בית פורומים עצור כאן חושבים

ואם יתברר שלא היה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2014 18:02 לינק ישיר 

ובכן מיימוני,אני מבין שאתה קבליסט מיימוני הקבליסט.

מדוע אם כן,אם אתה קבליסט(שם השם המקראי הפך לינארי תאורגי מימי חז"ל),מדוע אם כן,אינך מקבל את שאר המקובלים.

אם הנך קבליסט,מדוע אינך מקבל את ספר הזוהר,גם הוא עוסק במיתוסים.

תוקן על ידי איש_הזיפים ב- 29/04/2014 18:03:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 18:18 לינק ישיר 

איש הזיפים

ברוך השב!

היכן מצאת שאני מאמין בקבלה?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 18:37 לינק ישיר 

זה פשוט.

מאז הפרושים,הדת הינה קבליסטית,זה ברור כשמש בצהרי היום ביום חמסין בתל אביב,כשאני רוחץ בים.

אם אחשוב על זה עכשיו,הרי לא כל ההלכות נעשות ע"פ המקרא,כלומר כפי שאני מבין,לכאורה הפרושים דוגלים בשם המקראי הסינכרוני.
חז"ל לא הסתמכו אך ורק כדי לקבוע הלכות ע"פ המקרא,או שאני טועה?

מה שאני טוען שהשם שהפרושים משתמשים בו,אינו מביעה נאמנות לשם המקראי.

לכן יוצא מכך,שהשם מביע שם קבלי תאורגי לכאורה על המקרא,מה שאינו נכון לפי הבנתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 18:47 לינק ישיר 

ייתכן, 

מה יתרון המאמין? וכי זה או דתו או כלום. אולי זה דת שונה מדתו, ואז......

אגב יש לי חבר יוצא, מאמין גדול שהבחירה היא בין הטוב=חיים חופשיים לבין הרע=הדת. לך תדע.!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 19:25 לינק ישיר 

יתכן
אינני מבין, לאן חותרת שאלה למחשבה כאשר היא חרב פיפיות, מלבד שלבטח ידוע לך הימורו של פסקל שמגיע מכך למסקנה הפוכה ממש, כך שדיון ביחס לאמונה ואמיתותה אין כאן, אם זה דיון פסיכולוגי שמטרתו לנתח את רגשות מאבדי האמונה זה נושא אחר ולא "ואם יתברר".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2014 19:44 לינק ישיר 

ייתכן כתב:

מקס,

תתפלא. יש חיים בלי שקרים קדושים.

וגם, הפתעה. אמת של ידידים.

לא חשבתי לרגע שאין לך אמונה בוודאי יש לך אמונה שקיים חיים בלי שקרים. אמרתי שתמשיך לברר ולברר ותראה שאין לך כלום. ואז אני ממליץ לך לחיות עם השקר שלך ולא שלי ושל אף אחד אחר.

בכל אופן אני כבר אחרי כפירה באמונה שלך גם כן ואני חיי ב"ה 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2014 02:39 לינק ישיר 

אכן זדונות נעשו זכויות ואמירות דומות נאמרו כדי לענות על המשבר הזה של בעלי תשובה. 

אך מובן שמבחינה סוציולוגית ופסיכולוגית עדיין יש לבדוק את תפקידו של המשבר הזה בפועל אצל אנשים שעברו את זה. והאם חיזוקים דוגמת אלו משנים להם באמת.

אפשר ללמוד מרעיונות התשובה דרכים להתמודד עם משברים דומים, והמעיין בכמה מההסברים שניתנו למאמרי נעשו לו זכויות וכדומה יבין שאותם רעיונות שייכים גם במקרים אחרים או אף הפוכים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2014 02:44 לינק ישיר 

נזכרתי במאמר שעוסק בנושא זה, או קרוב לו. ויש עוד. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2014 02:50 לינק ישיר 

וזה (איני יודע איך להשיג את המאמר גופא, אבל התקציר מעניין)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2014 03:38 לינק ישיר 

יהיאור כתב:
וזה (איני יודע איך להשיג את המאמר גופא, אבל התקציר מעניין)

הנה
http://libgen.org/scimag/index.php?s=exit+narratives&siteid=&v=&i=&p=&=1

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2014 04:32 לינק ישיר 

כעת התחדד לי הבנת ההימור של פסקל :)
וכמובן גם התשובה...

אפשר לנסח את האשכול אחרת, מה נעשה כולנו אם מוחמד יעמוד בכניסה, כנראה ניהיה בבעיה, ה' יעזור. ..

היו גם סברות על שמים בתורה, לשמה. או דילמת המה נעשה במקרה שמושת גיהנום למצוות?!
כל זה כמעט מכריח אותנו לגישה סף ליבוביצ'יאנית שהבחירה היא שלנו בשמים, זה לכאורה לא נתמך בכתובים, אך הרי אפשר שהכל סוציולוגיה וחינוך?! סוג של נשים קטנים, והחכם מבין.
ליבוביץ ישבע שלכך התכוון הרמב"ם ...

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2014 18:46 לינק ישיר 

הרב מיימוני,

תודה על הבעת הגעגועים.

ספקן,

מסופקני מאד אם אני יורד לסוף דעתך.

יהי (או שאתה מעדיף יצחק?),

יש הבדל יסודי מאד לכאורה בין בעל תשובה למי שמאבד את האמונה.

בעל תשובה אכן מצטער על חייו הראשונים, אך ראשית, בדרך כלל הרי היה אנוס וידו של השי"ת פתוחה לקבל שבים.

בעל תשובה אינו צריך לתהות על כל הראשונות. במידה מסוימת הוא לא רק לוקח אתו את רוב ערכיו הקודמים, אלא מוצא להם פירוש ראוי יותר בעיניו.

חייו הקודמים אם יפים היו, לא היו לבטלה גמורה גם לשיטתו.

לצד הסיפוק והאושר שזכה להכיר את האמת. בחינת סוף טוב הכל טוב.

אובדן האמונה, משאיר את האובד עם הלשון בחוץ.

על מה אבדו ימיו ושנותיו.

והוא עוד חשב שמלאכים ושרפים מושפעים ממעשיו.

ארתח,

מסקרן אותי מה אתה חושב על רוב החרדים, כולל הגדולים, המאמינים כפשוטו, בדברים שאתה מבין עד כמה הם מופרכים ואויליים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2014 19:26 לינק ישיר 

הכל תלוי איזה מין דתי היית. אם היית אדם שמאמין לכל סיפורי האימה על דיני הגהנום ועל עולמות עליונים שנחרבים כי הסתכלת יותר משנייה וחצי על בחורה ברחוב . ושלימדו אותך שאאתה חייב ללמוד תורה בלי הפסקה יומם וליל ולהנות מהעולם לעבוד ולרכוש השכלה לא תורנית זה יהרג ובל יעבור. אז זה באמת שוק של החיים. אם אתה דתי שתופס את התורה כמצפן רוחני שעבורו עשרת הדיברות הן העיקר והעיקר בסופו של דבר להיות אדם מוסרי והוא לא מאמין או לא מתייחס יותר מדי לעולם הבא ולהפחדות וללחצים. לענד יקח את זה הרבה יותר בקלות..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/5/2014 23:00 לינק ישיר 

דייר כתב:
לענד יקח את זה הרבה יותר בקלות..

מה ייקח יותר בקלות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 00:06 לינק ישיר 

ייתכן

חושדני שאינך מכיר בעלי תשובה. מאלה שאני מכיר ודברתי איתם, או שמעתי סיפוריהם, הם נמצאים באותו אכזבה על מה אבדו ימיו ושנותיו, ועל חיים שלמים שהם יגיעה לריק הבל ובטלה. כמובן שגם כאן יש שלוקחים את זה ככה ויש ככה, כמו בכל מקום. והאתגר הוא למצוא שביל מתון ומנחם עם כל הסברות שהזכרת ועוד, בדיוק אותו אתגר מוטל לפתחו של הכופר מסוג שאתה מדבר עליו.

לא טענתי שזה דומה בכל פרט, בטח שיש הבדלים, ואפשר לטעון שיש יתרונות לכאן ולכאן. 

תבין שרוב הטענות שלך למה בעלי תשובה לא צריכים להישבר ניתן לטעון גם באופן ההפוך של כפירה. 

טענת אונס הוא תירוץ אנושי כשם שהוא תירוץ כלפי רחמנא. ומה יעשה אדם שהתחנך באמונה מסוימת, ועל מה לו להאשים את עצמו אם עשה כמיטב יכולתו.

גם הכופר אינו חייב לתהות על הראשונות. אם חושב הינך שרוב הערכים החילוניים משתווים לדתיים וניתן למצוא להם פירוש יפה יותר, אז אותו דבר לאידך גיסא. או שלא הבנתי דבריך בנקודה הזאת. אני מסכים שערכים הכללים במובנם המופשט הם משותפים לרוב בני אדם. 

איני יודע למה לכופר להניח שחייו הקודמים היו לבטלה. 

נראה כאילו אתה מניח שהמאמין עובד בעיקר כלפי מלאכים ושרפים, בעוד כולנו יודעים שרובנו עובדים כלפי המציאות המאד אנושית. והישגים אלה אינם פורחים להם אם אתה מפסיק להאמין במלאכים ושרפים.

גם הכופר אם משוכנע שזאת האמת ראוי לו שישמח על שזכה להכיר את האמת. 

אבל כאמור אין כאן דיון פילוסופי אלא מציאותי/פסיכולוגי. אז אין מקום לסברות כאלה כאן אלא לעדויות. סברות אולי יכולים לעזור למי שנמצא במצב של אכזבה וכדומה אם הוא מוכן לקבל סברות כאלה ולהתנחם בהם. אך לא תמיד הפסיכולוגיה מושפעת מפילוסופיה.. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ואם יתברר שלא היה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.