זוכרים את ההרגשה הזאת? "הצלחתי לקרוא לבד ספר שלם"... איזה ספר זה היה?
נשלח ב-12/5/2014 20:15
אני זוכרת שקראתי את הספר הכי עבה(של גדולים..)-לאו דווקא הכי ראשון(כי ספר ראשון אני לא זוכרת בדיוק מה זה היה.... זה יכול להיות גם דדי גמדי..)בכיתה ד'-טעות אופטית של נחמן גרשונוביץ. והיו לי סיוטים מהספר הזה...זו היתה טעות לקרוא אותו.. חוץ מזה שאני לא כ"כ אוהבת בלשון המעטה את הסופר הנ"ל בשל דמיון מופרז בספריו...
נשלח ב-13/5/2014 22:47
מי זוכר דבר כזה?!
נשלח ב-14/5/2014 17:39
הצעירים שביננו!
נשלח ב-30/6/2014 07:34
סיפורו של מנדל בייליס (בגיל 7.5 !)
תוקן על ידי טיטא_ניק ב- 30/06/2014 07:34:37
נשלח ב-30/6/2014 14:44
לא מכירה... של מי הספר?
נשלח ב-2/7/2014 00:28
בטחחחחחחחחחחחחחחחחח...תשעה באב... ילדון בן 12 שמנסה לצום לראשונה בחייו... והנה.. אני בוחר בספר.. "הצוואה" של חיים ברינבוים...
נשלח ב-2/7/2014 08:56
ספר מדהים!!! מתי קראת אותו?
נשלח ב-27/7/2014 16:24
הספר הראשון שלי: הילדה שברחה מהמנזר. (בת 8) עד היום אני זוכרת את העלילה ואת המתח. היו ימים...
נשלח ב-8/2/2015 01:41
יוו... איזה אשכול חמוד... אף פעם לא עברתי פה רציני על הפורום הזה ... (אסתרק, סולחת...?) מצחיק להיזכר... אבל חפרתי עמוק.... הספר הראשון שאני זוכרת שקראתי היה של מנוחה פוקס, או בעצם חיים ולדר? משהו אהממ... אני לא זוכרת את השם שלו... היה על הכריכה ציור של גולד.... שילדה עוזרת לאיזה זקנה לסחוב שקיות בגשם עם מטריה כזאת... והילדה שברחה מהמנזר... כל ספר צהוב שאני רואה מעלה בי זכרונות של זה...
נשלח ב-10/2/2015 23:50
וואוו... שאלה מצוינת אסתרק! אבל מקילה מאד.
נראה לי שמספר הספרים שקראתי יכול להתקרב לעשרות אלפים.. אבל בכל אופן. נראה לי שהספר הראשון שקראתי (אם לא ניקח בחשבון את כל הספרוני - כריכה רכה שאז היו חלק מתוק מהילדות..) הי'ה שילד חמוד בשם אלי'הו שפך לאיזו מבוגרת את הסלים בטעות - באופנים ואז עזר לה להרים ולקחת הביתה.. אני זוכרת את עצמי יושבת וחושבת על המסר שבסיפור :) ועכשיו ברצינות - הספר הראשון שהי'ה לי לקרוא, מה שאני זוכרת, הי'ה ספר גבוה מאד שרק להתחיל אותו עשה לי סחרחורת.. לא זוכרת את העלילה במדויק.. הרבה מילים עברו עלי מאז.. אבל זכורה לי ההרגשה שהצלחתי להבין אותו.. הי'ה כיף!
נשלח ב-11/2/2015 00:30
מהלעלעל כתב:
יוו... איזה אשכול חמוד... אף פעם לא עברתי פה רציני על הפורום הזה ... (אסתרק, סולחת...?) מצחיק להיזכר... אבל חפרתי עמוק.... הספר הראשון שאני זוכרת שקראתי היה של מנוחה פוקס, או בעצם חיים ולדר? משהו אהממ... אני לא זוכרת את השם שלו... היה על הכריכה ציור של גולד.... שילדה עוזרת לאיזה זקנה לסחוב שקיות בגשם עם מטריה כזאת... והילדה שברחה מהמנזר... כל ספר צהוב שאני רואה מעלה בי זכרונות של זה...
עכשיו אני נזכרת, לא של גולד... של יוני...
נשלח ב-15/2/2015 23:18
אני קראתי את "אפרוח בחזית" ילדה בעלת טונוס שרירים נמוך וחלקו גבוהה שצריכה בעצם להתמודד... לא יודעת אם אתן מכירות. קראתי אותו בכיתה ג איך התלהבי שהצלחתי לקרוא 300 (!) עמודים....
(ניתן להנות גם משניהם... ;) )
או שלא מבינים בספרים!!!
נשלח ב-11/12/2016 14:22
איך אתן זוכרות מה קראתן בגיל כזה פיצי?! אני בקושי זוכרת אבל ממה שכן אני אכתוב בכל זאת.. אז הספר הראשון העבה (שאני זוכרת) שקראתי היה אממ.. שולינקה של מנוחה בקרמן בכיתה ג' בגיל 8 בערך.. וכמובן שלפני זה את כל הספרים של ולדר וכו'..
וואו קראתי כל כך הרבה ספרים שאינלי מושג מה קראתי באיזה גיל... מה שכן, זוכרת שקראתי בכיתה ג' את הספר 'יתומה לשתי אמהות' של מרים כהן. #סיוטי לילההה רק שנים אחר כך, בכיתה ח בערך, העזתי לקרוא אותו שוב. דווקא לא היה מפחיד כל כך כמו שזכרתי.