הרבה פעמים יוצא לי לקבל הצעות שאני יודע או לפחות מרגיש בוודאות שלא ייצא מזה כלום.... ואני אתן מספר דוגמאות
למציע אין מושג בשידוכים, או שאין לו מושג בשידוכים בציבור שלנו, וכיווני ההתאמה שלו בד"כ שואפים ל-0 שאני מכיר את המוצעת ומבחינת המראה... אני יודע שאין סיכוי "חסרונות" או מאפיינים אחרים שאני יודע שיש לבחורה(לא אפרט כדי לא להעליב אף אחד מכאן במידה וישנם גם אצלו) ועוד כהנה וכהנה....
הבעיה היא שלא תמיד נעים להגיד להם להם את ה'לא'... כי מיד באה השאלה "למה?" או למה אתה שולל וכל מיני כאלה... אז לפעמים אני מצליח להתחמק בתירוצים שאני בהפסקה או באמצע משהו ואז שוכחים ממך.... אבל לפעמים נתקעים, במיוחד כשאתה לא יכול לומר את הסיבה למה אתה לא רוצה, וזה מעצבן!!! (יצא לי גם פעמיים - שלוש להיפגש רק כדי לא להעליב.. ומיד הורדתי)
מה אתם עושים במצבים כאלה?
נשלח ב-2/5/2014 12:47
היי, מבינה את הדילמה.
אתה מתאר מצב בה מוצע לך הצעה שאין לה קשר למה שאתה מחפש. והם מנסים לשכנע. אם באמת אתה היית יודע 100% שזה לא מתאים לך , מבטיחה לך שהיית שולל, בלי ויכוחים.
הבעיה אצלך קורית, שכל הצעה "מפתה" אותך באיזשהו מקום בלב שאולי אולי זה כן יכול להתאים. למרות שמצד שני אתה יודע כמעט בוודאות שאין לזה סיכוי. במקרים כאלה. אתה מתקשה לענות תשובה שתתקבל עליהם. כי אתה עצמך לא שלם עם התשובה. ואז או שאתה דוחה את ההצעה (כך אתה משריין לעצמך אפשרות לברירת מחדל) או שאתה נפגש וכמו שחשבת, זה אכן לא מתאים.
תוקן על ידי תקשיבו_רגע ב- 02/05/2014 12:59:45
נשלח ב-2/5/2014 13:05
את מדברת על מקרה מוכר, אבל אחר..! קורה לי באמת לפעמים שאני בפנים מרגיש שזה לא זה אבל אין סיבה מספקת למה לא לעצמי, וכל שכן למציעים... ואז באמת יש את הדילמה שהצגת.
אבל אני דיברתי על מקרים אחרים, כגון שאני מכיר את הבחורה... סתכלי מה רשמתי בהתחלה. ויש לי עוד דוגמאות מעבר למה שכתבתי, שאתה בטוח ויודע שאין סיכוי... ואתה לא יכול לומר את הסיבה למה אתה לא מוכן להיפגש כדי לא לפגוע... אי אפשר להגיד לא נראה לי מתאים ולהשתחרר מהם.... כי מיד יגידו לך שאתה לא מכיר אותה לעומק וכו' וכו'
נשלח ב-2/5/2014 13:18
אז תאמר בברור: "אני לא מוכן לשמוע!! אין סיכוי!" ותודה על ההצעה. אם הם ימישכו לקשקש לך. שיקשקשו. מה אכפת לך? :)
נשלח ב-2/5/2014 14:10
כן זה קורה הרבה נגיד בעבודה איזה מישהי חילונית מגיעה ואומרת וואי יש לי בן דוד דתי ממש ( עם כיפת חצי שקל) אתם מה זה תתאימו... ואין לך מושג איך לצאת מהתסבוכת הזאת ואיך להוריד את החיוך המטומטם מהפרצוף מההלם אבל פשוט להגיד או שאתה באמצע משהו או לעשות כאילו אתה שומע פרטים ומתוך הפרטים שאתה שומע למצוא משהו שאפשר להוריד עליו
נשלח ב-2/5/2014 15:47
מה כזה בעיה להגיד לא? תמיד אפשר למצוא סיבות שלא מעליבות, למשל אם הבחורה גבוהה/נמוכה אתה אומר שהיא גבוהה/נמוכה מידי וכדו' ומה שהכי טוב זה פשוט לומר "לא מתאים, תודה", ואם ישאלו למה אתה חוזר "לא מתאים". זה מה שאני תמיד עושה. חוץ מזה שגם אם אתה אומר את הסיבה האמיתית (וה"מעליבה") אתה לא אומר את זה לבחורה אלא לשדכן/ית אז זה לא אמור להעליב אף אחד, וככה רק יידעו מה אתה מחפש ולא ישגעו אותך יותר עם הצעות לא מתאימות.
נשלח ב-4/5/2014 17:27
יש שדכניות שאני שאני סומך עליהם
ואומר את האמת, שדכנית שאני לא מכיר אני לא משתף את הסיבה, וכמובן שאני לא נפגש אם לא מתאים
נשלח ב-4/5/2014 17:33
אני לא הייתי נפגשת אם הייתי יודעת שזה לא מתאים....אני אומרת לאותו שדכן או שדכנית שזה לא מתאים ולא מפרטת את הסיבה אלא אם כן לוחצים עליי אז אני אומרת בגלל "הסגנון" ואז ישר שותקים.... אבל לחינם לא אצא....!!!!!