בית פורומים עצור כאן חושבים

ואם יתברר שלא היה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/5/2014 13:19 לינק ישיר 

נו נכון שכר ועונש תבוניים.
תעשה רע יהיה לכם סופר רע תעשו טוב יהיה לכם גן עדן בעולם הזה.
לא מספיק שכר ועונש?
אתה צריך מעבר לזה?
מי שלא מבין אז מאימים עליו בקללות איומות אבל אף אחד לא אמר שהכוונה בקללות האיומות שזה כפשוטו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 13:48 לינק ישיר 

מקסמן כמו שאתה רואה מהתגובות פה 99.9% מהחרדים מאמינים כפשוטו בגן עדן וגהנום ועולם הבא
וזה מה שגורם להם לקיים מצוות.
ואתה כנראה ה 0.1 הנותרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 14:28 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן כמו שאתה רואה מהתגובות פה 99.9% מהחרדים מאמינים כפשוטו בגן עדן וגהנום ועולם הבא
וזה מה שגורם להם לקיים מצוות.
ואתה כנראה ה 0.1 הנותרים.

בגיל התמימות בוודאי, אחרת לא יהיה אדם. אבל שמתחיל ללמוד לעומק, הוא נחשף לכל הכפירה שקיים בספרות שלנו.
(זה עםארציות לחשוב שהכפירה נמצא בחוץ הרי רוב כופרים בחוץ לא יודעים בכלל במה הם כופרים ואייך כופרים, אתה מרגיש את זה בכל מקום בחוץ. קח לדוגמא את הנאור הנאיבי המערבי שחושב שרק במאות האחרונות הצליחו להיפטר מהאלוהים כלומר לא צריך את האלוהים. וכל פעם מחדש שאני דן עם מישהו בעניין ואומר לו שכבר חז"ל אמרו "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמורו" כלומר אתה בכיף יכול להתפטר ממנו ?! אז הוא פשוט לא מבין מנין נפלתי לו !!)

אני ממליץ לך לא ללמוד על פי התגובות כאן, רק ממליץ לך לעצור תלמיד חכם קלסי (לא זה שלומד רק את מסכתיות הישיבתיות) ברחוב ולבדוק אותו כמה הוא מאמין בגן עדן וגהינום. אני אומר לך שאין מצב. רק אם לא יהיה לו אימון בך. אבל אם ייתן בך אימון ויבין שאתה לא צעיר מידי וזה לא יזיק לך וכו' וכו' אז הוא ייתן לך שיעור טוב בכפירה.
על כל פנים אני יכול להעיד על עצמי שבמשך כל חיי מצאתי את האיש שיח הרצוי לי וכך צעירים ממני מוצאים אותי כאיש שיח בכפריה. כלומר איש את רעהו מוצאים אחד את השני.
והמבקשים הפשוטים מקבלים את הכוזרי או את הרב נוירגרשל או את הרב אמנון יצחק. כלומר הכל תלוי באדם ובמה שהוא מחפש על דרך "בדרך שאדם רוצה לילך בה, מוליכים אותו"

בקיצור. כל אחד מוצא את חברו. זה כמו בכל קיבוץ של אנשים בכל תחום ותחום, כל אחד מתחבר לאנשים הנכונים לו ולרוח הנפש שלו. כך זה בעניין זה.

בכל אופן ייתכן מדבר על משהו אחר לגמרי האם הגילוי מזיק לאדם ? אני חושב שההפך הוא הנכון !!
בוודאי שבגיל צעיר עדיף שיאמין בכל השקרים הקדושים מהסיבה הפשוטה, בכדי לתרגל ולעצב את נפשו להיות אדם טוב.

הניסיון של כל אלה להשכיל אותם בגיל הילדות והבחרות ? באים מסיבה אחת ויחידה "מיסיון" לגזול את האדם מקרוביו מההורים שלו ומהחברה שלו.
אתה לא מביא לו את האמת. אתה מגייס אותו לשקרים שאתה מאמין בו. אם זה האמונה בדת הקפיטליזם ואם זה דת הלאומניות ואם זה דת האתאיסטים ולרוב זה סתם יצר הנקמה בחברה שנולד בו. כלומר הוא בעצמו לא מאמין בכל הדתות האלה אבל רוצה לנקום. הוא יודע טוב טוב שאין לו מה לחפש בחוץ והכל שקר. אבל הנקמה מעוורת לו את העיניים. ולא מעניין אותו שהבחור או הבחורה יתאבדו מחר. הוא יגייס את לפיד שייתן כסף כאילו הכסף יכול למנוע ממישהו להתאבד.
האם הכסף מחפשים הצעירים האלה ? גנבתם להם את היקר מכל שזה ההורים ואחים והמשפחה המורחבת. האם ביכולתכם להחזיר להם את זה ? מה יעזור הכסף של לפיד ? שתביאו לו פסיכולוגים שוב ושוב ?

תראה אייך ייתכן מאמין באמת ובתמים שאפשר ידידים יותר קרובים מההורים והמשפחה.
כמה תמימות יש בו רבונו של עולם.

ולכן דעתי שלבחור או לבחורה קשה להם החיים ? צריך לעזור להם ולא למכור להם את העולם כאילו הוא היה סרט. העולם זה לא סרט דמיוני. העולם הוא עולם השקר. צריך לשקר וחייבים לשקר אבל השקר שישעה להם טוב באמת. השקר שטוב להם ולא שטוב לך ולמיסיון שלך ולנקמה שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 14:57 לינק ישיר 

maxmen כתב:
כבר חז"ל אמרו "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמורו"

ואתה בטוח שהם התכוונו לומר כפי שאתה מפרש??
הרבה יותר הגיוני בעיני לומר שכוונתם ב- המאור שבה היה מחזירן למוטב - היינו שע"י התורה הם היו חוזרים אל אלקים בדומה מעט לדברי רב הונא בהמשך.

שים לב לקונטקסט:

על מה אבדה הארץ ". על עבודת כוכבים ועל גילוי עריות ועל שפיכות דמים - אין כתיב כאן, אלא " על עזבם את תורתי ". ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי: כתיב (ירמיה טז11), "ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו ". הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו! מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב. רב הונא אמר: למד תורה אע"פ שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה!

ושים לב לאותו ר' חייא בר אבא לדוגמא במס' שבת:

מסייע ליה לרבי חייא בר אבא דא"ר חייא בר אבא כל הנביאים לא נתנבאו אלא לימות המשיח אבל לעולם הבא (ישעיהו סד, ג) עין לא ראתה אלהים זולתך
שבת סג

-
ודרך אגב אני לא מבין,
אתה טוען שזאת השקפה של כל ת"ח בכל הדורות,
והסיבה שזה לא נכתב הוא משום שהוא שקר שחייבים לומר אותו.
ופתאום יש לך מקור מפורש גלוי לעין כל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 16:09 לינק ישיר 

לגבי אותי עזבו תורתי שמרו, עיין עוד בריש פרק שמיני דמסכת כלה רבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 17:37 לינק ישיר 

לאמר כתב:
כבר חז"ל אמרו "הלוואי אותי עזבו ותורתי שמורו"

ואתה בטוח שהם התכוונו לומר כפי שאתה מפרש??
הרבה יותר הגיוני בעיני לומר שכוונתם ב- המאור שבה היה מחזירן למוטב - היינו שע"י התורה הם היו חוזרים אל אלקים בדומה מעט לדברי רב הונא בהמשך.

שים לב לקונטקסט:

על מה אבדה הארץ ". על עבודת כוכבים ועל גילוי עריות ועל שפיכות דמים - אין כתיב כאן, אלא " על עזבם את תורתי ". ר' הונא ור' ירמיה בשם ר' חייא בר אבא אמרי: כתיב (ירמיה טז11), "ואותי עזבו ואת תורתי לא שמרו ". הלוואי אותי עזבו ותורתי שמרו! מתוך שהיו מתעסקין בה, המאור שבה היה מחזירן למוטב. רב הונא אמר: למד תורה אע"פ שלא לשמה, שמתוך שלא לשמה בא לשמה!

ושים לב לאותו ר' חייא בר אבא לדוגמא במס' שבת:

מסייע ליה לרבי חייא בר אבא דא"ר חייא בר אבא כל הנביאים לא נתנבאו אלא לימות המשיח אבל לעולם הבא (ישעיהו סד, ג) עין לא ראתה אלהים זולתך
שבת סג

-
ודרך אגב אני לא מבין,
אתה טוען שזאת השקפה של כל ת"ח בכל הדורות,
והסיבה שזה לא נכתב הוא משום שהוא שקר שחייבים לומר אותו.
ופתאום יש לך מקור מפורש גלוי לעין כל?

1, למה אבדה הארץ ? כי עזבו את תורתי !! למה לא כתוב כי עזבו את האלוהים ? התשובה "הלוואי אותי עזובו ותורתי שמורו" כי המאור שבה מחזירן "למוטב" למה לא כתוב מחזירן אליו ? ומהי המוטב ? המוטב זה התורה ולכן כתוב שאבדה הארץ בגלל התורה ולא על משהו אחר אפי' לא על עבודת אלילים כנ"ל שזה אנטי תזה לעבדות האל. כלומר עבדת אלילים שזה מה שלוקח אותך מהאלוהים ?! לא על כך אבדה הארץ רק דווקא התורה. אותו דבר הכפירה שלוקח אותך מהאלוהים ?! גם לא בגלל זה אבדה הארץ רק אי שמירת התורה. כלומר התורה עיקר ולא האלוהים. אם עבדות האל היה עיקר אז אייך נעזוב אותו אפי' לרגע ? בכל אופן חז"ל אומרים במפורש שבעתיד יבטל כל עבדות האל ויישאר רק הודיה, ומנין לקחו את החוצפה לומר כך ?

לגבי השאלה השניה שלך:
2, מתוך ניסיוני חז"ל לא הסתירו כלום רק להפך. בכל זאת נפסק בהלכה ששליש שעות לימוד חייבים להקדיש לשם להבין דבר מתוך דבר. כלומר התורה וכל ספרות היהדות בנויים כך שצריך להבין את הדברים מתוך הדברים הכתובים  כי לא כותבים אותן במפורש. למה לא כותבים אותם במפרש ? מסביר האבן עזרא שהתורה נכתבה לכולם כלומר לכל הרמות. התורה  מיועדת לכולם לכל פרט ופרט כך שאף אחד לא יפסיד את עולמו ויכרת מהעולם.
אנחנו רואים במציאות שאדם מבין את זה בגיל צעיר מאוד ? אז הוא בועט בהכל ומפסיד את עולמו. וזה הסיבה שלא לומדים מעשה מרכבה בשנים רק מבין מעצמו. כלומר היה איסור גמור ללמד את הדברים האלה אבל חייב כל אחד להבין לעצמו. הוא חייב להקדיש לכך שליש לימודו להבין דבר מתוך דבר.

תוקן על ידי maxmen ב- 02/05/2014 17:40:38

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 17:47 לינק ישיר 

מקס,
כבר מילתי אמורה אשריך וטוב לך.
יש אנשים שחושבים אחרת ממך.
מה לעשות.
הדיון עוסק בהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/5/2014 18:05 לינק ישיר 

וכי מה? מדובר בבורסה לנירות ערך? עודד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2014 21:20 לינק ישיר 

עד שיתברר

אדם הרוצה לדבר אל אלוקים- ידבר איתו בכל מקום ובכל מצב- הוא מקשיב ושומע.
אבל האדם שרוצה לראות ולפגוש את האלוקים- ישלח לו  ס מ ס  בשעת נהיגה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ואם יתברר שלא היה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.