בית פורומים עצור כאן חושבים

כמה משונים חכמי אומה זו.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/5/2014 14:13 לינק ישיר 

ארתח_זוטא כתב:
אדם, בין פסח לעצרת לא מחייב שמתו עד עצרת ממש, אלא שהם מתו בתקופה שבין פסח לעצרת, וייתכן בהחלט שהמגפה נגמרה לפני הסיום הסימטרי של התקופה. הרי ליום לג' בעומר לא היה שום יחוד במסורת, והרבה לפני שהומצא יום פטירת רשב"י, היה מקובל שביום זה פסקו מלמות. 

הא בהא תליא - אחרי שייחדו את היום הזה אז כבר היה יותר קל בהמשך להדביק את פטירת רשב"י לתאריך.
(ומה יותר סימלי מלקבוע את יום פטירת תלמיד ר' עקיבא בסוף התקופה שמתו תלמידיו?)

אם תסתכל במקורות בגאונים שמדברים על מנהגי התקופה - מוזכר שם במפורש מפסח ועד עצרת, לא ל"ג בעומר ולא יום העצמאות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 14:14 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:
ברשותכם, אשאל שוב, ואני רציני בשאלתי זו אתכם גם אם אנסחה בחריפות:

אני לא מבין מה אתם רוצים. שוב, אתם צודקים לגמרי. זו דת משונה, תמוהה, מופרכת, כולה המצאה וטעות, של אנשים משונים מפגרים ופרימיטיביים שאוהבים המצאות משונות ומתים על הנהגות מוזרות, זה פשוט עושה להם את זה. להמציא - ולנהוג, להמציא - ולנהוג. סיכמתם את זה כבר אינספור פעמים. 

למה אתם עדיין טוחנים את הנושא. סיכמנו, אין אלהים, ו/או אין דת. בטח לא הדת המקובלת שעליה דנתם בלי סוף וגם למשל פה. היא שטות של אנשים לא מפותחים. וזהו. 

אחרי הסיכום הכללי הזה, יש לכם עוד טעם לדון בכל מיני פרטים? העיקר את נפשכם הצלתם. למה אתם עדיין עוסקים בזה? לא הגיע הזמן שהפורום יעסוק ב"מה כן" במקום ב"מה לא"? עזבו כבר את העתיקות האלה שעבר עליהן הכלח וכתשתם עד דק, די, סיכמתם שזה שטויות. תתקדמו. תקבעו סוף סוף מה כן נכון, מה כן אמיתי, מה כן ראוי לחשוב ולנהוג, בגלוי וללא חשש, וכן, עדיף שגם תנהגו ככה, ולא תתחבאו בחורים שלכם כמו שפנים, מסתתרים בינות האנשים המשונים האלה והנהגותיהם המשונות, ורק מצייצים פה בפורום.

ולמה אתה טוחן את "דת החסידים" בפורום בחדרי חרדים? 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 14:16 לינק ישיר 

מה אתה משווה בין הפורום הנכבד דנן למדורת ההבלים ההיא. פה זה אנשים רציניים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 14:21 לינק ישיר 

אבל מה יוצא לך מכל האשכולות שאתה פותח נגד מנהגי החסידים?

(אלא אם אתה לא מגדיר עצמך "איש רציני")

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 14:26 לינק ישיר 

פה אני רציני. שם לא. נוהג כמנהג המקום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 14:31 לינק ישיר 

ופה מנהג המקום לדון בהרבה עיוותים ואי-סדרים בהלכות ומנהגים ומסורות תוך כדי השארת הדברים בצ"ע.
גם ר' עקיבא איגר לא שבר את הכלים בגלל שהיו לו כמה דברים לא מובנים.

(ולפחות באשכול הזה - מדברים על דברים הרבה פחות עקרוניים מדינא דגמרא)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 14:48 לינק ישיר 

נתנאל
ומי יקבע כאן מה נכון ומה לא נכון? ארחת? אתה?מקס? אדם?

קיקגור כינה זאת- הצפרדעים המקרקרים בביצת החיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 14:51 לינק ישיר 

אדם, תקן אותי אם אני טועה, אבל למיטב קריאתי בפורום, אחרי עשר שנות קיומו, זה כבר הרבה יותר מצ"ע. החברים פה כבר גיבשו להם דעה, לא? כל אחד ודעתו. הטענות שלהם כבר חורגות מטענות על מנהגים הלכות ומסורות ספציפיות, אלא הופכות יחד לאמירות יסוד עקרוניות על המערכת כולה. לכן התפלאתי מה הם נטפלו עכשיו לאיזה מנהג מאוחר. יש להם בעיות הרבה יותר עקרוניות עם טענות היסוד ועם מקורות היסוד של הטענות האלה. להבנתי אילו יכלו ורצו היו מעצבים להם איש איש דת מקובלת עליו, הנוסחה המנופה והמעודכנת שהגיע אליה, שחושבני שמבט קל יראה שזו דת שונה מזו שהם תוקפים, שלא לומר אלה הבוחרים בחוסר דת/אין אלוקים.

לכן שאלתי מה ששאלתי. ואם הבנתי לא נכון, וגישתם למערכת נשארה כבעבר, ורק מעוררים "צ"ע" על כל מיני דברים ספציפיים, ו"נשארים בצ"ע", אז טוב לדעת. משום מה היה לי רושם אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 15:02 לינק ישיר 

ירוחם, לא הבנתי מה שאלת.

אתה טוען שכיון שאין לקבוע מה נכון או לא, יש רק לעסוק במה לא נכון, ולהישאר כך לנצח? לא מתגבש לך משהו "נכון" שנכון בעיניך אישית אחרי כל הזמן הזה? מצידי שה"נכון" שלך יהיה שאנחנו צפרדעים מקרקרות בביצת החיים. גם זו אמירה.

מי אמר אני או אחר? שאלתי למה החברים [למעט מקסמן] לא עוסקים בפריסת משנתם שלהם מה כן, במקום לתקוף את מה שכבר הבננו חזור והבן עד לזרא שהוא שטות, בדברים הרבה יותר יסודיים ועקרוניים מאשר איזה מנהג  מאוחר. אנשים פה טוענים איש איש וטענתו, למשל שלא היה מתן תורה, שאין הוכחה ודאית לקיומו של אלהים, שאין אלהים, שהדת היהודית היא פרימיטיבית וינקה מהיוונים או כל מי שעברה לידו וכו'. אוקי, הבננו. לא מיותר אחרי זה לתקוף איזה מנהג בדת העקומה והפרימיטיבית הזו שבעייתית החל מיסודותיה? 

וגם למאמינים מפה באופן כללי לטענות הדת, ורק טוענים על פרטים שונים, גדולים או קטנים, כדברי אדם אני שואל למה אחרי כל העסק במה לא, הם לא מגבשים להם דת מעודכנת, מנופה, ראויה, אם לא מעודכנת ביסודות אז לפחות בפרטים ובמנהגים. הדת היהודית או אחרת כמות שהיא ראויה להיות לדעתם. וגם אם לא בחיים אז לפחות וירטואלית ע"ד הפורום. 

אא"כ כדברי אדם, כל הנטען פה בפורום ע"י החברים הוא בגדר צ"ע להישאר בו, להלכה ולא למעשה אפילו נפשית, והם דבקים בדת היהודית ובמנהגיה כמקודם ורק תורה היא וללמוד הם צריכים, במלוא הענווה ומבלי לזוז ממנה אחרי הצ"ע.

אפעס כותרת האשכול רימזה לי אחרת.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 11/05/2014 15:02:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 15:04 לינק ישיר 

"כשם שניקיהם שונים, כך דיעותיהם שונות.."

מן הסתם כל אחד נוהג בביתו כמו הדיעה שגיבש לעצמו (תכל'ס אין 2 יהודים שנוהגים בדיוק אותו דבר בכל ההלכות)
ומן הסתם יש גם כאלה שלא שלמים עם כל מה שהם עושים (אבל שוב, מי מאיתנו מרוצה מכל מה שאנחנו עושים בחיים)

פורום - per definition - הוא יותר מקום להעלאת דיעות מאשר מסקנות...

Forum - A meeting or medium wh-ere ideas & views on a particular issue can be exchanged. (Oxford Dictionary)

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 15:13 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:

אא"כ כדברי אדם, כל הנטען פה בפורום ע"י החברים הוא בגדר צ"ע להישאר בו, להלכה ולא למעשה אפילו נפשית, והם דבקים בדת היהודית ובמנהגיה כמקודם ורק תורה היא וללמוד הם צריכים, במלוא הענווה ומבלי לזוז ממנה אחרי הצ"ע.

בטח ידעת את דברי הרמב"ם בהלכות דיעות על שביל הזהב. קיצוניות לכאן או לכאן אינה נכונה, גישה של הכל או לא כלום היא לפעמים גרועה כמו כלום.

לכל אחד (או כמעט) יש את האקסיומות והעקרונות שלו ליהדות, לא לכולם יש 13 עיקרים, לחלק יש 8, לחלק 5 וחלק 0 אתאיסטים). כל אחד (לפחות אני) מחלק את האשכולות בין כאלה שהדיון בהם לטעמו מיותר/לא נכון, לכאלה שיש עניין לברר ולדוש למרות שאין שום אפשרות להוציא מזה מסקנה ברורה (כגון הדיון שהיה על ימי המלכות הפרסית - דיון קדום עוד מימי הראשונים ואף אחד לא חשב לדחות את כל התלמוד רק בגלל שדברי חז"ל שגויים בזה לדעתו) ואשכולות שיכולים לשנות את דעתו ומנהגיו שהיו עד היום מבלי לפגום ביסודות שלו. (תכל'ס גם יסודות נתונים לשינויים, חסיד ויזניץ שיקנה אייפון לא צריך מיד לחשוב שהוא "כופר")

אבל למה כ"כ מפריע לך הדיונים הארוכים והמפולפלים מבלי מסקנא מעשית, האם זאת לא הדרך הנוכחית בתלמוד בישיבות? מבחינה זאת כל תלמידי עצכ"ח הם תלמידי חכמים...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/5/2014 15:35 לינק ישיר 

נתנאל
נדמה לי כל  הכופרים כאן, עדיין חיים -חיים חרדיים ודתיים כלפי חוץ כלפי המשפחה וכד'
ולכן טבעי הדבר שעדיין הנושאים הללו מעסיקים את שלוותם הרוחנית, ולכן הם לועסים שוב ושוב.

כשהייתי חרדי מאד מאד- גם במחשבה, בקצה המח ביצבצו ספקות כפרניות, (באמונת חכמים)
היום כשאני כופר גדול במחשבתי בכל אמונת החכמים, בקצה מוחי מבצבצים ספקות, אמנם קטנות, אבל לפעמים  כאן  הן גדלות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 15:47 לינק ישיר 

אדם,

לא זה מה שהפריע לי. שאין "מסקנה מעשית", קרא שוב מה שאלתי כבר בהודעה הראשונה. שאלתי מה הטעם לדון במה שעוסקים הדיונים אם כבר יש בזה מסקנות מערכתיות מגובשות.

ירוחם,

יפה. לכך כיוונתי. טוב שענית בכנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 17:18 לינק ישיר 

אדם_ה1 כתב:
אדם, בין פסח לעצרת לא מחייב שמתו עד עצרת ממש, אלא שהם מתו בתקופה שבין פסח לעצרת, וייתכן בהחלט שהמגפה נגמרה לפני הסיום הסימטרי של התקופה. הרי ליום לג' בעומר לא היה שום יחוד במסורת, והרבה לפני שהומצא יום פטירת רשב"י, היה מקובל שביום זה פסקו מלמות. 

הא בהא תליא - אחרי שייחדו את היום הזה אז כבר היה יותר קל בהמשך להדביק את פטירת רשב"י לתאריך.
(ומה יותר סימלי מלקבוע את יום פטירת תלמיד ר' עקיבא בסוף התקופה שמתו תלמידיו?)

אם תסתכל במקורות בגאונים שמדברים על מנהגי התקופה - מוזכר שם במפורש מפסח ועד עצרת, לא ל"ג בעומר ולא יום העצמאות...

המקורות הגאוניים מקוטעים וחסרים, אי פירושם בודאי לא מהוה בדל ראיה. ייתכן שהמגפה נפסקה לאט לאט, ועד איזור העצרת היו עוד אי אלו מתים. אבל המכה הגדולה היתה עד איזור לג' בעומר, והיתה ידיעה כזו באגדה, וכשמנהג החסידים החל להיות חובה יותר קבועה, לא יכלו כולם להחמיר את הכל ולכן קבעוהו רק בחלק העיקרי של המגפה.
הקישור של פטירת רשב"י לתלמידי רבי עקיבא שגוי, שהרי הוא מהתלמידים ששנה להם רבי עקיבא אחרי שמתו ה24,000 והוא החזיר את התורה על תילה וכו'. אם הו אמת בלג' בעומר (סיכוי של 1 ל365) לא היה זה באותה שנה בה  מתו שאר התלמידים, אלא שנים רבות לאחר מכן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/5/2014 17:25 לינק ישיר 

ארתח
אתה כופר בהילולא במירון?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > כמה משונים חכמי אומה זו.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.