|
|
| נשלח ב-23/6/2014 21:08 |
|
| |
ובקשר לזקן- מעניין אם שמעתן פעם שיש דיעות שאיסור גילוח הזקן, בכל דרך שהיא, הוא ממש מדאורייתא.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/6/2014 23:20 |
|
| |
בנוגע למלוכה - כאשר אבשלום מורד בדוד- רוב העם איתו. והוא לא נחשב מלך. כי היה מלך שנמשח קודם- דוד. באופן כללי- מלך שהוא בן של מלך לא צריך משיחה אלא אם כן יש מחלוקת. מלך שאינו בן מלך- חייב משיחה. יש בזה הרבה פרטים בקיצור.
בנוגע לזקן- אכן שמעתי. אצלנו זו נחשבת עבירה ממש לגעת בזקן. אבל אין ספק שבעבר זה היה עוד יותר בעייתי. חוץ מזה- יש כאן עניין של ספק ספיקא. זה לא שהזקן גורם למוות. היו 2 מקרים שבהם חייל תפס בזקן של השני. אם לא יהיה זקן, הוא יתפוס בבגד. להגיד שגילוח הזקן יציל חיים, זה יתכן, אבל אפשרות רחוקה. ולכן בכוזר הישנה לא יפסקו כך.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2014 21:01 |
|
| |
פורום של תלמידות חכמות! אשרי העם שככה לו..:) איזה דיון מרתק, הרבה זמן לא יצא לי ככה לקרוא ולהנות... לגבי הדעות - אני לא חושבת שיש היתר כל כך גדול וגורף להתיר גילוח זקן. זה אומנם לא דוחה פיקוח נפש, אם ח"ו יש חשש לפיקוח נפש - אז כנראה שמותר. אבל ככה, לתת היתר גורף שכולם יגזרו??? בלי לחשוב, בלי להרהר. בלי כלום... וההיתר להרוג את איסתרק הוא לדעתי לא פחות מטיפשי. ויקוואל כתבה את הדברים, אבל אני רוצה לחדד קצת - העם ממש לא העמיד את יוסף למלך!!! לא הוא בחר בו!!! אפשר לומר שגם המוצעה העליונה הכתירה אותו למלך בלי ברירה, לא הי'ה מלך אחר, והוא הי'ה האפשרות היחידה, גם אם לא ממש התלהבו ממנו. וכל מי שהי'ה בעל מעט דעה ידע להיזהר מהאישיות הרב גונית הזו...
|
|
| נשלח ב-10/7/2014 08:28 |
|
| |
בנוגע לזקן. דיברתי עם תלמיד חכם אחד על זה ולמעשה ברגע שיש חשש פיקוח נפש אין כאן שאלה אם מותר לגלח ומותר אף בתער, אם אין דרך אחרת!
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2014 10:45 |
|
| |
כי פיקוח נפש דוחה הכל. לא רק זקן. לא צריך להיות תלמיד חכם בשביל זה. אבל צריך לדעת להגדיר מה זה פיקוח נפש. העובדה שחייל אחד נהרג על ידי תפיסה בזקן לא אומרת שזקן מסכן חיים ולא הופכת את גילוח הזקן לפיקוח נפש באופן גורף.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2014 21:03 |
|
| |
בצה"ל יש חיילים קרביים עם זקן של ממש? מעניין...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/7/2014 21:42 |
|
| |
כן. מכירה אישית. טייסים קצת בעיה. מכירה מקרוב בלגן שהיה על זה ובסוף אושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 09:25 |
|
| |
מה שרציתי לחדש, זה שגם ספק פיקוח נפש דוחה לעיתים אפילו איסורי תורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 13:13 |
|
| |
גם נכון. ועדיין צריך להגדיר מהו ספק פיקוח נפש.
לדוגמא- אדם מבוגר נפל במדרגות, חטף מכה רצינית בראש ומת בעקבות הנפילה. למחרת זה קרה שוב.
האם מעכשיו ירידה במדרגות נחשבת ל"ספק פיקוח נפש" ואסורה?
זה מקרה קל מאוד.
מקרה קיצוני שנשמע יותר "ספק פיקוח נפש" ואני לא יודעת מה הפסק ההלכתי, אבל:
שבת. נשמעת אזעקה, את ליד מרחב מוגן אבל הכניסה לשם ע"י חילול שבת בפתיחת דלת חשמלית.
יתכן מאוד שמותר, ספק פיקוח נפש. אבל את מסכימה איתי שיש כאן שאלה לרב? שלא תמיד אנחנו יכולים להגדיר מהו מצב של "ספק פיקוח נפש?
אישית, אם רב לא היה פוסק לי אחרת, הייתי מחפשת מקום הכי מוגן ללא חילול שבת, או יורת למקום נמוך ושוכבת עם ידיים על הראש. אבל לא הייתי נכנסת.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/7/2014 22:26 |
|
| |
כוזרית! איזה יפה!! אהבתי את דקות האבחנה שלך, ואת המקרה המלחיץ - היתי אומרת - שנתת עם המרחב מוגן באמת יש פה שאלה.. למרות שפיקוח נפש הוא דוחה זה ברור, אבל בכ"א כמעט תמיד עושים כניסה נוספת שמותתרת לשימוש בשבת... אהבתי את הדיוק.. יפה מאד!
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 14:29 |
|
| |
רק רוצה להעיר משהו שלא הוזכר פה- להזכירכם, יוסף הולך אל פלטיאל צארנן דווקא, משום שהוא נחשד בעבר בשייכותו לקראים. זה שהוא סגפן, לא אומר שהוא ירא שמים אמיתי, וזה שהוא מבין למה יוסף פונה דווקא אליו, מראה על חוכמתו. אבל עדיין, ייתכן ובאמת הוא קראי, או לפחות קרוב אליהם. ואם כך, הוא אינו ירא שמים וככל הנראה מעוניין לבצע את התפקיד שהוטל עליו בצורה שיוסף רוצה. עניין זה מסביר את פסקי הדין שלו...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 15:07 |
|
| |
נכון
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:13 |
|
| |
כמדומני שיוסף טעה ברב. כשהוא ראה את פלטיאל משהו לא הסתדר לו אבל הוא לא יכל לרדת מהעץ. הרב שהוא חיפש היה מוכר יותר כמדומני. אבל כן, גם הוא נחשד בכך. אבל הוא לא היה קראי. היתה לו נטיה מסוימת לדעות שגם להם יש. אב לא בכל עניין והוא לא חולק מהקבוצה הזו. הוא אדם אכפתי, ירא שמיים בהסתכלות שלו. אבל פרוש ומוזר קצת ולכן טועה. לא מכירות אנשים כאלו שרוצים לעשות טוב ויש להם ריחוף מסוים, מנותקים קצת מהקרקע, והמצוות שלהם מושפעות מזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 16:44 |
|
| |
נכון שבהתחלה הוא טעה אבל אח"כ הוא אמר: זה הרב שחיפשתי! אז גם מלכתחילה הוא רצה רב בסגנון הזה, ואתם בודאי מכירים את הסגנון של דיאילידאן וכנראה "הרב" (הוספתי מרכאות, כי אם זה מה שדיאילידאן בחר אז זה גרוע) פלטיאל מתאים לסגנון של יוסף!
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 20:47 |
|
| |
כוזרית, מי אמר שהוא טעה? איפה זה כתוב? כמדומני שיוסף רואה את פלטיאל, וכשהוא רואה לפניו איש סגפן כזה הוא ישר חושב- כנראה איש כזה לא יכול להיות שייך לעדת הקראים. אז הוא ישר חושב שאולי יש עוד פלטיאל צארנן. אבל לא בטוח שהוא טעה. יכול להיות שזה אותו אחד, ופשוט החיצוניות הטעתה אותו. חוץ מזה, פלטיאל לא אומר לפני כן לאשתו שיוסף מגיע אליו בגלל החשדות ההם? משמע שאכן, בו חשדו. וכנראה לא סתם חשדו בו... לדעתי אולי יש בו יראת שמים מסויימת, אבל בדיוק כמו אצל הקראים- כל ההסתכלות שלו על ההלכה מעוותת...
|
|
|
|
|