| נשלח ב-28/4/2014 13:45 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | ככל שבחורה מתבגרת מבחר הבחורים בשבילה מצטמצם, כי היא מתחתנת 'למעלה', עם בחורים מבוגרים ממנה. לעומת זאת אצל בחורים ככל שהוא מתבגר המבחר גדל, כי מחזורים נוספים של בנות נכנסים לגיל השידוכים. בחור יכול להתחתן 'למטה' עם בחורה צעירה ממנו בחמש או שש שנים בלי להיחשב חריג כמעט בכלל.
כל זאת בצורה כללית, ובתוספת ההסתייגויות הידועות. |
|
בס"ד
בדיוק וזה כ"כ מתסכל אותי...גם הצעות לא משו וכמה שהגיל עולה ההצעות עוד יותר לא משו/=...נמאס לי!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 14:59 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  | | ככל שבחורה מתבגרת מבחר הבחורים בשבילה מצטמצם, כי היא מתחתנת 'למעלה', עם בחורים מבוגרים ממנה. לעומת זאת אצל בחורים ככל שהוא מתבגר המבחר גדל, כי מחזורים נוספים של בנות נכנסים לגיל השידוכים. בחור יכול להתחתן 'למטה' עם בחורה צעירה ממנו בחמש או שש שנים בלי להיחשב חריג כמעט בכלל. כל זאת בצורה כללית, ובתוספת ההסתייגויות הידועות. זאת תיאוריה נחמדה אבל אם מספר הבנים כמספר הבנות זה לא מתרץ כלום..(אלא אם הבנות נכנסות לשידוכים בגיל יותר מוקדם מבנים) |
|
יש צדק בדבריך, אך הדיון הזה עקר כל עוד איננו מגדירים איזה הבדל בין בנים לבנות אנו מחפשים.
ההגיון תומך בטענך שלא אמור להיות הבדל אובייקטיבי בין בנים לבנות בשידוכים, כי:
- עד כמה שידוע לי, אחוז הילודה דומה, כך שהטענה שיש יותר בנות אינה נכונה. - סביר להניח שאין הבדל משמעותי בין מספר הבנים למספר הבנות בקרב הרווקים שנתקעו עד גיל 30. זאת מאחר שכל בחור מתחתן עם בחורה (בהנחה שמספר היוצאים בשאלה או העוברים לחוג אחר הוא זניח). - האם תקופת השידוכים של בנות אורכת יותר זמן בממוצע? האם בנות נשללות יותר? אלו שאלות שספק אם מישהו יוכל לתת עליהן תשובה.
אני חושב שאם אכן קיים קושי רב יותר אצל בנות, הרי שזהו קושי סובייקטיבי. כלומר, זה לא שבנות מתחתנות פחות, או יוצאות יותר או מקבלות יותר שלילות, אלא שבנות נתונות תחת לחץ גדול יותר. אולי מופעל עליהן יותר לחץ חיצוני, אולי ההורים מודאגים יותר מבתם הרווקה והדאגה מחלחלת, אולי העובדה שבנים גרים בישיבה עם חברים גורם להם להרגיש טוב יותר ברווקות. ואולי הרצון של בנות להתחתן גדול יותר משל בנים, ולכן ה'סכנה' ברווקות גדולה יותר.
מכל מקום העובדה שבנים מתחתנים עם קטנות מהם, ובנות - עם גדולים מהן, יכולה גם היא לתרום ל'עקת השידוכים' של בנות ישראל.
תוקן על ידי והרוח_תשוב ב- 28/04/2014 15:00:50
תוקן על ידי והרוח_תשוב ב- 28/04/2014 15:01:53
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:09 |
|
| |
*אפשרות נוספת היא שאולי באמת יש יותר בנות רווקות, והבנים שכביכול 'היו אמורים להתחתן איתן', התחתנו עם צעירות יותר. וכך בכל דור ודור אנו לוקחים צעירות יותר לכלותינו, ואנו בעצם במצב של גירעון הולך וגובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:11 |
|
| |
בס"ד
בדיוק ולכן צריך להפסיק ללדת בנות(=.........
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:21 |
|
| |
| והרוח_תשוב כתב: |  | *אפשרות נוספת היא שאולי באמת יש יותר בנות רווקות, והבנים שכביכול 'היו אמורים להתחתן איתן', התחתנו עם צעירות יותר. וכך בכל דור ודור אנו לוקחים צעירות יותר לכלותינו, ואנו בעצם במצב של גירעון הולך וגובר. |
|
הפוך, זה גורם שיש פחות בנות רווקות כי הן כבר התחתנו עם המבוגרים מהם. כי אם אין גדיות, תיישות מנין? נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:43 |
|
| |
בס"ד אויש עם השכל שלכם אפשר להתאבד מרוב ייאוש.....מזל שיש אמונה היום ש40יום לפני יצירת הוולד החליטו כבר מי יהיה שלי...ככה אפשר לישון בשקט לפחות
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:45 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 16:06 |
|
| |
| אדם_ה1 כתב: |  |
אשרי המאמין(ה)...  |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 16:07 |
|
| |
| חייכנית770 כתבה: |  | בס"ד
בדיוק ולכן צריך להפסיק ללדת בנות(=......... |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 16:16 |
|
| |
| חייכנית770 כתב: |  | בס"ד אויש עם השכל שלכם אפשר להתאבד מרוב ייאוש.....מזל שיש אמונה היום ש40יום לפני יצירת הוולד החליטו כבר מי יהיה שלי...ככה אפשר לישון בשקט לפחות |
|
האם אמונה זו משפיעה על ההתנהלות שלך בשידוכים ? האם היא משנה במשהו את שיקול דעתך או את החלטותייך לגבי בחור זה או אחר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 12:16 |
|
| |
בס"ד
מה עכשיו גם נהפכתי לעכבר מעבדה בבדיקת מצבי לחץ מצטבר?
האמונה משפיעה על הרוגע שלי ועל הבריאות שלי ושמחת חיי...(ורק לשם השוואה: לרגע שהאמונה נאבדת לי ,אני נכנסת לעצבות שמשפיעה ישירות על חולשה בכל גופי...) בקשר לשיקול דעת:כן-יותר קל לי להגיד "לא" לבחור שלא מתאים לי רוחנית/במידות,כי אני מאמינה שה' ידאג לי לבחור מתאים,כי אין מצב שה' רוצה שאתחתן ללא שמחה להגיד "כן"...רק בגלל נתון סטטיסטי מדכא...
|
|
|
|
|