לעבד את המידות ?... נחמד, מייגע, משגע.. כדי להביא ילדים ?... נשמע נחמד לאללה, סיפור מההפטרה.. כדי לספק צרכים של חברות עם אישה ?... יש לי את החבר שלי, אחלה בן אדם.. כדי לספק צרכים גופנים ?... אוהו זה צורך חיוני, שוה כל הבאלגן והטירטור הזה ?... מה דעתכם ?.... האמת שיש סיבה כללית למה אנשים מתחתנים, ולאחרונה הרבה אנשים בוחרים לא להתחתן, משום מה ?...
ויש סיבה תורנית למה להתחתן, אלא שעדיין לא התעמקתי בסוגיה הזאת.
עזרתכם בבקשה.
תודה
נשלח ב-29/4/2014 17:27
כדי שתפסיק לשאול שאלות קרש בפורום...
נשלח ב-29/4/2014 17:55
זה הסבר ארוך למען האמת אבל פשוט מאוד ששורשו מן הפסוק "לא תוהו בראה לשבת יצרה"... כרגע אני לא הולך לכתוב את הביאור לענין אבל אתה חכם בטח תצליח להבין את העיקרון של הענין... (אולי בהמשך בלי נדר אכתוב קצת).
לעבד את המידות ?... נחמד, מייגע, משגע.. כדי להביא ילדים ?... נשמע נחמד לאללה, סיפור מההפטרה.. כדי לספק צרכים של חברות עם אישה ?... יש לי את החבר שלי, אחלה בן אדם.. כדי לספק צרכים גופנים ?... אוהו זה צורך חיוני, שוה כל הבאלגן והטירטור הזה ?... מה דעתכם ?.... האמת שיש סיבה כללית למה אנשים מתחתנים, ולאחרונה הרבה אנשים בוחרים לא להתחתן, משום מה ?... ויש סיבה תורנית למה להתחתן, אלא שעדיין לא התעמקתי בסוגיה הזאת. עזרתכם בבקשה. תודה
תאמת בעידן של היום הרי אפשר לעשות הכל ללא חתונה( אין עניין לפרט..ואני לא נכנסת אם מותר או אסור לפי התורה..)
אז באמת בשביל מה מתחתנים??
בשביל לתקן תמידות...להיות מושלמים..ואל המושלמות הזאת אפשר להגיע רק דרך נישואים! אדם לעמל יולד..זה לא קל אבל אם יודעים שבאנו לעבוד אז זה יותר קל...
זה ממש בגדול תפתח את זה לבד ..:)
נשלח ב-30/4/2014 18:41
פחחח לכי לזוגות גרושים ותראי את עבודת המידות שהשיגו בנישואים...
דיברתי בגדול..בארור שיש מקרים יוצאי דופן..וחוץ מזה זה לא קל ולא לכולם יש כוח לעבוד על עצמם...וידוע כבר הסיפור שרב אחד (שכחתי איך קוראים לו...מי שזוכר שיגיד לי.תודה:) ) אמר שהוא מעדיף ללמוד את כל גמרא ולא לעבוד ולשבור מידה אחת קטנה..(מרוב הקושי בדבר..)
נשלח ב-30/4/2014 18:53
אדם_ה1 כתב:
פחחח לכי לזוגות גרושים ותראי את עבודת המידות שהשיגו בנישואים...
לעבד את המידות ?... נחמד, מייגע, משגע.. כדי להביא ילדים ?... נשמע נחמד לאללה, סיפור מההפטרה.. כדי לספק צרכים של חברות עם אישה ?... יש לי את החבר שלי, אחלה בן אדם.. כדי לספק צרכים גופנים ?... אוהו זה צורך חיוני, שוה כל הבאלגן והטירטור הזה ?... מה דעתכם ?.... האמת שיש סיבה כללית למה אנשים מתחתנים, ולאחרונה הרבה אנשים בוחרים לא להתחתן, משום מה ?... ויש סיבה תורנית למה להתחתן, אלא שעדיין לא התעמקתי בסוגיה הזאת. עזרתכם בבקשה. תודה
תאמת בעידן של היום הרי אפשר לעשות הכל ללא חתונה( אין עניין לפרט..ואני לא נכנסת אם מותר או אסור לפי התורה..) אז באמת בשביל מה מתחתנים?? בשביל לתקן תמידות...להיות מושלמים..ואל המושלמות הזאת אפשר להגיע רק דרך נישואים! אדם לעמל יולד..זה לא קל אבל אם יודעים שבאנו לעבוד אז זה יותר קל...
זה ממש בגדול תפתח את זה לבד ..:)
מאוד נהניתי יפה מאוד... אגב הרב שדיברת עליו שמו ר' ישראל סלנטר שכך הוא כותב באיגרותיו שיותר קשה לעבוד על מידה אחת מאשר ללמוד את כל הש''ס בעיון...