|
|
| נשלח ב-12/11/2014 23:54 |
|
| |
במה אני מסתכנת? שאני אשקול את צעדי פשוט
|
|
|
|
| נשלח ב-12/11/2014 23:59 |
|
| |
תמשיכו לריב עליי...אני מאושרת.... שירו צריך מוח של איינשטן בשביל להשוות אנגלית לטורקית!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 10:15 |
|
| |
תראו, יכול להיות שפספסתי חלק מהארבע דפים שהספקתם להוסיף מאז שכתבתי את תמיהתי על פלטיאל... אבל ממה שאני מבינה , אתן כותבות שהוא אדם גדול שרואה את המציאות בצורה אחרת ופוסק פסיקות שנכונות על פי ההלכה, אבל אפילו אם ניקח את התאור על הזקן , הוא לא שואל כמה חיילים נהרגו בגלל הזקן , לא בודק שום פרט, מיד מוציא מתחת ידו את הפסק שדיאלידאן רוצה. זה ממש מוזר, ולא מתאים לאף גדול בתורה , לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 10:25 |
|
| |
לאה אין לי בעיה שתדבי באנגלית אבל יש לי כן בעיה כשאת מדברת במילים שנשמעות טורקית, ז"א לא מובנות. אלרנן, את צודקת, אבל זה בדיוק הענין שלאה אמרה, אין לו יר"ש. כשיש לבן אדם יראת שמים לא כל מה שמותר מותר, אצלו- בלגלח זקן יש בעיה? לא! אז מה זה משנה כמה אנשים? למה? וכל זה... כל עוד אין בעיה מלכתחילה אז ככה זה.
|
| נשלח ב-13/11/2014 10:30 |
|
| |
אבל אם אין לו יראת שמים, למה הוא חשש מפנייתו של דיאלידאן? למה הוא לא שמח כמו אשתו?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 10:34 |
|
| |
שאלה טובה, לא חשבתי עליה. אבל בא נאמר שאפשר: 1. הוא מפחד ממשהו קצת אחר ממה שלכולנו עולה בראש ואני לא יודעת מהו. 2. יש לו כן טיפונת של יר"ש ולא רוצה להכשיל אחרים בדברים אסורים וברגע שהוא התחיל לעבוד עם דיאלידן כל טיפה של יר"ש שהיתה בו התנדפה, מציאות שאחרי זה הוא גם התיר את האסור (או שגם זה לא, יכול להיות שזה שהוא התיר למהללאל להרוג את איסתרק היה מבחינת מורד במלכות.)
|
| נשלח ב-13/11/2014 10:38 |
|
| |
אם זו היתה סופרת אחרת , הייתי אומרת שהיא מנסה להראות כמה הכסף מעוור עיני חכמים וכו', אבל למיה ממש לא מתאים לקחת דמות סגפנית, רצינית, למדנית ולהפוך אותה בין לילה לאדם שפוסק דיני נפשות מוזרים בלי להניד עפעף. זה מלאכותי מדי. יכול להיות שנבין יותר כשסוף סוף נזכה לקרוא את יוזבד...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 10:45 |
|
| |
לא הכסף, הענין כאן זה לא הכסף אלא יוסף דיאלידן שהצליח לשבות אותו. היא לא הפכה אותו בין לילה, כי בהתחלה הוא פסק לפי מה שהוא טען שזה ההלכה, ואם הוא באמת היה נוטה לקראות אז זה אולי קצת מובן... יכול להית.
|
| נשלח ב-13/11/2014 11:26 |
|
| |
אני מבינה מה שאת מסבירה, ועדיין כשקוראים את הקטע הוא לא מסתדר עם המציאות (שאני מכירה בכ"א) אבל נראה לי שחפרנו עליו כבר מספיק, לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 14:36 |
|
| |
אכן...אלרנן-אני כן ממליצה לך לקרוא את הדיון שלנו,אולי הוא בכל זאת יענה לך על התמיהות....
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 15:29 |
|
| |
את לא צודקת, אין אדם שלא יודע מה המניעים שלו, זה כמו שאני יגיד שאני עצבנית אבל אני לא יודעת אם זה בגלל שאני רעבה.
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 15:33 |
|
| |
למי ועל מי את מדברת??
|
| נשלח ב-13/11/2014 15:35 |
|
| |
אני מתכוונת למהללו.
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/11/2014 15:37 |
|
| |
את באמת תמיד יודעת מה המניעים של כל פעולה שאת עושה??
|
| נשלח ב-13/11/2014 15:40 |
|
| |
לא ברמה כזאת, אבל אני יודעת שאני כועסת עליה- כי אני מקנאה בה, אני מתקרבת להיא- כי בא לי שיסתכלו עלי... (לא דוגמאות אמיתיות, אני לא כזאת...)
או שלא מבינים בספרים!!!
|
|
|
|
|