לא נכונות, שרואים לאיפה הן מובילות. להתווכח עם הרגשות תמיד אי אפשר, כי זה עניין אישי ותלוי נקודת מבט, אבל באמת מעניין אותי עם עוד מישהו הרגיש שהקישור הזה קיים. |
|
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|