|
|
| נשלח ב-9/5/2014 10:37 |
|
| |
אידי נפלא.. שאלת מה זה 'זה'? פשוט האם לשיר במקהלה מוסיף לביטחון העצמי... יכול להיות בהחלט צדדים לכאן ולכאן...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/5/2014 15:19 |
|
| |
תודה ניורק! לדעתי זה תלוי בנתונים של הילד: אם התחרות טובה בשבילו, ואם יש לו נתונים "לנצח" בה...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 00:22 |
|
| |
| ניורק כתב: |  | טוב חברים היו לי כמה רעיונות נפלאים לאשכולות אבל לדעתי זה נושא מרתק במיוחד. זה בהחלט אשכול שנושא בתוכו רעיונות שונים לפיתוח.
לדוגמא: מההיבט החינוכי
1.מה זה תורם?
א. עצם החשיפה למוסיקה (בלחנים כ"כ נכונים, כ"כ טהורים) לאורך זמן, הייתי אף מגדיר זאת במידה מסויימת כשהייה בים מוסיקלי, מעצבת את נפשו הרכה של הילד, ומעניקה לה רבות בשלל תחומי החיים, החל מהסרת מועקות נפשיות שונות (דבר שהוכח כיום מבחינה מדעית ונעשה בו שימוש בפסיכותרפיה) וכלה בתחום הלימודי. אם מדובר בלימוד התורה, ודאי שחוש הנגינה תורם לו רבות. לא בכדי תוארה התורה כ'שירה' – "ועתה כתבו לכם את השירה הזאת ולמדה את בני ישראל". ב. השהייה כמו גם השחייה בים המוסיקה מפתחת במידה רבה את החוש המוסיקלי, ומכוונת את מיתרי הכינור הפנימי. הכְוונה זו הנעשית בנפש הילד בעודו שתיל רך, יוצרת חריש עמוק בנפש, ותיתן את אותותיה לכשיתבגר. זאת מלבד פיתוח קול הילד ולמידה של שירה נכונה – אם-כי פיתוח קול זה יפה לשעתו, לשנות הילדות המוקדמות, אולם מסופקני מהי מידת ההשפעה שיש לו על קולו של הילד כבוגר. ג. החשיפה לקהל אוהדים תורמת רבות ופועלת גדולות ונצורות בתחום הביטחון העצמי של הילד. הדבר משפר לבלי הכר את הדימוי העצמי שלו, ופעמים שמסייע אף לבעיות גמגום וכיו"ב. כשילד זוכה להצלחה מסחררת [שימו לב, הדבר יכול להביא לסחרור. על-כך בהמשך] בתחום אחד, ובענייננו: בתחום המוסיקה, הדבר יוצר אצלו מוטיבציה אדירה, השראה ואנרגיה, להשקיע בתחומים אחרים, כלמידה ועוד. כמובן שהדבר תלוי בכך שהילד אכן הופך לאהוד הקהל; אם ההיפך מזה הוא שקורה, והילד נדחה לשולי המקהלה, הדבר יכול לפעמים רק להזיק ולדרדר את הביטחון העצמי שלו. אם-כי פעמים רבות אהדת המשפחה והסביבה הקרובה יכולה בהחלט לחפות על חוסר קריאות הביניים וצעקות (על גבול הזעקות) מצידו של הקהל. 2. מה החסרונות שבכך?
א. כנ"ל. במידה והילד נדחה לשולי המקהלה, הדבר יכול להוריד את 'שוויו' בעיני עצמו, להאפיל על הצלחות אחרות שיש לו בתחומים אחרים, ולהביא לחוסר רצון וחשק להשקיע בתחומי החיים האחרים, דבר שיבא לידי ביטוי בדרדור ההישגים הקיימים. הרגשת ה'דחייה' הזו אצל הילד יכולה לבא מכמה סיבות: מצד הקהל – כשהוא רואה בכל קונצרט את חבריו זוכים למחיאות כפיים סוערות, קריאות עידוד רמות [מישהו אמר "מקס"?], ואילו הוא נשכח מאחורי הצללים. מצד ירחמיאל – כשהוא רואה את ירחמיאל מעניק קטעי סולו לפרחים משמאל ומימין, ואילו הוא נותר (בצדק, או פעמים אף שלא בצדק) יחד עם אנשי הדממה. ועוד. ב. חשיפת הילד להערצת יתר עלולה להביאו לסחרור לא בריא במיוחד, שייתן את אותותיו הן בהיבט האישיותי – כשהוא יסתובב יום וליל מנופח באגוצנטריות ומרוכז רק בעצמו, תוך שהוא שוכח כליל שהוא מוקף בבני משפחה או גרוע מכך - בחברי כיתה שלא יקבלו זאת כ"כ בהבנה, והן בהיבט היהודי, דתי [כשזה מתייחס יותר להערצה לה הוא זוכה ממעריצות כאלה ואחרות...] – כשהדבר עלול להביאו למחוזות לא כ"כ מומלצים. וד"ל. [אם-כי זה האחרון תלוי בעיקר בגילו של הילד, ואמנם אין מקום לחשוש לכך בגיל צעיר במיוחד]. ג. אם הילד אינו מודע לאיזון הנכון שבין הפן המוסיקלי בחיים ובין הפן העיקרי יותר, כלמידה, יחסי בין אדם לחבירו, עיצוב האישיות ועוד, הוא עלול למצא את עצמו מזניח את התחומים החשובים הללו. [אם-כי ייאמר לשבחו של ירחמיאל שאכן ניכר כי הוא משקיע מאמץ בטיפוח ופיתוח תחומי החיים החשובים יותר, כהבעת רצינות בלימודים ועיצוב ובניית האישיות. דומני, אגב, שהוא היחיד בתחומו המשקיע בכך רבות. אשמח לשמוע שאני טועה]. אבהיר, כי בעוד שביחס לשני החסרונות הראשונים הרי שבהכְוונה נכונה של ההורים ניתן לעמעמם ולצמצמם, הרי שחיסרון זה השלישי [בפרט אם מדובר בתחום הלימודי] תלוי לדעתי במקהלה אליה משתייך הילד. אם אכן מדובר במקהלה קטנה ובלתי מוכרת כל-כך, כשהתחושה שמקבל הילד היא שפיתוח הקול (והכל...) הם אגביים לתחומי החיים החשובים יותר, אכן ניתן למנוע הזנחה כל שהיא באותם התחומים. אולם כשמדובר במקהלה בעל שם עולמי, כמקהלתינו האהודה, המלווה בכל-כך הרבה 'שואו' ורעש סביב אלבומי ההאזנה והצפיה, קשה לי לראות איך ניתן להעניק לילד תחושה כי עם כל ההקלטות וההופעות הרי שבסוף היום חשוב יותר להשקיע בלימודים, למשל. אם-כי ייתכן מאד שלעיתים קרובות הילדים עצמם (בפרט בגילים צעירים יותר) אינם מודעים כ"כ לשם העולמי שיש להם ולכך שהם מואזנים ונצפים ברחבי הגלובוס. אני אישית יצא לי לשמוע זאת מאחד מילדי המקהלה, כי רק לאחר התבגרותו ויציאתו מהמקהלה הוא פתאום קלט עד כמה הוא נעשה מפורסם. 3. הייתם רוצים שילדכם גם יהיו שם? וא''כ מה זה היה נותן לכם?(לא לכתוב מיד כי א''כ אתם תכתבו ישר תשובה חיובית תחשבו על זה באמת) או שרק אתם נהנים לצפות כמו שאומרים מרחוק.
לאור האמור לעיל, דומני שהתשובה לכך תלויה במידה רבה (כמעט טוטאלית) בכל ילד לגופו. אם הילד אכן ניחן בחוש מוסיקלי [כמו גם בקול ערב. חבל שירחמיאל ייאלץ שלא לקבלו מטעמי קול עורב], הוא בעל נתונים המבטיחים לו הצלחה [ומסירים או מגמדים את סיכויי הכישלון והתוצאות שעלולות לבא בעקבותיה], והחשוב מכל: הוא עצמו רוצה ומשתוקק להשתתף במקהלה, ונדמה לנו ההורים כי ההשתתפות במקהלה אכן יכולה רק להצעיד אותו ולהזניקו מעלה מעלה, איני רואה בכך כל טעם לפגם, ואדרבא. כמובן שכניסתו למקהלה תלווה על ידינו ההורים בהכְוונה נכונה, ומשך השנים שלו במקהלה ילוו על ידינו ההורים במעקב נכון ושימת לב מדוקדקת כיצד הדברים משפיעים על חייו הצעירים. אמנם, דבריי אלה באים כאן בהסתייגות מה, משום שכאמור לעיל, פעמים שהיתרונות מתגמדות אל מול החסרון בהזנחת תחומי עשייה החשובים יותר, ולכן יש לתת את מלא שימת הלב לסגנון הילד, כשאם מדובר למשל בילד בעל מוטיבציה פנימית להשקיע בלימודים, ייתכן מאד שכדאי לוותר על השתתפות במקהלה מפורסמת בעל שם עולמי - על כל הנגזר מכך - בכדי שלא לפגוע בתחום הלימודים. השאלה "מה זה היה נותן לכם" לדעתי אינה במקומה, שכן דילמת שליחת הילד למקהלה עליה לבא אך ורק מהמקום בו אנו חפצים בטובת הילד, כשהקו המנחה הוא עתיד הילד, ואין כל מקום לשיקולים כמו "מה זה נותן לנו" כהורים. איני רוצה לחשוב על ההורה ששולח את ילדו למקהלה רק בשביל ה'כבוד' שהוא כהורה יראה מכך, או בשביל האפשרות להשתתף בקונצרטים ללא עלות. במידה וטובת הילד דורשת הימנעות מהשתתפות במקהלה, כמובן שאמנע משליחתו למקהלה, ואמשיך ליהנות "לצפות כמו שאומרים מרחוק"... 4. האם ילד יכול גם להיות שקוע במוזיקה וגם להיות הדוק על אף כל הוואוו שעושים ממנו?
אם כוונתך ב"הדוק" לאדוק מבחינה דתית – ודאי שכן. אם כוונתך לאדוק מבחינה לימודית – ראה דבריי לעיל. 5. האם יש הבדל מבחינה חינוכית בין ילד פלא לבין מקהלה?
ודאי. שני החסרונות האחרונים שהזכרתי לעיל מתעצמים שבעתיים כשמדובר בילד פלא. הרבה יותר בריא לנפש הילד וחינוכו חשיפה מאוזנת ומאופקת לפרסום והערצה על פני תהילה והערצה ממוקדת וממרוכזת. 6. האם לדעתכם זה משפר את הביטחון העצמי?
כנ"ל. אם הילד אכן מצליח, הדבר ישפר את בטחונו העצמי לבלי הכר, כשמנגד, אם ח"ו הוא לא יצליח ויידחה לשולי המקהלה (כפי שציינתי כבר כמה מהגורמים האפשריים לכך), הדבר יפגע בתדמיתו העצמית, פעמים לבלי שוב. 7.מה כן היינו עושים אם היינו שולחים את ילדינו מה היינו נזהרים וכו'?
הכְוונה
נכונה שתעניק לילד גישה נכונה לפירסום והערצה במקביל לגישה נכונה לחיים ולהשקעה
בתחומים החשובים יותר. כמובן, תוך מעקב מתמיד אחר הדברים שצצים חדשים לבקרים והשינויים
שעוברים עליו לאורך השנים. [אם מדובר במקהלה שהעומד בראשה אינו מוכר לנו, כמובן שלפני
שליחת הילד נברר היטב אצל כל הגורמים בתחום על טיבו ונעמוד על קנקנו. אם מדובר על
ירחמיאל, אל לנו לחשוש. יכולים אנו להיות סמוכים ובטוחים כי 'לא יאונה לצדיק כל
אוון']. 8. האם בכלל צריך לראות אתזה כסתירה להוספה ביר''ש או שההיפך הוא הנכון תרחיבו ראש ותבינו שזה דבר נפלא?
עצם הביטוי הנפשי המוסיקלי אין בו כל סתירה ליראת שמים. יעידו על-כך כל גדולי ישראל במרוצת הדורות שניחנו בחוש מוסיקלי ובכינור פנימי עדין שלא טרחו לדכא זאת ח"ו, אלא רתמו זאת לחיי התורה ולימודה. על דבר החכם במשלי [פרק ג, פסוק ט] "כבד את ה' מהונך" הביא רש"י את דרשת חז"ל [בפסיקתא רבתי] "אל תקרי מהונך אלא מגרונך". לא בכדי הוא מאמר המשורר נעים זמירות ישראל אשר בסוף ספרו ממלל "כל הנשמה תהלל י-ה הללויה". הערצת הקהל (חסרת הטעם, פעמים רבות) לעומת זאת, לאו דוקא מביאה להוספה ביראת שמיים, אולם בהכְוונה נכונה ניתן לפזר את ערפילי השיכר ולפקוח את עיני הילד, כך שהדבר לא יבא כסתירה ליראת השמים שלו. ועוד שלל רעיונות.
שכחתי משהו ?? אה... בקשה אחת קטנה לירחמיאל, לאור כל האמור לעיל: Would you please let me sing in the choir ?? חשוב באמת כמו שאידי מלמדת את כולנו ובצדק לא לסתות מהנושא על אף שהוא רחב אפשרויות.
תכתבו בקלילות אני בטוח שכל אחד שהוא רואה את מיאמי הוא גם חשוב על עצמו או משפחתו אז זה המקום להעלות את המחשבות והרגשות.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 14:17 |
|
| |
| אידי כתב: |  | טוב חברים היו לי כמה רעיונות נפלאים לאשכולות אבל לדעתי זה נושא מרתק במיוחד. זה בהחלט אשכול שנושא בתוכו רעיונות שונים לפיתוח.
1.מה זה תורם? משליפה ראשונית: בטחון עצמי, קבוצת שווים (=חברים) לפיתוח כישרון משותף, אתגר, סיפוק, וגם "צומי" במידה הוא לא דבר רע... 2. מה החסרונות שבכך? תחרותיות יתר (רע בפני עצמו), אכזבות אפשריות בעקבותיה, עומס יתר, הזנחה של תחומים אחרים בחיים... 3. הייתם רוצים שילדכם גם יהיו שם? וא''כ מה זה היה נותן לכם?(לא לכתוב מיד כי א''כ אתם תכתבו ישר תשובה חיובית תחשבו על זה באמת) או שרק אתם נהנים לצפות כמו שאומרים מרחוק. תלוי בילד. כל ילד הוא לגופו - אחד פורח באתגרים תחרותיים וגם הנתונים שלו משחקים לטובתו, בשעה שהאחר עלול ללכת לאיבוד. וכן הלאה על כל התחומים שהוזכרו לעיל. וחוץ מהכל, אנחנו נוטים לשכוח לפעמים, אבל - הילד בעצמו צריך לרצות את זה. לא ההורים! ההורים יכולים לתת את האישור או לא לתת, אבל להחליט מה הוא אוהב - זה יכול רק בעל העניין  4. האם ילד יכול גם להיות שקוע במוזיקה וגם להיות הדוק על אף כל הוואוו שעושים ממנו? אם זוכרים שהכישורים שלנו הם מתנת שמים, אז למה בעצם לא? 5. האם יש הבדל מבחינה חינוכית בין ילד פלא לבין מקהלה? לדעתי מקהלה בריאה יותר. הילד לא צריך עד כדי כך פוקוס... כאמור - הכל טוב במידה! 6. האם לדעתכם זה משפר את הביטחון העצמי? מה זה "זה"? 7.מה כן היינו עושים אם היינו שולחים את ילדינו מה היינו נזהרים וכו'? 8. האם בכלל צריך לראות אתזה כסתירה להוספה ביר''ש או שההיפך הוא הנכון תרחיבו ראש ותבינו שזה דבר נפלא? כבד את ה' מהונך-מגרונך - לא? כך גם אפשר לשמח יהודים, לקרב אותם לאהבת ה', להנעים (מלשון נעימות ומלשון נעימה) את התורה על ישראל... ועוד שלל רעיונות.
חשוב באמת כמו שאידי מלמדת את כולנו ובצדק לא לסתות מהנושא על אף שהוא רחב אפשרויות. שכוייח ניורק... נכנסת לעניינים  תכתבו בקלילות אני בטוח שכל אחד שהוא רואה את מיאמי הוא גם חשוב על עצמו או משפחתו אז זה המקום להעלות את המחשבות והרגשות.
|
|
ישר כוח לניורק על עלאת הנושא
ולעצם הדיון אני מסכים אם התגובה של אידי כמעט לחלוטין.
רק רציתי להוסיף שהדיון נתון לראית המגיב הרקע הדתי או חרדי ומקום המגורים ישראל ארה"ב. מבחינן הדתים יש הרבה פחות בעיה בעצם חברות במקהלת ילדים. לעומת הציבור החרדי שיותר שמרן ושיש יותר בעיה. ואותו דבר לעניין מקום המגורים בארץ יותר שמרנים ופחות נפוץ ענין המקהלות לעומת ארה"ב שיותר נפוץ ויש פחות בעיה להיות במקהלה.
ושוב ישר כוח לניורק
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 18:57 |
|
| |
משוררשיער מסכימה עם כל מילה שלך!! התייחסת לכל הנקודות האפשריות..
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 22:43 |
|
| |
משורר - נראה לי ששנינו מסכימים בסופו של דבר...
כוחאש - שמחה לשמוע שכיוונתי :) והתוספת שלך נגעה בנקודה העמוקה מני ים של הגדרה עצמית וכל זה... מותר לי לברוח לפני שניכנס לכל פרטי הסוגים שמנה מנחם קליין אז באותו ראיון? 
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 23:21 |
|
| |
| משוררששיער כתב: |  | טוב חברים היו לי כמה רעיונות נפלאים לאשכולות אבל לדעתי זה נושא מרתק במיוחד. זה בהחלט אשכול שנושא בתוכו רעיונות שונים לפיתוח.
1.מה זה תורם?
א. עצם החשיפה למוסיקה (בלחנים כ"כ נכונים, כ"כ טהורים) לאורך זמן, הייתי אף מגדיר זאת במידה מסויימת כשהייה בים מוסיקלי, מעצבת את נפשו הרכה של הילד, ומעניקה לה רבות בשלל תחומי החיים, החל מהסרת מועקות נפשיות שונות (דבר שהוכח כיום מבחינה מדעית ונעשה בו שימוש בפסיכותרפיה) וכלה בתחום הלימודי. אם מדובר בלימוד התורה, ודאי שחוש הנגינה תורם לו רבות. לא בכדי תוארה התורה כ'שירה' – "ועתה כתבו לכם את השירה הזאת ולמדה את בני ישראל". ב. השהייה כמו גם השחייה בים המוסיקה מפתחת במידה רבה את החוש המוסיקלי, ומכוונת את מיתרי הכינור הפנימי. הכְוונה זו הנעשית בנפש הילד בעודו שתיל רך, יוצרת חריש עמוק בנפש, ותיתן את אותותיה לכשיתבגר. זאת מלבד פיתוח קול הילד ולמידה של שירה נכונה – אם-כי פיתוח קול זה יפה לשעתו, לשנות הילדות המוקדמות, אולם מסופקני מהי מידת ההשפעה שיש לו על קולו של הילד כבוגר. ג. החשיפה לקהל אוהדים תורמת רבות ופועלת גדולות ונצורות בתחום הביטחון העצמי של הילד. הדבר משפר לבלי הכר את הדימוי העצמי שלו, ופעמים שמסייע אף לבעיות גמגום וכיו"ב. כשילד זוכה להצלחה מסחררת [שימו לב, הדבר יכול להביא לסחרור. על-כך בהמשך] בתחום אחד, ובענייננו: בתחום המוסיקה, הדבר יוצר אצלו מוטיבציה אדירה, השראה ואנרגיה, להשקיע בתחומים אחרים, כלמידה ועוד. כמובן שהדבר תלוי בכך שהילד אכן הופך לאהוד הקהל; אם ההיפך מזה הוא שקורה, והילד נדחה לשולי המקהלה, הדבר יכול לפעמים רק להזיק ולדרדר את הביטחון העצמי שלו. אם-כי פעמים רבות אהדת המשפחה והסביבה הקרובה יכולה בהחלט לחפות על חוסר קריאות הביניים וצעקות (על גבול הזעקות) מצידו של הקהל. 2. מה החסרונות שבכך?
א. כנ"ל. במידה והילד נדחה לשולי המקהלה, הדבר יכול להוריד את 'שוויו' בעיני עצמו, להאפיל על הצלחות אחרות שיש לו בתחומים אחרים, ולהביא לחוסר רצון וחשק להשקיע בתחומי החיים האחרים, דבר שיבא לידי ביטוי בדרדור ההישגים הקיימים. הרגשת ה'דחייה' הזו אצל הילד יכולה לבא מכמה סיבות: מצד הקהל – כשהוא רואה בכל קונצרט את חבריו זוכים למחיאות כפיים סוערות, קריאות עידוד רמות [מישהו אמר "מקס"?], ואילו הוא נשכח מאחורי הצללים. מצד ירחמיאל – כשהוא רואה את ירחמיאל מעניק קטעי סולו לפרחים משמאל ומימין, ואילו הוא נותר (בצדק, או פעמים אף שלא בצדק) יחד עם אנשי הדממה. ועוד. ב. חשיפת הילד להערצת יתר עלולה להביאו לסחרור לא בריא במיוחד, שייתן את אותותיו הן בהיבט האישיותי – כשהוא יסתובב יום וליל מנופח באגוצנטריות ומרוכז רק בעצמו, תוך שהוא שוכח כליל שהוא מוקף בבני משפחה או גרוע מכך - בחברי כיתה שלא יקבלו זאת כ"כ בהבנה, והן בהיבט היהודי, דתי [כשזה מתייחס יותר להערצה לה הוא זוכה ממעריצות כאלה ואחרות...] – כשהדבר עלול להביאו למחוזות לא כ"כ מומלצים. וד"ל. [אם-כי זה האחרון תלוי בעיקר בגילו של הילד, ואמנם אין מקום לחשוש לכך בגיל צעיר במיוחד]. ג. אם הילד אינו מודע לאיזון הנכון שבין הפן המוסיקלי בחיים ובין הפן העיקרי יותר, כלמידה, יחסי בין אדם לחבירו, עיצוב האישיות ועוד, הוא עלול למצא את עצמו מזניח את התחומים החשובים הללו. [אם-כי ייאמר לשבחו של ירחמיאל שאכן ניכר כי הוא משקיע מאמץ בטיפוח ופיתוח תחומי החיים החשובים יותר, כהבעת רצינות בלימודים ועיצוב ובניית האישיות. דומני, אגב, שהוא היחיד בתחומו המשקיע בכך רבות. אשמח לשמוע שאני טועה]. אתה לא יודע עד כמה אתה צודק!!באחת הפעמים שירחמיאל התראיין הוא אמר שהוא גם מסתכל על הפן הרוחני-בכלל הכל אצל ירחמיאל מתקשר לרוחניות!!אני זוכרת שפעם העירו לו שיש תמיד 3 או 4 ילדים שהם סולניים ראשיים ואיתם הוא הולך!!ושאלו אותו-הילדים האחרים לא מקנאים במספר הסולויים שהם מקבלים(כמו שאול עודד קריטי-שקיבלו המון סולויים!!והוא ענה:"אני תמיד מדבר עם הילדים שכישרון זה מתנה משמיים!! ועוד הפעם אחת הוא אמר-שהוא מלמד את הילדים שאם הם כבר עושים משהו(כמו עזרה בבית-מצוות)אז שכבר יעשו את זה בשמחה!! וחוץ מזה גם ארי גולדוואג דיבר בראיון שלו על זה שירחמיאל תמיד הכניס להם אידישקייט!!.................וחוץ מזה אני מסכימה מאד עם מה שאמרת!!יישר כח!!
אבהיר, כי בעוד שביחס לשני החסרונות הראשונים הרי שבהכְוונה נכונה של ההורים ניתן לעמעמם ולצמצמם, הרי שחיסרון זה השלישי [בפרט אם מדובר בתחום הלימודי] תלוי לדעתי במקהלה אליה משתייך הילד. אם אכן מדובר במקהלה קטנה ובלתי מוכרת כל-כך, כשהתחושה שמקבל הילד היא שפיתוח הקול (והכל...) הם אגביים לתחומי החיים החשובים יותר, אכן ניתן למנוע הזנחה כל שהיא באותם התחומים. אולם כשמדובר במקהלה בעל שם עולמי, כמקהלתינו האהודה, המלווה בכל-כך הרבה 'שואו' ורעש סביב אלבומי ההאזנה והצפיה, קשה לי לראות איך ניתן להעניק לילד תחושה כי עם כל ההקלטות וההופעות הרי שבסוף היום חשוב יותר להשקיע בלימודים, למשל. אם-כי ייתכן מאד שלעיתים קרובות הילדים עצמם (בפרט בגילים צעירים יותר) אינם מודעים כ"כ לשם העולמי שיש להם ולכך שהם מואזנים ונצפים ברחבי הגלובוס. אני אישית יצא לי לשמוע זאת מאחד מילדי המקהלה, כי רק לאחר התבגרותו ויציאתו מהמקהלה הוא פתאום קלט עד כמה הוא נעשה מפורסם. 3. הייתם רוצים שילדכם גם יהיו שם? וא''כ מה זה היה נותן לכם?(לא לכתוב מיד כי א''כ אתם תכתבו ישר תשובה חיובית תחשבו על זה באמת) או שרק אתם נהנים לצפות כמו שאומרים מרחוק.
לאור האמור לעיל, דומני שהתשובה לכך תלויה במידה רבה (כמעט טוטאלית) בכל ילד לגופו. אם הילד אכן ניחן בחוש מוסיקלי [כמו גם בקול ערב. חבל שירחמיאל ייאלץ שלא לקבלו מטעמי קול עורב], הוא בעל נתונים המבטיחים לו הצלחה [ומסירים או מגמדים את סיכויי הכישלון והתוצאות שעלולות לבא בעקבותיה], והחשוב מכל: הוא עצמו רוצה ומשתוקק להשתתף במקהלה, ונדמה לנו ההורים כי ההשתתפות במקהלה אכן יכולה רק להצעיד אותו ולהזניקו מעלה מעלה, איני רואה בכך כל טעם לפגם, ואדרבא. כמובן שכניסתו למקהלה תלווה על ידינו ההורים בהכְוונה נכונה, ומשך השנים שלו במקהלה ילוו על ידינו ההורים במעקב נכון ושימת לב מדוקדקת כיצד הדברים משפיעים על חייו הצעירים. אמנם, דבריי אלה באים כאן בהסתייגות מה, משום שכאמור לעיל, פעמים שהיתרונות מתגמדות אל מול החסרון בהזנחת תחומי עשייה החשובים יותר, ולכן יש לתת את מלא שימת הלב לסגנון הילד, כשאם מדובר למשל בילד בעל מוטיבציה פנימית להשקיע בלימודים, ייתכן מאד שכדאי לוותר על השתתפות במקהלה מפורסמת בעל שם עולמי - על כל הנגזר מכך - בכדי שלא לפגוע בתחום הלימודים. השאלה "מה זה היה נותן לכם" לדעתי אינה במקומה, שכן דילמת שליחת הילד למקהלה עליה לבא אך ורק מהמקום בו אנו חפצים בטובת הילד, כשהקו המנחה הוא עתיד הילד, ואין כל מקום לשיקולים כמו "מה זה נותן לנו" כהורים. איני רוצה לחשוב על ההורה ששולח את ילדו למקהלה רק בשביל ה'כבוד' שהוא כהורה יראה מכך, או בשביל האפשרות להשתתף בקונצרטים ללא עלות. במידה וטובת הילד דורשת הימנעות מהשתתפות במקהלה, כמובן שאמנע משליחתו למקהלה, ואמשיך ליהנות "לצפות כמו שאומרים מרחוק"... 4. האם ילד יכול גם להיות שקוע במוזיקה וגם להיות הדוק על אף כל הוואוו שעושים ממנו?
אם כוונתך ב"הדוק" לאדוק מבחינה דתית – ודאי שכן. אם כוונתך לאדוק מבחינה לימודית – ראה דבריי לעיל. 5. האם יש הבדל מבחינה חינוכית בין ילד פלא לבין מקהלה?
ודאי. שני החסרונות האחרונים שהזכרתי לעיל מתעצמים שבעתיים כשמדובר בילד פלא. הרבה יותר בריא לנפש הילד וחינוכו חשיפה מאוזנת ומאופקת לפרסום והערצה על פני תהילה והערצה ממוקדת וממרוכזת. 6. האם לדעתכם זה משפר את הביטחון העצמי?
כנ"ל. אם הילד אכן מצליח, הדבר ישפר את בטחונו העצמי לבלי הכר, כשמנגד, אם ח"ו הוא לא יצליח ויידחה לשולי המקהלה (כפי שציינתי כבר כמה מהגורמים האפשריים לכך), הדבר יפגע בתדמיתו העצמית, פעמים לבלי שוב. 7.מה כן היינו עושים אם היינו שולחים את ילדינו מה היינו נזהרים וכו'?
הכְוונה
נכונה שתעניק לילד גישה נכונה לפירסום והערצה במקביל לגישה נכונה לחיים ולהשקעה
בתחומים החשובים יותר. כמובן, תוך מעקב מתמיד אחר הדברים שצצים חדשים לבקרים והשינויים
שעוברים עליו לאורך השנים. [אם מדובר במקהלה שהעומד בראשה אינו מוכר לנו, כמובן שלפני
שליחת הילד נברר היטב אצל כל הגורמים בתחום על טיבו ונעמוד על קנקנו. אם מדובר על
ירחמיאל, אל לנו לחשוש. יכולים אנו להיות סמוכים ובטוחים כי 'לא יאונה לצדיק כל
אוון']. 8. האם בכלל צריך לראות אתזה כסתירה להוספה ביר''ש או שההיפך הוא הנכון תרחיבו ראש ותבינו שזה דבר נפלא?
עצם הביטוי הנפשי המוסיקלי אין בו כל סתירה ליראת שמים. יעידו על-כך כל גדולי ישראל במרוצת הדורות שניחנו בחוש מוסיקלי ובכינור פנימי עדין שלא טרחו לדכא זאת ח"ו, אלא רתמו זאת לחיי התורה ולימודה. על דבר החכם במשלי [פרק ג, פסוק ט] "כבד את ה' מהונך" הביא רש"י את דרשת חז"ל [בפסיקתא רבתי] "אל תקרי מהונך אלא מגרונך". לא בכדי הוא מאמר המשורר נעים זמירות ישראל אשר בסוף ספרו ממלל "כל הנשמה תהלל י-ה הללויה". הערצת הקהל (חסרת הטעם, פעמים רבות) לעומת זאת, לאו דוקא מביאה להוספה ביראת שמיים, אולם בהכְוונה נכונה ניתן לפזר את ערפילי השיכר ולפקוח את עיני הילד, כך שהדבר לא יבא כסתירה ליראת השמים שלו. ועוד שלל רעיונות.
שכחתי משהו ?? אה... בקשה אחת קטנה לירחמיאל, לאור כל האמור לעיל: Would you please let me sing in the choir ?? חשוב באמת כמו שאידי מלמדת את כולנו ובצדק לא לסתות מהנושא על אף שהוא רחב אפשרויות.
תכתבו בקלילות אני בטוח שכל אחד שהוא רואה את מיאמי הוא גם חשוב על עצמו או משפחתו אז זה המקום להעלות את המחשבות והרגשות.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 12:12 |
|
| |
חברה באמת שהתגובות נפלאות ומיוחדות ברחבות ובהירות. תודה לכולם כמובן שאפשר לפתח את הנושא עוד ועוד ללא סתיה כמובן..
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2014 10:42 |
|
| |
בתשכה (לצטט חתיכת הודעה מהנייד זה מסובך... מתנצלת) - עוד הוכחה לדברייך אפשר למצוא באותו ראיון חצי יובל עתיק ומפורסם ב"שירו לו", כשנחום סטארק סיפר שהם טיילו בארץ עם המקהלה, ומי שלמד טוב ביום - קיבל סולו בלילה... נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 14:33 |
|
| |
אין לי ילדים, אך לו היו לי ילדים שיכולים לשיר יפה אני חושבת שהייתי שולחת אותם מקסימום למקהלה שכונתית או בחיידר/בית ספר ולא למקהלה מקצועית (במיוחד לא אם ישלמו לו עבור השירה).
כמה שמקהלה מקצועית ואפילו כמו מיאמי תתן לו ביראת שמיים, זה עדיין השקעה עצומה בענייני חול ועולם הזה ובענייני שואו בעוד שילד יהודי חרדי צריך לדעת שעיקר זמנו צריך להיות מושקע בענייני תורה, וזה שיש לו תחביבים כמו מוזיקה וכו' זה רק בנוסף ולא צריך לקחת את עיקר זמנו. והרי לפני הופעות מקצועיות הוא יצטרך להשקיע את עיקר זמנו במקהלה.
לא מתאים לי.
כנ"ל לגבי ילד פלא. אם ישיר רק כתחביב במסיבות, אירועים וכו', זה בסדר. ברגע שזה יגיע לשירה מקצועית פה עובר הגבול שלנו כהורים לאפשר לו זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2014 16:48 |
|
| |
| אידי כתב: |  | בתשכה (לצטט חתיכת הודעה מהנייד זה מסובך... מתנצלת) - עוד הוכחה לדברייך אפשר למצוא באותו ראיון חצי יובל עתיק ומפורסם ב"שירו לו", כשנחום סטארק סיפר שהם טיילו בארץ עם המקהלה, ומי שלמד טוב ביום - קיבל סולו בלילה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
וואו!!!!באמת?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 00:55 |
|
| |
| אידי כתב: |  | בתשכה (לצטט חתיכת הודעה מהנייד זה מסובך... מתנצלת) - עוד הוכחה לדברייך אפשר למצוא באותו ראיון חצי יובל עתיק ומפורסם ב"שירו לו", כשנחום סטארק סיפר שהם טיילו בארץ עם המקהלה, ומי שלמד טוב ביום - קיבל סולו בלילה... נשלח מהאנדרואיד שלי |
|
ועוד הוכחה- אני מכירה ילד אחד שהיה בפרחי מיאמי בתקופה של עודד קריטי ואיצי ספינר והוא סיפר שפעם ילד אחד שר סולו ו-2 ילדים צחקו על הילד ששר ועל איך שהוא שר ואז ירחמיאל קרא להם והעניש אותם
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2014 20:02 |
|
| |
אהבתי את הסיפור 
|
|
|
|