| נשלח ב-6/5/2014 00:20 |
|
| |
ברכה על הלל היא תמיד לבטלה, שהרי השאלה "היכן ציונו" לא תורצה ואינה עשויה להיתרץ.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/5/2014 00:35 |
|
| |
לדבריך הוא הדין ברוב הברכות רוב הברכות
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 12:20 |
|
| |
מאת ד"ר גיא בכור
מזל טוב: ישראל לא רק שנכנסה עמוק אל תוך המחנה המערב-אירופי בכל הנוגע לתוצר מקומי לנפש, אלא שהחל מהשנה היא כבר בין המוליכים שלו. התוצר לנפש של ישראל מזנק באופן דרמטי, ומתקרב ל – 40,000 דולר לנפש. לייתר דיוק: 38,310 דולר לנפש, אלה נתוני השנתון של "האקונומיסט" היוקרתי, המתפרסם בכל סוף שנה, ואנחנו, כמו בכל שנה מאז 2007, מנתחים ומשווים אותו לתוצאות העשור האחרון. יש להבין: בשנת 2003, לפני עשר שנים בלבד, עמדה ישראל על 15,600 דולר לנפש, רחוק מן המדינות האירופיות המפותחות, ועכשיו ההפתעה. בכך גם התנתקה ישראל מן המזרח התיכון, והיא בין המדינות האירופיות המובילות. "תוצר לנפש" הוא ערך מנייה של מדינה, ועל פיו היא נמדדת. הנתון הזה חשוב מאוד למשקיעים, המחפשים את המדינות המתקדמות, ואת אלה שעוד יזנקו. במילים אחרות, הנתונים המעולים לא רק משקפים מגמה, אלא גם מעודדים אותה עוד יותר בעצמם. זהו תהליך נורמטיבי, ולא רק דקלרטיבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 14:07 |
|
| |
ירוחם: צריך לדעת אייך מחשבנים את זה. וכמה היא שוויונית. בלי זה לא תבין למה המציאות היא לגמרי אחרת למה יש מיליונים שאין להם אוכל במקרר. שתעמיק אז תבין למה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2014 16:24 |
|
| |
מקס בבקשה בלי דמגגויה, אין במדינה הזו מיליונים שאין להם מה לאכול, יש אנשים שמתפרנסים מהכרזות על נתוני שקריים אלו, כבר ערכו מחקר על השקרים הללו, ונמצאו שקריים, בלי קשר ועם קשר מי שרוצה להתפרנס מתפרנס. הלמ"ס ערך סקר לפני יום העצמאות, 85% אזרחים ענו. כי הם מאד מרוצים להיות ישראלים ולגור במדינת ישראל, והם מרגישים כבוד בזה שהם ישראלים. תוציא מהם את החדים והערבים ואחוז המרוצים יגדל. 1.5 מיליון אנשים נפשו בחו"ל בפסח, וכמספר הנ"ל בבתי מלון והארחה כאן בארץ. הדבר לא מעיד על מסכנות הצועקת כדבריך, אין מקומות חניה בערים הכבישים עמוסים במכוניות חדשות, המסעדות מלאות עד אפס מקום, כל זה לא מעיד על צעקתך. פרסי -התפלל כל יום בתחנוים לה'-תן לי לזכות בפיס! תן לי לזכות בפיס! כך זמן רב. להקב"ה נמאס לשמוע אותו- אמר לאליהו- תן לו לזכות בפיס! אמר אליהו- ריבוני אני כבר מזמן רוצה לתת לו לזכות. אבל הוא לא קונה כרטיס. אני מקווה שהבנת את הקשר-, אולי תוכל בטובך להגיד לי, האנשים שבדרך כלל אתה מיצג- מה הם חושבים בתפילה על הפרנסה? איך בדיוק הם רוצים להתפרנס?
|
|
|
|
|