|
|
| נשלח ב-13/5/2014 10:45 |
|
| |
מקס
א. האם התפתחות התבונה סותרת לפעילויות חברתיות כלליות?
ב. איך מסתדר זה שאתה טוען שהעולם טוב (ולכן טוב שיהיו הרבה צאצאים) עם זה שאתה אומר שאחרי שבעים שנה הכל נגמר, וגם בשבעים שנה האלו הרוב יאבדו בדרך ב'ברירה הטבעית' שלך (מה שאתה קורא 'מולך' וכל זה)
ג. עכשיו הרחבת את התפתחות התבונה לצאצאים ותלמידים, אם כן אפשר לעשות ברית מילה בפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 15:30 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
א. האם התפתחות התבונה סותרת לפעילויות חברתיות כלליות?
אני לא בטוח שהבנתי מה אתה שואל אבל אני אנסה להשיב.
התפתחות התבונה האישית והכללית תלוי בבחירות האדם. ולכן נביאנו דבר ראשון דרשו את חירות האדם. אם בני אנוש עבדים לישות כלשהי כמו ישות חברתית או ישות אלילית וכדומה, אם בני אנוש עבדים לדוגמטיות של המוסר האנושי כמו לא תגנוב וכדומה, אם בני אנוש עבדים לאמת הטבעית כלומר רודף אחרי האושר הרגעי כמו לישון טוב ולאכול טוב ולז,,,, טוב וכדומה. אז בעצם אנו חוזרים אחורה בהתפתחות התבונה.
הרבה מההוגים (גם נביאים משלנו) חשבו שבני אנוש מתקדמים לאיזה יעד. ואני חושב שזה סתירה וכשל. אין יעד אם יש בחירה. ולכן היעד שאנו חושקים בו חייב לבוא על ידי בחירה. כלומר ההתקדמות האנושית לטוב היא לא מוכרח לגמרי, אפשר לחזור אחורה כמו בימי יוון ואחריו החושך של דת הנצרות, ואז האיסלם היו דווקא באור הגדול של המדע ואחריו הגיע החושך אליהם על ידי דת האיסלם.
במאות האחרונות מתאוששים מהדתות האלה ונראה שהנה אנו מתקדמים לאור הגדול. אבל לדעתי אנו עומדים לפני דת חדשה שתבוא ויוריד את בני אנוש שאולה שוב לעוד אלפי שנים.
מה עומד מאחורי הדבר הזה שאנו כל הזמן יורדים לחושך שוב ושוב ? התשובה היא עבודה זרה ! כולנו עבדים לכלל הדמיוני לחברה הדמיונית לישות הדמיונית. אף אחד לא עמל לעצמו ולשרידותו האישית. ולכן אין מוסר אמיתי והפרטים סובלים ולא מצליחים להשיג את ייעודם שזה שרידותם האישית באבולוציה. לוקחים רווקים ורווקות לההירג למען החברה הדמיונית. שוללים את הטבע מראש מכל פרט שאפי' מים ומי גשם אסור לו לאגור. הכסף שולט ביקום ולא מבינים שהכסף מתכנסת אצל יחידים כך שכולנו נולדים בלי הטבע ודווקא עבדים ליחידי סגולה שאצלם התכנסה הכסף.
למה זה כך ? אייך אנו מסכימים שכך תהיה ? התשובה היא שוב עבודה זרה = דמיון. יש לנו דמיון שלרוב אנשים זה טוב (מיהם האנשים ? שוב דמיון ! כי כל מה שלא אתה ושרידותך האישית, אז היא סתם דמיון) ולכן אנו מסכימים. כמו המכוניות, אנו יודעים שהיא הורגת והיא רוצחת אחרים (מיליון ושלוש מאות אלף כל שנה ושלושים מיליון פצועים בשנה) אבל המכוניות הוא טוב לשאר המיליארדים שלא נהרגו אפי' עזר להם ואפי' הציל הרבה מהם ממוות.
שוב אנו לוקחים את הדמיון (המיליארדים שלא נהרגו) כראיה שזה טוב ואז אנו מוכנים להרוג ולהיהרג. אנו מוכנים להכניס את היקר לנו את האישה ואת הילדים למכונת ההרג הזה, אנו מוכנים לצאת לכביש ולהרוג ילדים של אחרים.
שבני אנוש היו פועלים לעצמם ולשרידותם האישית ?! אז לעולם לא היו משתמשים עם המכוניות. אותו דבר לגבי הכלכלה שזה טוב לדמיון ולא טוב לפרט.
ואז כל הסובלים נזעקים לאלוהים שיציל אותם. יציל אותם מהרג הכבישים שיציל אותם מהעוני שיציל אותם מהמחלות.
אבל האלוהים לא בא. הם לא מבינים שההרג והעוני והמחלות היא תוצאה ישירה של העבודה זרה שלהם = דמיון שלרוב המכוניות טוב, לרוב שליטת הכסף זה טוב, לרוב אין זמן למצוא מרפא למחלות כי צריך אושר רגעי. בקיצור האלוהים והמשיח לא יבואו לעולם, ואז במקומם מגיע המשיח השקר והאלוהים אחרים שמוריד את בני אנוש שוב לחושך של אלפי שנים.
ב. איך מסתדר זה שאתה טוען שהעולם טוב (ולכן טוב שיהיו הרבה צאצאים) עם זה שאתה אומר שאחרי שבעים שנה הכל נגמר, וגם בשבעים שנה האלו הרוב יאבדו בדרך ב'ברירה הטבעית' שלך (מה שאתה קורא 'מולך' וכל זה)
אני אומר דווקא בגלל שיש מוות ואנו חיים רק שבעים שנה, אז בכדי לנצח את המוות אנו צריכים הרבה ילדים ודווקא טובים. אני לא אומר שהם יאבדו בדרך, להפך אם נעבוד עבודה זרה ? אז יאבדו בדרך !! כלומר אם אנו מקריבים רווקים למען החברה ואם אנו לא מסבירים לילדים ששרידות אישית לא קשור לנטיות המיניות שלך. אם אנו לא מסבירים שהאושר האמיתי היא לתת ולא לקחת. אז בוודאי שאנו מפסידים את צאצאינו !!
ג. עכשיו הרחבת את התפתחות התבונה לצאצאים ותלמידים, אם כן אפשר לעשות ברית מילה בפה?
אני הסברתי שאנו מקדימים את הבסיס הראשוני של חירות הילד, לפני שהוא מקבל מהסביבה את העבודה זרה שלהם. כלומר מתי נסביר לו שהוא בן חורין והוא לא עבד של אף אחד והטבע שייך לו ? אחרי שיקבל חינוך חובה של השלטון והמשטר והחברה והסביבה ? אתה מבין ? אנו גם רוצים לומר לו שלא נולדנו אותו בכפיה כי ככה זה. אנו נולדנו אותו אך ורק להיות בן חורין.
ולכן לא בפה ולא בכתב ולא חקוק באבן תעזור. חייבים לחוקק את זה על בשרו ממש ולא באף או באוזן רק במקום שיבין למה ומה המשמעות שלו. המשמעות שלו היא שאתה בן חורין שכל הטבע נברא בשבילך ובעיקר שידע שהוא לא מת רק הוא נצחי על ידי אבר ההולדה עד ניצחון המוות עצמו על ידי התפתחות התבונה.
(אני הסברתי לאלישה סילברסטון היקרה בטוב טעם למה דווקא בירת מילה כתינוק ודווקא באבר ההולדה www.facebook.com/photo.php?fbid=701376169909328&set=a.533521163361497.1073741830.522159337831013&type=1&theater)
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 13/05/2014 15:37:20
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 16:10 |
|
| |
מקס א. 1. למה התפתחות התבונה תלוי בחירות האדם? 2. מהי התבונה הצריכה להתפתח? האם לדעתך אין תועלת ב"התפתחות התבונה" של ייצור מכוניות?והאם כל המדע צריך לרדת לטמיון רק בגלל שהחשמל זה דבר מסוכן? 3. ע"י המכוניות היולדות מגיעות לבי"ח ויולדות בשלום. ע"י המדע הרבה מחלות ובעיות מקבלות מרפא. היום האוכלוסייה יותר גדולה מאשר לפני 200 שנה, וזאת בגלל התפתחות המדע והרפואה. המתים למשל במלחמת העולם היו עשרות מליונים - אבל ביחס לכמות האוכלוסייה בכלל זה בדיוק כמו לפני מאות שנים. לכן המדע לא פגע באנשים אלא הועיל בכך שהיום לאורך החיים השקטים אנשים יכולים לחיות יותר טוב, וגם בזמן שיש תאונות או מה שיש, יש אפשרויות למצוא פתרונות. האם המכוניות לא תורמות להתפתחות התבונה בכך שניתן להגיע ממקום למקום ולהפיץ את התפתחות התבונה בכל מקום ביתר קלות? 4. באיזה זכות אתה מאשים את החברה כעובדת ע"ז כאשר לפי דעתך החברה בכלל לא קיימת? 5. איזה חושך היה בימי יוון? ב. אבל המציאות מוכיחה שאנשים ממשיכים לעבוד עבודה זרה (לשיטתך). יהודים רבים התבוללו, ונראה לי שיש צאצאי יהודים - זרע אברהם - שהתבוללו (וגם כאלה שעובדים עבודה זרה, לשיטתך לפחות), יותר מאשר צאצאי יהודים זרע אברהם שממשיכים בדרכו. אם כן רוב הילדים אבדו כבר. ואין סיבה לחשוב שדווקא לילדים שלך זה לא יקרה. ג. ולמה שלא תעשה לו ברית מילה בפה (כלומר תחתוך לא חתיכה מהפה, או תעשה כל סימן אחר בפה) ברגע שהוא נולד? הרי דרך הפה משיגים את עיקר התפתחות התבונה? עד ניצחון המוות עצמו על ידי התפתחות התבונה. אתה חושב שזה יקרה אי פעם? ומה יהיה אחר כך?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 17:03 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס א. 1. למה התפתחות התבונה תלוי בחירות האדם? כי שהאדם הוא עבד לזולת או לטבע, הוא נלחם יומם ולילה על הבסיס כמו מים ואוכל וחור לישון בו בלילה. (נשים ועבדים פטורים מהמצוות מאותו סיבה כי הם שייכים לאחרים ולא לעצמם) אז מתי יש לו זמן לעסוק בתבונה ? כבר איינשטיין אמר שחירות היא היא המביא את המדעים, כמה פשוט הם דבריו ואני לא מבין בכלל מה שאלתך.
2. מהי התבונה הצריכה להתפתח?
התבונה האישית היוצרת התבונה המוסרית והערכית, הרחמים והאכפתיות לסבל של הזולת. כל אלה מביא את התפתחות התבונה. רק על שני מצוות בתורה יש הבטחה של אריכות ימים 1, כיבוד הורים וזקנים 2, רחמים אפי' על בעלי החיים. כי רק רחמים וכיבוד הורים וזקנים מביא את האדם לחפש להם מזור כך שבעצם כולם מאריכים ימים.
האם לדעתך אין תועלת ב"התפתחות התבונה" של ייצור מכוניות?
הסברתי בטוב טעם, למה לחזור עליהם שוב ? ובכן, בוודאי יש תועלת אבל למי ? האם לכל המיליון ושלוש מאות אלף הרוגים השנה ? אייך אתה מודד תועלת ? אם אתה מודד תועלת בין רוב למיעוט ? אז אתה בעצם מסכים לקרבן התמידי הזה. ואז חוץ מה שאתה כביכול רוצח במחשבה תחילה, אתה גם טיפש הרי מחר זה יבוא אליך.
אבל אם היינו יותר תבוניים ויותר איכפתיים אז היינו רק מתירים תחבורה ציבורית, היינו דורשים טכניקה יותר טוב למכוניות ולא ח"ו אינטרס כלכלי כך שהמכוניות מתחילה לא טובות בכדי להרוויח כסף מתאונות.
והאם כל המדע צריך לרדת לטמיון רק בגלל שהחשמל זה דבר מסוכן?
אם החיים והמוות ביד הלשון זה אומר שצריך להפסיק לדבר ? איזה מן שאלה זאת ? אנו צריכים להיות מודעים שהשפה היא אמצעי לנו ולא שהשפה קם על יוצריו וגורם להם למות. אסור שהאדם יפגע משפה אם כל השפה היא אמצעי לטובתו. אותו דבר לגבי מציאת הברזל בתורה. התורה מתווכחת על הטוב במציאת הברזל ? לא ולא אבל מזהירה שהברזל היא כלי רציחה. אותו דבר לגבי מכוניות וחשמל וכו' וכו'.
3. ע"י המכוניות היולדות מגיעות לבי"ח ויולדות בשלום. ע"י המדע הרבה מחלות ובעיות מקבלות מרפא. היום האוכלוסייה יותר גדולה מאשר לפני 200 שנה, וזאת בגלל התפתחות המדע והרפואה. המתים למשל במלחמת העולם היו עשרות מליונים - אבל ביחס לכמות האוכלוסייה בכלל זה בדיוק כמו לפני מאות שנים. לכן המדע לא פגע באנשים אלא הועיל בכך שהיום לאורך החיים השקטים אנשים יכולים לחיות יותר טוב, וגם בזמן שיש תאונות או מה שיש, יש אפשרויות למצוא פתרונות. האם המכוניות לא תורמות להתפתחות התבונה בכך שניתן להגיע ממקום למקום ולהפיץ את התפתחות התבונה בכל מקום ביתר קלות?
אתה לא שם לב למה שאני אומר לך. אין מודד כזה אם אתה אישית לא זוכה לכך. זה נקרא עבודה זרה. שאתה מצדיק ומגדיר טוב ורע על פי משהו דמיוני. רוב בני אדם נהנים מX ולכן אם X בשבילך רעל ? אז תאכל אותו ? כל אחד יודע שהוא מכניס את ילדיו האישיים שלו למכונית יש סיכוי גדול שהיום הוא היום הזה שהוא צריך לתת את המכסה של ההרג ואז מה זה עוזר לו אישית שרוב הדמיוני שלו נהנים מיזה ?
אם התפתחות התבונה היית אישית כלומר כל התפתחות והמצאה מחייבת את כולם ולא רוב דמיוני. אז כל התפתחות הטכנולוגיה היית אחרת לגמרי. כלומר חייבים לעשות אוברול על החשיבה, אסור לחשוב "רוב" כי מבחינתך הרוב היא דמיון. חייבים לחשוב אישי האם ברזל טוב לי אישית האם חשמל טוב לי אישית האם מכונית טוב לי אישית. ואז כל בני אנוש ידאגו שכל הטכנולוגיה תהיה באופן כזה שאין יותר הרג. אותו דבר לגבי המוסר, מהי מוסר נכון שלרוב בני אנוש זה טוב ? לא, זה טעות בחשיבה. כי אז אתה כופה על כולם את המוסר שלך בגלל הרוב הדמיוני, ואז לא פלא שאתה לוקח רווקים ורווקות להיכרת מעולמם האישי למען הרוב הדמיוני.
4. באיזה זכות אתה מאשים את החברה כעובדת ע"ז כאשר לפי דעתך החברה בכלל לא קיימת?
אני מאשים את הפרטים שהם עבדים לדמיון. הרי הרווק\ה שנהרג על עזה ?! הוא נכרת מעולמו האישית למען משהו דמיוני. עובדה שאחרי שלושים שנה גרשו את כל יושביה. אפי' שלא היו מגרשים אותם, הוא באופן אישי נכרת מעולמו. אז למי הוא פעל ? אבל אם היו מגייסים רק את האדם שיש לו כבר זרע שיש לו כבר שרידות אישית. אז אנו מראים שבאמת הוא פעל למען הזולת ולמען ילדיו הוא, ולא למען הדמיון.
שאני אומר החברה = דמיון, הכוונה היא פשוטה. אם החברה אמצעי לך אישית ואתה למעשה מפסיד מכך אישית כרווק שנהרג בצבא. זה נקרא שמבחינתך החברה היא דמיון ולא אמצעי לך.
5. איזה חושך היה בימי יוון?
להפך, בימי יוון היה נראה שהנה אנו מתקדמים לאור, אז הגיע המשיח שקר להציל את ההמונים מהעוני והסבל של השליטים והכסף (מאז הרומאים הפסיקו לשמוט חובות ונתנו לכסף שליטה מוחלטת על האדם וכאמור שהכסף שולט אז היא מתכנסת אצל יחידים ואז בא העוני והסבל שדורשים את המשיח והנה אימצו את הנצרות ומכאן החושך הגיע עד ב"ה שהכפירה הגיע ושחררו את האדם מעול הדת והמשיח שקר.)
ב. אבל המציאות מוכיחה שאנשים ממשיכים לעבוד עבודה זרה (לשיטתך). יהודים רבים התבוללו, ונראה לי שיש צאצאי יהודים - זרע אברהם - שהתבוללו (וגם כאלה שעובדים עבודה זרה, לשיטתך לפחות), יותר מאשר צאצאי יהודים זרע אברהם שממשיכים בדרכו. אם כן רוב הילדים אבדו כבר. ואין סיבה לחשוב שדווקא לילדים שלך זה לא יקרה.
ולכן אני כאן ובכל מקום זועק על כך.
ג. ולמה שלא תעשה לו ברית מילה בפה (כלומר תחתוך לא חתיכה מהפה, או תעשה כל סימן אחר בפה) ברגע שהוא נולד? הרי דרך הפה משיגים את עיקר התפתחות התבונה?
אני רואה שאתה לא קורא מה אני כותב וגם לא מקשיב. ובכן נצחיות האדם דבר ראשון היא על ידי ההולדה. בלי ההולדה אין התפתחות התבונה והתבונה היא כמו דומם בארון הברית. רק על ידי הכרובים שהם הילדים שלנו אנו מפתחים את התבונה האישית שלנו. האלוהים כביכול מדבר בין הארון (= התורה הדומם מהעבר.) לבין הכרובים (= הילדים שלנו)
"עד ניצחון המוות עצמו על ידי התפתחות התבונה"
אתה חושב שזה יקרה אי פעם?
בוודאי זה יכול לקרות. זה תלוי בבחירת האדם. אבל זה קורה עכשיו מאז אברהם אבינו שהוא עוד חיי, על דרך מה זרעו בחיים כך הוא בחיים.
ומה יהיה אחר כך?
נהיה כמו האלוהים. יוצר ובורא ומיטיב
|
|
תוקן על ידי maxmen ב- 13/05/2014 17:09:51
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 18:36 |
|
| |
מקס
א. "התבונה האישית היוצרת התבונה המוסרית והערכית, הרחמים והאכפתיות לסבל של הזולת. כל אלה מביא את התפתחות התבונה. רק על שני מצוות בתורה יש הבטחה של אריכות ימים 1, כיבוד הורים וזקנים 2, רחמים אפי' על בעלי החיים. כי רק רחמים וכיבוד הורים וזקנים מביא את האדם לחפש להם מזור כך שבעצם כולם מאריכים ימים. "
לא הסברת מדוע
ב. אם אין פעולה לרוב ולחברה, גם אז נמצא זרעו של אברהם אבינו כלה מאליו (תחשוב מה היה נשאר מהיהודים אחרי היטלר?) ג. הבוודאי זה יכול לקרות. זה תלוי בבחירת האדם. אבל זה קורה עכשיו מאז אברהם אבינו שהוא עוד חיי, על דרך מה זרעו בחיים כך הוא בחיים.
ומה יהיה אחר כך?
נהיה כמו האלוהים. יוצר ובורא ומיטיב ומה עוזר שאתה זועק על הע"ז בזמן שהיא תמשיך להיות קיימת? ואיך בדיוק אתה חושב שמנצחים את המוות? האם יש לך שיטה לזה? ד. אני רואה שאתה לא קורא מה אני כותב וגם לא מקשיב. ובכן נצחיות האדם דבר ראשון היא על ידי ההולדה. בלי ההולדה אין התפתחות התבונה והתבונה היא כמו דומם בארון הברית. רק על ידי הכרובים שהם הילדים שלנו אנו מפתחים את התבונה האישית שלנו. האלוהים כביכול מדבר בין הארון (= התורה הדומם מהעבר.) לבין הכרובים (= הילדים שלנו) אבל אמרנו שכולם עובדים עבודה זרה? ומי שסובל הוא בעיקר היהודים
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 19:27 |
|
| |
ירומשמ מצד אחד אתה כותב: אוסיף -בעייני כל מי שטוען טען ויטען שהוא יודע על אלוקים, הוא שקרן הרוצה לרמות אחרים, או יותר גרוע הרוצה לרמות את עצמו, או רחמנות משוגע. ומצד שני אתה כותב: ראה, הרמב"ם כותב על אלוקים- אין לו גוף ולא ישיגהו משיגי הגוף ואין לו דמיון כלל, אז איך יכול מישהו להשיג אותו? מה שהבאת מהרמב"ם זו היא דעתו על אלקים. ולכן, אתה בעצם מכניס אותו לקטגוריה בעייתית... אינני חושב שהרמב"ם ידע בעצמו משהו על אלקים. הניסוח של הרמב"ם לגבי אלקים הוא בסך הכל ניסוח מסוג של "יש משהוא אבל אינני יודע מהו" ואי אפשר להבין ממנו כלום. לא צריך להיות רמב"ם בכדי להבין דבר כזה. לא חבל לבזבז זמן על דבר, שברור לך כי הוא בלתי אפשרי? דעתי היא שתמיד כדאי לקחת בחשבון שאולי אני טועה ולתת פתח לכל אפשרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/5/2014 20:01 |
|
| |
| אליקים7241 כתב: |  | מקס
לא הסברת מדוע
לא הבנתי את שאלתך. הסברתי מדוע התפתחות התבונה עושה לנו טוב. הסברתי למה חירות היא הבסיס הראשונית לאפשרות להשיג את התפתחות התבונה. הסברתי שעל פי היהדות האלוהים משתקף כביכול על ידי התפתחות התבונה.
ב. אם אין פעולה לרוב ולחברה, גם אז נמצא זרעו של אברהם אבינו כלה מאליו (תחשוב מה היה נשאר מהיהודים אחרי היטלר?)
אין לנו בעיה עם זה שזרעו של אברהם נכרת. עובדה שחז"ל אומרים שזה כדאי ואפי' דין לגזור עלינו ועליו כליה אם נשללת מאתנו את חירותינו. כי אין טעם לפעול לדמיון, רק לנו אישית.
שוב, אין שום ספק ששני אנשים יחד יכולים לפעול הרבה יותר טוב. וזה היית טענת נמרוד שהמציא את הדגל החברתית. אבל הוא לא הבין שזה רק אמצעי ולא להפך. כלומר היחד החברה היא אך ורק אמצעי לכל פרט ואם יש פרט אחד שמפסיד לטובת הכלל ? אז הכלל הופך להיות אליל ועבודה זרה. כי היום זה פרט אחד ומחר שנים ומחרתיים שלוש ועוד עד ההפיכה החברתית וזה סיבת המלחמות המחזוריות באנושות.
ומה עוזר שאתה זועק על הע"ז בזמן שהיא תמשיך להיות קיימת?
מה עוזר כל היהדות ? זה עוזר שבכל דור ודור נשארים כאלה אברהמיים שזועקים ואולי זה יצליח, ולא ? אז לא !! אבל בוודאי שאין לנו זכות להוליד ילדים למען הדמיון והחברה.
ואיך בדיוק אתה חושב שמנצחים את המוות? האם יש לך שיטה לזה?
בהתפתחות התבונה. הרי אין חוק טבע למוות. בכל אופן כהיום ומאז התא הראשון, אין לנו דרך אחרת לנצח את המוות אך ורק על ידי ההולדה.
אבן עזרא בראשית פרק ד פסוק א והאדם ידע את חוה אשתו: כאשר ראה שלא יחיה בגופו בעצמו לעולם (?!) הוצרך הוא להחיות המין, על כן אמרה קניתי איש את ד':,,,, כי הנה נמצא בארץ במין כאשר הוא במעלה בעצמים. (כלומר אנו נצחיים כמותו על ידי ההולדה = קניתי = קין.) אבל אמרנו שכולם עובדים עבודה זרה?
צריך להפסיק לעבוד עבודה זרה
ומי שסובל הוא בעיקר היהודים
למה הם סובלים ? הרי אמורים כבר מזמן להיכרת ח"ו ? התשובה היא כמו שאמרתי שברית המילה שומרת עליהם. אבל שוב, אסור לפעול למען ישות דמיונית שנקרא "יהודים" כי אם כן ?! אז מה ההבדל בין נמרוד לאברהם ?
|
|
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 14:44 |
|
| |
לגבי הבעיה המושגית הנדושה בנהמא דכיסופא , חושבני שהיא אינה בעיה באמת. כי צריך לקרוא אותה כמדברת על התלות האונטולוגית של הנבראים בבורא, לא על תחושה פסיכולוגית של בושה שהוא רק כמשל לכך. ומאחר והיות הבריאה תלויה בבורא ונצרכת אליו אונטולוגית הוא תכונה הכרחית מזה שזה בורא וזה נברא, וגם הבורא לא יכול לשנות את זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 14:48 |
|
| |
מוזר לי שייתכן מגדיר את השאלה האם ל"דת" יש תשובה לכך. מאחר והדת, לפחות זו היהודית, לא ממש מתיימרת להיות מבוסס על זה או בכלל לעסוק בזה. ולא ברור לי מה בעצם הקשר של שאלה זו לדת. שתי התשובות המצוטטות (וישנם עוד כמובן), לא מופיעים לא במקרא ולא בחז"ל, שכלל לא מתעסקים בזה ממש (יש מספר פסוקים ומאמרים שנוגעים בזה כמובן, אך לא בצורה שיטתית), והם נהיו רווחים ביהדות רק דרך כמה מפרשים בדורות אחרונים ממש, ואילו היו מוצאים הסבר מספק מחוץ ל"דת" (אולי באמת ההסברים האלה מגיעים מבחוץ, לא בדקתי כעת) הם היו משתמשים בה. זו שאלה פילוסופית/תיאלוגית טובה, אבל לא ממש קשורה לדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:00 |
|
| |
יהי ואם אדם מקיים מצוות פחתה התלות הזו? וגבי הודעתך השניה, הלא איסתכל באורייתא וברא עלמא.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/05/2014 15:01:27
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:02 |
|
| |
ייתכן השאלה הבוערת הוא שאלת המשמעות, וכפי שכתבת, הוא לא בהכרח זהה לשאלת הסיבה ה"אובייקטיבית" של הבריאה, או בנוסח אחר הסיבה של הבורא. אפשר שהבורא בראו כי הוא רוצה להשתעשע בזה שבסוף הוא ישרוף אותה ויהיה לו מדורת לג בעומר יפה, אבל תשובה כזאת לא ממש נותנת מענה לשאלה מה אני עושה כאן. (אולי יהיו שימצאו בזה משמעות, אני רק מראה שאלו שאלות בלתי תלויות). מסתבר שאילו הייתה המשמעות האובייקטיבית של הבריאה ידועה לנו, והיא היתה מתאימה למשהו שיכול להיות משמעות עבורנו, שזה היה תשובה יותר טובה גם לשאלת המשמות. אבל לצערנו קשה לדבר על הסיבה של הקיום, לא רק מסיבות תאלוגיות -אי אפשר להגיד דבר כזה על הבורא- אלא בעיקר מסיבות פילוסופיות וגבול הלוגיקה שלנו. - כל הסבר שלנו בהכרח יתבסס על משהו אחר קיים, וברגע שאתה עושה "כל זה אכניס" ושואל על הקיום עצמו, אין לך בכלל שפה לענות על השאלה הזו, או אולי אפילו לשאול אותה. וממילא נשארנו עם שאלת המשמעות הסובייקטיבית הבוערת מבלי גישה לאובייקטיבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:06 |
|
| |
למה אנחנו כאן? האם הדת מספקת תשובה?
כל עוד במעגל היוצר הוגדר כסכיזופרן,תמיהה גדולה יש להביע על הדת הנוכחית.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:09 |
|
| |
בעל, לשאלה 1, הסברא הוא שאם אדם מקיים מצוות/הוא צדיק, אז כאילו הוא מרוויח את קיומו ביושר, שהרי כאילו עשה עסק עם הבורא וקיים את חלקו. נכון שבחשבון הסופי זה לא באמת נפתר, זה רק שהבורא נתן מקום לנבראים שכאילו קיומם יהיה מוצדק. אפשר להתווכח על הסיבה הזו והיעילות שלה, אבל היא עקבית. ל2, מה לעשות ובפועל כל התשובות האלה נובעים הרבה יותר מהשכל של המפרשים האלה מאשר מאיזה תורה. (גם אסתכל באורייתא הוא וורט מאוחר.. )
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:12 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | יהי
ואם אדם מקיים מצוות פחתה התלות הזו? וגבי הודעתך השניה, הלא איסתכל באורייתא וברא עלמא.
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 14/05/2014 15:01:27 |
|
אם הוא הסתכל בתורה וברא את עולם- הרי בתורה כתוב- וינחם ה'בראשית פרק ו ) וַיִּנָּחֶם יְקֹוָק כִּי עָשָׂה אֶת הָאָדָם בָּאָרֶץ וַיִּתְעַצֵּב אֶל לִבּוֹ:
בתורה שבעל פה? נמנו וגמרו שטו לא לאדם שלא נברא,
אולי תסביר?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2014 15:15 |
|
| |
יהי 2. היתה שנינה בלבד.
1. גם זה חלק מהמשחק? נדמה לי שהרב קוק מדבר על כך שאדם מקנא ברבונו של עולם, ראה שמונה קבצים, קובץ א:קכט:
יש יצר הרע נסתר מאד במעמקי הנפש, קנאה מרקבת עצמות, המביאה רפיון ומחשכים לכל רעיון של אורה. הקנאה היא מוזרה. רבים לא יכירוה, מפני שישנם כמה גורמים שמונעים את השפה מלהביעה, אבל היא ישנה, נרדמה היא במחבואי הנפש האנושית, והיא יוצאת לפעמים בצורות שונות, חוץ מצורתה האמיתית, כדרכן של כל התוצאות של הקנאה שאינם מתלבשות כ"א במלבוש נכרי, ונושאות עליהן תמיד שם זר. הקנאה המוזרה הזאת, היא הקנאה באלהים, האדם מקנא הוא באלהים על אשרו האין סופי, על שלמותו המוחלטת.
אני גם לא בטוח ביעילות של הפתרון, ללא הנחה של בחירה חופשית באמת.
|
|
|
|
|