|
|
| נשלח ב-7/10/2014 21:35 |
|
| |
אבל מה שמפריע לי זה שפלטיאל הבין שהמלך ירצה להטות את הפסקים של הרב לפי הצרכים של המלך וחשש מכך ובכל זאת נפל למלכודת היתכן?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 22:14 |
|
| |
כן! כנראה הוא חשש כלפי חוץ אבל בתוך עצמו הכסף סינוור אותו (הוא יודע שאם לא יפסוק איך שדיאילידן רוצה יפטרו אותו מהמשרה של הרב הראשי) "שוחד יעוור עיני חכמים"
|
|
|
|
| נשלח ב-7/10/2014 23:57 |
|
| |
יפה! אולי זאת הנקודה! שהיא באה להראות עד כמה הכסף יכול להטות דעות...
אבל לדעתי לא משתמע שהוא באמת חשש. לדעתי הוא אומר שלכן יוסף בא אליו, אבל זה לא באמת מפריע לו.. הוא משתלב מהר מידי בתוך התכנית, ומשתף פעולה בקלות רבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 00:21 |
|
| |
אין לי את הספר כדי לצטט במדויק אבל יש שם כמה משפטים חזקים בהם הוא לא מבין למה דוקא הוא ומביע את חששו מכך שהכסף יסנוור אותו
ובלי שום קשר היה לי מאוד כיף להתרגש עם אשתו אחרי כל השנים של העוני והפשטות
|
|
|
|
| נשלח ב-8/10/2014 12:45 |
|
| |
אני דווקא חושב שרב שהולך ללמד רק בשביל הכסף עדיף לא לקחת אותו. כי ברגע שיראה סכנה לכספו יפסוק בדין שגוי.
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2014 22:13 |
|
| |
אני חושבת שהוא (חוץ מהמוזרות שלו) פשוט פחדן... ותכלס מפחיד להתעסק עם דיאלידאן
|
|
|
|
| נשלח ב-13/10/2014 12:04 |
|
| |
חחחח
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 13:26 |
|
| |
אתמול קראתי שוב את הקטע שמכתירים אותו לרב, ועם כל התרוצים שיש כאן, על השוחד וכו' , עדיין זה ממש ממש תמוה, לפני שהוא מתמנה הוא מבין מה הולך לקרות ואחר כך הוא פוסק בשוויון נפש למהללאל שזו מצוה להרוג את איסתרק, איך זה יכול להיות?? וגם יש קטע מוזר, הוא אומר לשאה שרק בזכותה הוא לא בורסקאי, ולעומת זאת היא דרשה שיבטיח לה לא לדחות את ההצעה הבאה שתגיע אליו, איך זה מסתדר?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 15:04 |
|
| |
את צודקת, אחרי שגם אני קראתי את זה שוב, גם אני תהיתי.
הדבר היחיד שעלה לי, זה ההנהגות המוזרות שלו שדומות לקראים.. מה שאולי מראה שאין בליבו יראת שמים אמיתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 19:45 |
|
| |
כנראה, אבל הוא אומר לאשתו על זה שהעלילו עליו שהוא קראי, אז מה הולך פה?
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 20:49 |
|
| |
כשאני קראתי על דמותו של הרב בספר הבנתי את האישיות שלו כך: הוא אדם גדול מאד שנאמן לעקרונות שבהם הוא מאמין. כל הפסיקות שהוא פסק ליוסף דיאלידאן ,על אף שנראה שהם התאימו לאינטרסים של יוסף (ואני יודעת שיש פה כאלה שיתמרמרו על כך),הם היו בעצם לפי ההלכה ללא שום ספק!!!(ויש הסבר לכל אחת מהם למי שמעוניינת..) הבעיה מתחילה כאן: לפעמים בזמנים קשים הקב"ה דורש מאיתנו יותר,כלומר אם בזמן אחר הפסיקה של הרב לגבי הזקן וכו' הייתה נכונה וכשרה לפי כל הדעות, בתקופה שמתוארת בספר,שבה יש מלחמה על החומר והרוח,וצריך לחזק את ניצחון הרוח-אז הנכון והכשר כבר לא מספיקים ויש לנהוג לפנים משורת הדין("קדש עצמך במותר לך") וזו הייתה השגיאה של הרב,ובגלל שהוא פסק לקולה(על אף שזה היה נכון)דמותו נתפסה לנו כלא ראויה.. כפי שראיתן הספרים האלה בהחלט היוו לי ספרי מוסר וסיפקו לי המון חומר למחשבה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 20:56 |
|
| |
יש את העניין שבזמן שמד, צריך למסור את הנפש גם על עבירות שהם לא מהג' החמורות, אז זה הדין גם לכאן, חוץ מזה, אסור לו היה להרוג את איסתרק אלא הוא צריך להרוג את דיאילדאן, רוב העם אחרי איסתרק! והמלכות שלו בכל המובנים
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 20:58 |
|
| |
פלטיאל אומר לאשתו: "הוא פונה אלי בגלל השמועות ההן שפירסמו אותי" הוא לא אומר שום דבר על עלילות שווא. ולדעתי, מה שניתן להבין מבין השורות, הן כשיוסף מדבר עליו והן בסצנות שהוא מופיע בהם, הוא כנראה באמת אדם עם הנהגות מוזרות- שחלקן דומות לאלו של הקראים. לכן ייתכן שאין בליבו יראת שמים אמיתית, והחששות שהוא מביע הן סתם כלפי חוץ..
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 21:02 |
|
| |
אבל זה נראה כאילו הוא נפגע מזה שחשדו בו.
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 21:26 |
|
| |
בטקסט לא רואים דבר כזה. המשפט שהבאתי לך הוא ציטוט מדוייק, ומעבר לזה לא רואים איזכור של פגיעה או משהו כזה (בדקתי עכשיו). הדבר היחיד שרואים זה חשש ממה שדיאלידאן רוצה ממנו.
לאה, קצת קשה לי עם הפרשנות שלך, כי רואים שהגדולים והצדיקים באמת, שיש בהם יראת שמים אמיתית לא הלכו עם דיאלידאן. הרי הוא מצהיר בפירוש שהוא מאמין בעבודת ה' יותר פתוחה, פחות מחמירה. כל העם יותר מה גישתו של דיאלידאן ליהדות (ועוד אחרי ההתנצחות שלו עם איסתרק על גדת המניאר). אז קשה לומר שפלטיאל הוא באמת ירא שמים ואדם כ"כ גדול.
|
|
|
|
|