|
|
| נשלח ב-28/4/2014 12:36 |
|
| |
לגבי בן-האלו-הים בנצרות, יש כאן בעיה של שיתוף ושל הגדמה, לגבי הראשונה, הנוצרים תופסים זאת כמסתורין לא מובן ולא מאמינים ב3 אלים - לא יותר מאשר המקובלים מאמינים ב10 אלים(גם זה נטען על ידי מתנגדי הקבלה, כדאי לראות מה כתבו על זה נוצרים ולשאול נוצרים בשר ודם מהיום ולא להסתמך על כתבי פולמוס עתיקים), לגבי ההגשמה, הרמב"ם (והאסלם) שללו זאת מכל וכל אבל אפשר למצוא את הדעה הזאת ביהדות, כך אני לא חושב שפה נמצא את עדיפות היהדות אלא אם כן היהדות זו הגרסה שבה האמינו הפילוסופים היהודים בארצות האסלם וזו בלבד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 12:52 |
|
| |
אני לא מבין אייך נכנס לכאן נושא דת הנצרות. היהדות היא לא דת במובן הקלסי של דת.
לדת אין ארץ ודת זה לא גזע. ליהדות יש ארץ והיא גזע.
דת בטבעיות דורש מכל בני אנוש לאמץ את הדת. היהדות כגזע מתבדלת על ידי ברית המילה משאר העמים (אין היום עמים באמת חוץ מגזע היהודי) בכוונה תחילה.
יש עוד אלפי דוגמאות להביא על הנושא אבל זה מספיק לעכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 13:00 |
|
| |
| biutiLife כתב: |  | ירוחם,
דברי פונים לכל מי שסבור שמותר האדם מן הבהמה הוא בשכל,
ובזה הוא משתמש באשר הוא אדם,
כשארצה לפעול ע"פ איסטינקטים, אפנה לכל מי שבעד |
|
לא הבנתי במה ואיך זה מתקשר למה שכתבתי. האם האדם בשכלו יכול להבין את מה שאתה מנסה להבין? זה מה שכתבתי, אלו דברים שבשכל האנושי אי אפשר להבינם. ולכן הנסיון הוא טחינת מיים, ועניין אבוד שמעסיק את בני האדם. אין כל הגיון באמונה -
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 13:04 |
|
| |
| orelzion כתב: |  | | מתנשאות מהסוג של מקס מן . |
|
אימלה, ח"ו וחלילה לי להתנשא. ואני מבקש סליחה מראש ממי שמרגיש כך. אני לא כזה בכלל. הסגנון דיבור שלי היא בדרך כלל עם הרבה רגשות ואומוציות גם בחיים האמתיים כלומר זה טבע\גנים. יכול להיות שאני צריך לשנות את זה אבל זה לא מהתנשאות ח"ו. מצטער ידידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 14:36 |
|
| |
@maxmen לא מתנשאות כלפינו. מתנשאות מעצם הרעיון כי אנחנו הכי טובים. זו התחושה המתקבלת מדבריך. לי קשה מאוד להסכים איתה. אני לא חושב שאנחנו עם נבחר מעצם טבעינו, כמו שטוען ריה"ל. הרי אין הבדל גנטי/ביולוגי בינינו לבין שכנינו. ולמרות שהחופש הוא במקורו המצאה יהודית, או כבר לא שייך רק לנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 14:48 |
|
| |
| biutiLife כתב: |  | - לקונצנזוס כזה אני שואף להגיע ביחס לדת, אני מצפה, שאם התורה דורשת מכולם בשווה, להאמין בה, זה צריך להיות קרוב ל"שלושים הסימנים" ולא להיות באזור המחלוקת ועצמאות הסובייקט.
|
|
היכן התורה דורשת להאמין בה?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:18 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | ירוחם,
דברי פונים לכל מי שסבור שמותר האדם מן הבהמה הוא בשכל,
ובזה הוא משתמש באשר הוא אדם,
כשארצה לפעול ע"פ איסטינקטים, אפנה לכל מי שבעד
לא הבנתי במה ואיך זה מתקשר למה שכתבתי. האם האדם בשכלו יכול להבין את מה שאתה מנסה להבין? זה מה שכתבתי, אלו דברים שבשכל האנושי אי אפשר להבינם. ולכן הנסיון הוא טחינת מיים, ועניין אבוד שמעסיק את בני האדם. אין כל הגיון באמונה - |
|
ירוחם מדוע א"כ אתה דתי?
אורלציון האמת שאני די מתחבר למה שכתבת, אך אין בינה לבין "הדת" כלום. זה כמו לגדל את בני על ערכי הצמחונות בגלל שלדעתי זה מקנה ערכים מוסרים חשובים. במובן הדתי של היהדות אתה כופר!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:31 |
|
| |
| orelzion כתב: |  | @maxmen לא מתנשאות כלפינו. מתנשאות מעצם הרעיון כי אנחנו הכי טובים. זו התחושה המתקבלת מדבריך. לי קשה מאוד להסכים איתה. אני לא חושב שאנחנו עם נבחר מעצם טבעינו, כמו שטוען ריה"ל. הרי אין הבדל גנטי/ביולוגי בינינו לבין שכנינו. ולמרות שהחופש הוא במקורו המצאה יהודית, או כבר לא שייך רק לנו.
|
|
אני לא חושב שאנו (ישות ?) הכי טובים, אני כן חושב שאין ליהודי מה לחפש בשום מקום אחר ושישמח שנולד לשבט היהודי כפי שאיינשטיין התבטא. אני לא מאמין בישות כלשהו ובוודאי לא מאמין בישות שנקרא עם ישראל.
בלעם הרשע היה נביא ועמקן גדול והוא הבין כבר אז את סגולת ישראל ואמר "מה טובו אוהליך יעקב משכנותיך ישראל" לא ראה אוהל יעקב רק אוהלים, לא ראה משכן יעקב רק משכנותיך. חז"ל מסבירים, מה ראה שכל כך התלהב ? הוא ראה פרטים\משפחות וכל משפחה לא מכניס את אפו לאוהל זולתו. ( שראה פתחיהם שאינן מכוונין זה מול זה) זה לא סיפור גרידא של נביא עמקן שראה איזה מין דבר ערכי יפה והתלהב. יש כאן עמקים גדולים שהוא טוען כאן. הוא טוען שרק אומה שכל פרטיה הם העיקר (לא רוב דמוקרטי ולא ישות ושאר סוגי החברות באומות) שמתבטאת באוהלים שמתבטאת שפתחיהם אינן מכוונים זה מול זה ובכל זאת הם אומה אחת כאמצעי לכלום ולא שכולם אמצעי לישות.
זה לא גנים אבל זה שיטה חברתית מולדת מהגן הילדים. כבר בן גוריון אמר שלמדינתו יש מיליון ראשי ממשלה. לנסות לקיים משטר יהודי ? זה כישלון מוחלט שכל מנהיגי הדורות ידעו מאז ומתמיד. וכי למה ? כי עושים להם ברית מילה ! זה לא גנים אבל זה כתובת חקוקה על בשרינו. כמה זמן החזיק מלכות בית דוד ? דור אחד בקושי ! מצד שני זמן השופטים כמה דורות היו ? מה שקורה היום בארץ לא צריך לספר לך. (בכל בחירות זוכה מישהו בהמון מנדטים אך ורק על טוהר השנאה)
יש משהו בברית מילה ובדרך החברתי של היהודים בין עצמם שכבר בלעם ראה את שרידותם הנצחית לעולם דווקא בגלל זה שהם לא ישות ולא דגל חברתי. האם באמת שרדו כישות ? לא ולא הרי בכל דור הם מפסידים מעל 90% מהאומה. הרי היינו צריכים להיות לפחות כמו סין והודו. אבל מצליחים לשרוד יחידים בכל דור שמקיים מחדש את היהדות עד שהם מצליחים לאבד את עצמם שוב ושוב. ולמה ? כי המקימים לא מבינים שאי אפשר עם יהודים לקיים משטר וחוקה. זה לא עובד ולא עבד אף פעם לאורך הגלות הארוך בת אלפי שנים. תן ליהודי חירות והוא יצמח. ואנו רואים את זה בכל הדורות שכל מי שלקח לעצמו חירות, הצליח לצמוח. איינשטיין אמר שרק בחופש וחירות בני אנוש צומחים. וצדק.
אין חירות תחת משטר אין חירות תחת חוקי הקניין ושליטת הכסף. חירות שהמשטר נותן וביטחון כלכלי שאדם מקבל מהמשטר או ממשקיע וכדומה ? לא הופך אותו לבן חורין באמת ! להפך הוא נהיה משרת של המשטר ופועל אך ורק לטובת האינטרס הצר של המשקיעה. אין הגות טהורה ואין מדע טהור ומחקר טוהר.
ומשמח כל יהודי שלפחות בתורה מטופל עניין החירות בשלימותו כלומר כל פרט באומה ובבני אנוש יש לו את הטבע ויכול להיות בן חורין באמת. הוא לא תחת משטר ולא תחת חוקי הקניין ושליטת הכסף. שוב לא כי התורה טובה כי היא משלנו. רק כי זה ההגות של לוחמי חופש שיצאו מעבדות מצרים לחירות ובקשו חירות אבסולוטית מושלמת.
אז כן יש לו ליהודי סוג מזל כזה שאברהם המציא בשבילו את ברית המילה ומשה רבינו חקק את חג הפסח\החירות. כל זמן שהוא דבק בברית מילה וחג החירות (גם שבת היא חירות) ?! הוא באמת משהו יחודי בבני אנוש. זה לא אמור לפגוע באחר להפך עדיף שכל בן אנוש יאמץ את אותו חשיבה בסיסית של היהודי הרי לכל בני אנוש יהיה הרבה יותר טוב שלא נהיה תחת הקניינים ותחת שליטת הכסף ובעיקר לא נהיה תחת המשטר. זה מה שחכמינו השתוקקו ואמר שעתידה ארץ ישראל להתפשט לכל הארצות כלומר כל הארצות ינהגו שמיטה ויובלות ושמיטת כספים וחלוקת הטבע לכל פרט. ואז באמת כל בני אנוש יהיו בני חורין באמת ולא כקלישה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:32 |
|
| |
אחר ייש"כ על הדברים, אלא שבזה אתה גוזר על ציבור הספקנים גזירה שרובם אינם יכולים לעמוד בה, שנים של ספיקות והתלבטיות כשסוף הדרך אינו ברור כלל.
והשאלה היא, מדוע מי שכבר עבר את כל התהליך הזה אינו מסוגל להעביר בבהירות את הפתרון לבעיה, האין זה משום שהפתרון הוא סובייקטיבי לגמרי ?
חזק ראה מה שכתבתי לאריאל, ה"אילו הייתי נולד..." הוא בעיה כאשר הטיעונים הם יותר סובייקטיביים, חוויות או מתכון לאושר ... עצם העובדה שבכל העולם בדתות שונות ומשונות אנשים טוענים לאותה חויה וכו' מראה עד כמה שכונת הלידה של כל אדם היא מכריעה בנושא הזה, הלא תסכים איתי שזה לא מקרה שכל בעלי החוויות האלה חווים את חוויותיהם באמונה שאליה הם שייכים מכח לידתם.
תוקן על ידי oפקן ב- 28/04/2014 15:38:28
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:36 |
|
| |
מדוע אתה שואל למה אני דתי? למה אתה לא שואל אותי מדוע אני הולך על המדרכה? או למה אני לובש מכנסיים?
בספרו של דוסטוייבסקי -האחים קראמזוב- משדל האבא את אחד מבניו להתחתן עם פלונית. הבן מסרב- שואל האב בכעס למה אתה לא רוצה? עונה הבחור- אבא אני לא אוהב אותה, אומר לו האבא- מי מדבר כאן על אהבה? אני מדבר על חתונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:41 |
|
| |
ירוחם זה חלוק מאוד, אמונה היא טענת עובדה על העולם וההסטוריה שלו, והמציאות לצערי אינה נקבעת לפי הרצונות שלנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 15:51 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מדוע אתה שואל למה אני דתי? למה אתה לא שואל אותי מדוע אני הולך על המדרכה? או למה אני לובש מכנסיים?
בספרו של דוסטוייבסקי -האחים קראמזוב- משדל האבא את אחד מבניו להתחתן עם פלונית. הבן מסרב- שואל האב בכעס למה אתה לא רוצה? עונה הבחור- אבא אני לא אוהב אותה, אומר לו האבא- מי מדבר כאן על אהבה? אני מדבר על חתונה. |
|
לא זכתי להבין איך הסיפור קשור, כדברי ספקן.
אדרבה, בגלל שאני מבין מדוע אתה הולך על המדרכה או לובש מכנסיים, אני שואל מדוע אתה דתי. הרי אתה עושה דברים עם סיבה הגיונית!
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 16:00 |
|
| |
| biutiLife כתב: |  | אינטואיציה ידידי, נ"ל שמה שעומד בבסיס שאלתך, הוא בעיקר התרסה לעצם הקביעה שתיתכן אמת בעניין הדתי, ולו בגלל שכל המחזיק בכל דת או כת תוך דתית -בטוח בצדקת דרכו, ובודדים המשנים דעה, ולו ה'אמת' הייתה כה טריוויאלית וניתנת להוכחה, הלא היינו רואים רבים הנוהרים אליה.
אז כנראה שזה לא פשוט, אך אין זה אומר שאין אמת, -ולהזכירך גם אותו רב אמר לך זאת שם...
מה שכן, כפי שכתב אריאל, "מה לעשות???" יש כ 17,000 דתות ואני אנא אני בא, מיימוני כותב שיחי ההבדל, רק שאינו מנמק מאי אולמיה האי מהאי, ואני אומר, לך תבדוק אצל השכן, התוכל לטעון למעלה -זה למעלה מכוחי לבדוק הכל לכן לא בדקתי כלום, [וכמשל העני באוצר המלך השב ריקם כי אין לו משאית] אז לפחות בדוק אצל אדוארד או מוחמד או האצ'י ווט אבר, אך תעשה משו !
|
|
האם זה לא אומר שאין לי את הכלים לדעת את האמת?? והרי הזרה מוחלטת לא תיתכן. אתה שואל אותי מה לעשות, להתעלם מהם. כיון שהם טוענים לכתר של האמת, ואת זה אין לי אפשרות להסיג.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2014 16:01 |
|
| |
@maxmen אתה ממשיך לטעון שיש בנו משהו מיוחד שאין בשאר העמים. אני מוכן לקבל את זה, אבל בהסתייגות. זה נכון רק כל עוד אנו מקבלים שגם אחרים יכולים לנהוג באותה דרך. לגבי ברית מילה. זה ודאי אינו נכון, גם המוסלמים עוברים ברית מילה, והם דווקא כן מתנהגים כעדר ודי חסרים את עניין החופש והחירות.
|
|
|
|
|