בית פורומים עצור כאן חושבים

בין תורה משמיים לשוטה של ר' חיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/4/2014 23:57 לינק ישיר 

מיימוני כתב:

אילו היית נולד קניבל, האם היית מעלה בדעתך שלא יפה לאכול בשר אדם?

אני חושב שבוודאי אחרת מה בין חיה לבין האדם ?
אני מסכים שהרגל וחינוך עושה אותנו דוגמטיים אבל בשביל זה יש חינוך תורני ותלמודי לא להיות דוגמטיים בשום מוסכמה אנושית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:02 לינק ישיר 

מיימוני האם נוצרי או בן כל דת אחרת היה עונה תשובה שונה מזאת ? כמובן שטענה זו אינה הוכחה לכלום אלא שהיא מועילה לצחוק על עצמנו קצת על תחושת הזכות של הולדתנו במקום הנכון. ולגוףהענין, עם יד על הלב, אילו ... האם לא היית טוען אחרת ?

תוקן על ידי oפקן ב- 28/04/2014 00:04:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:06 לינק ישיר 

בהמשך לדברי אריאל יש לצטט את דברי רדצ"ה בהקדמה לפי' ס"כ "איני אוביקטיבי, אבל אשתמש בטיעונים המחייבים את האובייקטיבי ושאינו אובייקטיבי כאחד", כל זמן שיש טיעון טוב אין נפ"מ אם יש נגיעות, ואם אין טיעון טוב גם אין נפ"מ..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:14 לינק ישיר 

זה בהחלט יתכן, אלא שהמבחן לכך יהיה אם הטיעון יתקבל מהעבר השני, בינתיים כנראה שזה לא עבד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:16 לינק ישיר 

ספקן, אתייחס גם אני לדבריך: אילו הייתי נולד נוצרי וכו' חלילה, איני יודע מה הייתי עושה או אם בכלל היה לי קשר לדת. אבל אם הייתי מנסה לחפש את המשמעות של החיים, מחפש אחר אלוקים, דת האמת (לו יש כזאת) אז הייתי מיד בוחן את הטענות של הדתות השונות כאשר אני נותן עדיפות לדתות המוכרות והידועות. כמובן שמחקירה שכלית שכזאת הייתי מעלה את התוצאה הברורה: היהדות היא דת האמת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:17 לינק ישיר 

העבר השני לא יכול להיות מבחן הוגן אלא על דרך החיוב . לא על דרך השלילה. (כיון שגם הוא נוגע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:17 לינק ישיר 

למה המבחן הוא העבר השני, מה לו אין נגיעות? כל אדם צריך לחשוב מה מהווה מבחן עבורו ולפי זה להחליט. והנגיעות מאד עוזרות, כי כך גם אם הטיעון לא יעבור את המבחן לא נורא..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:18 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:
אין בה האלהת אדם, אין בה האלהת מתים... אין בדת ישראל אפותיאוזה אין חצאי אלים. אין תערובות של זרע אלהים וזרע בני אדם. אין גיבורים ומלכים בני אלהים או יונקי שדי אלות... אין דת ישראל יודעת מאכל אלהים ומשקה אלהים,

ומה עם בני האלוקים, הנפילים (לפי הפשט הפשוט)
ומה עם חנוך שאיננו כי לקח אותו אלקים (לפי הפשט הלא פשוט)
ואליהו שעלה בסערה (ואשתו שאיננה אלמנה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:21 לינק ישיר 

לאמור, כל אלו הם מלאכים. היהדות מלאה מיתולוגיות על הנעשה בשמים אבל ריקה מכל סיפור על קורות האלוקים. עלילות אלוקים המופיעות בתורה הן תולדות האינטראקציה שלו עם העולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:24 לינק ישיר 

אריאל דבריך היו נכונים אילו היתה הוכחה אובייקטיבית ברורה, אז באמת לא היה נידון כלל על הנטיה הטבעית שלנו לתחושת הזכות שנולדנו במקום הנכון, הבעיה היא עם הטיעונים מהסוג הסובייקטיבי שמובאים תמיד, כאן הנטיה הזו מהווה אכן בעיה קשה, כך שפשוט שכל דורש אמת יעשה הכל שלא לערב במחקרו שום נטיהה מהסוג הזה.

תוקן על ידי oפקן ב- 28/04/2014 00:30:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:28 לינק ישיר 

כמו שאמר אריאל הטיעונים מהסוג הסוביקטיבי חסרי ערך מעיקרם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:29 לינק ישיר 

קדיש זה לגמרי במקרה שזה כמעט לא קורה בעולם, או שאין דורשי אמת או שמראש כולם משוכנעים שאילו הם היו נולדים במקום אחר היו מגיעים מתוך חקירתם לאמת שהם נולדו בה, האמת שבעיניי שתי התיאוריות אינן אלא אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:29 לינק ישיר 

אריאל

ההבדל בעניין הזה בינינו לבין הנוצרים אם כן הוא רק בדומיננטיות שאנחנו נותנים בדת שלנו למושג - בני אלוקים וכדו',
שהרי גם הם לא מתארים את חייו של האל עצמו אלא של שליחו/ בנו
רק שהם מעמידים את בן האלוקים עפ"ל במרכז, ואצלינו הם משחקים רק תפקידי משנה.
האם ההבדל כל כך משמעותי?
כלומר אחרי שאנחנו מניחים שהדבר הזה קיים, מה זה כבר משנהעד כמה רחוק הולכים עם זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:33 לינק ישיר 

ניתן לדרג זאת בשלוש רמות: א) טיעון אובייקטיבי מוחלט. (לדוגמא אם אב באמת לא היה משקר לבנו) כאן אין כל עניין במצבו של הטוען. ב) טיעון אובייקטיבי שאינו מוחלט. (הטיעונים שהובאו פה כגון המשקל הכולל של הראיות או התער של אוקאם) במקרה כזה תהיה ריעותא אם הטוען נוגע בדבר, עדיין יש לבחון את הטיעון לגופו. ג) טיעון סובייקטיבי. (כגון דברי מיימוני על החוויות היהודיות) לטיעון כזה אין כל ערך במקרה של נגיעות. ומשכך אין לו ערך בשום מקרה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:34 לינק ישיר 

לאמר כתב:
אין בה האלהת אדם, אין בה האלהת מתים... אין בדת ישראל אפותיאוזה אין חצאי אלים. אין תערובות של זרע אלהים וזרע בני אדם. אין גיבורים ומלכים בני אלהים או יונקי שדי אלות... אין דת ישראל יודעת מאכל אלהים ומשקה אלהים,

ומה עם בני האלוקים, הנפילים (לפי הפשט הפשוט)
ומה עם חנוך שאיננו כי לקח אותו אלקים (לפי הפשט הלא פשוט)
ואליהו שעלה בסערה (ואשתו שאיננה אלמנה)

לא הבנתי, אפילו לפי שיטתך (שאתה יודע שהיא לא מחייבת כלל בפרשנות המקראית בנוגע לדמויות שהזכרת), מי בדת ישראל בדיוק העלה אותם לדרגת אלוה?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין תורה משמיים לשוטה של ר' חיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.