בית פורומים עצור כאן חושבים

ראשית אוני: מלמד שלא ראה קרי בימיו. (מוקדש לחסדא)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2014 23:54 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
אין דבר כזה שרידות אקראית !, כל מי שיצא ממך יחשב לשרידותך הוודאית, תרצה או לא.!

כל מי שלא מל את בנו אז בנו שייך לחברה הכללית ולא לעצמו. זה תוקף ברית המילה שהוא יהיה שייך לעצמו ולא לחברה\למלך\לרוב וכדומה.

רוב עם ישראל מלים את בניהם וחלק לא קטן אפילו לא יודעים מדוע. מניין לך שאב יהודי לא היה עומד על כך שימול את בנו?  אם אב יהודי מעשרת השבטים  שהביא בן מגויה היה יודע שבנו יחשב ליהודי האם הוא לא היה מל את בנו?

שוב: התבוללות עשרת השבטים הוכיח שהבן מאמץ את עם אמו. אפי' אם הבעל ימול את בנו השאלה מה בדור הבא ?
התקנה שהבן הולך אחרי אמו מאוחרת ודווקא בגלל סיפור עשרת השבטים והנשים הנוכריות בזמן עזרה. אין לי זמן כרגע להביא לך ראיות לרוב שזה היה המצב עד עזרה. קח את פרשת השבוע שהיה ותראה את סיפור בן הישראלית. תעיין ברמב"ן אייך מנסה לתרץ את זה ואת הספרא שאומר שהוא התגייר בזמן שלא היה צריך לכאורה להתגייר, עיין שם

אמנם האבות לא רצו כנעניות, אבל גויות? ודאי שלקחו.

לקחו גויות אבל התגיירו. כלומר קיבלו או כבר אחזו באותן חשיבה של בני אברהם.

הסיבה שאנו בכרת היא בגלל ערלת הלב שלנו.

אהבתי

תוקן על ידי maxmen ב- 07/05/2014 23:54:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 21:49 לינק ישיר 

מקס

ברשותך, לשם הדיון נניח כי שני יהודים באים לפני החכם לשאול שאלה:

הראשון יאמר: "רצוני למול את בני מאשת יפת תואר - בברכה "להכניסו בבריתו של אברהם אבינו".
(בהנחה שאשת יפת תואר לא רוצה להתגייר).

השני יאמר: "רצוני למול את בני מגויה - בברכה "להכניסו בבריתו של אברהם אבינו".

מה ישיב להם החכם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2014 21:57 לינק ישיר 

שלישישי כתב:
מקס

ברשותך, לשם הדיון נניח כי שני יהודים באים לפני החכם לשאול שאלה:
הראשון יאמר: "רצוני למול את בני מאשת יפת תואר - בברכה "להכניסו בבריתו של אברהם אבינו".
(בהנחה שאשת יפת תואר לא רוצה להתגייר).
השני יאמר: "רצוני למול את בני מגויה - בברכה "להכניסו בבריתו של אברהם אבינו".

מה ישיב להם החכם?

לא התעקמתי אבל בשליפה מהשרוול אני טוען שבשניהם יאמר בברכה. אם כי הראשון גם צריך גרות.
אם כי קשה לחשוב שאם היפת תואר לא מתגיירת ? אז תתן לו למול את בנה ? לא חושב.
זה עיקר טענתי למה התבוללות היא דווקא שאני לוקח אישה שלא חושבת כמוני = גרות.

תוקן על ידי maxmen ב- 08/05/2014 21:57:59

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2014 15:12 לינק ישיר 

מקס היקר 
כשתשים את הספורנו שלך בצד ללא שיבושו ,
כשתבין ששבות דכלי זמר הוא לא תעשה דרבנן ומגופי תורה ולא כתיקוני הלל שראה את מה שראה בעם,
וכשתבין שללא גדרי לבוש אתה כבר לא נמצא רק במדרון אלא ביעד, נוכל להמשיך להתוכח בלי להתעייף,
דבר אחד באמת חייב להשאר ברור ,להתנהל בחכמה מול הילדים שלא הולכים בתלם ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2014 17:54 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מקס היקר 
כשתשים את הספורנו שלך בצד ללא שיבושו ,
כשתבין ששבות דכלי זמר הוא לא תעשה דרבנן ומגופי תורה ולא כתיקוני הלל שראה את מה שראה בעם,
וכשתבין שללא גדרי לבוש אתה כבר לא נמצא רק במדרון אלא ביעד, נוכל להמשיך להתוכח בלי להתעייף,
דבר אחד באמת חייב להשאר ברור ,להתנהל בחכמה מול הילדים שלא הולכים בתלם ,

ר' חייא מדבר על גדרי חז"ל שלא נעשה זאת עיקר כי אחרת אתה מקצץ בנטיעות.
המילים של ר' חייא הם מילים פשוטות ונבואה שמתגשמת מאז אדם הראשון. שאתה מוסיף (שזה דאורייתא כלומר מהתורה אסור להוסיף) ?! אז אתה מפסיד את זרעך.

תבין יסוד פשוט אייך אפשר לעשות גדר.
זה כמו רופא ובמדעי הרפואה. זה לא מספיק שהוא מכיר את הרפואה בחוקיה ומדעיה. הוא קרוב לחולה ומכיר את החולה מכל הכיוונים ולא רק מבחינת חוקית טבעית כלומר מכיר את התנהגותו ואת הפסיכולוגיה שלו וכו' וכו' ואז יכול למענו גם לעשות גדרים וחומרות אם צריך ולפעמים הפוך אם החולה הזה אפשר להקל ברוב הדברים.

אבל שהרופא יכתוב ספר של גדרים והשערות לא מדעיות שהם פעלו על פי הניסיון שלו. אז כל הסומכים עליו כושלים מרה.

וכל זה למה ? כי אין חוקיות בטבע ובוודאי לא באדם. ולכן חייבים חכמים חיים בכל תחום ותחום וצריך שרי עשרות ושרי מאות ושרי אלפי ולמה ? כי אי אפשר להכיר טוב יותר מעשר איש. כך שהחכם חיי את העשר אנשים שלו. כך בהמשך השר של המאה מכיר רק עשר שהם שרי העשר וכך שר האלף מכיר את שרי המאות שהם עשר.

המומחים והמלומדים טוענים שחברה הכי גדולה יכולה להיות קבוצה של 50\60 איש ותו לא. ולכן כל חוקיות חברתית שזה מעל הכמות הזה ? לכאורה יש שם מיעוטים שסובלים. והנבואה אומרת שיש מיעוט שסובל מי מפרנסי\מנהיגי הקבוצה אז הוא גודל וגודל (תאוות השליטה גודלת כמו כל תאווה) עד ההפיכה וחורבן החברה.

אז שני דברים צריכים על פי התורה והמדע.
1, חכמים חיים ולא מתים (המתים הם ללימוד ולא לפסיקה, רק להפך ללמוד מהם אייך הם הגיעו לפסוק כך ולמה ולהבין מכך אייך לפסוק במצב העכשווי וזמני והסביבתי שלו)  2, אין קבוצה יותר מחמישים. כלומר שרי עשרות וכו'.

מזה יצא שכל ניסיון לכתוב ולחוקק חוקים כללים כמו התורה והמשנה והתלמוד וספרי ההלכה ?!  נועד לכישלון !! ולכן התורה והשולחן ערוך בעצמו פוסק ששליש לימודו של החכם צריך להיות בלהבין דבר מתוך דבר ולא לקדש חוק על דרך יקוב הדין את ההר.
זה משמעות שלא חרבה ירושלים אלא כי העמידו דבריהם על פי דין = חוקים כללים. 

הצדוקים ושאר הכתות הם אלא שרצו לקדש את החוק כמו לא תבערו אש ואת הלוח השמשי ועוד ועוד. ודווקא חז"לינו נלחמו נגדם מאותו סיבה שאני והספורנו טוען לה.

הספורנו טוען שאנו מקדשים את המתים בדיוק כמו שהצדוקים קדשו את טקסט התורה.

כל תלמיד חכם חייב לדעת מהי היעד שהתורה רוצה להביא את האדם.
אם תלמיד חכם חושב שהיעד היא עולם אחרי המת ? אז שבבקשה ירוץ לשם מהר כי אחרת זה אסון לכל יהודי.
תלמיד חכם שלא יודע ולא מבין שהיעד של התורה היא נצחיותו האישית של האדם באבולוציה לנצח עד ניצחון המוות ?! הוא פשוט עםארץ גומר וחמור נושא ספרים (התורה התירה אשת אח רק בגלל שאחיו לא ייכרת. אברהם היה מת אם לא היה נותן אשת איש למצרים וכן על זו הדרך בכל התורה בכל תחום) שלבסוף הוא יכרת כמו כולם.

זה הבעיה של גלותינו הארוך וזאת הסיבה שכל חכמינו קיבלו כרת. הרי מי מכל גדולי האומה זכה שזרעם קיימים היום ?

הספורנו היה מספיק ברור. וניסינו לצנזר אותו וגם הצליחו לצנזר אותו וב"ה עוז והדר הכניסו בחזרה את דברי הספורנו למקראות גדולות שלהם.

חשוב לדעת שכל גדולי הדורות כיוונו לטובה על פי דורם ועל פי סביבתם. אבל צריך תלמידי חכמים חיים, בלי זה הגלות תימשך לנצח רק בזכות ברית המילה והשבת ישרדו בכל דור כמה יחידים ודווקא עניים ולא בני החכמים והפרנסים. כפי שראינו בכל הדורות. ועל כך אני אוהב את האלוהים שאפי' שהוא משחק בקוביה בכל זאת הצדק מוכרח לצאת מהאקראיות ביקום וזה הצדק שדווקא המנהיגים נכרתים, ודווקא העניים הם השורדים לבסוף.
זה קורה בכל הרמות החברתיות אם זה כלכלית ואם זה החכמים והמנהיגים, השורדים הם הנרדפים, זה המציאות של הטבע ולכן אומרים חז"ל שהאלוהים מבקש את הנרדף אפי' נרדף רשע מול רודף צדיק.

מי ייתן שנשכיל להבין את פשטות התורה והנבואה, כך שכולנו כל פרט ביקום יזכה לשרידות אישית ואף אדם לא יכרת לעולם. אמן ואמן,,,,,,,,,,,

max

תוקן על ידי maxmen ב- 09/05/2014 18:00:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 18:11 לינק ישיר 

דייייייייייייייי לשבש ,.
די כבר עם הספורנו שמתייחס נגד קידוש ברירת המחדל במקום שאתה מבטל את העיקר ,
ואלו גם דברי רב חייא,
לא חרבה ירושלים אלא כי העמידו ....???????ועוד הפוך על הפוך
  הרמבם כבר מתייחס למיעוט שלא תמיד מוצא ביטוי בחלק מחוקי התורה ועדיין אומרים לא פלוג,
זה שחסר לנו סנהדרין  על זה אין ספק ,
כל חכמינו עברו את הכרת שחידשת ?למה אמא שלך פלסטינית שהתגיירה ,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 18:46 לינק ישיר 

אימהלע..

חסדא כתב:
דייייייייייייייי לשבש ,.
די כבר עם הספורנו שמתייחס נגד קידוש ברירת המחדל במקום שאתה מבטל את העיקר ,

הוא אומר במפורש ומתחיל את דבריו במפורש "בפרט בעניין המשפט" = בסיס הסמכות המשפטית של עם ישראל. 
במי הסמכות ? אצל האלוהים אחרים ? אצל בעלי הזרוע  = כת ההשקפה ? וזועק שזה סיבת גלותינו והתמדתו.

ואלו גם דברי רב חייא,
לא חרבה ירושלים אלא כי העמידו ....???????ועוד הפוך על הפוך

לא הבנתי מה אתה רוצה כאן. אני מדבר על ר' חייא הזה שאומר (משלי ל) אל תוסף על דבריו פן יוכיח בך ונכזבת, תני ר' חייא שלא תעשה את הגדר יותר מן העיקר שלא יפול ויקצץ הנטיעות 

הרמבם כבר מתייחס למיעוט שלא תמיד מוצא ביטוי בחלק מחוקי התורה ועדיין אומרים לא פלוג,

אני לא יודע על איזה רמב"ם אתה מדבר בכל אופן על זה הספורנו זועק שהופכים את הרמב"ם לאלהים אחרים. כך שכדאי ללכת לחוקי האומות ששם יש זכויות בסיסיות לפרט. על זה בדיוק זועק הספורנו ואנו הולכים לחכמי האומות במקום להתדיין אצל חכמי ישראל, כי חכמי ישראל חדשו דת חדשה ואין לך אלהים אחרים יותר גדול מיזה.

זה שחסר לנו סנהדרין  על זה אין ספק ,

מה זה אין ספק האם צריך לחכות למשיח ? בינתיים נפסיד את זרעינו להתבוללות ?

כל חכמינו עברו את הכרת שחידשת ?למה אמא שלך פלסטינית שהתגיירה ,

אני ואתה מבני העניים שאמרתי וזה פשוט. כמה אתה מכיר שיש להם יחוס (שלרוב שיש להם אין להם על מי לסמוך) יותר נכון אתה יכול להצביע על מישהו שהוא נכד ישר של הרמב"ם או אפי' של חכמים יותר קרובים של המאות האחרונות ?
הרי כולנו יודעים מה מקור החרדים (שש מאות משפחות בירושלים בקום המדינה ועוד כמה בבני ברק ובחול) ולאן החילוניות תלך. 

כמו ההפסד של 90% להשכלה ולהתבוללות, ואחרי דור או שנים שוב חילון של 90% אבל הפעם נשארו כיהודים לאומניים.
אף אחד לא רוצה לנבא מה יקרא הפעם אחרי שהיהדות החרדית קמה מעפר ומיחידים ממש לכמיליון פרטים, האם יצליחו להתקיים בדרך הזו ?

כל בר דעת יודע שכל קהילה מכפילה את עצמה כל 15 שנים. כמה יהודים יראי השם היו צריכים לצאת מתנא אחד עד ימינו ?
כלומר מאז שיצאנו לגלות (לא ממש יצאנו רק ברחנו הרי אחרי חרבן בית שני נשארנו בארץ עד הרס"ג לפחות) עד היום אם היה נשאר תנא אחד ואשתו. כמה היינו היום ? תוריד את כל הרציחות כולם ועוד תישאר עם מיליונים ואיפה הם ? תוריד את כמות הילודה אפי' (אם כי במקורות שלנו לא נראה שחסר היה ילודה לשל"ה היה עשרים בנות נדמה לי).

אני אומר דבר פשוט. היו כמה אנשים רוחניים כמו ר' אהרן ראט או קרלין ובאיאן או מתמידים אפי' גור ובעלז וכדומה. כמה היו בקום המדינה ? בקושי עשר או עשרים משפחות. אחרי שבעים שנה, כמה הם ?
על הדרך הזו אמורים היינו להיות האומה הכי גדולה ביקום.

מאוד קל לטמטם אותנו שהיו רציחות ופוגרומים וכדומה. מאוד קל לקשקש לנו שעשרת השבטים עוד קיימים איפה שהוא.
אבל את האמת אנו יודעים שבדיוק שהקרבנו את עשרת השבטים על המזבח של ההכחדה כך אין לנו בעיה להקריב בכל דור דור על המזבח מעל 90% מהאומה העיקר שיישאר איזה חמור מטומטם בעל זרוע עם האלוהים אחרים שלו.
זה המצב של האומה היהודית מאז שבעלי הזרוע המאמינים באלוהים אחרים שהמציאו  מהבטן שלהם מין דת חדשה שמקדשת את המתים.

אז לא מדובר על מיעוט, מדובר על רוב האומה בכל כמה דורות שנכחדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 19:25 לינק ישיר 

מקס ,
א ,לספורנו כבר עשיתי סוף ,אתה מוזמן לעיין בו שוב,
אני מבין שלדעתך הצדק בערכאות מוצדקת יותר הוגנת יותר ,מוסרית יותר ,דין לעניין ולא עינוי דין,מחודש בהחלט,
רב חייא מדבר על תוכחת מוסר למי שמגיע לו מוסר על עיקרים ובמקומו הינך תופס את השוליים דמתקריא ,,עס פאסט נישט,,,
את גידרי מוקצה אני ממליץ לך להשאיר לתוכחה אצל דייני צדק =ערכאות כמובן,
לך יש יחוס מכובד ואם מבני גרים הינך אז עוד יותר מכובד =היפך ההכחדה,
הפלא הוא דוקא לא על ההכחדה אלא שלמרות הכחדה כדוגמת שואה האודים המוצלים הצליחו לבנות דור לתפארת אדני שולחן ותורת אבותם,
לגבי מניעת הכחדה על ידי רפורמת מאקס חוששני שלא רק שלא תצליח לריבוי או אף שמירה על הקיים אלא אף תפסיד את הכול ,ע"ע תקופות קדומות שהיו רק מצוות בודדות לקיום וגם מהם כמעט ולא נשאר הפליט ,
חז"ל באו עם גדרים בכדי לשמור ובהחלט בכדי להשים עליך גננת ולא בכדי לפטר אותה ויפטרו לקוחותיה,
מלבד זאת אתה מוזמן לעשות רשימת תרי"ג מצוות מקס,נראה במה כדאי לדון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 20:33 לינק ישיר 

חסדא כתב:
מקס ,
א ,לספורנו כבר עשיתי סוף ,אתה מוזמן לעיין בו שוב,
אני מבין שלדעתך הצדק בערכאות מוצדקת יותר הוגנת יותר ,מוסרית יותר ,דין לעניין ולא עינוי דין,מחודש בהחלט,

אני לא יודע אייך להגדיר אותך כ,,,, או כ,,,,תיים.
אני אומר את זה או שהספורנו אומר את זה ? אתה שולח אותי לעיין שוב או שאתה בכלל לא טרחת אפי' לעיין מה הוא כותב.
אז הנה שוב  (ספורנו דברים פרק כח) "שרב הממון בפרט החיב בדין מואס את תורת האל יתברך ומשפטי פיהו. (ע"פ דברי הימים - א טז, יב), ומתאמץ על ידי גוים וערכאותיהם לעות אדם בריבו (ע"פ איכה ג, לו), ובכן ירדו לטמיון הם ונכסיהם ובאלה התבאר' סבת חורבן בית שני והתמדת חורבנו בהתמדת סבתו:

רב חייא מדבר על תוכחת מוסר למי שמגיע לו מוסר על עיקרים ובמקומו הינך תופס את השוליים דמתקריא ,,עס פאסט נישט,,,

ר' חייא מדבר על לעשות את הגדר חז"ל כעיקר. שזה גורם לקיצוץ בנטיעות. לא מוסר ולא בולשיט. רק עובדה מצערת בכל משפחה ובכל קהילה מאז אדם הראשון.

את גידרי מוקצה אני ממליץ לך להשאיר לתוכחה אצל דייני צדק =ערכאות כמובן,

דמגוג זול. עיין לעיל.

לך יש יחוס מכובד ואם מבני גרים הינך אז עוד יותר מכובד =היפך ההכחדה,

יעקב אבינו בוכה על עשרת השבטים ? זה מנחם אותו שנשאר לו שנים ? ואם כן למה טרח להוליד שנים עשר ?
תגיד האם אתה שומע מה אומרים לך ? אתה רוצה להיכחד ? אתה רוצה ?? אז למה אתה מוכן להכחיד ילדים של אחרים בגלל גדר ?

הפלא הוא דוקא לא על ההכחדה אלא שלמרות הכחדה כדוגמת שואה האודים המוצלים הצליחו לבנות דור לתפארת אדני שולחן ותורת אבותם,

זה לא פלא, רק אכזריות שאין כדוגמתו. וכמובן כל קללות התורה מתקיימת בנו בכל דור ודור מחדש.
למי זה פלא ? לישות הדמיונית שנקרא יהודי ? זה או שאתה אישית זוכה לזה או שאתה עובד לישות דמיונית שנקרא יהודי שהוא מזוכיסט מטורף ובכל דור ודור מחכה לגוג ומגוג החדש ? עוד לא שכחנו מהגוג ומגוג של אתמול הנה אנו מחכים לשני וכך הטיפשים חוזרים על הנביאים שוב ושוב ומוכיחים הנה התורה אמת.
מפגרים ומזוכיסטים שכמותכם. איזה פלא יש כאן ? יש כאן כלב שחוזר על קיאו !! יש כאן מזוכיזם שלא היית מאז ומעולם.
אוהב כל הדורות להראות אייך הוא קם ולמוחרת לחכות לגוג ומגוג שישמיד אותו.

וכל זה למה ? כי אנו עבדי אלוהים אחרים. זה עונשו של עבדי אלוהים אחרים. כל הנביאים חזו את זה מראש והספורנו רק אומר את זה בשפה עכשוית גלויה בלי מורא,
היו שצינזרו אותו ברוב מקראות גדולות שקיימים. ולא לחינם.

לגבי מניעת הכחדה על ידי רפורמת מאקס חוששני שלא רק שלא תצליח לריבוי או אף שמירה על הקיים אלא אף תפסיד את הכול ,ע"ע תקופות קדומות שהיו רק מצוות בודדות לקיום וגם מהם כמעט ולא נשאר הפליט,

אז מסביר לך ר' חייא למה  ואתה הופך את היוצרות ? הוא אומר במפורש שאתה עושה את הגדר עיקר אז אתה מקדים את הקיצוץ בנטיעות. ואתה בא לטעון שהפוך ?  

חז"ל באו עם גדרים בכדי לשמור ובהחלט בכדי להשים עליך גננת ולא בכדי לפטר אותה ויפטרו לקוחותיה,

מאז קידוש חז"ל וספרות ההלכה אנו בגלות. גלות שכל נביא וכל אחד מחז"ל לא חלמו עליה, אין שום היזכור לגלות שני בנביאים. אפי' חז"ל לא חלמו שנצא איי פעם לגלות שוב.
זה תוקף טענתו של הספורנו. שקידוש המתים לדת חדשה = אלוהים אחרים, והיא היא הגורם לגלות ולהתמדתו.

אתה יכול לומר שקידוש חז"ל כדת חדשה צדקת, בתנאי אחד, שבימיהם נבנה בית המקדש מחדש. על דרך "דור שלא נבנה בית המקדש כאילו נחרב באותו דור" כלומר כל זמן שהקידוש של המתים ולהפוך אותם כאלוהים אחרים לא מביא את הגאולה ?! אז בתכלס הם מביאים את חרבנה. ואנו רואים את זה בכל דור דור.

מלבד זאת אתה מוזמן לעשות רשימת תרי"ג מצוות מקס,נראה במה כדאי לדון

אל תעשה את עצמך תמים. הם נהנים ממונית מההמון בכל שנות גלותינו ולכן זה תפקידם. זה תפקידם להקים שרי עשרות ושרי מאות ושבעים סנהדרין בכל דור דור. 
אין לך ליצנות יותר גדולה מיזה לבקש זכויות וסמכות מן התורה כאילו הם שבט לוי ומצד שני לספר לנו שאנו מחכים למשיח. ואין הם יכולים לעשות שום דבר עד שיבוא.

עד אז, כל קללות התורה בפרשת השבוע (בחקתי), תתקיים עליהם ועל זרעם, כפי שקרה לכל בעלי הזרוע בכל הדורות מאז חרבן בית שני. אף אחד מהם לא יזכה לראות בגאולת ישראל ולמה ? כי הם מקדשים את המתים במקום לנהל את העם כפי שהתורה דורשת. ועוד מבקשים זכויות כשבט לוי בלי למלא את תפקיד שבט לוי.

שהאלוהים ימחל לי על דברי,
אני משוכנע שהוא עדי שכל דברי אלה הם אמת מוחלטת במיוחד שיש לי על מי לסמוך כמו הספרונו הברור ביותר ואלפי החז"לים שאני מכיר על זו הדרך.
אני יודע שאני וזרעי כמו זרעם יקבלו את אותו עונש כרת של התורה. כי אנו ערבים זה לזה. אבל לפחות נמות בידיעה שזה מגיע לנו. ונאמר ונזעק על פתחו של הגיהינום כמו בני קורח "משה אמת ותורתו אמת ואנו בדואים" 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 21:34 לינק ישיר 

עכשיו אתה מתמקד בקטע אחר של הספורנו ,שוב אין לי מושג מה מצאת שם

דברי רב חייא על הפסוק אל תוסף ,,במשלי ,כפי שהסברתי בדיוק ,

משום מה העם מאקס שמו הולך לפניו כעם היחיד ששרד לעומת שאר העמים שנכחדו,
לבעיית ההכחדה הפיזית גם מנדלסון וחבריו חיפשו לו פתרון על ידי פתרון מנטלי ,עברנו את הרצל נהיינו אנשי תרבות ורסטוקרטיים וקבלנו את השואה, בנינו מדינה לתפארת המאפיה האיטלקית עד שבא מאקס ואמר סטופ ,,ימשיך כבודו,

קידוש חזל וגלות ?איזה חזל קידשו בימות המשכנות ובבית ראשון ,דוקא קידוש עבודה זרה וגילוי עריות היא הנותנת לפי ההסטוריה הכתובה,כמדומני שדוקא אחרי קידוש אנשי כנסת הגדולה נבנה בית שני לתקופה לא מבוטלת ,

שוב ,השאלה שאכן נשארת היא סנהדרין ,יש לך רעיון?

תוקן על ידי חסדא ב- 11/05/2014 21:35:55

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 00:09 לינק ישיר 

בפעם האחרונה שאני משיב לך לנושא.

חסדא כתב:
עכשיו אתה מתמקד בקטע אחר של הספורנו ,שוב אין לי מושג מה מצאת שם

אתה מאשים אותי שאני טוען שחוקות הגויים יותר טוב בגלל שאמרתי שהיהודים מחפשים שם צדק וכו'. 
אז הסברתי לך שזה הספרונו ולא אני. הספרונו טוען שהיות שאין סמכות משפטית באומה רק קידוש המתים כאלוהים אחרים וכדת חדשה אז בני האומה הולכים לגויים.

אם לא הבנתה את זה ? כנראה אתה לא רוצה להבין.
אז בבקשה תתחיל ללמוד את הספרונו שוב ושוב מאה ואחד פעמים ואולי תבין.

דברי רב חייא על הפסוק אל תוסף ,,במשלי ,כפי שהסברתי בדיוק ,

לא הסברת כלום. אתה גם לא מבין מה בכלל הוא אומר על פי התגובה שלך.
אדם רצה לשמור שחוה לא תאכל מעץ הדעת ולכן הוסיף איסור\גדר שאסור לגעת בעץ. הנחש דחף אותה וראתה שלא מתים מיזה. אז פשוט לא האמינה גם שמתים מאכילה. כלומר. כל גדר בעצם מביא שלא נקבל ברצינות גם את העיקר ושפוגעים בעיקר אז זה קיצוץ בנטיעות = נטיעות אביו ואמו = כרת = כל אדם שלא מאמץ את החשיבה הבסיסית של התורה שזה נצחיות החיים על ידי זרעו, הוא מקצץ בכל הנטיעות של אבותיו עד אברהם ונח ואדם הראשון.

ובכן. למה צריך בכלל שבת ? שבת צריך בשביל החירות שהאדם לא יעמול כל חייו כמו בהמה.  שידע למה הוא העמל בשביל משפחתו, כמובן השבת והחגים הם לעמול בתורה ולהנות מהמשפחה. כלומר השבת הוא למענו של האדם.
עכשיו אם נקדש את הגדר כעיקר ? ותזרוק אותו מקהל השם על גדר ? אז אתה מקדש את הגדר שמיועד לטובתו וזורק אותו וגורם לקיצוץ בנטיעות ? האם יש לך טמטום יותר גדול מיזה ?

התשובה הקלסית היא שאתה צריך לשמור על אחרים. אבל ההיסטוריה הוכיחה שלהפך אתה לא שומר רק מפסיד בדור הבא גם את שלך מאותן סיבות.

וגם אסור לשכוח שהכל יחסי. איפה שאתה עושה את הגדר שם נופלים הנופלים. כלומר הגדר הראשון היא להציל את הרוב מהאחד. למוחרת אתה כבר יותר פנימה ואז נופל עוד אחד, ולמחרת שוב הגדר פנימה ועוד אחד לא עומד בזה ונופל וחוזר חלילה וחלילה עד המצב של דורינו שרוב צאצאינו לא עומדים בכך.

בקיצור ר' חייא אומר כאן דבר בסיסי פשוט. בכדי לשמור על העיקר אתה ממציא עוון חדש שלא פועל במציאות כמו הנגיעה בעץ ואז ההמונים פשוט כופרים בכל ולא מבינים על מה הרעש הגדול בחילול שבת וכדומה.

אז במקום להמציא כל יום תורה חדשה ולאיים עם שקרים קדושים ושההמונים יראו שלא דובים ולא יער, מה קשה להסביר את התורה כפשוטו ?

משום מה העם מאקס שמו הולך לפניו כעם היחיד ששרד לעומת שאר העמים שנכחדו,

לא יעזור לך דמגוגיות. אתה תעמול להקים משפחה ותכרת כמוני וכמו כולם. כלומר רשעים אין להם לא את העולם הזה ולא את הבא.

לבעיית ההכחדה הפיזית גם מנדלסון וחבריו חיפשו לו פתרון על ידי פתרון מנטלי ,עברנו את הרצל נהיינו אנשי תרבות ורסטוקרטיים וקבלנו את השואה, בנינו מדינה לתפארת המאפיה האיטלקית עד שבא מאקס ואמר סטופ ,,ימשיך כבודו,

כל אלה היו בורים ועםארצים מהי תורה הם רצו לאומניות הם האמינו כמוך בישות היהודי. כל אלה כשלו ויכשלו לעולם כמו הצדוקים ושר הכתות.

קידוש חזל וגלות ?איזה חזל קידשו בימות המשכנות ובבית ראשון ,דוקא קידוש עבודה זרה וגילוי עריות היא הנותנת לפי ההסטוריה הכתובה,כמדומני שדוקא אחרי קידוש אנשי כנסת הגדולה נבנה בית שני לתקופה לא מבוטלת ,

שני הבתים נחרב בגלל האלוהים אחרים. וגילוי עריות (= חומרות מיותרות למשפחה ולזוג. זה אותו עוון. כפי שהנביא קילל את בני עלי.) 

שוב כל חכם בדורו עשה מה שעשה באין ברירה בגלל בעלי הזרוע = כת ההשקפה. אני לא מבקר אותם אישית אני מבקר את הרשעים בכל דור ודור שקידשו את המתים במקום לבחור שרי עשרות ומאות וכו'

שוב ,השאלה שאכן נשארת היא סנהדרין ,יש לך רעיון?

אתה שוב לא שומע מה אני אומר לך. כתובתי לעיל מהי תשובתי הברורה והפשוטה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:08 לינק ישיר 

סנהדרין- מילת הקסם לכל תחלואי ההלכה והדת. תהיה סנהדרין יפתרו כל בעיותנו!

אולי מישהו יכול להפנות אותי לתקנות, התרים וביטול מצוות, שעשו הסנהדרין כשהיתה סנהדרין?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:17 לינק ישיר 

הגזירה הראשונה תהיה קבלת טומאה של כלי פלסטיק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:49 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
סנהדרין- מילת הקסם לכל תחלואי ההלכה והדת. תהיה סנהדרין יפתרו כל בעיותנו!

אולי מישהו יכול להפנות אותי לתקנות, התרים וביטול מצוות, שעשו הסנהדרין כשהיתה סנהדרין?

ביטול עונש מוות לא מספיק לך ? הם הקדימו את האנושות באלפים שנה.

בכל אופן לא הסנהדרין העניין, העניין היא שרי עשרות ושרי המאות וכו' וכו' כלומר הסמכות המשפטית והחוקתית תהיה בידי ההמונים ולא בידי החכמולוגים. וכמובן תהיה החוקה = התורה. בלי חוקה אין קיום לחברה. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2014 10:59 לינק ישיר 

מקס
תמהה אני עליך- מתי ואיפה ביטלו סנהדרין עונש מות? הם נמנעו לפסוק מות- הם חיפשו צדדים לזכות, אבל מעולם לא ביטלו עונש מות. הרומאים לקחו מהם את הסמכות לדון בדיני נפשות.

הסמכות  תהיה-כלומר בידי הכנסת הנבחרת, שנבחר על ידי ההמונים, כך יבחרו גם השופטים בכל הרמות?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ראשית אוני: מלמד שלא ראה קרי בימיו. (מוקדש לחסדא)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.