| נשלח ב-28/4/2014 22:26 |
|
| |
השירים שנוגעים בנו.
כן,כמובן שמיאמי נוגעים בנו בכל מצב ובכל רגע.
אבל יש את השיר ההוא שמעלה דמעות ויש את השיר ההוא שמזכיר את הנסיעה ההיא ואת האדם הקרוב יש את השיר ההוא שגורם לי לזוז בקצב מסחרר ולשיר בקולי קולות באוטובוסים אה, וכמובן השיר ההוא שע"פ שאני ישראלי מצוי אני שר בריש אמיתית במצופה למעריץ/ה נלהב/ת של מיאמי והשיר ההוא בנוהל עושה איתו כושר.
כן, בכולנו יש את השירים ההם הישנים או החדשים מתוך אלפי השירים של פרחי מיאמי. אבל איזו הם הבולטים ביותר ? מה הם מזכירים ופועמים בנו?
אני אתחיל. 
1. ראשית השיר ירושלים מתוך ירושלים שמעו לקולינו הראשון שהכרתי, מזכיר לי ילד בכיתה ו' שר בהפסקות ומפציר באמי לקנות לי את הקלטת בגל סטאר. (קלטות אח איזה ישן).
2. יושב בסתר עליון מזכיר לי חבר טוב שנרצח לפני 11 שנים. ובכלל כל האלבום כלל ישראל ששמעתי באותה תקופה.
3. לא מוותר על אף ריצה או שעת כושר בלי "מעם השם" מיבוא
4. ושני שירים שיש לי המון רגש אליהם, זכרני נא ורפאנו (כמובן דניאל מוצ'ניק)
5.ושיר מקפיץ להתחיל איתו את היום שאני חושב שהוא בדרגת שיר מושלם "והיה ה' למלך"
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 09:26 |
|
| |
ברומיש.......... איזה אשכול. ריגשת! אני אחשוב ואעלה את שלי בעז"ה.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 17:21 |
|
| |
אשכול מענין!! אידי- כרגיל, מסכימה.. לא נעים לחזור על זה שוב ושוב, אבל מה לעשות שאת יודעת לקלוע לרגשות ?:) בע"ה, כשי'הי'ה לי ישוב הדעת מספיק לכתוב.. אני אשמח לעשות זאת בע"ה!
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2014 21:40 |
|
| |
חחחחחחחחחח-אהבתי שאתה שם את מעם ה' כשאתה בסטודיו כושר!!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 11:29 |
|
| |
בהלחט אשכול מעניין ומדהים... אני אתחיל בכמה שירים... לפני זה אכתוב על הסולנים שאני אוהב... אני מאוד אוהב שלוש קולות של רבינא שיש לו נוכחות ואישיות ועוצמה לא רגילה חודר ישר למעמקי הנפש.. של גורקין (בעיקר) ושל דוד פרלמן.. וכמובן את כולם אבל אותם במיוחד.. 1.יבוא את הקטע של רבינא עם הסולו והפוני הקופץ זה נותן הרבה אנרגיה של ביטחון עצמי... 2.את השיר קול ששון מיבוא 3.ואת אשא עיני בעיקר את הסולו של יהודה גורקין 4. והשיר שאני הכי מרבה לשמוע בזמן האחרון וללמוד אותו זה הטוב כי לא כלו... חברה... סתם הערה אבל שבהחלט קשורה לאשכול.. מוזיקה זה חתיכת טיפול מה שמוזיקה יכול לעשות לנו זה נותן תקווה אושר ואפשר ללמוד מזה גם הרבה לחינוך של הילדים... זה ממש כמו משפחה...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2014 13:35 |
|
| |
ניורק, כתבת פה דברים מרתקים!
רק שאף אחד מהם לא עונה על השאלה של ברומיש. ברומיש, ברשותך אתרגם את מטרת האשכול - אילו שירי מיאמי מזכירים לכם חוויות אישיות?
ומאחר שחבל לפספס את הדברים החשובים שכתבת פה, נשמח לקבל אותם במקומות המתאימים:
הסולנים האהובים עלינו:
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 22:56 |
|
| |
"אני מאמין"- בשיר זה מיד אסוציאציה שלי היא השואה. בתור ילד חשבתי זשהו הלחן שאותו היה היהודים שרים בשעה ש... כמובן שזה לא נכון.
תוקן על ידי netson ב- 01/05/2014 23:03:55
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2014 22:59 |
|
| |
חחחחח-חמוד!!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2014 07:38 |
|
| |
שיר המעלות - המילים יחד עם המנגינה, ניתן להתפלל לה' בכל עת ועבור כל דבר.
זעקתי - שוב פעם, שילוב של המילים, זעקה אל הקב"ה והמנגינה הכל כך מתאימה.
I want to know - שיר מלא משמעות ותוכן.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 00:14 |
|
| |
אידי תודה ככה לומדים. השיר שנגע בי מאוד זה יבוא זה תמיד מזכיר לי שיש חיים בחיים בפרט הסולו של רבינא... ויש שיר שלא תאמינו אבל הוא מזכיר לי את הנגן שלי כי כל פעם שאני מדליק את הנגן אני מדפדף קודם כל אליו וזה הטוב כי לא כלו ואחריו עזרי מעם ה'
|
|
|
|
| נשלח ב-4/5/2014 01:55 |
|
| |
| greenie כתב: |  | שיר המעלות - המילים יחד עם המנגינה, ניתן להתפלל לה' בכל עת ועבור כל דבר.
זעקתי - שוב פעם, שילוב של המילים, זעקה אל הקב"ה והמנגינה הכל כך מתאימה.
I want to know - שיר מלא משמעות ותוכן. |
|
את יכולה אולי להעשיר את הידע שלי ולומר לי ... באשכול השאלות הקטנות בבקשה 
תוקן על ידי אידי ב- 05/05/2014 12:14:53
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 12:34 |
|
| |
אני מאוד אוהבת לשים את "ברך עלינו" בהליכות מהירות.....זה שיר מאוד מקפיץ!!... למיטב ידיעתי,הוא לא בוצע בהופעה חיה.נכון?חבל....
|
|
|
|
| נשלח ב-5/5/2014 18:04 |
|
| |
| netson כתב: |  | "אני מאמין"- בשיר זה מיד אסוציאציה שלי היא השואה. בתור ילד חשבתי זשהו הלחן שאותו היה היהודים שרים בשעה ש... כמובן שזה לא נכון.
|
|
קוריוז קטן: היה זה בעצרת ההמונים לתפילה וזעקה שנערכה בהוראת גדולי ישראל כמחאה על גזירת הגיוס (עצרת המיליון?? עצרת ה'ששים ריבוא'??), כשלקראת תום העצרת הוכרז כי עתה ישירו המוני בית ישראל את השיר 'אני מאמין'. כמה צפוי היה שישירו את ה'אני מאמין' הידוע והמפורסם (שהולחן על-ידי חסיד מודז'יץ, ר' עזריאל דוד פסטג הי"ד, בשהותו ברכבת המוות בדרכו האחרונה לטרבלינקה, והשתמר בעולם הודות לבחור שקפץ מהרכבת והביא אותו עמו באמתחתו אל האדמו"ר ממודז'יץ), ומספר אנשים סביבי אף החלו לשיר זאת בדביקות, כשלפתע פוצחת התזמורת ב'אני מאמין' בלחנו של ירחמיאל (!). בתחילה עלתה במוחי המחשבה שזו פשוט טעות טכנית של ההרכב המוסיקלי, אולם מחשבה שנייה שצפה בי (מחשבה שקיבלה אח"כ אישוש ממקור מהימן) לחשה לי כי ייתכן ומארגני העצרת לא רצו שהציבור החרדי יצטייר בעיני העולם כמי שמשווה בין גזירת הגיוס לשואה האיומה, חשש שהביא אותם לדלג על הלחן המפורסם, ולבחור בלחן השני במפורסמותו, כמו גם במוסיקליותו, כלחן אותו ישירו מאות אלפי היהודים בחיתום העצרת. בין כך ובין כך, בהחלט היו אלו רגעים של תענוג צרוף, עת מהמגברים רבי העוצמה, נשפכו הצלילים בלחנו של ירחמיאל; לחן הנשמה, צלילים שבנפש נוגעים ומחסירים פעימה, כמו מבשרים הם לבני(ני) האומה: מנעו קולכם מבכי וקול נהימה, הנה מלכך יבא לך רם ונישא וגבה קומה, לא ישא גוי אל גוי חרב ולא ילמדו עוד מלחמה - - -
תוקן על ידי משוררששיער ב- 05/05/2014 18:58:30
|
|
|
|
|