בית פורומים עצור כאן חושבים

עצכ"ח - לא הרסתם את חיי. בניתם אותם.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2014 08:07 לינק ישיר 

חסדא יקירי

ברוך השב!

אכן כל אחד זקוק שיושיטו מראה אל מול פניו כדי שיראה את עצמו. רק צריך להיזהר ולזכור שהרוצה בתוכחה צריך לבדוק את הפרטים.

הבה נעשה זאת יחד עם הפרטים המעטים שיש לנו.

כנגד הדברים היפים והמשמחים שכתבה למינגית, מתברר שיש כאלו שתולים בפורום הזה את יציאתם בשאלה.

הנה כאן, באדיבות חסדא.

יש לבדוק באיזו מידה גרם הפורום שלנו ליציאה בשאלה המתוארת שם.

ואז יש לשאול: האם יש דרך לקרב בלי לרחק? האם יש דרך לעזור בגילוי האמת בלי להרוס ולסכן?

לדוגמא, בדיון הקצר ההוא מופיע פרט שזעזע את כותבו: לגלות שהזוהר אינו קדמון.

אם החברה החרדית שלנו מחנכת להאמין שהזוהר לא נכתב בספרד בימי משה די ליאון (יעויין באשכול המפורסם שמוכיח זאת כמדומה ללא ספק), אז לדעתי יש כאן דוגמא לתופעה מסוכנת: אנו, כלומר החרדים, מחנכים, בין השאר, להאמין בדברים בלתי אפשריים.

זה מתכון לפיצוץ בשלב כלשהו.

האם יש להאשים את מי שפירסם באינטרנט על דבר בלתי אפשרי שמחנכים אליו? ואם אותו אחד מלמד במקביל שהיהדות אינה עומדת על אמונה מסויימת זו, האם יש בכך תיקון?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 08:48 לינק ישיר 

oפקן כתב:
למינגית פורום אינטלקטואלי מעצם מהותו הוא אדיש לגמרי לתחושות מכל סוג שהוא, אין זה עניינו כלל, דבר אחד אמור להיות בראש מעייניו - בירור האמת, וזאת בלבד, כל סטייה ממטרה זו רק יביא להקהיית חדות הדיונים בפורום. ועדיין אני מודה, שדברייך מביאים רוב נחת לחכמי הפורום, ואין ספק שהראוי לשבח זה יותר מכל הוא מיימוני, שענוותנותו וסבלנותו מקרבת רבים תחת כנפי השכינה, הוא הוא הלל הזקן של הפורום הקדוש שלנו.

תוקן על ידי oפקן ב- 07/05/2014 01:59:27

ספקן
אדם הוא לא רק רציו. ולעתים מותר לשנות מפני השלום, הן החיצוני והן הפנימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 09:33 לינק ישיר 

ספקן, פורום מכל סוג אדיש לתחושות מכל סוג. טענות אמורים לשקול בדרך לוגית מנותקת מתחושות ככל שניתן, לא כן לגבי הטוענים, הם מונעים מכל מה שמניע אדם באשר הוא אדם (כפי שאמר הפרופסור מעשיהו)וטוב שכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 11:09 לינק ישיר 

מקס
שכחת להזכיר את ההמשך של המדרש- הנשים היו מתיפות לגרות את בעליהם והשתמשו במראות, לראות אם הם יפות, ובסופו שך דבר מהמראות הללו- מראות הצובעות, יצקו את הכיור במשכן לטהר את הכהנים. ראה רש"י בסוף שמות.
אל תדאג גם אז היו אנשים חסודים שהתנגדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 11:43 לינק ישיר 

נחמד לקרוא את מה שכתבת, למינגית.
הדבר הזה מעורר בי שאלה למה לא כל כך רואים פה כותבים שמתבטאים בצורה רגשנית על תרומת הפורום לחייהם (או על הנזק שבה). ואת התשובה כבר נתן פרופ' ברון כהן, שאמר שהמוח הגברי והמוח האוטיסטי שייכים לאותה מחלקה. הפורום שרוב רובם של משתתפיו הם גברים לוקה באוטיזם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 12:06 לינק ישיר 

ואתה לא גבר הלוקה באוטיזם   כנראה שכן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 12:36 לינק ישיר 

במידה מסוימת אני מזדהה עם תחושותיה של למינגית (ובמידה מסוימת אני גם חושב שחבל שלא ביטאתי זאת בלי שהיא עוררה בי את הרצון לכתוב זאת).
אני אמנם לא מרגיש שהוצרכתי אי פעם להניח את המח בפורמלין. אני גם לא מרגיש שהפורום "פקח את עיני". אבל אני כן חושב שהתרומה של דיון פתוח בנושאים הליבה של היהדות היא חשובה מאוד לכל אדם שמסוגל מבחינה נפשית להתמודד עם צדדים נוספים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 14:09 לינק ישיר 

צר לי על כך, שתגובתי נתפסה כאן כהשבתת שמחתו הגדולה של הפורום או כזלזול במקומן המרכזי של התחושות בחייו של האדם.

ועדיין על דעתי אעמודה, טענות פילוסופיות מצד עצמן אין בהן לא בנין ולא חורבן, לא שמחה ולא עצב, יכולות להיות להן השלכות כאלה על המקבלים אותן, אבל הן עצמן אינן מקבלות טומאה, האם תגליתו ואמירתו המפורסמת של גלילאו "ואעפי"כ נוע תנוע" היתה בנין או חורבן, עבור הנוצרים חורבן, עבור המדע הישן חורבן, עבור המדע עצמו בנין, לכן אמרתי שקנה המידה להערכתו של הפורום כאן אינו ראוי להיות בנין או חורבן או תחושות כלשהן אלא בירורה של האמת בלבד, אני אישית גם אם חיי האישיים הם חיי מאמין גמור איני נמנע כאן להביע דעות ספקניות, משום החלוקה הברורה בין האינטלקט לרגש, אני משתדל להימנע מהנטיה האנושית הילדותית להפוך כל הכרה או הרגשה סובייקטיבית לאמת אבסולוטית, יותר מידי דם נשפך בהיסטוריה על נטיה ילדותית זו.

אני, בניגוד להלל הזקן שלנו, שרואה בשיקולי יעילות קירוב וריחוק ערך פילוסופי, אינני חולק את דעתה של הפילוסופיה הפרגמטיסטית האמריקאית כל כך, שעשתה לדעתי עירוב תחומין לא ראוי בין פסיכולוגיה לפילוסופיה, כל אמירה שיש בה טענה מסויימת על העולם אין ראוי לערב בה שיקולי יעילות וכדומה, טענה אחת אני יכול לקבל שאולי ניתן וראוי למנוע מהמון האמת את ידיעת האמת לטובתו, שקרים קדושים, אם הדעת תוסיף לו מכאוב אולי ראוי למנוע זאת ממנו, אבל הפילוסוף - אוהב החכמה עצמו אינו מסוגל לשקר לעצמו בשום אופן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 14:25 לינק ישיר 

ספקן, לו תגלית מדעית חדשה או טענה פילוסופית מדהימה יגרמו לחורבן והרס עצומים, האם המדען/פילוסוף אמורים להתעלם מכך? האם יש מוסר או רק אתיקה? נ.ב. בעיני יש ערך רב לאמת ולכך שאדם יחיה לפי מה שהוא מאמין וחושב לנכון ולכן אני לא בעד הסתרת האמת מחשש לנזקים - זה גופא חורבן שנמנע מהאדם לגלות ולדעת - השאלה היא עקרונית.

תוקן על ידי מטפחתספרים ב- 07/05/2014 14:25:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 14:58 לינק ישיר 

כפי שכבר אמרתי, המדען עצמו לא ימנע מעצמו את גילוי האמת גם כאשר היא כואבת, בנוגע לגילויה להמון העם הסכמתי שיכולים להיות שיקולים שלפיהם ראוי להימנע מכך.

רבים הם ההוגים שלא האמינו באל התנ"ך, ועדיין סברו שראוי לתת להמון להמשיך להאמין בכך משום בטחון החברה, יש אמירה המיוחסת לוולטיר, אני אינני מאמין אבל לא אגלה זאת למשרתי כי אז הוא עלול להרוג אותי, ידועה גם שיטת הרמב"ם על הצורך בהסתרת הסוד מההמון, רבים סוברים שהיום זה כבר לא רלוונטי, אני לא בדעה זו, ההמון היום הרבה יותר משכיל מפעם אבל עדיין הדרך ארוכה...

בנוגע לפורום, הוא שייך יותר ל"מורה נבוכים" מאשר ל"משנה תורה", הוא במה לדיונים בין אינטלקטואלים, בדיונים כאלה לא אמור להיות שום משקל לתחושות וכדומה, כמובן שהשאלה הגדולה היא היותו של הפורום פתוח לכל, לגבי זה אין לי דעה ולא פתרון, אבל השאלה שאלה נכונה, הפורום אכן מהווה סיכון עבור חלשי דעת שלא מסוגלים לשיקול דעת אמיתי, ובהקשר הזה הודעת פותחת האשכול מהווה טענה נגדית שמצדיקה אכן את פתיחתו של הפורום לכל, מה המשקל שראוי לתת לשני הצדדים אינני יודע. 

תוקן על ידי oפקן ב- 07/05/2014 15:02:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 15:13 לינק ישיר 

עצור! כאן מרגישים.

כאן מחליטים מה טוב לאחרים, כאן בטוחים ששוקו יותר טעים מאגוזים, כאן מתעודדים ממעודדים, כאן נעשה ואז נשמע שלא טועים.

רבייסע'י! על סמך מה החלטתם שיותר טוב לי להיות חכם ולא תם? אם אתם חשים כמו למינגית, אז על כולם לחוש כך? ומה אם יש מאן דהו שלא יכול לשנות את דרך חייו, האם הבועה לא טובה לו? אישית, אם הייתי על הקולומביה, לא הייתי רוצה לדעת את הסוף, אני מניח שחלק כן היו רוצים, אבל אני לא. אסור לי לרצות כך?

-          הלא נמנו וגמרו שאין תשובה לשאלת האושר, מה שמשאיר אותו בממלכת הסובייקטיביות,

אז מהיכן הגושפנקא לקבוע שהפורום בהכרח מועיל, אא"כ זהו "אשכול הריגושים וביטויי התחושות",

מקומו של אשכול זה, ב'סקר' למטה בשמאל.    אם החשיבה מקדמת? ברור! השאלה את מה? אם האנושות "מתקדמת" יותר מאשר ימי הומו היבילס? השאלה באיזה תחום? על דבר אחד אין ספק, תמיד חתרנו לאושר, ולמטרה זו לא התקדמנו, גם לא ע"י החשיבה או הפורום הזה.

ולדידן, ליבי מרגיש כמו רבי נחמן בשאלת החכם והתם, (משום מה תלמידו, הרב מיימוני לא כ"כ, ו.. כבר קראתי את הפרשנויות וכו').

ולכן, לטעמי, לא כדאי לפוצץ את בועת הקסם, לא להרוס את המורפיום המקסים הזה, אלא לחיות חיי אושר נעדרי ספקנות, לחיות בצילו של 'אבא' כל-יכול, http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4383076,00.html ולחיות ע"ב ערכים חברתיים של צדקה וחסד... ותוסיפו את כל מה שאהבתם.

אך כמה חבל שבסופו של דבר אני מסכים עם למגינית, כי כמה חבל שהפורום כבר לא בית לכותבים אגדיים כמו מייציץ, אמשלום, ועוד ניקים טובים כאלה, גם רבינו מיכי כבר בקושי מופיע, הנושאים מוצו התשובות עוד לא, ובאו עלו שועלים שועלים קטנים מחבלים כרמים, על זה היה דוה ליבנו אוי, על אלה חשכו עיננו אוי, על הר ציון ששמם אוי, שועלים הילכו בו,

כמה חבל.

ולסיום:

על שלט בכניסה לבני ברק היה כתוב "סכנה! כאן חושבים", משום מה מקבלי ההשראה/מייסדי פורום זה, החליטו לשנותו ל"עצור כאן חושבים".

כמה חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 15:22 לינק ישיר 

ספקן היקר. יש לך טעות טרגית. הפרגמטיות היא פילוסופיה לכל דבר. והיא ספקנית לגמרי על מה ואייך האדם נהפך למדען. כלומר היא מבקרת את היותו מדען כי הכלים שהופך אותו למדען שהמדען חושב שהם אמיתיות אבסולוטיות ?! הם בעצם לא אמתיות אבסולוטיות. זה הטיעון של הפילוסופיה הפרגמטית.
אנו אלה שקובעים את האמיתייות במילא אסור לו לא לקחת בחשבון את הכל ולקבוע בתוקף שיש לו אמת קר ויבש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 15:31 לינק ישיר 

ביוטי
עד שאתה תמה על הלגטימיות של הפורום להכריע מה טוב עבור ההמון, תמה על הלגיטימיות של החברה החרדית ורבניה להכריע מה טוב עבור בניה ואולי עבור האנושות כולה.

באשר לחלוקה שעשית בין כותבים אגדיים לשועלים מחבלים כרמים, (אין ספק שאמשלום תשמח מאוד מהתואר ובצדק רב), אל חשש, השועלים של היום יהיו הכותבים האגדיים של מחר.

מקס
לא הבנתי, אתה בטוח שאתה מתכוין לפילוסופיה הפרגמטיסטית ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 15:42 לינק ישיר 

בשיחות חולין בצהרי יום מהביל,
בדיבורים על אריאל וסוד ותינוקלין,
מכבסות ומבררות ומלבנות הנשים
את להגי הגברים
שהצטברו בדיונים ארוכים ומתישים
אשר כאן עוצרים
וחושבים לא חושבים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2014 16:29 לינק ישיר 

לביוטי לייף. 
מנימת דבריך נשמע שאתה כועס. 
על מי?
הרי אם יש אלוקים והוא מכוון הכל, אז הוא בעצמו ברא את הפורום הזה והובילך אליו בציציות ראשך.
אותו אלוקים משגיח ומכוון, הוא זה שתחב לתוך מוחך את הספקות בדבר קיומו או אי קיומו.
מה אשמים חברי הפורום בזה?
דבר נוסף, כל בן אדם בוגר אמור להיות אחראי לעצמו ולמעשיו. נכנסת לפורום, בהצצה ראשונית ראית מה הדעות הרווחות בו, היית אמור לנוס על נפשך (כמו שקרה לרבים וטובים שנבהלו וברחו בטרם תתערער אמונתם). נשארת? אכלת אותה. מה אשמים בזה חברי הפורום? הם לא הצהירו 'עצור כאן מחזקים את האמונה' או 'עצור כאן נהיים אדוקים'. ואני לא כותבת בהאשמה אלא בהזדהות. כל אחד מאיתנו שבילה כאן יותר מחצי יום, וקרא יותר מחצי אשכול, ידע טוב מאד לאן הוא נכנס. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצכ"ח - לא הרסתם את חיי. בניתם אותם.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 6 7 8 לדף הבא סך הכל 8 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.