בית פורומים ממלכה במבחן

***פלטיאל צארנן***

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/6/2014 17:04 לינק ישיר 

יש משהו שאני עדיין לא מבינה בסיטואציה הנ"ל.
כיום הרוב המוחלט של בחורי הישיבות מגלחים את הזקן, בצורה מותרת כמובן.
ברור שיש משהו מהודר יותר בלא לגלח, והמהדרים - גם לא לגעת.
אבל אם יש אפילו ספק ספיקא שזה עלול לגרום לסכנת חיים - לא מובן מאליו שחייבים לגלח?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/6/2014 17:24 לינק ישיר 

נכון!! נראה לי שלא הבנתם, יוסף הגיע אליו בכוונה עם השאלה הזאת בהתחלה כדי להראות לו כמה הוא מחמיר, ומקפיד קלה כבחמורה. ברור שמותר לגלח זקן גם על הסכנה הכי קטנה שיש זה רק מנהג. ובאמת פלטיאל צארנן היה צדיק אמיתי והוא נפל בפח הזה של הצביעות של דיאלידאן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2014 14:24 לינק ישיר 

צדיק אמיתי לא מוכן לקבל לביתו רוצח - נכבד ככל שיהיה
רק שיהיה ברור: פלטיאל צארנן לא היה צדיק אמיתי
וזה הולך ומתברר לאורך הספור......

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2014 16:38 לינק ישיר 

אולי הוא באמת קראי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/6/2014 18:24 לינק ישיר 

פנרס כתבה:

יש משהו שאני עדיין לא מבינה בסיטואציה הנ"ל.
כיום הרוב המוחלט של בחורי הישיבות מגלחים את הזקן, בצורה מותרת כמובן.
ברור שיש משהו מהודר יותר בלא לגלח, והמהדרים - גם לא לגעת.
אבל אם יש אפילו ספק ספיקא שזה עלול לגרום לסכנת חיים - לא מובן מאליו שחייבים לגלח?

וואו. בחיים לא יצא לי לחשוב על כזה כיוון. אני בטוחה שזה קשור לזה שאני חב"דניקית...
אבא שלי שרת בצבא בחו"ל בתור בחור צעיר, חוזר בתשובה, והסתכלו על הזקן שלו מוזר... המפקד שלו הזמין אותו לעבור איתו על כל הכללים שמותרים ליהודים מטעמי דת, שזקן לא היה אחד מהם... אז אבא שלי סיפר לו איזה סיפור על אבא של הרבי, איך שהוא לא נתן שיגעו לו בזקן בכלא ברוסיה (לא זוכרת פרטים)
ואמר למפקד ברורות: אני את הזקן לא מוריד, גם אם ירצו להרוג אותי על זה.

גם במלחמות שונות בארץ, המגוייסים החב"דיים לא הסכימו אף פעם להוריד את זקניהם עבור המלחמה... וזה למרות פיקוח הנפש שהיה לפעמים בדבר.
גם בשואה ותחת שלטון הקומוניסטים וכדומה יהודים מסרו את הנפש שלהם כדי לא לעבור על גילוח הזקן וכדי להישאר עם המראה היהודי.

אני חושבת שהעניין הוא כזה:
כשאנחנו אוהבים את המצוות, אוהבים לקיים את ציווייו של הבורא ואוהבים את המראה היהודי שלנו, אנחנו לא מחפשים היתרים.

(סתם ככה, על פי עניות דעתי- באותה מידה שיש אפשרות לגלח את הזקן ועדיין לשמור על ההלכה, אפשר גם לגלח את הפאות ולא לעבור על ההלכה)

וכשפלטיאל צארנן מסכים בקלות לוותר על המראה היהודי של חיילי בית דיאלידאן, ומשתמש לשם כך בתירוצי הלכה יבשה (גם הפסק שלו למהללאל שמתיר להרוג את איסתרק היה מבוסס הלכתית! זה נכון שכאשר עם ממליך על עצמו מלך יש לו תוקף כזה, ואז מורד במלכות חייב מיתה.. אתם יודעות מה, עלה לי רעיון:-)) הוא מראה לדיאלידאן ולכוזר כולה מה הכיוון שלו. לא כיוון חיובי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/6/2014 20:50 לינק ישיר 

הדמות שלו כל כך שנויה במחלוקת וקשה להבנה, שהסבירות גבוהה שביוזבד היא תילקח לכיוון ברור יותר.
לדעתי.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2014 22:47 לינק ישיר 

אסתרק - איזו תגובה ארוכה ומפורטת... 
העלית צד שלא חשבתי עליו.
יש הרבה סיפורים על כאלו שמסרו את נפשם על מצוות אפילו שהם לא חייבים ואני לא חושבת שתבעו אותם על כך.
דוד של סבא שלי נפטר כשהיה חייל במלחמת  העולם הראשונה כי התעקש לא לאכול טרף אפילו שכל הרבנים מתירים מפני פיקוח נפש.

איפה יש עוד איזכורים של פלטיאל חוץ מהשאלה של מהללאל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 09:29 לינק ישיר 

האמת?
הקטע של הזקן לא מוכיח על חוסר יראת שמים. אולי הפוך, הוא מראה על חשיבה ישרה ונבונה
כי לסכן חיילים בגלל רומנטיקה... הרי כמו שפינרס הזכירה, זה ממש לא איסור !!!
אולי אם הוא היה אוסר גילוח, הוא היה טועה מבחינה הלכתית. (נקודה לברור - בלי נדר)

מה שכן הזוי, זה הפסק שלו להרוג את איסתרק.

תוקן על ידי יושיוש ב- 25/06/2014 21:07:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 11:35 לינק ישיר 

שאלתי את בעלי על הנושא והוא אמר שהשאלה אם מותר למסור את הנפש על מצווה שאינה מג' העבירות החמורות - זו מחלוקת ראשונים.
אבל להשאיר זקן זה לא מצווה אלא רק מנהג טוב, אז השאלה הרבה יותר חזקה אם בכלל מותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 13:01 לינק ישיר 

בדיוק - השאלה היא לא אם מותר לגלח את הזקן במקרה זה, אלא אם מותר להחמיר ולא לגלח!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 16:46 לינק ישיר 

במחילה, אבל אני חושבת שבעבר לא היה להם את האמצעים הכשרים (וגם היום חלוקות הדעות על כשרותם) לגלח, כך שגילוח אומר לעבור על חמישה (!!) לאווים מהתורה! זה לא "מנהג יפה"...!
וחוצמיזה, שאם כל כך פשוט להתיר את הגילוח הזה, למה הרבנים בכוזר הישנה לא חשבו לרגע בכיוון?!

נשלח מהאנדרואיד שלי

תוקן על ידי אסתרק ב- 23/06/2014 17:08:26

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2014 17:04 לינק ישיר 

זו בדיוק היתה השאלה שלי בתחילת הדיון  - למה היה צריך את פלטיאל בשביל התשובה הזו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/6/2014 17:08 לינק ישיר 

כי הוא נוטה לקראים.
אני אולי לא יודעת להסביר מספיק, אבל אני בטוחה שבכוזר הישנה והטובה לא היו פוסקים ככה.

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2014 19:02 לינק ישיר 

הפצי כתבה:

מה שכן הזוי, זה הפסק שלו להרוג את איסתרק.   

לא בטוח שזה כל כך הזוי.
אני דווקא הייתי בהלם ואחוזת פחד כשראיתי כמה הגיונית התשובה שלו.
אולי כדאי להתבונן גם בעצמנו בהלכות מלכים ברמב"ם כדי להבין את הסיטואציה טוב יותר,
אבל אני יודעת שזה נכון שכוחו של המלך מגיע מהעם. לכן למשל ה' לא הורה למנות מלך עד שבא העם ודרש (שאול).
ולכן מאד הגיוני שיוסף דיאלידאן נחשב מלך עפי הלכה, ולאיסתרק שמורד בו מגיעה מיתה.
אבל כנראה הדברים מורכבים יותר, ויש כמה פרטים שגורמים לשוני בהגדרתו של יוסף.
אתם יודעות מה? נראה לי נפתח על זה אשכול...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-23/6/2014 21:06 לינק ישיר 

אני חושבת שמה גורם לשוני הוא שלא העם הוא זה שהעניק ליוסף את המלוכה. מי שהעניק לו את המלוכה היו חברי המועצה העליונה, ומתוך טעות, כי הם לא ידעו שהוא הבוגד. אם העם היה יודע את האמת, אף אחד לא היה מסכים עם המלוכה שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ממלכה במבחן > ***פלטיאל צארנן***
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 18 19 20 לדף הבא סך הכל 20 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.