בית פורומים ממלכה במבחן

***פלטיאל צארנן***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/11/2014 18:24 לינק ישיר 

שימו לב, ככה בדיוק אנחנו מסתכלים על זה!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 18:32 לינק ישיר 

אז זה בדיוק הבעיה.
שנקודת מבט חרדית קלאסית היא שרב חב"דניק או רב דתי לאומי הוא עם דעות לא נכונות.
יש כאן איזשהו חוסר יכולת להסתכל על דעות נוספות ולומר- אני לא בוחרת בדרך הזו, אבל אין לי בעיה שאחרים ילכו בה- כל עוד זה ע"פ ההלכה כמובן.
ואני למשל, מאמינה מאוד בדרך של רבותיי, אבל אני עדיין מאוד מאוד מעריכה את הרב שטיינמן והרב קנייבסקי וכו' וכו' (וגם הייתי בלוויה של הרב אלישיב, וכן, גם בכיתי כשנודע לי שהוא נפטר)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 18:33 לינק ישיר 

רידה כתבה:

חחח אסתרק, עכשיו קישרו ביננו.. אבא שלי יאהב את זה (הוא ממש אוהב את חב"ד. אנחנו כל הזמן צוחקים איתו שבגלגול הבא הוא חייב להיות חב"דניק..)

יאללה מכות

ואני גם מוחה על כבודם של ת"ח. אפשר לחלוק, אפשר לא להסכים, אבל אין זה ראוי לענ"ד לפסול את הדעות השונות (חוץ מכמובן אלה שאין בהם יראת שמים כגון הרפורמים וכו')
וכבר נאמר- 70 פנים לתורה.

ניחמתני, רידה, ניחמתני

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2014 18:34 לינק ישיר 

רידה כתבה:

אז זה בדיוק הבעיה.
יש כאן איזשהו חוסר יכולת להסתכל על דעות נוספות ולומר- אני לא בוחרת בדרך הזו, אבל אין לי בעיה שאחרים ילכו בה- כל עוד זה ע"פ ההלכה כמובן.
ואני למשל, מאמינה מאוד בדרך של רבותיי, אבל אני עדיין מאוד מאוד מעריכה את הרב שטיינמן והרב קנייבסקי וכו' וכו' (וגם הייתי בלוויה של הרב אלישיב, וכן, גם בכיתי כשנודע לי שהוא נפטר)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2014 18:42 לינק ישיר 

רידה כתב:
אז זה בדיוק הבעיה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

רידה, סולם הערכים שלכם, שונה משלנו, רב דתי לאומי יציב את ערכיו במקום שונה מאשר רב חרדי יציב. רב חבדניק (עם רב חבדניק יש לי פחות בעיה מאשר רב ד"ל) יציב גם סולם ערכים שונה, בגלל זה זה נראה שאנחנו מסכלים עליכם כטועים, כשבעצם זו תמיהה.
ואני לא חושבת שאנחנו מסתכלים עליהם כבעלי דעות לא נכונות, אני בכל אופן, חושבת שרב באשר הוא רב, זה שהם שונים ממני, שימשיכו בדרכם, וכל אחד שימשיך לחשוב שדרכו היא הדרך האמיתית, העיקר שמכוונים לריבונו של עולם. 

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 18:55 לינק ישיר 

רבקוש, את אומרת שאת לא מסתכלת על רב דתי לאומי כבעל דעות לא נכונות, אבל זה בדיוק מה שאולה כתבה ואת הסכמת איתה.

אסתרק, מה זה- הפכתי לדוברת שלך?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 18:59 לינק ישיר 

אני פשוט נאלמתי ונהלמתי ממה שהלך פה, והסברת את זה טוב...

כמה טוב להיות בצד הנכון, אה רידה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/11/2014 18:59 לינק ישיר 

אני מסתכלת עליהם כבעלי דעות שונות, שרואים לאן הם הובילו, ואם ראיתי שהם לא הובילו למקום טוב, אז מסתמא זה דעות לא נכונות......... אבל בעיקרון אני מסתכלת עליהם כבעלי דעות שונות, עד שרואים שהם טעו....

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 20:05 לינק ישיר 

כשאני רואה לאן רבותיהם של בני משפחתי הובילו, אני מבינה שהם לא טעו.. כשאני רואה את בעלי לומד תורה במסירות רבה (כל יום מ8:30 עד 18:30 ומ20:15 עד 22:15 ואח"כ עוד בבית..) אני מבינה שרבותיו לא טעו.
כשאני רואה את שליחי חב"ד הקדושים המוסרים עצמם לקירוב רחוקים ברחבי העולם, אני מבינה שרבותיהם לא טעו.. (אם כבר דוברת של אסתרק אז עד הסוף)

זה שיש שמעוותים את דברי רבותיהם, זה כבר עניין אחר.
זה כמו שתגידי ח"ו שאם רואים שדור המדבר חטא, אז כנראה שרבותיהם (משה ואהרון) טעו.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 20:17 לינק ישיר 

זה לא קשור, רב הד"לים לא לומדים במסירות כמו בעלך. ולחבד אני כבר אמרתי שאין לי איתם ממש בעיה

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 20:28 לינק ישיר 

סליחה???!!!!
את מכירה את הרב יעקב שפירא? הרב זלמן מלמד? הרב אליקים לבנון? הרב יעקב אריאל?
אלה רק רשימה קטנה מרבותינו אשר מוסרים את נפשם על תורת ישראל.
את יודעת כמה בחורי ישיבות ציוניות גבוהות יש? בחורים שלומדים לא פחות בהתמדה מבחורי חרדים? (ואצלם זה מבחירה. לא כי כולם ככה וחייבים)

ואת יודעת מה, בואי נעזוב רגע את בחורי הישיבה הצדיקים שלנו. ניקח לדוגמא את חמי.
חמי עובד לפרנסתו בחברת חשמל. הוא קם כל בוקר בסביבות 5:30 וחוזר הביתה אחה"צ. כל ערב הוא לומד בקביעות דף יומי, ולא תוך חצי שעה כדי לסמן וי. בנוסף, יש לו עוד חברותא קבועה מידי ערב. בשבתות הוא לא ישן צהריים, ורק לומד כל היום. כי זה הזמן שיש לו ללמוד אז הוא חייב לנצל כל רגע.
כמה "בעלי בתים" כאלה את מכירה?

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 21:20 לינק ישיר 

בסדר, לא אמרתי כלום!!!!!!!!!!!
אני מתכוונת לומר שלעומת הציבור החרדי לד"ל יש פחות אברכים. נגיד שלציבור החרדי 85 % הם אברכים, אז לד"ל יש 60%. ואני כמו שאמרתי, חושבת שהעיקר "שיכוון לאביו שבשמיים". לא לאכול אותי חיה, בבקשה!!!

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 21:27 לינק ישיר 

אני מפסיקה לדוש בזה, כל אחד הולך בדרכו ומכבד את הדרך השניה. בשביל מה שנכנס לויכוחים עקרים? אני מכבדת את רוב הציבור הד"ל (אל תסתכלו עליי ככה, יש לי הרבה קרובי משפחה ד"לים!) חוץ מבנט, חבורתו ושאר מהרסי הדת, אני מעריכה את רבני הציבור הד"לי, למרות שאני מתנגדת להשקפתם. כל אחד ודרכו שלו.

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 21:29 לינק ישיר 

אני ממש לא אוכלת אותך, ונראה לי כבר קלטת שאני מאוד מעריכה אותך.
פשוט הפריע לי הזלזול בציבור שלנו ובת"ח שלנו.
זה פשוט בא מתוך הכאב העצום שאני רואה אנשים שמוסרים נפשם על התורה לא פחות מבציבור החרדי, ואח"כ באים ומזלזלים בהם ובתורתם.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/11/2014 21:32 לינק ישיר 

אני לא מזלזלת!!! אלה שלומדים תורה- כל הכבוד להם, הם צדיקים וכנ"ל הרבנים. זה שהדעות שונות זה לא סותר כלום! 
אני מתנגדת באופן נחרץ לד"לים שבשלטון, שכמעט רק מזיקים, בקשר לציבור עצמו, אין לי שום זלזול.

ממלכה במבחן:
או שנהנים מאסתרק,
או שנהנים ממהללאל,
או שלא מבינים בספרים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ***פלטיאל צארנן***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.