|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:19 |
|
| |
אליקים איני איש אמנה כה גדול אבל מהמעט שהבנתי הבנתי שיש לך אנפורמציה מעניינת על ה'. מנין?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:26 |
|
| |
תראה זהכמובן לא בגדר אינפורמציה, זה הסב פשוט שמחוייב (_מוכרח להיות) לאמונה, הרי הקב"ה נבדל מגוף, הוא כולו שכלי, במציאות הוא ברא עולם גשמי, החידוש היחיד שלי זה הפירוש ל'שכל נבדל'. כל השאר זה פשוט תרגום של שפת האמונה הבסיסית מספרי האמונה המקובלים ביותר.כמובן אתה יכול לטעון שהתרגום שלי לא טוב, אבל לא מצאתי גם לא פה בפורום מישהו שמציע תרגום אחר, כולם פה מביאים בענייני אמונה רק לאוים.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:27 |
|
| |
אליקים
אני חושב שהקב"ה איננו סטטי כמו שרגילים לחשוב.
אני חושב שאתה סתם כותב ולא יודע כלום על אלהים !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:29 |
|
| |
| שלישישי כתב: |  | אליקים
אני חושב שאתה סתם כותב ולא יודע כלום על אלהים ! |
|
ומאיפה אתה יודע? אתה יודע על אלוקים? ספר!
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:32 |
|
| |
אליקים, מה זה טוב מוגזם? ואיך זה עונה על השאלה של מקס?
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:33 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | הרי הקב"ה נבדל מגוף, . |
|
למה נבדל מגוף ? היום אחרי חוק שימור האנרגיה אפשר לחזור לגשם את האל בלי שום בעיה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:38 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | אליקים
אני חושב שאתה סתם כותב ולא יודע כלום על אלהים !
ומאיפה אתה יודע? אתה יודע על אלוקים? ספר! |
|
איפה כתבתי שאני יודע?
אני חושב שגם אתה לא יודע !
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:42 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | | מקס
לתשומת לבך האשכול איננו עוסק בשאלת "כיצד הקב"ה מניח לרוע להיות בעולם". . |
|
שאלת למה לא מגיבים לרעיונות שלך. אז רחמתי עליך והסברתי לך למה. אז אתה בא לתקוף אותי על כך ? זה לא יפה ידידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 10:54 |
|
| |
שלישי אתה כותב לאליקים שכתב על אלוקים שאינו סטטי -אני חושב שאתה סתם כותב ולא יודע כלום על אלהים ! אז אם אתה קובע נחרצות שהוא סתם כותב וכו'- סימן שאתה כן יודע, אחרת איך אתה פוסל?
אמת איני יודע כלום על אלוקים- ואגיד לך יותר איני רוצה גם לדעת כלום עליו, כי איני רוצה אף פעם דברים שלא בתחום הבנתי והשגתי. ואוסיף -בעייני כל מי שטוען טען ויטען שהוא יודע על אלוקים, הוא שקרן הרוצה לרמות אחרים, או יותר גרוע הרוצה לרמות את עצמו, או רחמנות משוגע.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 11:26 |
|
| |
טוב, אז אין לנו מושג למה אנחנו כאן, אבל באו חברים ננצל את ההזדמנות לדמיין על אלוהים חפשי... פשוט מרתק לראות איך אנשים הוזים חופשי על אלוהים מה בראש שלהם (או בראש של ה"מקורות" עליהם בראש שלהם להסתמך). ממש מעשה מרכבה. אין לך עיסוק כה חפשי ומתפרע. העוסקים בו משוכנעים בכל כוחם שלעולם לא תימצא ההפרכה להזיותיהם...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 11:57 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | טוב, אז אין לנו מושג למה אנחנו כאן,
|
|
על תיקח אותי בחשבון. אני יודע למה ואמרתי למה. כי ההורים שלי הזדווגו !! וכן עלה עד התא הראשון שהחליט להשתכפל. אייך נוצר התא הראשון ? או מרק או משהו אחר, מה זה משנה ? כמובן מסקרן אותי מאוד אבל לא רלוונטי.
תוקן על ידי maxmen ב- 12/05/2014 11:57:57
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:09 |
|
| |
מקס, יש סתירה בין המשפט "טוב, אז אין לנו מושג למה אנחנו כאן" לבין המשפט "מה זה משנה ? כמובן מסקרן אותי מאוד אבל לא רלוונטי"?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:13 |
|
| |
| ייתכן כתב: |  | | טוב, אז אין לנו מושג למה אנחנו כאן, אבל באו חברים ננצל את ההזדמנות לדמיין על אלוהים חפשי...פשוט מרתק לראות איך אנשים הוזים חופשי על אלוהים מה בראש שלהם (או בראש של ה"מקורות" עליהם בראש שלהם להסתמך). ממש מעשה מרכבה.אין לך עיסוק כה חפשי ומתפרע.העוסקים בו משוכנעים בכל כוחם שלעולם לא תימצא ההפרכה להזיותיהם... |
|
כבר אמרתי שבגישה הזו, בלי לקבל מראש, מבחירה, כמה הנחות - חבל על הדיון ואתה יכול לסכם מיד שאין אלהים. כי אין אין לי ספק שגם אילו היו עומדות רגליך על הר סיני במתן תורה היית מוצא סיבה לפקפק בפרשנות וכיו"ב, כפי שעם ישראל דאז מיד חטאו, כלומר לא נראה שזה ממש השפיע. אז עובדות משכנעות אין, ולוגיקה גרידא תוביל בהכרח לאמירה שאין, כפי שכבר נדברנו כמ"פ. אז סכם את הדיון ותגיד מראש שההנחה שלך היא שאין עד שלא יוכח אחרת, ולעולם לא יוכח אחרת, ומשכך אכן אין.
זו הבחירה שלך, שמובילה בהכרח לחיים של "אין אלהים". מותר לאנשים לבחור משהו אחר ולחיות עמו. ואם הם בוחרים לקבל את הטענה שיש, מאיזו סיבה שלא תהיה [והסיבה שלי כידוע לך היא חיפוש משמעות, ובחירה להניח שיש כזו, עד שיוכח בודאות אחרת], אין מנוס מלהסתמך על מקורות שגם אותם אתה בוחר, ולהבין אותם כמיטב יכולתך ועיונך. ובסופו של דבר, ללכת עם מה שמסתדר לך הכי טוב שידך מגעת.
וזה אני מבין מה שאליקים עשה, ובכשרון רב. ייש"כ לו.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:25 |
|
| |
יתבן אני יודע למה אני כאן, והיום טוב לי שאני כאן. - הלל אמר אם אני כאן הכל כאן- ואם אני לא כאן שום דבר לא כאן. בענין האמונה באלוקים, זו בעיה אישית של כל אדם לעצמו. מה שיקרה למאמין זה מה שיקרה ללא מאמין, ומותר האדם מן הבהמה בלי עין הרע אין.
אפיקורס מוצהר עמד ביום כיפור בבית הכנסת ובכה. שאלו אותו- מה קרה התחלת להאמין באלוקים? השיב- תראו חשבתי על זה- אם יש אלוקים- אז צריך לבכות. ואם אין אלוהים- אז בודאי צריך לבכות.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2014 12:31 |
|
| |
איני יודע אם יש אלוהים. איני יודע מה זה אלוהים. לא ידוע על דרך לדעת עליו משהו, למעט דמיון. העובדה שהדמיון מתבסס על הנחות (חלקן דמיוניות אף הן) אינו מתקף את הדמיון למציאות. והמקורות? מה הם מוסיפים? את הדמיונות שלהם? מדוע אתה כה בטוח שלעולם לא יוכח אחרת.... אולי אלוהים כן ירצה יום אחד להוכיח? או שהוא כפוף גם בזה לדמיון שאנשים מדמיינים עליו?
|
|
|
|
|