בית פורומים עצור כאן חושבים

בין תורה משמיים לשוטה של ר' חיים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2014 00:39 לינק ישיר 

פוגמישו כתב:
לא הבנתי, אפילו לפי שיטתך (שאתה יודע שהיא לא מחייבת כלל בפרשנות המקראית בנוגע לדמויות שהזכרת), מי בדת ישראל בדיוק העלה אותם לדרגת אלוה?

בן האלוקים המדובר הוא גם כן רק בן האלוקים ולא אלוקים עצמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:41 לינק ישיר 

אני חושב שקויפמן הקביל את היהדות לדתות העולם העתיק. אשר לנצרות, ישו בעיניהם אינו רק בן הא-ל כי אם האל עצמו. (יתכן שהאיסלם דומה ליהדות בנושא עלילות הא-ל, אין לי מושג.) יש הבדל של שמים וארץ בין סיפורים מיתולוגיים על כל יצורי העולם, נעלים או נחותים, לבין סיפורים מיתולוגיים על האלוקים. אין מכאן, כמובן, כל ראיה לנכונות היהדות יותר מהנצרות או מדת כנען.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:43 לינק ישיר 

מקובל עלי רק אוסיף,שבעיניי שעת לידתה של החשיבה הביקורתית אצל האדם הוא הרגע הזה שבו אדם שואל את עצמו ״אילו הייתי נולד שם ...״, זהו רגע מכונן שיש את לפניו ולאחריו, שום דבר אינינו עוד כמו קודם, לכן כל טיעון שבא לפני הרגע הזה ובלעדיו הוא בעיניי חסר ערך כמעט. אין ספק שהרבה מלחמות היו נמנעות לו הרגע הזה היה נחלתו של כל אדם עלי אדמות.

תוקן על ידי oפקן ב- 28/04/2014 00:52:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:49 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אשר לנצרות, ישו בעיניהם אינו רק בן הא-ל כי אם האל עצמו.

להבנתי, כוונת הדברים הוא רק לתיאור פן אחד באל האחד דוגמת וראית את אחוריי (להבדיל)
ולא שהוא עצמו חלק מהאל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 00:55 לינק ישיר 

לאמר כתב:
לא הבנתי, אפילו לפי שיטתך (שאתה יודע שהיא לא מחייבת כלל בפרשנות המקראית בנוגע לדמויות שהזכרת), מי בדת ישראל בדיוק העלה אותם לדרגת אלוה?

בן האלוקים המדובר הוא גם כן רק בן האלוקים ולא אלוקים עצמו

'אלוהים' במקרא הוא שם משותף, גם משה רבנו מכונה בתואר הזה (=נתתיך אלוהים לפרעה), גם דיינים מכונים במקרא אלוהים, כך שאין להביא ראיה מעניין השם, וכבר כתבו מפרשים רבים כי 'בני האלוהים' בבראשית הוא מלשון בני המושלים, ומתאים העניין בדיוק לתקופה שקדמה למבול, לאור ההתפתחות הטכנולוגית המתוארת בפרק ד', על גילוי המוסיקה, והברזל, וביותם של בע"ח, ויצירתה של חברה מעמדית. בכל אופן, גם לשיטת אלו שמפרשים שמדובר במלאכים (על בסיס מה שנאמר באיוב על המלאכים: ויבואו בני האלוהים להתייצב על ה', ויבוא גם השטן בתוכם), לא ראיתי מי שהעלה אותם לדרגת אלוה, שכן גם מלאכים הם ברואים, ולמיטב ידיעתי אף אחד בדת ישראל לא חשב/חושב אחרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-28/4/2014 01:01 לינק ישיר 

אני מסכם את דעתי בכמה מילים פשוטות.

כל דת = עבודה זרה ולכן אנו בגלות אלפי שנים. 
כל אלוהות = עבודה זרה ולכן אנו בגלות אלפי שנים.

כל מי שדרש דת קיבל דת.
כל מי שדרש אלוהות קיבל אלוהות.
כל מי שדרש עבודת אלילים קיבל את בית המקדש.
כי פשוט ההורים לא ידעו מה לעשות עם ילדיהם שפשוט דרשו זאת. (בן סורר כבר בוטל כנראה)

אבל אחרי שגדלתם, אפשר לומר לכם שהכל שקר וכזב.
ואלה שרוצים להמשיך לאחוז בקרני המזבח  רוצים דבר אחד, לשלול ממך את חירותך ואת הטבע. רוצים לשלוט בך ולכן מגייסים את התורה ואת האלוהים את הנאורות ואת מי\מה לא בעצם ?
הם רוצים אותכם מרובעים, כאלה ילד טוב ירושלים. העיקר שהם ישלטו בכם ובצאצאיכם ובקנייניכם.
האם יש להם מיזה משהו ? כמובן שלא הרי הם גם חסרים את כל מה שהם שוללים ממך. אבל רשעים אמרים בדרך כלל, שטוב לי להיות עיוור העיקר שגם אתה תהיה עיוור.
קחו למשל את המחמירים (בפומבי כמובן), מי  נותן להם את הכוח להיות מחמירים ? הרשע ! הידיעה שהחומרה שלי תכפה על כולכם להיות מחמירים ? אין לך הנאה יותר גדולה מיזה !! הרשעות היא הנותן להם כוח לעשות חיל.

לסיכום: תעשה מה שבא לך אתה בן חורין ואין עליך שום סמכות עליונה ובוודאי אין עליך שום סמכות אנושית.
צריך עוד אלפים ומאות אלפים ומיליונים כאלה שישתחררו שהמשטר והנאורות והדת (כולם אותו זבל) וניקח את חירותינו לעצמינו. 
"זה היהודי האותנטי" כל יהודי שלא מרגיש כך ? צריך לבדוק האם באמת הוא יהודי !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:04 לינק ישיר 

מקסמן

אז למה צריך להיות יהודי בשביל זה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:08 לינק ישיר 

לאמר כתב:
מקסמן

אז למה צריך להיות יהודי בשביל זה?

יהודי זה מציאות, לא בוחרים להיות יהודי. אפשר לאמץ את החשיבה היהודית ואז יקרא שמו בישראל "אברהם"
אבל יהודי מולד שיבחר להיות גוי ? זה כבר טמטום מוחלט !! שאני אבקש מהשופט ברק רשות לנשום ? שילך לעזאזל !!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:08 לינק ישיר 

פוגמישו

כפי שכתבתי בן האלוקים כוונתי לאותו האיש שגם הוא אינו בדרגת אל אלא תיאור פן אחד במהותו של האל האחד,
דוגמת מה שנאמר

וַהֲסִרֹתִי אֶת כַּפִּי וְרָאִיתָ אֶת אֲחֹרָי וּפָנַי לֹא יֵרָאוּ

הדרגות שאנו או הם מעניקים מלאכים או בני אלוקים פחות משנים
המושג הזה קיים כאן ושם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:10 לינק ישיר 

מקסמן

אבל מי קבע את המציאות הזאת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:17 לינק ישיר 

לאמר כתב:
מקסמן

אבל מי קבע את המציאות הזאת?

ההורים שעשו לך ברית מילה הצהירו לך שאתה בן חורין שאין לך דגל אחר חוץ מצאצאיך עד עולם.
להיות שייך לחברה הדמיונית לא הייתי מוליד אותך. מה אני פונדקאית לחברה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:23 לינק ישיר 

מקסמן

פשוט לא מבין.

אתה טוען שהיהדות היא בסך הכל רעיון, ומי שלא מאמין ברעיון הזה אתה שולח אותו לבדוק את אותנתיותו?

מה הופך את השייגץ השוודי או ההולנדי עם רעיונות זהים לשלך לפחות יהודי ממך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:31 לינק ישיר 

לאמור, הנוצרים מאמינים שישו הוא אלוקים עצמו. באלוקים עצמו יש שלושה היבטים. דם נשפך על הקביעה כי ישו אינו פחות מ׳האב׳ משום בחינה שהיא. (בתקופה שלדעתי צריך לכנות אותה מלחמות הלומד׳ס) ההיבט המכונה ׳הבן׳ שקיים עם האב מאז ומעולם, התגלם בבשר, וגם בשרו הוא אלוהי (דלא כדעת הנוצרים האתיופיים) לפיכך, להיבט זה יש עלילה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:33 לינק ישיר 

לאמר כתב:

מה הופך את השייגץ השוודי או ההולנדי עם רעיונות זהים לשלך לפחות יהודי ממך?

השייגץ השוודי לא יברח מהכלא כמו שסוקרטס לא ברח מהכלא כי חוק זה חוק.
היהודי היה בורח כמובן. זה ההבדל הפשוט בין גוי ליהודי.

(האם אתה מתכוון לשייגץ מופקר ? טוב על זה אני לא דן בכלל. אני דן על בני אנוש ולא על חיות.)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2014 01:43 לינק ישיר 

לאמר כתב:
פוגמישו

כפי שכתבתי בן האלוקים כוונתי לאותו האיש שגם הוא אינו בדרגת אל אלא תיאור פן אחד במהותו של האל האחד,
דוגמת מה שנאמר
וַהֲסִרֹתִי אֶת כַּפִּי וְרָאִיתָ אֶת אֲחֹרָי וּפָנַי לֹא יֵרָאוּ

הדרגות שאנו או הם מעניקים מלאכים או בני אלוקים פחות משנים
המושג הזה קיים כאן ושם

החוקרים כותבים כך: "הנצרות מציגה את המשיח הזה כ"בן-אלוהים" – ילוד אשה שהרתה לרוח הקודש, התגלמותה של האלוהות בבשר-ודם (בדוגמאטיקה: הפרצוף השני של השילוש); לשון אחר: ישו הוא אלהות של הנצרות".[1]

[1] האנציקלופדיה העברית, כרך כ, עמ' 412, ערך ישו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > בין תורה משמיים לשוטה של ר' חיים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 11 12 13 לדף הבא סך הכל 13 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.